Re: Co dzisiaj na obiad? Cz. 36 wrześniowa
Witam w nowym wątku :)
Co do zdejmowania skórki z papryki - można na surowo obrać obieraczką do warzyw/owoców ;) albo właśnie podpiec i wtedy zdjąć :]
Ja do lecza nie...
rozwiń
Witam w nowym wątku :)
Co do zdejmowania skórki z papryki - można na surowo obrać obieraczką do warzyw/owoców ;) albo właśnie podpiec i wtedy zdjąć :]
Ja do lecza nie zdejmuję :] ale przy faszerowanej papryce pieczonej w HO skórka sama schodzi, więc ją zdejmuję do końca :]
W zeszłym roku część papryk w słoikach też zrobiłyśmy pieczonej i bez skórki (posmakowała nam taka z lidla) ;)
U nas w sobotę na obiad były frytki domowe i koktajl "smerfowy" ;) (banan, truskawki, jeżyny, mleko i trochę cukru)
W niedzielę obiadu nie było albo raczej z cyklu "ratuj się kto może" ;) ale na kolację znów koktajl "smerfowy" (tym razem zamiast trufkawk garść malin)
Wczoraj na obiad zupa z naszej wyłuskanej fasolki i placki z kalarepy :]
Dzisiaj ziemniaczki i kalafior polany bułką tartą na maśle ;] i może jeszcze koktajl smerfowy ;) (zobaczę w jakim stanie są jeżyny przywiezione w piątek)
zobacz wątek