Widok
Co dalej z Zatoką Sztuki?
Opinie do artykułu: Co dalej z Zatoką Sztuki?.
Sopocka Zatoka Sztuki nie przerywa działalności kulturalno-rozrywkowej. Plenerowych koncertów na plaży w tym roku nie będzie, ale właściciele nadal chcą prowadzić tutaj prywatny dom kultury i planują szereg wydarzeń na lato. Na dachu budynku otwierają także nową restaurację.
Pomimo konfliktu z magistratem i afery wokół osób związanych z Zatoką Sztuki, sopocki prywatny dom kultury - jak nazywają go właściciele - rusza z corocznym programem letnich wydarzeń kulturalno-rozrywkowych. ...
Sopocka Zatoka Sztuki nie przerywa działalności kulturalno-rozrywkowej. Plenerowych koncertów na plaży w tym roku nie będzie, ale właściciele nadal chcą prowadzić tutaj prywatny dom kultury i planują szereg wydarzeń na lato. Na dachu budynku otwierają także nową restaurację.
Pomimo konfliktu z magistratem i afery wokół osób związanych z Zatoką Sztuki, sopocki prywatny dom kultury - jak nazywają go właściciele - rusza z corocznym programem letnich wydarzeń kulturalno-rozrywkowych. ...
żelazna logika
To nie kupuj nic od firm, ktore wykorzystuja do pracy dzieci z biedniejszych regionów świata. Czyli od wiekszosci odziezowek. Zresztą nawet kupując od porządnej w Twoim mniemaniu firmy, nie masz pojecia kim sa jej wlasciciele i jakich haniebnych czynow moga sie dopuszczac. Wez tez pod uwage, ze nawet w takiej Zatoce Sztuki pracuja tez jacys normalni kelnerzy, kucharze, ktorzy dzieki temu maja na zycie i nie musza miec zadnego zwiazku z chorymi przestepcami. Zebys mial jasnosc, ja tam nie bronie Zatoki Sztuki, bo ogolnie to mnie ten lokal smieszyl od poczatku, ale nie popadajmy w takie skrajnosci pod wplywem emocji.
żelazna logika
skoro zwykli, przecietni ludzie kradna i wykorzystuja, to wyzsze sfery maja prawo gwalcici dziewczynki z gorszych domow i bez madrych rodzicow, ktorzy hamowali by ich glupoty normalne dla wieku. wyzsze sfery to glonojady i karki. Jakie czasy, takie wyzsze sfery, bo wszystko tu gnije.
taka jest zelazna logika pr-owca, szmaty ktora za pieniadze wytarza matke w gwnie.
taka jest zelazna logika pr-owca, szmaty ktora za pieniadze wytarza matke w gwnie.
powiem tak, rodzice więcej kontroli nad swoimi dziećmi, gdzie chodzi twoje dziecko po godz 22 , z kim się spotyka, gdzie idzie się bawić ? szkoła to również nie wybieg dla modelek więc pilnuj żeby twoje dziecko poszło do szkoły w przyzwoitym ubraniu , bez makijażu na twarzy........ a władze niech zrobią dyskoteki jak bywały dawniej dla dzieciaków do 21-22 , a później do chałupy nie ma cie na ulicach .....bo zapominamy,że oni również potrzebują rozrywki, ale nie w lokalach nocnych , a w Sopocie sa tylko takie :( a kto do tego doprowadził ...? ciekawe?
To jest usprawiedliwianie gwałtu
i zwalanie winy na rodziców i te dziewczyny.
Fakt, nastolatki robią różne głupie rzeczy ale dlatego, że są nastolatkami, nie dorosłymi. Dorośli powinni je chronić a nie wykorzystywać.
A tak na marginesie jakim trzeba być nieudacznikiem, żeby mieć "rwanie" tylko wśród naiwnych nastolatek...
