Widok

Co ze sprawą "wariata", który rozjeżdżał ludzi na Molo w Sopocie?

Na drogach Trójmiasta Motoryzacja Temat dostępny też na forum:
Czy tylko mnie zastanawia dlaczego temat umarł równie szybko,jak np.sprawa "afery taśmowej"?
Czy w tym kraju nie można nie tylko liczyć na wymiar sprawiedliwości, ale i na media?
Dlaczego nie wiemy nic na temat losu sprawcy?Dlaczego media nie podały,że prawdopodobnie już dawno wyszedł i nie poniósł żadnych konsekwencji?
Dlaczego od początku sprawy nie mówi się o poszkodowanych i ich stanie-przecież jednej osobie prawdopodobnie groziła amputacja obu kończyn dolnych!
Dlaczego nawet media milczą?!
Jaka "gruba ryba"za tym wszystkim stoi?!Kim w końcu jest matka tego rzekomo "niepoczytalnego"...a kto wujkiem,ciocią,albo kolegą mamy?
Dlaczego nasz wspaniały prezydent Sopotu szybko zabrał głos w sprawie, a potem równie szybko nabrał wody w usta?
Zajmuje się teraz spokojem przechodniów i turystów nękanych przez panie z różowymi parasolami, bo one stanowią większe zagrożenie dla nas Wszystkich!

DLACZEGO WSZYSCY I WSZYSTKO MILCZY W TEJ SPRAWIE?!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
Jest trochę racji w tym co piszesz. Jeśli chodzi o osoby poszkodowane to być może zwyczajnie nie życzą sobie, aby pisać o ich stanie zdrowia. Mają do tego pełne prawo. Gdyby mnie dotknęła taka tragedia to nie chciałabym, żeby każdy dopytywał mnie o stan mojego zdrowia (mam na myśli media). Chciałabym jak najszybciej zapomnieć o sprawie (na tyle, na ile oczywiście da się zapomnieć), bo na pewno pozostawiło to jakiś ślad w psychice poszkodowanych. Najważniejsze teraz jest to, by ludzie powrócili do zdrowia i nie musieli oglądać się za siebie ze strachu.

"Kim w końcu jest matka tego rzekomo "niepoczytalnego"...a kto wujkiem,ciocią,albo kolegą mamy?" A jakie to ma znaczenie? Jeżeli facet nie był ubezwłasnowolniony to nikt nie będzie i nie może odpowiadać za jego czyny niezależnie od tego, czy to matka, ciocia czy kolega. A fakt, kim z zawodu/gdzie pracują bliscy tego idioty ma tu naprawdę małe znaczenie.

Odnośnie prezydenta Sopotu trudno mi się wypowiadać. Poza tym co dokładnie masz na myśli? Przecież nie on będzie ścigał/sądził tego wariata. Od tego są odpowiednie służby i to one teraz zajmują się sprawą.

Co się tyczy samych mediów. Faktycznie ostatnio jest cicho, ale przecież nikt nie będzie pisał codziennych newsów typu "siedzi w więzieniu", "o 15,00 zjadł obiad". Sprawa jest w toku, wszystko jest sprawdzane, ustalane i być może dla dobra śledztwa nie o wszystkim się głośno mówi (aby uniknąć spekulacji, nieprawdziwych opinii, domniemań czy zwykłego linczu). Mam nadzieję, że w najbliższym czasie dowiemy się czegoś nowego. Na razie pozostaje nam jedynie czekać i mieć nadzieję, że nasz wymiar sprawiedliwości nie będzie ciągnął sprawy latami (jak to u nas często bywa) i że kara będzie bardzo surowa i adekwatna do popełnionego czynu.
Tak właśnie sobie to wszystko tłumaczę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jak to co ze sprawą !?! Normalnie - "po naszemu" - zamieciona i po temacie !
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zamieciona pod dywan. Ekspert wypowiedział się, że kierowca WÓWCZAS był niepoczytalny, a to znaczy, że nie poniesie żadnej kary i do tego zachowa prawo jazdy. Należy oczekiwać kolejnego wypadku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
A ja to widzę tak, koleś czuje się bezkarny bo go mamusia zawsze ze wszystkiego wyciągała. Pozwala sobie na coraz więcej. Teraz z niego zrobili czubka. Kolejny krok to dorwie się do pistoletu lub karabinu odstrzeli kilka osób.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Kryminalne Trójmiasto

Zaginiony: Jacek Adamczyk (16 odpowiedzi)

Jacek Adamczyk . ur. 20.10.1966 r. zam. Gdańsk, ul. Arkońska 244/4 Komisariat Policji w...

Zostałam okradziona przez kuriera-co robić (89 odpowiedzi)

Dziś przyszedł kurier dpd z paczką za pobraniem 177 zł. Miałam 200 zł,on nie miał wydać....

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

do góry