Odpowiadasz na:

Re: Co dzisiaj na obiad? Cz. 36 wrześniowa

Witam w nowym wątku :)

Co do zdejmowania skórki z papryki - można na surowo obrać obieraczką do warzyw/owoców ;) albo właśnie podpiec i wtedy zdjąć :]

Ja do lecza nie... rozwiń

Witam w nowym wątku :)

Co do zdejmowania skórki z papryki - można na surowo obrać obieraczką do warzyw/owoców ;) albo właśnie podpiec i wtedy zdjąć :]

Ja do lecza nie zdejmuję :] ale przy faszerowanej papryce pieczonej w HO skórka sama schodzi, więc ją zdejmuję do końca :]
W zeszłym roku część papryk w słoikach też zrobiłyśmy pieczonej i bez skórki (posmakowała nam taka z lidla) ;)

U nas w sobotę na obiad były frytki domowe i koktajl "smerfowy" ;) (banan, truskawki, jeżyny, mleko i trochę cukru)

W niedzielę obiadu nie było albo raczej z cyklu "ratuj się kto może" ;) ale na kolację znów koktajl "smerfowy" (tym razem zamiast trufkawk garść malin)

Wczoraj na obiad zupa z naszej wyłuskanej fasolki i placki z kalarepy :]

Dzisiaj ziemniaczki i kalafior polany bułką tartą na maśle ;] i może jeszcze koktajl smerfowy ;) (zobaczę w jakim stanie są jeżyny przywiezione w piątek)

zobacz wątek
10 lat temu
AgusiaGda

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry