Re: Co dzisiaj na obiad? Cz. 36 wrześniowa
Ocet ryżowy się dodaje dlatego, że podobno wtedy ryż się lepiej klei no i też ze względu na smak. Ale ja kiedyś dodałam sosu ostro-słodkiego vifona do ryżu i było pyszne. Także pewnie możesz z...
rozwiń
Ocet ryżowy się dodaje dlatego, że podobno wtedy ryż się lepiej klei no i też ze względu na smak. Ale ja kiedyś dodałam sosu ostro-słodkiego vifona do ryżu i było pyszne. Także pewnie możesz z niego zrezygnować i dodać trochę sosu sojowego. Czytałam, że ryż się płucze, żeby się pozbyć skrobi ale ja nigdy nie płukałam... wasabi używam do sklejenia wodorostów ale można też użyć trochę majonezu:-) A rolki się zwija za pomocą maty bambusowej, na pewno masz jakąś w domu - taką podkładkę pod talerze:-) Bo bez maty troszkę ciężko je zwinąć.
zobacz wątek