Re: Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-7
Ja zrobiłam dziś z przepisu Agusi wątróbki wykwintne :-)
Z młodą kapustą robię schab
60-70 dag schabu
duża główka młodej kapusty
2 cebule
pęczek...
rozwiń
Ja zrobiłam dziś z przepisu Agusi wątróbki wykwintne :-)
Z młodą kapustą robię schab
60-70 dag schabu
duża główka młodej kapusty
2 cebule
pęczek koperku
1/2 kostki masła
sól, pieprz, olej
Schab pokroic na grube paski, oprószyc solą i pieprzem.
Cebule pokroic w kostkę.
Kapustę poszatkowac.
W sporym garnku rozgrzac masło, zeszklic na nim cebulę. Dodac kapustę. Doprawic solą i pieprzem. Gdy kapusta zmiejszy widocznie swoją objętośc, dodac wody tyle, aby sięgała poniżej powierzchni kapusty i nadal dusic.
W tym czasie usmazyc paski schabu, aby były zarumienione. Następnie dodac mięso do kapusty i wymieszac. Gdy kapusta będzie miękka dodac posiekany koper. Można dodac zasmażkę z 2 łyżek masła i 2 łyżek mąki.
SMACZNEGO!
zobacz wątek