Fakt, nastolatki robią różne głupie rzeczy ale dlatego, że są nastolatkami, nie dorosłymi. Dorośli powinni je chronić a nie wykorzystywać.
A tak na marginesie jakim trzeba być nieudacznikiem, żeby mieć "rwanie" tylko wśród naiwnych nastolatek...
ze zwykłej, ludzkiej przyzwoitości, ot co
Jak widać spora liczba społeczeństwa nadal ma z tym problem.Nażreć się, napiąć biceps, pokazać kawałek d...Py na plaży.A później zdziwienie, że mają nas za naród cebulakow.Zwykła ludzka przyzwoitość i solidarność z ofiarami gwałtu powinna was powstrzymać przed odwiedzaniem tego miejsca.Nie ważne, że młode, głupie i naiwne dały się omamić, gwałt to gwałt, nigdy nie powinien mieć miejsca.A tak na marginesie ciekawe, czy się kiedykolwiek doczekamy jakiegokolwiek oświadczenia ze strony właścicieli, o przeprosinach nawet nie wspomnę.Jedno wiem na pewno, moja noga nigdy nie stanie w tym miejscu,moich znajomych również, nie będę wspierać kryminalistów i patologii.
Nie rozumiem.
Za to rozumiem doskonale, że sponsorowanie szamba jest sponsorowaniem szamba. I piękny widok z leżaczka, drinki z palemką i nastoletnie d*peczki czekające na sponsorów niczego w tej materii nie zmieniają. A ja nie mam ochoty wkładać swoich pieniędzy do kieszeni ludzi o mentalności kartofla.
No i ... ?
Estetyczna konstrukcja na plaży, wedlug uzgodnień. Powiatowy inspektor nadzoru budowlanego nie prowadzi postępowania administracyjnego w tej sprawie. Jest to obiekt zgodny z miejscowym planem zagospodarowania przestrzennego.
Miejski konserwator zabytkow nie moze zamknac Zatoki "Sztuki" za brudne okna.
Wiec mysl, czlowieku! Bo wam malkontenci nic juz nie pasuje w Sopocie!
Miejski konserwator zabytkow nie moze zamknac Zatoki "Sztuki" za brudne okna.
Wiec mysl, czlowieku! Bo wam malkontenci nic juz nie pasuje w Sopocie!
"The star"
W muppet show leciala cyklicznie taka historia "pigs in space" i zapewne tytul tych skeczow stanal u podstaw nowej nazwy. Coz, zawsze lepsze niz np. "swiniobicie", czy "chlewik". Oczywiscia najlepsza, wymyslona przez nieznanego geniusza "zatoka swin" bylaby idealna nazwa, juz oficjalna, ale biorac pod uwage toczace sie postepowania przeciwko kilku osobom, zbyt beszczelna. A szkoda, dobrze jest gdy nazwa oddaje wiernie istote tego, co nazywa.
Mordeczki Wy moje
O co chodzi z tymi bezsensownymi komentarzami? Nie chcesz to nie idź! To jest bardzo oblegane miejsce, bo widocznie spełnia oczekiwania docelowej grupy społecznej, czyli: ludzi pracujących, otwartych na świat, wykształconych itp. Jak ktoś woli Żubra pod Żabką to przecież jego wybór, nikt tego nie krytykuje chyba...
...... powiem tak poproszę o msze na plaży .... z poświęceniem kręconych moich włosów
.... śmiech na sali do czego dąży Sopot i jak to cudownie powiedzieć to nie pisiory doprowadzają do tego....a jeśli chodzi o Zatokę Sztuki, jeśli faktycznie jest to prawa co zarzucają właścicielom to czekam na rozwiązanie sprawy,winni zamknąć niewinni przeprosić...
