Re: Co dzisiaj na obiad? Cz. 36 wrześniowa
Mamo b tak soczewicę do tej zupy daję suchą czerwoną:) z zielonej też raz robiłam:)
Kotleciki robię tak:
Soczewicę gotuję do miękkości,rozdrabniam blenderem, dodaję podsmażoną cebulę,...
rozwiń
Mamo b tak soczewicę do tej zupy daję suchą czerwoną:) z zielonej też raz robiłam:)
Kotleciki robię tak:
Soczewicę gotuję do miękkości,rozdrabniam blenderem, dodaję podsmażoną cebulę, czosnek 1 ząbek, jajko, bułkę namoczoną w mleku, przyprawy jakie lubisz ja daję sół, pieprz i przyprawę do mielonego, do tego posiekaną natkę pietruszki. Z masy formuję kotleciki, panieruję w jajku i bułce tartej i smaże jak mielone na oleju z dodatkiem masła na złoto:)
Z tej masy możesz też zrobić malutkie pulpeciki i ugotowac w sosie jak normalne mielone:)
Te kotleciki są niezłe tylko troszkę mdłe w smaku wiec dobrze by smakowały z sosem np. czosnkowym lub koperkowym na zimno, takim z jogurtu naturalnego, Młoda jadła z tego kotleta hamurgery, smakowały jej:)
zobacz wątek