Widok

Co dalej.....

Bufonowatość, obłuda i hipokryzja przyczyniła się do upadku PO to smutne bo była to partia środka, a tylko taka partia, która może znaleźć kompromis może łączyć Polaków, każda skrajna będzie ich dzielić, a to nie wróży dobrze. PiS idzie tą samą drogą co PO i przejedzie się szybciej , gwoździem do trumny nie będą bałwany z PO donoszące na Polskę do głupawej EU, ale właśnie ta sama obłuda i hipokryzja co zgubiła PO. Po prostu wszystkie partie po dojściu do władzy ulegają samodestrukcji. Żadna nie potrafi zrozumieć że rządzenie nie polega na negacji wszystkiego co zaproponowali poprzednicy tylko dlatego że to nie ich pomysł , a na poprawianiu i udoskonalaniu tego co zostało osiągnięte.

500+, sklepy zamknięte w niedziele - to dobre pomysły - nie doskonałe, nie najsprawiedliwsze , ale jednak dobre, które można w przyszłości poprawić.

grzebanie przy prawie do aborcji i radykalizowanie go dobrym pomysłem już nie jest, bo z kompromisowej ustawy zrobiła się koncepcja fanatyków. A to będzie powodowało protesty i dalsze radykalizowanie poglądów przez różne środowiska.

To szansa dla oszołomów pokroju Palikota czy Korwina także proszę się nie dziwić jeżeli w przyszłym sejmie w ławach zagości partia KORWIN.

P.S.
Grzebanie przy szkolnictwie , a dokładniej rezygnacja z gimnazjów czyli wywracanie wszystkiego do góry nogami też jest błędem PiSu i nic dobrego nie wnosi. Odnoszę wrażenie, że zmiana ta dokonywana jest jedynie dlatego iż był to pomysł poprzedników, dobry pomysł, w przeciwieństwie np do rezygnacji z opieki dentystycznej w szkołach dzięki której mamy teraz większy odsetek dzieci z próchnicą niż za PRL. Problem szkolnictwa jest gdzieś indziej nie w gimnazjach, a w finansowaniu szkół. Szkoły nie dostają od administracji kasy na remonty boisk więc próbują szukać ich w budżecie obywatelskim , który ideą jest słuszną, ale został sprowadzony do paranoi.

Po prostu cała władza nami rządząca idzie z duchem naszych czasów i zamiast coś naprawiać woli nowe "swoje" nie koniecznie lepsze.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
problem w tym baranku, ze ty nie masz racji :D

ty tylko używasz trudniejszego słownictwa niż przeciętny polak licząc na to, że ujdziesz przez to za mądrego ;) jesteś typowym cwaniaczkiem któremu się wydaje że wie więcej od innych ;D

niestety sensu i logiki (a więc i wspomnianej racji) w twoich wypowiedziach niemalże zero :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
@sadyl

"Gdybym ja próbował dyskutować z ludźmi,"

Ty masz swoją filozofię zyciową biorącą się z określonej perspektywy, ale jak ci powie jakiś antropolog czy kognitywista, to każdy czlowiek musi być zdolny do zmiany perspektywy zależnie od obserwowanego obiektu.

Ze mną też probowali dyskutować tacy, co to mieli siłę, w tym siłę perswazji, ale za perswazją nie stała żadna racja, żadna z tych trzech podstawiowych relacji z pakietu, o ktorym pisałem wielokrotnie.

A jak jest racja, to jest tylko kwestią czasu kiedy kropla wydrąży skałę. A ponieważ swoje lata i doświadczenie mam, to i o tym pamiętam. Doświadczenie mnie nauczyło, a odgłosy z forum, jeżeli je uważnie śledzisz też mnie w tym mniemaniu utwierdzają.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Skoro tak bardzo lubisz czytać, to przeczytaj sobie poprzedni wątek jeszcze kilka razy ;) Może za którym razem zaskoczysz ;) Kilka osób wyjaśniało ci banalne zależności których najwyraźniej nie rozumiesz ;)))

To, że ktoś opisał i nazwał zasady matematyki nie znaczy, że one wcześniej nie istniały.

Tak jak grawitacja - też istniała zanim ktoś ją nazwał zauważył i opisał.
Jak nie było żywych istot na świecie - grawitacja wciąż była. Tak jak matematyka. Ty tego nie rozumiesz, bo masz łeb zapchany jakimiś bzdurami... to twój problem, to że nie masz kolegów też :D

Ja już pisałem, że nie będę z tobą dyskutował bo nie lubię się powtarzać.

