Widok

Co na wypadające włosy

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej
Mam problem z wypadającymi włosami, jakie macie sposoby, preparaty na zatrzymanie tego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak Miałam ten sam problem. Podejrzewam ze ok 40-50% wypadło po farbie do włosów bez amoniaku ale z woda utlenioną

jedyne co mi pomogło to ampułki K05. HAIR CARE
tu masz www - mozesz zamówić u fryzjera
http://www.kaaral.pl/katalog_kaaral.pdf
- po 12 ampułkach nie wypadają, po 6 było widac wyraźną poprawę
wczesniej stosowane specyfiki nie pomagały wiec ten uwazam za rewelacyjny
Dodatkowo stosuję szampon przecikwo wypadaniu z tej samej serii
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
Ja bralam capivit piekne wlosy 3miesiace po ciazy i do teraz mam spokuj
image.
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]
image
szampon Dermena, do kupienia w aptece
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A mnie pomogła Skrzypowita - taka z tabletkami na dzień i kapsułkami na noc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a jesteś świeżo po porodzie? jeśli tak to to całkiem normalne i samo minie...
Polecam maskę WAX, kupowałam w aptece.
imageimage
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
WAX dużo taniej na allegro :)

Ja polecam szampon Vichy czerwony
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niekoniecznie samo minie....ja byłam świeżo po porodzie i włosy wyłaziły mi garściami...też myślałam, że to normalne z tu całkiem przypadkiem wyszło na jak, że mam bardzo wyczerpane zapasy żelaza w organiżmie i ukrytą niedokrwistość....trzeba było przyjmować żelazo
no wlasnie, moze przede wszystkim badania...

teraz dokladnie nie pamietam nazwy ale jutro ja podam jak zadzwonie do mamy. Jest to maska ktora wcierasz we wlosy raz w tygodniu. Mojej mamy kolezanka uzywala i teraz ma taka czupryne od tej maski ze hoho pozazdroscic:D jutro podam nazwe
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja mam ten sam problem, a w aptece babka mi polecila skrzyp na mocne wlosy i szampon vichy dercos czerwony, zobaczymy, narazie stosuje ponad tydzien..
Mi dermatolog poradziła to:
łykam od tygodnia, narazie.

http://www.e-farm.pl/p/1025/INNEOV-GESTOSC-WLOSOW.html
image

image
a ja polecam mgiełkę RADICAL na zniszczone i wypadające włosy, dostępna w rossmanie za 7zł jest rewelacyjna tylko trzeba stosować regularnie, mi po ciąży bardzo pomogła!!!
pozd
image
To ja dorzucę od siebie: http://www.aptekagemini.com.pl/p/pl/01002/oenobiol+anti-chute+wypadanie+wlosow+x+60+kaps-.html
U mnie niestety skrzyp się nie sprawdził.
po porodzie jestem 3, 5 roku więc to nie od tego:) badania miałam robione i wszystko w normie:) podejrzewam bark witamin, stosuje od 2 miesięcy ponad vichy czerwony i jakoś nie widzę efektów:( kupię teraz wax odżywkę i do tego jakieś tabletki mam nadzieję że się uda:)
image
bellissa zjadłam dwa opakowania po 1 tabletce dziennie i w czasie tej kuracji VICHY z apteki ampułki przeciw wypadaniu włosów naprawde pomoglo, miedzy czasie badalam hormony bo nie wiadomo od czego ale okazalo sie ze wszystko ok.
PolecAM vichy.....
Ja jeszcze łykałam H-pantoten, też mi super pomógł.

Wax rewelacja, ale trochę upierdliwe w stosowaniu, nałozyć po myciu, na to ręcznik, worek foliowy i chyba z pół godziny trzymać a potem znowu spłukiwanie. No i tak chyba ze 3 razy w tyg o ile dobrze pamiętam.
imageimage
Wypadanie włosów -przyczyną mogą być problemy z tarczycą. Hormony się zmieniają przez całe życie.
image
mi pomogla ta nowa odzywka dove na noc :) stosuje od tygonia i wiezcie ze wreszcie konczy sie na kilku wlosach a nie garsci :P
image
image
Dziewczyny mam pytanie po ile jes ten szampon czerwony Vischy, bo zamierzam kupić, włosy wypadają mi garściami a nigdy tak nie maiłam. Do tego zamierzam kupić jakieś witaminy i łykać. Mam nadzieję, że przejdzie. Dodam jeszcze, że karmię, może to od tego i brak witamin?
image
Mi bardzo pomoglo wcieranie toniku garnier Neril w skore glowy,polecila mi dermatolog,jak zdarza sie taki okres,ze widze,ze znowu wypadaja to kupuje jeszcze szampon z tej serii
image
image

co do witamin to radzę sprawdzić czy można brać w czasie karmienia, bo dużo niestety nie :(

A vichy chyba najbardziej opłaca się kupować w aptekach internetowych ...http://www.aptekagemini.com.pl/p/pl/0133/+vichy+dercos+szampon+wzmacniajacy+200+ml.html
w zwykłej aptece raczej przepłacisz :( (podałam linka apteki z odbiorem osobistym w kilku miejscach w trójmieście)
ja mam ten problem już od ładnych kilkunastu lat-okrągło przez cały rok - jedyne co mi pomaga to tabletki z cynkiem (obecnie zincas forte-tylko na receptę, jest tez słabszy zincas -bez recepty), skrzypowita,silica itp u mnie nie działały... także polecam cynk
No jest różnica dzisiaj pytałam w aptece i 52zł mi zaśpiewała. Dobrze, że nie kupiłam.
image
ja sie zastanawiam nad ampulkami Dercos Vichy, stosowalyscie moze?bo juz nie wiem co robic, wlosy nadal garsciami zbieram;//
Ja zobaczę po tym szamponie jakie będą rezultaty i po braniu witamin przez miesiac, jak nie przejdzie też kupuję te ampułki, zobaczymy.
image
Podłączę się bo wypadanie włosów mnie również dotyczy ,jedna babka poleciła mi szampon ,KLORANE z chininą do kupienia w aptece, czy może któraś z Was stosowała .
do góry