Widok

Co za msza

Proboszcz Kielna prowadzi mszę św dziecięcą, tego nie można słuchać,coś nie tak z jego myśleniem, to nie jest msza ,to jakaś parodia, wychodzę z kościoła zdenerwowany i wkurzony po prostu masakra, jesli robi to samo na innych mszach to powinno się zabronić jemu odprawiania mszy , jednym słowem Masakra!!!
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja chodze do innej parafii, bo nie moge patrzec na to co proboszcz zrobił z nasza parafia. Kiedyś ludzie zrobili porządek z poprzednim księdzem. A teraz już nie potrafią. Ciemnogród nastał w Kielnie i tyle.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie odpowiada To sobie chodź!!!! Uważam że w Kielnie jest bardzo fajna parafią.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może i dobrze że chodzi do innej parafii .Tym ci nie odpowiada to jak najbardziej ,a nie aferzyć.

Afera była i nie ma co tego ukrywać.Jednak w porę zareagowano.Proboszcz spokorniał i finanse też musiał doprowadzić do jakiejś normy.Został tylko dlatego,że ma już nie daleko do emerytury.Nie można być aż tak chamskim skoro dało sie wiele naprawić.I tylko ślepy nie widzi,że w Kielni wracamy do normalności.Msze w normalnym czasie odprawiane i kazania na temat.Wikary ,bardzo fajny i super organizator.Młodzież go lubi.Jedno co w tym wszystkim nie pasuje to organista.Dla mnie gość nie do przyjęcia.Ale nie można mieć wszystkiego.Może kiedyś to sie zmieni.Ja wróciłem do Kielna i już nie chodzę do sąsiadów. :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja do organisty nic nie mam.Bardzo miły pan.Wykształcony.A gusta no cóż są różne.Dajcie spokój temu panu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wykształcenie nie świadczy że ktos jest kimś. Może być jeszcze gorszym cymbałem jak jakiś samouk. Jak chodzę po sąsiednich parafiach i słucham tych fachowców to aż uszy więdną nieraz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Żenada.Po co ten ktoś chodzi wogule do kościoła! Obraża ludzi od cymbałów i pajaców . Szkoda na paliwo jeździć po sąsiednich parafiach.. Bóg tego nie uczy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Żenada to ludzie z Kielna. Wpatrzeni w proboszcza jak w obrazek. A ktoś wie ile tak naprawde kasy straciła parafia za czasów prob. ROMPY?

A ja pamiętam w jakim stanie proboszcz Rompa zastał parafię. Nie można mu nie przypisać zasług.Bądźmy uczciwi.Bardzo wiele zrobił.Były czasy,że bardzo mu zależało i parafia prężnie sie rozwinęła,rozbudowała.Nie wiem co lub kto nim kierował ,że dopuścił się tego co zrobił?A ty @Afera jeśli nie jesteś z naszej parafii to niech cię głowa nie boli.Damy radę.Jeśli jesteś to masz prawo wszystkiego sie dowiedzieć.Nowa rada jest bardzo kontaktowa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zgadzam się zrobił dużo dobrego ale też popełnił dużo błędów i ciekawe czy to sie zbilansuje. Ale dziś w kosciele zauważyłem że żarówek przepalonych połowa w żyrandolu, na nowe niestać. Cegły się sypią a te ławki jako barykada, żeby komu co na głowe nic spadło bardzo estetyczne. A przecież niedawno ta bombonierka była remontowana. I to jest ta normalność. Czy wy ludzie nie widzicie jak wam piora mózgi.

Z tym proboszczem powinni wyjechać na taczce bo dla części parafian to już nie jest ksiądz.Dalej obrasta w piórka i wraca do starych nawyków bo czuje się bezkarnie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wydaje mi się, że coś z tym remontem było nie tak. Po osuszaniu murów dziwnie szybko czernieją ściany. Farba odchodzi płatami. Zastosowanie historycznej spoiny niespecjalnie sprawdza się na szczytach, czego skutkiem odpadają cegłówki.
W historycznych opisach kościoła zawsze była adnotacja, że wymaga remontu i znajduje się w złym stanie. Także więc wracamy do korzeni. Mamy nowożytną restaurację świątyni i także jej nowożytny stan :)
Podobnie sprawa ma się do kamiennego bruku.
Myślę, że nie ma co oskarżać personalnie księdza za ten remont. Większą odpowiedzialność ponosi za to konserwator zabytków, pod którego opieką był przeprowadzany remont. To on powinien tego dopilnować. Ciekawe tylko kto wybrał firmę, która przeprowadzała pracę i jaki dała okres gwarancji.

Co do organisty to moim subiektywnym zdaniem jest coraz lepiej. Całe życie śpiewaliśmy jak nam zagrał Pan Treder. Obecny organista nie jest "swój" więc musimy się nauczyć jego a on nas. Zagrał już "Szemi morze, szemi bór", więc widać że chce się do nas dopasować. Dajmy mu szansę.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Widzę ze pajace niechodzom do kościoła tylko nadajom .to pewnie ci napływowi glupole
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Widać pewnym osobom odbija a do kościoła tylko wtedy kiedy mamy komunie albo ślub.typowe pajace miastowe.

Ciekawe czy wszyscy co "chodzom" do kościoła mają takie braki w edukacji? Czy jesteś wyjątkiem?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Musisz sie leczyc!

Napływowi? Co ty piszesz? Dzielisz ludzi?

Ludzie w kielnie to kretyni i tyle.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mów o sobie kretynie.

Jeżeli tak uważasz to tu nie przebywaj nie przyjeżdżaj a na pewno już nie mieszkaj sam jesteś kretynem!!!!!
do góry