Widok

Czarna Góra - Internet po kablu?

Witam,

Niedługo przeprowadzam się do Bojana na Czarną Górę, która z tego co zdążyłem się zorientować jest w czarnej .... jeśli chodzi o podłączanie internetu stacjonarnego (prędkości 100Mbps i większe, czyli dzisiejsze standardy w centrach i na obrzeżach dużych miast).
Poczytałem kilka wątków na tym forum, ale większość zamarła z aktywnością jakieś rok a niektóre kilka lat temu.
Ze strony https://wyszukiwarka.uke.gov.pl/, gdzie notabene można też zgłosić popyt na usługi telekomunikacyjne wypełniając ankietę, którą polecam, że Czarna-Góra nie jest w zasięgu technologii internetowych powyżej 30Mbps.
Jak zdążyłem się zorientować w UKE, jest ona jedyną instytucją, będącą podstawą do określania przez wszelakie instytucje, w tym pośrednio gminy, czy dany obszar podlega lub będzie podlegał dofinansowaniu. A wypełnianie ankiety na zapotrzebowanie uslug na w/w stronie może pomóc w dołączeniu Czarnej Góry do listy lokalizacji do wypełniania białych plam telekomunikacyjnych.

Czy ktoś z wie jaki jest obecny status inwestycji telekomunikacyjnych w dzielnicy Czarna Góra?
Chodzi mi o temat możliwości podłączenia światłowodu z internetem do domu.

Z góry dziękuję za dyskusję i propozycje radiowe i komórkowe LTE, 5G itp. Nie mieszajmy tematów proszę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

To w Bojanie już mamy dzielnice ?? No, no .... I zawsze mnie zastanawia , jak można się osiedlać w jakimś miejscu a później dziwić się , że nie ma Internetu, gazu , kanalizacji , drogi ... . U nas w tym Bojanie , to jest to, co jest panocku.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nic nie wnosi ta Twoja wypowiedź do sprawy i widać, że za głupi jesteś, aby przeczytać te parę zdań do końca i jeszcze ze zrozumieniem.
Nikt się nie dziwi, w mediach w Bojanie to jestem chyba lepiej zorientowany niż Ty, bo kupiłem tą działkę ładnych parę lat temu i właśnie media w tej okolicy zdecydowały o lokalizacji.

Nie błaźnij się już więc więcej w tym wątku. który dotyczy internetu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Taaaa ... i to są właśnie ci nowo osiedlający się w Bojanie . Kultura wypowiedzi i obrażanie innych ... nie chcę tego nazwać aby nie zbliżać się do poziomu ... Powodzenia w szukaniu Internetu . ;-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
pisałem już o tym podając pańską stronę, póki co nie ma widoków
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie na i nie będzie dopóki ludzie nie będą zgłaszać zapotrzebowania przez ten formularz.
A na gminę nie można raczej liczyć, że sama wyjdzie z inicjatywą skoro z prostszymi tematami mają problemy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdzieś tam w okolicy TVS Kaszebe kopało światłowód, może warto zebrać sąsiadów i się do nich zgłosić, ewentualnie pozostaje radiowy, przynajmniej w porównaniu do komórkowego bez limitów danych, prędkości na Netflixa itp. starczy ale fakt do światłowodu mu daleko
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mieszkam przy czarnej gorze i internet po kablu mam z firmy Epoka. Można znalesc numer firma jest z koleczkowa. Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Epoka to nieporozumienie - próbowałem od nich internet załatwić (skrzynka po drugiej stronie ulicy) to :
1. My już nie świadczymy internetu
2. Może Pan się na własny koszt przekopać to wtedy Pana podłączymy
3. Ktoś już pisał o tym, że zrobił podkop itp to coś Panu z epoki nie pasowało że niby nie takie kable czy coś także epokę radzę odpuścić.

Póki co T-mobile ma ofertę LTE bez limitu GB
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Bojano

Turyści z ciepłych krajów w Bojanie (7 odpowiedzi)

Wie ktoś może skąd ich tylu ostatnio się pojawiło w Bojanie?

Quadowiec (3 odpowiedzi)

Dzien dobry. Czy ktos kojarzy osobe, ktora wczoraj po godzine 22 wjechala quadem na ulice Mila?...

Kanalizacja (5 odpowiedzi)

Czy to nie dziwne że Aleja Brzozowa bardzo szybko doczekała się kanalizacji natomiast mieszkańcy...

do góry