Widok

Coco

Filmy Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Coco.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super bajka dla dzieci
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dlaczego mniej ludzi umiera w weekend niż w tygodniu?wy myślicie że tępych jest więcej?

Polecam dla dzieci powyżej 6-8 lat

Śliczna bajka z przesłaniem. Właśnie wróciliśmy, córka 12 zachwycona, synek 3,5 też zadowolony chociaż nie wszystko zrozumiał.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam dla malych i dużych.

Na początku trochę byłem rozczarowany ale z czasem wszystko pięknie się rozwijało i wciągnęło mnie na dobre. Bardzo mądra bajka z przesłaniem co jest w życiu tak naprawdę ważne…..
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam

Piekna i wzruszajaca bajka, trzyma w napieciu do samego konca. Ani synek (8 lat), ani ja nie nudzilismy sie nawet przez chwile. Polecam, warto!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Powinny być ograniczenia wiekowe, 5latek chwilami się bał, a pod koniec chciał wyjść. Ładna bajka, mądre przesłanie, ale dla starszych.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Percepcja

To kwesta percepcji, jednych dopada wcześniej innych nigdy
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bajka

Na poczatku bylo dosc spokojnie,,ladna grafika,ladna muzyka,potemmmmm,ktos zaczal spiewac,ale to z ekranu,smiechu co niemiara,az w pewnym momencie zawalila sie sciana,bo wjechal czolg na sale,wpierw krzyk potem gromkie brawa,to sie dzieciom spodobalo,tym starszym,warto to zobaczyc polecam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

Nie polecam - bajka dla dzieci powyżej 12 lat

Jestem zawiedziona i rozczarowana. A przede wszystkim przerażona tym, że dystrybucja tej bajki pozwoliła umieścić informację, że jest to film dla dzieci od 5 roku życia. Kościotrupy, cmentarz, trucizna, morderstwo itp. rzeczy nie są chyba najlepszym pomysłem dla 5 - letnich maluchów.. Szczerze odradzam.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 40

od 12 lat?

no nie zartuj. Mój syn ma 8 i był zachwycony podobnie jak ja. A swoją drogą do Meksyku też go nie zabierzesz, bo w piramidach np. w Uxmal Majów chowano. No bez przesady...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

eeee?

Trzeba być z betonu żeby nie wzruszyć się na tym filmie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Po to właśnie są bajki. Mają objaśniać trudne i wywołujące lęk tematy. Tak to powinno działać. Poprzez bajki dziecko ma się dowiedzieć o śmierci, złych rzeczach które są udziałem ludzi itp. Dlatego właśnie powstały baśnie, bajki i legendy. Żeby w bezpieczny sposób poprzez lub przy rodzicu uczyć się tego co jest częścią życia.

Takie matki mnie zadziwiają

A później dzięki nim mamy przyczepione do mamusi spódnicy pseudo dorosłych ludzi, niepotrafiących w ogóle funkcjonować.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Autorka komentarza przegięła

Ale Ty tez po skrajnościach
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Byłem na nim z czterolatką i wyszła zachwycona

Więc to raczej nie jest kwestia "bajki" tylko poziomu świadomości świata i wrażliwości dziecka. Film jest świetny i w dojrzały sposób porusza liczne kwestie, które dziecko powinno rozumieć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Świetne

Piękna bajka bardzo ładna. Piękny przekaz dla dzieci
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polacam

Najlepsza bajka jaką oglądałam. Synkowi też się podobała. Wzruszająca, z przesłaniem, zabawna i te kolory. Polecam
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wzruszająca bajka

Bardzo wzruszający film, zachęcający do refleksji zarowno doroslych jak i dzieci. Corki 5 lat, 9 lat i 11 zachwycone.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko dla twardzieli

Byłem z 7 letnią córka na projekcji w/w filmu. Mocną rzecz, a początek filmu tego n8e zapowiada. Córka plakala mocno i ja miałem ochotę. Dla mnie bomba. Kupię DVD.

Czy przed COCO

odtwarzają "Kraina Lodu. Przygoda Olafa" ?

Tak

tak
ze 20 min to trwa...

Animacja dla każdego

wiele wątków, wiele wrażeń, piękny i wzruszający film

wprawdzie nie pokazali spawania, ale...

polecam! Dzieci 10 i 14 lat zadowolone.

Zgadzam się...częściowo.
,,Coco" nie jest filmem przeznaczonym dla pięciolatków ale to nie oznacza to od razu że to zły film. Rozumiem, że pszyszła pani na ten film ze swoją pociechą spodziewając się wesołej prostej do zrozumienia historii i kolorowej skocznej animacji jak na przykład ,,Kraina lodu'' lub ,,Gdzie jest Nemo'' jednak Disney czasami stara się stworzyć coś powarzniejszego. Osobiście jako piętnastoletnia miłośniczka animacji i początkujący animator mogę powiedzieć że design
postaci i animacja jest wspaniała a fabuła jest jeszce lepsza. To mój ulubiony film Disney'a. Polecam z całego serca wszystkim entuzjastom filmów animowanych poruszających cięższe tematy.(^w^)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

najwyższa półka w tej kategorii

w zeszłym roku pamiętam Zwierzogród który mógłby się z nim równać

Polecam

Wczoraj jako opiekun klasy 5 byłam z dziećmi na tym filmie. Trzymał w napięciu ,pod koniec wzruszył do łez.Film z przesłaniem ,polecam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam

Bardzo piękna i mądra bajka. Jak najbardziej dla dorosłych również. Polecam
do góry