"kapitalizm to jest nazwa pewnej konstrukcji pojęciowej/gospodarczej, która odeszła w przeszlość"
to twoja OPINIA :D ew. opinia kogoś kto napisał książkę
ktoś miał na tyle oleju w głowie, żeby wciskać ciemnotę frajerom - a ty to łykasz jak młody pelikan - brawo ty!

opinia - NIC więcej...
a twoja opinia g*wno mnie obchodzi :D

filozofów od zarania dziejów były dziesiątki tysięcy - z tej grupy wymienia się tylko KILKU wybitnych...
ty wybrałeś wierzyć w to, co mówią ci którzy zostaną zapomnieni :D nawet nikt o nich nie wspomni za 20-30 lat - o tobie też nie :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Problem w tym, że Ty baranku nie czytasz dobrych książek, a zachowujesz się tak jak byś wszystkie rozumy pozjadał :D

Nic dziwnego, że siedzisz 24/7 na forum - z takim baranem nikt się nie zadaje więc cóż innego miałbyś robić :D
@ Aradash

"ignorujesz setki lat historii tego co było przed :D"

Setki lat? Tylko setki ?, ktoś mi tu na forum skracał dystans jeszcze bardziej, do 100 lat. Jeżeli ktoś tu coś ignoruje, to jesteś nim ty.

Po ekonomii i matematyce czas na prostowanie błędów historycznych. Pełna panorama ludzkiej historii wymaga prześledzenia jej do kilkunastu tysiecy lat temu, aż do końca epoki lodowcowej i konsekwencji klimatycznych., tak np. jak to czyni archeolog i historyk Ian Morris, albo inni naukowcy tacy jak Jared Diamond czy David Landes.

Nie lubisz czytać, nie lubisz odkrywców i badaczy, pewnie nie lubisz kujonów, to ci w gimnazjum weszło w nawyk ?

To jacyś idioci, którym chciało się studiować, badać a potam jeszcze pisać ksiązki. Za dobre ksiązki mozna dostać nie tylko honorarium ale i nagrodę Pulitzera czy Nobla. Ty tkwij w tymswoim lokalnym mentalnym powiecie.

A na końcu tej twojej drogi mentalnej zawsze spotkasz się z Felicjanem Dulskim, to przecież już widać na forum. To masz jak w konsumpcjonistycznym banku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
@ Aradash

"-pisałem o zasadach matematyki, że są niezmienne od zarania dziejów."
-pisałem też o o tym, że np. kapitalizm działał tak samo X lat temu jak działa teraz"

No przecież przyznajesz się do tego co ci zarzucam.

1. Ja zaś twierdzę, że zasady matematyki i wszelkie inne zasady istnieją tylko w świadomości ludzi, więc mówienie że od zarania dziejów jest idotyzmem. Zasady matematyki operują symbolami, symbole zaś są wytorem myslenia symbolicznego i nie bytują w jakiś zaświatach. Po twojej stronie jest konieczność znalezienia gdzie te zasady wiecznie bytowały.

2. Nie ma też wiecznych zasad ekonomii - są tylko zmienne, czasami powtarzalne konfiguracje wydarzeń i obiektów gospodarczych, z których ludzie wnioskują o jakichś "prawach ekonomii" których istnienie negują fizycy, bo nie mają mocy prognostycznej.

2/3 Obudziłeś się w innej epoce. Kapitalizm to jest nazwa pewnej konstrukcji pojęciowej/gospodarczej, która odeszła w przeszlość kilkadziesiąt lat temu. Obecnie dominuje konsumpcjonizm o zupełnie innej strukturze, a więc to inny obiekt. Mimo że pływa też w wodzie wieloryb nie jest rybą. W twoim mniemaniu wieloryb jest rybą.

I tak wygląda rekonstrukcja twojego trybu rozumowania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
do Ann to było..:)

dobrej niedzieli wszsystkim
cokolwiek w naszym zyciu było i bedzie
szkoda tej słonecznej pogody na kłotnie
mnie spotkało cos zupoełnie przeciwnego
a to zapewne ,ze ty trafiłas na dobrego człowieka w sutannie
a ja na egoiste w sutannie
> To jest dopiero dyskusja...

@ZJ:

Nikt, ale to absolutnie nikt, odkąd jesteś na Forum, nie okazał się dla ciebie wartościowym partnerem do dyskusji.
Zatem po cholerę się męczysz?
Masochizm jaki, czy co?

Gdybym ja próbował dyskutować z ludźmi, których uznałbym za gimbazę, to po max tygodniu bym sobie odpuścił. Nie ma sensu rzucać pereł przed wieprze.

A ty od lat głosisz swoje słowo jedynie słuszne maluczkim, którzy nic z tego nie kumają i zżymasz się nad ich niekumatością.

