Re: Co dzisiaj na obiad? Cz. 36 wrześniowa
Ja też wyślę.
Graszka trzymamy kciuki:-)
Ja mięso w rękawie robię tak: mięso smaruję marynatą (oliwa/olej plus ulubione przyprawy i zioła, dużo czosnku) no i jak mam czas, to się...
rozwiń
Ja też wyślę.
Graszka trzymamy kciuki:-)
Ja mięso w rękawie robię tak: mięso smaruję marynatą (oliwa/olej plus ulubione przyprawy i zioła, dużo czosnku) no i jak mam czas, to się marynuje przez noc. Potem wkładam do worka. Wlewam do tego worka z mięsem jakiś płyn: bulion albo wino albo odrobinkę wody. Zamykam, układam na naczyniu żaroodpornym i piekę najpierw w temp. 180 stopni, potem zwiększam. Przed końcem pieczenia rozdzieram worek u góry, żeby się przypiekła skórka. 2 kg mięsa piekę troszkę ponad 2h.
zobacz wątek