Re: Co dzisiaj na obiad? Cz. 36 wrześniowa
No właśnie mi chodziło o takie przetwory:-)
Zrobiłam już pomidorki na zimę w ten sposób, że skórkę sparzyłam, pomidory pokroiłam w kostkę i wrzuciłam do wyparzonych słoików.
Najpierw...
rozwiń
No właśnie mi chodziło o takie przetwory:-)
Zrobiłam już pomidorki na zimę w ten sposób, że skórkę sparzyłam, pomidory pokroiłam w kostkę i wrzuciłam do wyparzonych słoików.
Najpierw grubsza warstwa pomidorów, potem przeciśnięty przez prasie czosnek i trochę suszonej bazylii, następnie znowu warstwa krojonych pomidorów i na to przeciśnięty czosnek z bazylia.
Potem obgotowałam słoiki z pomidorami we wodzie przez 30 min, następnie postawiłam je na stole do góry dnem:-)
Myślę, że na pomidorówkę, czy ryby po grecku, będzie jak znalazł;-))))
zobacz wątek