a co z innymi knajpami ? zamknęli jedną , zamkną druga ,i trzecią , a w galeriach pełno małolat :(
dla mnie mogą zamknąć wszystkie lokale dla dziewczyn będzie to z korzyścią , dla chłopaków również , ale co dalej? Ja poproszę o powrót do przeszłości, gdzie mogłam iść z córką w wieku 12 lat na koncert na Molo , gdzie był świat fajnych ludzi, a młodzież miała lokal z dyskoteką do 22 ....natomiast obecnie mam na Molo jod owszem dobra sprawa, ale czy mam ochotę go wdychać w towarzystwie bełkotu i muzyki dochodzącej z jachtów, gdzie akurat trwa impreza?
spoko
a ja tam ich podziwiam, że się poddali i działają, może przychodzą tam ludzie, w tym rodziny z dziećmi, bo po prostu dobrze się tam czują? jakby cokolwiek wzbudziło ich niepokój, pewnie by nie przychodzili, sam robiłem tam 50'kę mojego taty w zeszłym roku i byłem bardzo zadowolony, przecież nikt nikogo nie zmusza... opluć kogoś jest bardzo łatwo w tym kraju, a z tego co wiem, te całe zarzuty wyssane z palca były, żeby tylko dokopać, ehhh, Polska :(
Mam pytanie ?
Prowadzę z mężem biznes, on się łajdaczy (hipotetycznie) czy włodarz miasta będzie kazał zamknąć mi biznes? hm, otworze budę z kurczakiem ale też chodnik mi rozbiorą ? no ok. reklamę sobie walne na moim obiekcie, troszkę kaski wpadnie ... nie bo mi rusztowaniem zasłonią? jak tu żyć, no jak ? no to może zajmę się prasą lokalną, będę pisać o lokalnych kuriozach , ach nie , był taki , i on nie przetrwał w tych absurdach ...
Oceniają osoby które tam nie były i nawet nie postawili na chwile nogi w środku. Większość to propaganda i ploty.., ale pospulstwo Polskie głownie tym sie żywi. Z takim podejściem to idzie hejtowac wszystkie miejsca publiczne i każdy moze dołożyć swojej płoty i w ten sposób mozemy zamknąć każdy klub
Byłam (i nie, nie na imprezie tylko w ciągu dnia) i oceniam - tandeta, kicz, plastik. Mało tego - zostałam w tym miejscu okradziona. Dla mnie to miejsce nie ma nic wspólnego ze sztuką. Nie powinno istnieć. Byłam jeszcze zanim poznałam historię tego miejsca i zanim dowiedziałam się o tym co się tam wyczynia. I gwarantuję, że gdybym wiedziała wcześniej to w życiu bym tam nie weszła.
Powinni rozdawać przed tym miejscem książkę "Zatoka Świń" to może by coś do ludzi który tam idą pierwszy raz dotarło. To miejsce to wstyd dla Sopotu. Ile by się Art Invest nie bronił, książka ujrzała światło dziennie i niestety to miejsce ma coraz gorszą opinię. Ze sztuką to miejsce ma tyle wspólnego, co nic... spalić, zburzyć, zrównać z ziemią - postawić parę ławek albo fontannę i będzie o niebo lepiej, spokojniej a i Sopot na tym zyska.
Sopot burdelowa letnia stolica Polski
Zwyrole posuwający 14 latki. Zatoki Świn i wszystkie te inne kluby to legalne burdele gdzie jak ktoś chce to mogą mu załatwić nieletnią dziewczyne, dziewczyne? Dziecko jeszcze! Oprócz tego morze kokainy, amfetaminy i alkoholu! Nikt z tym nic nie chce zrobić bo mafia, która rządzi tym kurkidołkiem ma wszystkich w kieszeni!
zamknąć to ohydne miejsce !!!
Kiedy skończy się ten ohydny proceder pedofilii w tym miejscu ." Piękna "przykrywka dla przestępców , zbrodniarzy !! Kto tam jeszcze chce wogóle bywać .....Wszyscy ludzie o moralnych kręgosłupach , zaniechajcie sponsorowania i uczestnictwa w tym bagnie !Oddać budynek na pozytek ludzi chorych ! ..