Widok

Co gminie Prodkowo odwaliło z tą kostką?

Ostatnio Czeczewo-Warzno, a dziś odkryłem, że popsuto drogę Kobysewo-Kaliska. Jaki był ten asfalt, taki był, nieco dziur, ale trasa była ładna i szosówką się warto było zawsze tam przejechać. Dziś patrzę i oczom nie wierzę - droga odnowiona i wyłożona kostką fazowaną. Jakiś lokalny przedsiębiorca - wytwórca, czy układacz kostki ma powiązania z gminą, czy też jest jakaś logiczna/ gospodarcza przyczyna zamieniania asfaltu na kostkę. Tam jeździ naprawdę mało samochodów (nieco zniszczyli, jak był objazd w czasie budowy obwodnicy Kartuz). Dziś naprzeciwko jechała sobie dziewczynka na rolkach i ona, mieszkanka Kobysewa, czy Kalisk, też dostała prezent od gminy - jazdę po niefazowanej kostce.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To w końcu fazowana czy niefazowana??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fazowana, niestety

Oj tam. Fazowana jest z drugiej strony niefazowana. Wystarczy przełożyć :))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jakby tak odwrócić nie do dołu fazowaniem a o fazowaniem na bok, to fazowana byłaby tylko jednak krawędź i kostka stałaby się niefazowano-fazowaną w proporcjach 3/4 do 1/4. Czy takie rozwiązanie pana Ryśka55 interesuje?

Ale kostka nie jest sześcianem, więc jak by układać ciasno, to cała droga by się zrobiła w sumie krótsza. I to może dobrze, bo by było bliżej.

E tam, po waszych radach postanowiłem tymi drogami jeździć od spodu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może Ci kask spaść.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja jechałem tam na szosówce kilka dni temu, ale tylko od przystanku i drogi asfaltowej w Kobysewie do skrzyżowania z krzyżem (może 300 metrów) i nie było źle, wg mnie można jechać. Czy ta kostka jest do samych Kalisk, a potem jakiś asfalt do drogi wojewódzkiej? Bo rzeczywiście to wydaje się fajna trasa.

Tak, przed lasem pojawia się z powrotem asfalt. Najlepsza droga z Żukowa do Kartuz - przez Smołdzino a potem Kaliska.

Tylko nie skręcaj w prawo do Grzybna, boo tam jest fragment brukowany i polny. Dalej też ładny asfalt, na gravela byłaby droga w sam raz.

Czy 37 mm to już gravel? Bo właśnie zmieniłem oponki (były 32).

Był gravel, teraz zrobiłeś fatbike'a

I dobrze. Zima ma być śnieżna.

to zwęź opony! wąskie przecinają śnieg do szorstkiej ziemi. a szerokie są na błota.

wlaśnie zacząłem doroczny remont roweru na zimę, tego pomarańczowego Okrutnego, co to wiesz, który się sprawdzał na naszym "błotnym spacerze". i dałem węższe opony, na tych dziwnych ruskich felgach wyglądają cudacznie. ale sens w tym chyba jest.

jeszcze tylko ten cholerny Bendix zdobyć...

Śnieg przecinają do szorstkiej ziemi? To znaczy, że śniegu nie ma tylko przypudrowanie jakieś.

Inne tematy z forum Rowery

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

do góry