MESJASZ pełną gębą :D

btw:
Przypowieść o ośle i siodle już ci kiedyś przypominałem..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
@Szambonurek wybacz, ale mierzi mnie, że się ze mną zgadzasz... :|

"Przeciez facio z kompleksem czegoś małego najwyraźniej rozumku produkuje sie na forum wlasnie dlatego, ze w realu nic nie znaczy."

ty robisz DOKŁADNIE to samo...
przyganiał kocioł garnkowi LOL

(Czy ja też robię to samo? Nie... nie zakładam 300 tematów z wyimaginowanymi przez siebie lub zleconymi przez kogoś "faktami" ;D)

@owca
wiesz co jest twoim największym problemem?
przeczytałeś jakieś brednie i bierzesz je za prawdę objawioną :D
ignorujesz setki lat historii tego co było przed :D

jest pewna grupa ludzi, która tak robi...
przeczytali książkę - a de facto 99% z nich NIE przeczytało, tylko USŁYSZAŁO - i biorą to za prawdę objawioną
i TEŻ próbują na siłę wmówić to innym ;)

grupa ludzi jest jedna - książek z 'prawdą' jest wiele...
każdemu w tej grupie ludzi się wydaje, że jego książka jest prawdziwa

załóż więc sobie swoją religię, wystarczy 100 podpisów(?)
módlcie się do twoich 'konsumpcjonizmów' ;)))

przykro mi stary, ale tego nie wyleczysz :D zostań prorokiem!
Ooo,
Syncia Zbynia wspiera ociec Felicjan.
Cicho, bo jak się Aniela dowie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
> ludzi, którzy są nikim, nic nie znaczą - zupełnie jak ty.

Cóż, prawda w oczy kole. Przeciez facio z kompleksem czegoś małego najwyraźniej rozumku produkuje sie na forum wlasnie dlatego, ze w realu nic nie znaczy.

> Skąd my to znamy?
"Jest pan zerem."

To akurat prawda. Dla Pana Zbyszka nawet aplikacja była wyzwaniem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak, to jest owa pani Giena z Mszany Górnejj, co nie lubi proboszcza a uwielbia Dodę.
A w Wólce, nomen omen, Księżowskiej, jest pani Zuza, co się puszcza z synem komentanda policji.
Zaś w Bagnie Dolnym, ciocia mego kuzyna ze strony ojca...

To jest dopiero dyskusja...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ps. to nie jest jedna kobieta drugiej opowiadala, tylko mnie to spotkalo
przychodzi kobieta z dzieckiem do proboszcza aby umowic sie na chrzest swojego dziecka.
Daje ksiedzu ile moze.
Po 2 latach przychodzi umowic sie na chrzest drugiego dziecka. probuje dac jakas kase a ksisdz mowi, ze przy drugim dziecku to nic nie wezmie, a przy trzecim jeszcze pomoze.
Przychodzi kocbieta po kolejnych 2 latach aby ochrzcic trzecie dziecko i otrzymuje mnostwo potrzebnych rzeczy dla dziecka( z pewnoscia byly tam pieluchy. reszty nie pamietam).
przychodzi kobiet a zdieckiem do proboszcza po chrzest
prosze ksiedza--to ile mam dac?
-ile łaska!
kładzie stówe
-inni daja wiecej!
kładzie 2 stówy.......
--------------

1 minuta--pokropic swiecona woda i ojcze nasz ciegiem
stówa!a dojazdu nie policzyłam

to jest ekonomia!
" ludzi, którzy są nikim, nic nie znaczą - zupełnie jak ty."

Skąd my to znamy?
"Jest pan zerem."

Niżej, coraz niżej, szybuje nasz wyznawca wiecznych praw ekonomii.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Każdy kto czytał tamten wątek (poza tobą oczywiście) zrozumiał bez problemu o co mi chodziło :D
ty jesteś najwyraźniej zbyt tępy...

Naczytałeś się jakichś bzdur i na siłę chcesz to wmówić innym, rzucając tytułami książek ludzi, którzy są nikim, nic nie znaczą - zupełnie jak ty.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Wściekli nie są w stanie operować złożonymi sformulowaniami przedstawiającymi ciągi przyczynowo-skutkowe, sformalizowane algorytmy objaśniające naturę zjawisk.

Oni reagują na bazie impulsu nieświadomości, sterują nimi odruchy, jak u psa Pawłowa.

Zamiast formulować myśli, szczekają odzywkami jak powyżej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie imputuj śmieciu.
Powtarzasz w kółko to samo, czego zresztą nigdy nie pisałem ;D

Dla niewtajemniczonych:
-pisałem o zasadach matematyki, że są niezmienne od zarania dziejów.
-pisałem też o o tym, że np. kapitalizm działał tak samo X lat temu jak działa teraz

A ten pajac coś se ubzdurał, nie zrozumiał i teraz przekręca coś, czego nigdy nie zrozumie :D

Na początku mnie to bawiło, ale robisz się nudny pajacu...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (232 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry