Widok

Czarna lista pracodawców Trójmiasta w internecie

Opinie do artykułu: Czarna lista pracodawców Trójmiasta w internecie.

Pięć dni istnienia, 50 opisanych firm, ponad 10 tys. polubień - to statystyki działania Czarnej listy pracodawców w Trójmieście zamieszczonej na Facebooku. Bezpłatne dni próbne, brak umów, niewypłacanie wynagrodzeń i złe traktowanie pracowników - to główne zarzuty, z którymi pracodawcy nie próbują na razie polemizować.

21 stycznia br. założyli na Facebooku profil pod hasłem "Czarna lista pracodawców". W pierwszym poście zapewnili anonimowość i zachęcili do wysyłania propozycji ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hehe zabawne :)

Śmieszna strona, z ciekawymi historiami.
Wątpię, aby wszystkie były prawdziwe, gdyż brak jakichkolwiek dowodów czy choćby zdjęć, ale fajnie poczytać :)

popieram tę opinię 107 nie zgadzam się z tą opinią 241

No właśnie. Zawsze istnieje możliwość konfabulacji (zemsta, konkurencja itp.), ale wiele jest na pewno prawdziwych historii (niestety).
popieram tę opinię 85 nie zgadzam się z tą opinią 15

dokładnie

W dzisiejszych czasach prawie każdy ma telefon z aparatem. Taki chlew niby w niektórych miejscach, zwalniają się bo nie mogą na to patrzeć, ale chociażby jednego zdjęcia nikt nie zrobił? dziwne.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 10

Coż

do Ankera wiecej nie pójde ;)
popieram tę opinię 62 nie zgadzam się z tą opinią 4

NC

Co do tego tematu, to ciężko tam zrobić zdjęcia a przyznam że parę lat temu tez miałem wakacyjną przygodę z tą firma i wyglądało podobnie więc zawsze jest ziarnko prawdy. Ja wtedy wolałem wyjechać zagranice na wakacyjną prace niż pracować w takich warunkach dla takich ludzi.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4

to ze dlaciebie leming jest ona smieszna to nas niedziwi

Ale twój podpis juz sam mówi o chorobie psychicznej
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 25

rozumiem emocje

ale pisz uważniej, zainwestuj w jakiś słownik, przypomnij sobie zasady interpunkcji, bo cięzko dojść o co Ci chodzi.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 3

Rzeczywiście, trudno zrozumieć. Normalnie pogubiłem się zupełnie. No bez jaj...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

aha

Dokładnie dziękuję za diagnozę.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Chory, idź leczyć frustarcję swiatem w psychiatryku

Wydaje mi się, że dobre notowania ma Srebrzysko, ale może bliżej coś znajdziesz?

smieszne to jest to, ze wszsytkie te historie sa wypisywane przez ludzi bez jakichkolwiek kwalifikacji. sami sprzatacze, kelnerki z budy z tureckimi hotdogami i budowlancy, ktorym balbym sie powierzyc wywiercenia dziury, zeby sobie sami dziury w glowie niewywyiercili.

sami sobie jestescie winni.

mozecie mnie teraz hejtowac do woli, prawda w oczy kole.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 88

Człowieku z kwalifikacjami - DZIURĘ to masz w głowie, a wierci się OTWORY.
popieram tę opinię 101 nie zgadzam się z tą opinią 6

cale szczescie ze zrozumiales przekaz.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dziura to rozje...any otwór. Jak kiepsko wiercisz, to i dziura się zdarzy...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

na budowach w Polsce częściej się ma dziurę w d#@ie niż w głowie. Otwory, otwory !! :)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

A czym się różni taką kelnerka czy fryzjerkaod pracownika innego zakładu pracy? Posiada takie same prawo do pracy jak każdy inny. Trochę szacunku do takich ludzi bo ich nie znasz i nie wiesz czym zajmują się poza godzinami pracy.
PS. Tak, dorabiam jako kelnerka, Tak, padlam ofiara nieuczciwego pracodawcy, Nie, nie skończyłam swojej edukacji na poziomie liceum.
popieram tę opinię 64 nie zgadzam się z tą opinią 1

to skora nie jestes dobra w tym co robisz, to moze chociaz jestes ladna?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 25

A hu cię to obchodzi!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

już dawno powstał portal z opiniami o pracodawcach

oprócz tego jest tam trochę ogłoszeń z pracą
ww w.gowork. pl /opinie
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 2

Z gowork kasują opinie
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja tobą prywaciarzu

smieć zarąbany
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

W sensie pracodawcy ? Rewelacyjny.

Takich premii, nagród, przywilejów i pensji za bumelanctwo, brak profesjonalizmu, ściemniactwo, nieodpowiedzialność, marnotrawstwo pieniędzy, olewactwo i skrajną bezmyślność nie ma w sektorze prywatnym
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

no to najlepiej zatrudnij się w którejś z takich firm

może zmienisz zdanie, jak sam się przekonasz. ja do paru takich firm poszedłem, łudziłem się tak samo, że będzie dobrze, wbrew temu co ludzie pisali w internecie i potem zawsze żałowałem. ale dzięki temu teraz przynajmniej wiem że w 90% te negatywne opinie są zgodne z prawdą
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

czarna lista do pobrania

Czarna lista pracodawców z całego kraju zebrana w jednym PDFie
Polecam żeby się nie naciąć:
wiecej.info/czarnalistapracodawcow

Prawda w oczy kole.

Jw.
popieram tę opinię 243 nie zgadzam się z tą opinią 19

Jak sie HCB dobrze nawdycha

to pewnie bez przerw mozna robić ze trzy dni
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak napisze, ze jestes slabym pracownikiem i kradles to bedzie prawda?

W internecie mozna pisac co sie chce.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

bez róznicy czy to prawda czy nie

zobacze czy na liscie firm jest taka z której kiedyś korzystałam i nigdy więcej tam nie pojde, na wszelki wypadek
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobre

Listy nie było a i tak każdy w danej branży wie gdzie się nie pracuje i nie płaci.
popieram tę opinię 130 nie zgadzam się z tą opinią 7

W branży może i tak....

ale większość oszukanych osób, to ludzie po szkołach, studiach, czy w ich trakcie, którzy rozpoczynają kariery zawodowe, więc nie wiedzą "co i jak", czy kto z kim. Nie wiem czy takie doświadczenia są dobre na początku, ale podobno: "co cię nie zabije..."
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 0

A to dobre...

"Pewnie większość z nich jest po prostu nieświadoma pojawiania się negatywnych treści zamieszczanych na Facebooku, ponieważ administratorzy umieszczając wpis nie linkują do oficjalnego profilu pracodawcy."

Pewnie większosć z nich doskonale wie o pojawieniu sie takich treści, tylko jawnie i bez smalcu wykorzystują pracowników.A wpis na takiej stronie, może wywołać jedynie uśmiech politowania na ich twarzach.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Oj tacy biedni Ci pracodawcy ale jak w firmie obojętne czy to restauracja, salon fryzjerski lub inny zakład pracownik jest traktowany jak pomiot i nie będę tu wymieniać innych epitetów i znosi to miesiącami lub latami, bo niestety nie każdy może sobie pozwolić na zmianę pracy od tak to już nikt nie mówi. A pracodawca się nie boi niczego nawet PIP-u czy Sądu Pracy to jak ma bronić się pracownik. Firma sobie poradzi najwyżej nazwę zmieni.
popieram tę opinię 257 nie zgadzam się z tą opinią 16

Mało wiesz

a dużo gadasz.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 52

oj duzo wiem, wiecej niz ci sie wydaje
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zakładaj firmę i zatrudniaj innych... na co czekasz?
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 33

Likwiduj firmę i idź na etat, na co czekasz?
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 7

PP

Polska specjalność, krytykować innych samemu będąc nierobem bez pomysłu.. Nie zamierzam iść na etat. Po prostu ludzi podobnego Tobie pokroju zwalniam. Niech jadą sobie na zmywak do UK. Przejdą szkołę zycia to wrócą z podkulonym ogonem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 13

jest takie powiedzenie: Nie ma dymu bez ognia.

Gdyby pracodwacy byli swięci takie strony by nie powstawały albo ich popularnosc byłaby znikoma. A skoro strony powstają to znaczy, ze jest społeczne zapotrzebowanie na to.

Za co chcecie karac tych pracowników, którzy zostali wykiwani przez nierzetelnych cmoków zwanymi pracodawcami, za to, ze się mobilizuja i przestrzegają innych przed szarlatanami i oszustami?

Skoro pracodawca to oszust to jakby sie nie malował zawsze nim będzie.
Jest tez drugie staropolskie przyslowie, które tu pasuje: Jak sie urodziłes PIssdą to kanarkiem nie umrzesz.

Moim zdaniem jesli pracodawcy koniecznie chcą byc "czysci" to niech nie szukają wendetty tylko tak postepują by rozeżleni ich byli pracownicy nie mieli powodu zakładac takich stron na FB.
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pamiętaj, że kij ma 2 końce.
Prawda zazwyczaj leży gdzieś po środku. Za wpisy które się pojawiają, gdyby pojawiły się na temat mojej firmy spotkali byśmy się w sądzie byś udowodnił swoje racje. Ciekawe ilu z tych bohaterów zastanowi się następnym razem zanim kogoś oszkaluje?
Poza tym pokazuje to głupotę piszących: po pierwsze to jesli coś jest niezgodne z prawem, to prosze złożyć doniesienie do PUP, Sanepidu, na Policję, do prokuratury a po drugie pamiętajcie, że firm w mieście jest ograniczona ilość a ich właściciele się znają, wkrótce więc pozostanie tylko dla tych bohaterów jedynie zmywak.. najlepsza metoda weryfikacji prcowników? zadzwonić do poprzedniego pracodawcy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 14

czytam i nie wierzę....pracowałam w firmie gdzie ubliżanie i mobbing na porządku dziennym.Zgłoszenie do PIP i co?nic ,wszystko przygotowali w pracy tak,że nie było do czego się przyczepić.Dowód w postaci zeznań też nic nie dał.Nagranie-uznano za sfabrykowane.Koleżanka miala wypadek ,ale okazało się że nie miała .Ja walczę do tej pory z poprzednim pracodawcą,ale jakoś do tej pory nie moge znaleźć pracy,bo telefon jest wykonywany i pada magiczne zdanie "prosze jej nie zatrudniać".moje pytanie -do jakiego momentu człowiek da się upodlić?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

słuchaj no gosciu

za komuny tez stosowano wilcze bilety, epoka niby sie zmienila, ale tacy jak widac dalej zyją w najlepsze i stosują pereelowskie metody. straszyc sądem to mozesz swoich funfli spod budki z piwem i mozesz mi pan panie pracodawco razem ze swoimi kolegami skoczyc na lufę. do sądu to ja moge zawlec a na sanepid sam sobie dzwon, niech przyjadą wytepic robactwo skoro sobie z tym nie radzisz,

tez pracowalem w takiej firmie, Pracodawca byl hardy, ale do domu kanalani przemykał mietkojajowy. hardy byl za biurkiem szefa, ale na ulicy bal sie w oczy spojrzec, wiracha z małymi jajkami.

co oznacza słowo: "byśmy" ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pozwałbym... za wszystkie anonimy.

Jak ktoś chce oceniać, niech robi to pod swoim nazwiskiem, inaczej to nie ma sensu.
popieram tę opinię 97 nie zgadzam się z tą opinią 426

napisał anonim :D
popieram tę opinię 214 nie zgadzam się z tą opinią 1

taki jestes madry, ciekawe czy byłbyś odważny tak każdemu pracodawcy mowić co Ci się nie podoba. Chyba, że sam jesteś pracodawcą lub zarabiasz tyle kasy, że masz to w d.....
popieram tę opinię 70 nie zgadzam się z tą opinią 5

mam działalność ale nie zatrudniam... i nie mam zamiaru, mogę współpracować, zlecać ale brać sobie na głowę pracowników nie planuję, niech sami ponoszą ryzyko działalności... Zatrudnisz takiego, okradnie cię/narobi strat, wyrzucisz go a on anonimy w internecie będzie wypisywał i po co to mi?
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 45

Tylko potem nie pisz, że to przedsiębiorcy dźwigają ten kraj i zapewniają pracę.
popieram tę opinię 46 nie zgadzam się z tą opinią 8

no wlasnie takie zera bezkwalifikacji jak ty, potrafia ujadac tylko w internecie. zero kwalifikacji, ale pretensje do calego swiata.

jestes kelnerem czy sprzataczem?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 43

Najpierw wyzywasz że ktoś jest zerem bez kwalifikacji a na końcu pytasz się kim jest? Normalny to Ty z pewnością nie jesteś.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 1

odpowiedź

Stań przed lustrem ...... widzisz coś? jestem pewien że tak. właśnie teraz zobaczyłeś zero społeczne. zastanów się głąbie czemu tak myślę. Albo nie, podpowiem Ci bo z tak wygórowanym współczynnikiem zadufania w sobie możesz nie zrozumieć. Końcówka Twojej wypowiedzi: kelnerem czy sprzątaczem. Jak akurat nie wykonuję żadnej z tych czynności , ale zastanawiam się co Tobie się w tym nie podoba,. Mieszkałem kilka lat w Europie zachodniej. Nie ma tam miejsca dla takiego zaścianka jak Ty. Jeżeli nie rozumiesz słowa zaścianek polecam słownik. Pozdrawiam wszystkich sprzątaczy i kelnerów.....
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 5

Żenada

Poje... ny Ty jesteś . Masz firmę -jaka to mnie nie obchodzi. Ile zarabiasz tez mam to w du ... e pewnie ze 2tys. I masz się za lepszego ! . Lecz się !
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

a czemu bartas ma sie leczyc? co z nim nie tak?

pozywaj

serwer FB jest W USA. Ich pierwsza poprawka do konstytucji gwarantuje wolność wypowiedzi...
popieram tę opinię 49 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ha,ha,ha

Ale wolność wypowiedzi musi być po linii USA
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

i co z tego? pozwanym nie byłby przecież FB
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale wypowiedzi prawdziwej a nie to co tu jest prezentowanej.Tu jest raj na ziemi dla wszelkiej maści frustratów ,ludzi niespełnionych ,pełnych nienawiści i zawiści.Komu by tu jeszcze przyłożyć?! W jakiej sprawie? Nieważne byle przyłożyć!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Już byłtaki jeden co chciał wprowadzić cenzurę

.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

Masz rację ale zobacz ile dostałeś minusów.Tacy jesteśmy odważni .Kogoś opluć ,rzucić kamieniem będąc w kapturze tak ale podpisać się pod swoją wypowiedzią szkalującą kogoś to już za dużo jak na dzisiejszych boCHaterów.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nikogo personalnie nie obraziłem ,nie pomówiłem i nie rzuciłem w nikogo kamieniem.Opisałem tylko wrażenia jakie odniosłem po przeczytaniu waszych wypowiedzi.Obrzydlistwo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Smutek

Pewnie jesteś jednym z tych nieuczciwych pracodawców...

Witam i Zapraszam

Witam serdecznie, tak dla odmiany zapraszam do pochwalenia się firmami-pracodawcami, którzy zasługują na pochwałę w Trójmieście i nie tylko. Być może kiedyś ktoś z tego skorzysta
https://www.facebook.com/pages/Najlepszy-Pracodawca-w-Tr%C3%B3mie%C5%9Bcie/1538008696450927?ref=tn_tnmn
popieram tę opinię 82 nie zgadzam się z tą opinią 18

akurat tego nie ma potrzeby

bo te firmy zawsze są liderami w branży, biznes partnerów mają tysiące i aktywnie poszukują odbiorców na rynku gdzie już dawno mają wszyscy i wszystko.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

o, za to tutaj będą się tłumnie wypowiadać pracodawcy

oczywiscie też anonimowo, a co
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jest UM w Gdansku?
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

odpowiedz

takie firmy nie istnieją ha ha ha

Polska

Ta lista to powinna trafić do inspekcji pracy a nie na forum narzekaczy. Ludzie są wykorzystywani a instytucja o nazwie inspekcja pracy ma to gdzieś.
popieram tę opinię 256 nie zgadzam się z tą opinią 6

jedzcie wy wszyscy do tej Angli tam du py podcierac, bo

w Polsce do roboty nie nadajecie się
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 49

klientów i tak będę miał

Jest albo stonka, albo starzy albo bydlo z trójmiasta jak organizuje koncert
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

PIP

Inspekcja pracy zajmuje się umowami o pracę, a tu w większości są zlecenia/dzieło, więc poza ich kompetencjami.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 1

ma to gdzies bo nic niemoga zrobic!Inspekcja pracy to fikcja w ktaju oszustów

Tutaj chroni sie złodziejów i oszustów a ty najwyraźniej nie masz o tym pojęcia!!
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 1

Byłeś biedny i pozostaniesz biedny. W tym kraju nie szanuje się ludzi którzy robia coś dla innych a taki matoły-nieroby by usprawiedliwic się przed samym sobą szukają wroga bo ktoś winny musi być. SAM SOBIE JESTEŚ CZŁOWIEKU WINIEN zrozum to wreszcie, mam w nosie czy będzie Ci dobrze w życiu, taplaj się w swoich łzach i narzekaniu jak to Cię wszyscy wykorzystują. A ja bawił się będę w tym czasie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wiele z tych firm ma w nosie nawet wyroki sądowe. To co tu o PIP-ie mówić
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

A o paniach z sieciowych sklepów z cyklu H&M, outlety na Szadółkach itd. było?

- Poproszę fakturę.
- Yyyyyyy, ale dziś nie ma kierowniczki albo właśnie drukarka się zepsuła.

Tak to wygląda jak się kupuje na fakturę.
popieram tę opinię 137 nie zgadzam się z tą opinią 29

To zostawiasz dane i odsyłają pocztą. Trudno by kasjerka pomiędzy klientami dziergała jeszcze FV.
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 20

Jasne, Ty wchodzisz do sklepu i wszystko rzucają bo hrabiostwo klyentela przyszło. No i rzeczywiście takie kolejki przy ladzie, że nie ma kiedy faktury wystawić. Po prostu nie potrafią i tyle - a to podstawowy obowiązek.
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 30

Niezwłocznie musi być wydany paragon, FV na życzenie. W sklepie nie musi być kompa do wystawiania faktur, musi byc kasa fiskalna.
popieram tę opinię 54 nie zgadzam się z tą opinią 1

dostaliście kiedys parago w Clubie czy Discotece?

a może w jakimś pensjonacie? w budzie z rybami? itd. itp
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 9

tak. nawet fv, ale wszystko zalezy od tego gdzie sie chodzi jesc/spac/wypoczywac. albo tanio albo dobrze, przestan korzystac z uslug takich przybytkow, to znikna z rynku.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 4

w wiekszosci pensjonatow w 3miescie dostaniesz FV bo oni zyja z przedstawicieli handlowych i managerow roznego szczebla ktorzy musza dostac FV aby rozliczyc sie z dyrekcja inaczej nie beda nocowac a turystow poza sezonem nie ma takze wszystkie pensjonaty zgloszone do UM wystawiaja FV no chyba ze nocujesz u ,,pani krysi'' na poddaszu spiac na wypierdzianym starym tapczanie.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

inditex

zapraszam do sklepow inditexu, kazdy kasjer umie wystawic fakture.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

a co to ma do złego pracodawcy???

Pracujecie w jakichś firmach kant i oszust a potem gorzkie żale. Ja jak zatrudniałem pracowników 2 lata temu zawsze płaciłem na czas, stawka 4 zł na godzinę i nigdy nikogo nie oszukałem.
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 184

dlatego pisze sie o beznadzejnych firmach a nie twojej.
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 3

hehe...

Nigdy nie oszukales powiadasz...Ale za to okradasz ludzi z godności płacąc 4 zł.za godzinę...
popieram tę opinię 90 nie zgadzam się z tą opinią 7

Widać tyle praca warta :)

A co na ten przykład mam płacić 1000 zł za godzinę za zamiatanie klatki?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 29

no a jak! chlop napisal licencjat na 16 stron i ma prawie wyzsze wyksztalcenie. to nic, ze brak mu jakichkolwiek umiejetnosci nie mowiac nawet o napisaniu cv. jak mu dasz miotle to ja zepsuje, ale pensje chcialby miec 8tys na reke.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 14

Kiedyś za fizyczną pracę płaciło się najwięcej
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 3

gdyby nie zenki i ziutki to matole o niepelnym wyzszym bys nie mial drzwi tylko koraliki w oscieznicy jak cygan

wiec szanuj ziutkow, a nie tu plujesz zlamasie jeden
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 4

wlasnie takie ziutki i zenki to jak wstawia drzwi, to trzeba po nich potem poprawiac. to wlasnie te ziutki i zenki sa dymane przez pracodawcow, bo pracodawca wie, ze zenek z ziutkiem to zyciowe niedojdy i nic z tym nie zrobia.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

W cywilizowanych krajach płacą minimum 8 Euro

Nawet za "zamiatanie klatki"
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ile mialem placic za wypasanie reniferow?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 16

hmm ktoś się zgodził na taką stawkę...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jasne ze sie godzili. Mialem wiecznie zapchana skzynke email CV . A co Aga chcesz wypasac renfery...?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

karmisz trola

i to niezbyt rozumnego, pod każdym artykułem Józef umieszcza kilka komentarzy o raczej niskim poziomie
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

Te, Józek

a szefie do Ciebie wołają?
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jasne ze tak!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

hcem pracowac w tfojej firmje

daj jakis kątakt
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jasne to email . ARBEIT@renifery.eu
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

załamka czytac

załamka czytać , i czym ty się chwalisz pseudo PRACODAWCO ??

4ma złotymi na godzinę ??? śmiech na sali !!!
4 lata temu to ja miałem 20 zeta na godzinę z 2letnim stażem pracy !!!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

załamka nad załamką

a ile miałeś 6 lat temu bez stażu pracy?
czy praktyki aka wolontariat?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

a czym ty sie chwalisz,20zl.? dla mnie twoje 20zl.to smieszne pieniadze dla ktorych nawet po jajach nei chcialoby mi sie podrapac ale nie szydze z tych co robia za 4zl.skoro on tyle placi i ma chetnych do roboty za taka stawke to ich sprawa i nie mi to oceniac.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

jakby liczyl przecietnie 176 godzin miesiecznie

to ja wiecej niz te twoje 20 mam na godzine z mundurowej emerytury
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

12 groszy

a co to jest 20 zł? Poniżej minimum w DE. a 20 E na h to nie łaska kolego?
pozdrawiam z Köln

hhehehe stawka 4 zł za godzinę to już jest oszustwo............ cwaniaki
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

A 4 zł na godzinę to nie oszustwo ? Czym się chwalisz ?

4

4 złote na godzinę a może 1 złotówkę a najlepiej za darmo

gość

4 zł na godzine?????

aaaa

wyzyskiwacz ludzi

dobrobyt

Dobrze że za miskę zupy nie zatrudniałeś bo były by skargi że za słona lub że za zimna :-)

Czarna lista pracowników

Powinna też powstać czarna lista pracowników.
popieram tę opinię 217 nie zgadzam się z tą opinią 82

Masz tupet "pracodawco" - taka lista dałaby obraz faktycznego zatrudnienia na czarno. Mój poprzednik wyrażając swoją myśl ma 100% racji.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 10

to niech te wydymane tumany, nie wylewaja zali na pejsbuku, tylko zglosza ten fakt odpowiednim organom. takim postepowaniem, sami prosza sie o dymanie.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 7

i bardzo dobrze robią bo zgłaszanie organom to strata czasu

a tak przynajmniej wiem z czyich usług nie korzystać
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Raczej takich, którzy np. chwalą się biegłym angielskim, a prostego tekstu nie rozumieją. Niestety miałem takich współpracowników.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 2

prawda - Ci nowi co zaczynają pracę coraz mniej potrafią , najlepiej to im płacić za siedzenie na fejsie i nic nie wymagać a języki ...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 6

ja będę udawał, że coś umiem a Ty będziesz udawał, że mi płacisz

i jest wtedy sprawiedliwie, więc co narzekasz "pracodawco"
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak się chce dobrze zarabiać, trzeba dobrze pracować. Tobie czy zapłaci 2000 czy 10000 zł efekt będzie ten sam - za mało płacą ,za dużą wymagają. Najpierw pokaż cwaniaczku co potrafisz, ile jesteś wart?Bo okaże się, że tylko w gębie jesteś mocny, a we łbie pusto.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 6

ile wg ciebie powinien zarabiać pracownik z wieloletnim doświadczenie, znajomoscia ekonomii, gospodarki, sytuacji politycznej na swiecie, geografii i 1-2 jezykami obcymi? dodatkowo umiejetnosci sprzedażowe, gotowość do rpacy pn-nd 9-21? oczywiście obsluga komutera, znajomość programów biurowych, sprzętu biurowego, bez urlopow w sezonie? tak z ciekawości. Wycen na szybko to co powyżej. W osobnej odp napisze ci czy masz racje. Dodam, ze możesz się srogo zdziwić;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Z tego co piszesz to w zasadzie nic nie umiesz.

Jakbym sam nie wyrabiał się z papierami to zatrudniłbym takiego leszcza na asystenta do xerowania i porządkowania segregatorów i odpaliłbym mu max 600 zł +VAT z mojej kasy na miesiąc. Ale jakby chociaż raz coś źle zrobił, że miałbym przez niego więcej roboty to na zbity pysk od razu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Czytaj ze zrozumieniem, za umiejętności trzeba zapłacić a nie udawać, że się płaci.

Wasze propozycje zapłaty uwłaczają ludzkiej godności.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Twoja gorzka odpowiedź i osąd wskazuje kim naprawdę jesteś.

Pozbawioną wyższych uczuć imitacją człowieka. Ograbiłbyś innych gdyby warunki pozwalały, prawda ?

takich co kradna sprzet firmy,olewaja robote,swoja zla praca psuja wizerunek firmy,na kazda rozmowe w temacie poprawy jakosci pracu podnosza larum o mobbing/wyzysk/molestowanie itd. to tylko krotka lista spisana na poczekaniu.Tak samo jak sa gowniani pracodawcy tak samo sa pracownicy pasozyty.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 3

wiesz czemu jesteś na liście

Bo ku......nie płacisz kasy za pracę , taka prawda i pamiętaj niewolnik dostawał wodę po to by nie padł z pragnienia na plantacji ,dostawał jedzenie by mieć siłę oraz dach nad głową i dzień wolny na odpoczynek .Te raz porównaj siebie kim jesteś lub jaki jesteś w stosunku do pracowników

opiekunki srodowiskowe

pck nieuczciwy pracodawca nieplaci na czas wynagrodzenia

e tam...

same żale sprzątaczek
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 57

Skąd żeś Ty się urwał człowieku ?!!!
Jesteś w wielkim błędzie.
Problem nieuczciwych pracodawców dotyczy nie tylko pań sprzątaczek.
Wiele osób pracujących w innych zawodach ma problemy z pracodawcami.
A tak na marginesie, przemawia przez Ciebie dyskryminacja !
Bardzo dobrze że powstała taka strona !!!
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

a co to sprzątaczka gorsza?
to też ważna praca
jak każda
nic dziwnego że stąd ludzie uciekają jak wokół same jaśnie państwo...
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

wiesz, ze jestem jedynym rodzicem, który mowi paniom sprzątaczkom dzień dobry? One jak widza mnie pierwsze same się klaniaja. Reszta udaje, ze one nie istnieja. Myslisz, ze kogo one bardziej szanują? Myslisz, ze moje dziecko będzie bardziej szanowalo ludzi w przyszłości czy dzieci tych rodzicow co to wyżej sr%%aja niż doopke maja?

najgrubiej o ankerze :)

dalej tam zjadajcie kurczaczki lemingi :D mam nadzieje ze sie tam zywi cały urzad miasta :D
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 10

A ja tam z dziećmi chodziłam!

Nigdy w życiu już tam nie zjemy!
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

serio chodziłas tam z dziecmi?

współczuje dzieciom...
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4

wiesz

Stara zasada: Gdzie dużo ludzi, tam świeże posiłki. Zresztą sporo dzieci tam widziałam.
p.s. coś chciałaś/eś więcej wnieść do swojej opinii swoim podpisem?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

aa czyli jak lemingi ida to ja tez musze

dobra nie mam wiecej pytan :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

?

Kto to jest leming i ciul?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

nie kompromituj sie w internetach

idź lepiej coś ugotuj dzieciakom jak i konkubentowi
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

mam wrazenie, ze to ty się kompromitujesz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Co piszesz pisowski kutafonie?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

A dzisiaj Anker zamknięty ;)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co to jest Anker?

Zaraz PiS i solidarność obejmą patronat nad tym i będzie pozamiatane.

Zaczną traktować to jako objawienie i diagnoza stanu Polski
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 29

Racja, PiSie lemingi są nieuleczalne
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Pisie to są mohery. Lemingi to wyborcy PO.

Bardzo dobrze!

Bardzo dobrze, że taka strona powstała. Sama nie raz byłam na rozmowach kwalifikacyjnych i to co proponowali pracodawcy to się w głowie nie mieściło, ale jeśli człowiek jest zdesperowany to przyjmie wszystko... i niestety mogę się zgodzić z większością wpisów zamieszczonych na tej stronce bo niestety większość pracodawcóch ma nas tylko i wyłącznie za sługusów!!! A umowa? ZAPOMNIJ!!!!
popieram tę opinię 76 nie zgadzam się z tą opinią 9

dokładnie, póki będą chętni na pracę bez umowy, na gębę, czy jakkolwiek to nazwiemy to zawsze będą pracodawcy którzy chętnie takich "Zatrudnią"

Treści zasysane z innych portali

Treści zasysane z innych portali. Typowa nabijarka FANÓW. Potem zmienią profil i sprzedadzą z zyskiem...
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 11

Pks

Gdzie te urlopy z tamtych lat
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

Córka poskarżyła się u inspektora pracy

na niewypłacenie należnej premii i w ciągu miesiąca znalazł się pretekst, by ją zwolnić
popieram tę opinię 84 nie zgadzam się z tą opinią 2

Premia jest uznaniowa, a nie należna. Może tylko Jej się wydawało, że się należy dodatkowa kasa jak psu zupa.

może tobie się wydaje, ze jesteś kadrowa?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

premia to premia i koniec. Z kodeksu pracy wynika, że premia może być tylko regulaminowa i musi wynikać z jasno okreslonych przesłanek.

Premia uznaniowa to nic innego jak nagroda i nie musi wynikać z okreslonych zasad a jedynie od uznania pracodawcy. jeśli pracodawca nazwie sobie premie uznaniową to dla sądu nic to nie znaczy. Sąd bada, czy w regulaminach, uchwałach, zarządzeniach pracodawcy da się ustalić za co i w jakiej wysokości premia jest wypłacana. Jeżeli się da to jest to premia regulaminowa, a jak się nie da to jest to nagroda mylnie nazywana premią uznaniową.

to jest jasne i bezsporne w przepisach prawa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najśmieszniejsze jest to

że ci nieuczciwi pracodawcy mają to gdzieś, ani tego nie czytają, ani to im biznesu nie popsuje, a najbardziej pyskować przeciw ich piętnowaniu będą sami pracownicy. W sumie to nie rozumiem czemu, to tak samo jak to, że największy sprzeciw wobec podniesienia płacy minimalnej jest ze strony nie BCC i innych Lewiatanów, ale wszystkich "zwykłych Kowalskich", którzy za tę minimalną pracują. Bo w końcu to nie Kulczyk z Balcerowiczem komentują na trojmiasto pl i gazecie, lecz "Kowalski" z "Nowakiem".
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 3

Może im biznes popsuć

Do tego Ankera już wiele osób nie pójdzie po tej opinii...
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0

Takim firmą sie nic nie stanie, bo wiedza że na każde ich miejsce pracy jest kilkadziesiąt chętnych.

Co cię tak dziwi ? Kowalski i Nowak muszą jeść i rodziny utrzymać ? Muszą brać co dają ?

no i jak to było do tej pory

gdy okrada Cię pracownik, to się nagle dowiadujesz że albo jest w ciąży, albo należy do związków, albo do partii rwącej się do władzy, albo na necie Cię obsmaruje....
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 12

i bardzo dobrze!!

Cyrki dzieją się w trójmiejskich firmach!!bradzo dobrze, że taka strona powstała!!Dlaczego mam jeść stare parówki?? widocznie było coś takiego potrzebne!!
popieram tę opinię 59 nie zgadzam się z tą opinią 5

Najlepsze że do tej pory nie było krzyku o starych parówkach, wszystkim smakowały, tłumnie przychodzili a po paru wpisach anonimowych ludzi będą omijać restauracje z daleka. Włączcie myślenie, wyłączcie TV i neta ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

wiesz dzisiaj to nawet g*wno można posypać "kuleczkami smaku z puszki" i będzie pyszne
wiec to co piszą jest niezmiernie ważne!

Tydzień i po zainteresowaniu stroną a...

...pracodawcy maja w d... sądy i paniusie z za biurek z inspekcji wszelkiej maści... co mogą im skoczyć lub dysza by wziąć coś w łapę. Firmy krzaki z siedzibami w polu szukaj sobie frajerze.. sadzie... etc... Sprawy trwają rok co najmniej lub dłużej kary żadne dla złodzieji najwyżej każą zapłacić to co miał i tak zapłacić i tyle... wiec straty niema... tylko że dopiero przynajmniej za 2 lata , a co nerwów się człowiek naje w sądzie i straci dniówek na rozprawy u innego pracodawcy albo raczej dni urlopu to już nikt nie zwróci.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie popieram nieuczciwych praktyk pracodawców, ale kto normalny pracuje bez umowy? Jak jeszcze pracowałem na etacie to umowa była pierwszego dnia mojego pobytu w firmie! Tak to wygląda w normalnych firmach. W innym przypadku drugiego dnia bym już nie przyszedł. Jakim naiwniakiem trzeba być, aby dać się zwodzić przez kilka miesięcy? Przecież to skandal. Ludzie, dbajcie o własne interesy i nie dajcie wciskać sobie ściem. Mając umowę możecie w razie sporu dochodzić swoich praw przed sądem, a bez umowy co zrobicie? Jesteście w czarnej d...e.
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 15

łatwo mówić

jak ktos jest zdesperowany, po prostu liczy na cud.

A taka lista tak naprawde nie moze wiele zlego zrobic pracodawcom, ewentualnie kandydaci beda ostrozniejsi.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

cud? to zazwyczaj są etaty w knajpach, fizyczne itp. Są uczciwi pracodawcy którzy dadzą umowę, chociażby z minimalną stawką. Chyba że ktoś nie chce umowy, potem jak zostaje oszukany bo mu nie płacą, to niie.ech ma pretensje tylko do sieb
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

a propo umowy w pierwszy dzien do kierowcy bmw

w jakim pan kraju zyjesz ze mowi pan o mowie w pierwszy dzien i to na etat. nie zyjem w skandynawii czy na zachodzie kazdy zyje od 10 do 10 zeby tylko wystarczylo a pan smie twierdzic ze w polsce jest tak dobrze ze mozemy sobie tak pozwolic 3/4 spolecznosci polski zyje za 1600 zl i jest zmuszona pracowac bez umowy bo nie ma zadnego wybory zeby wyzywic rodzine polska to kraj zlodzieji i kombinatorow a zwykly szary za przyslowieniem robol jest traktowany jak scierka do podlogi. wiec taki pisanie ze jest tak dobrze w tym pi.... kraju mija sie z celem

O jakiej umowie mówisz, chłopie zejdź na ziemię ! Kto teraz oferuje umowy ?

Budowlanka i Gastronomia

Powinny mieć jakieś specjalne kategorie ;)
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 0

+ ochrona

jeszcze chwila

Obrzydziny wam związki zawodowe i już będzie po was. Są stacje rtv i gazety które są w tym procesie bardzo pomocne......
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

ślepy autor tekstu

Czarna Lista Pracowników Trójmiasta tam znajdują się te same teksty co na stronie o pracodawcach więc co to za kontra coś słabo się pani wczytała w w treść stronek na fejsiku
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11

Zobacz, o której godzinie dodane. Może tekst powstał przed tym.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dodac to listy

Empik School Gdynia

PUNKT WIDZENIA OD MIEJSCA SIEDZENIA

Zanim zostaniesz szefem musisz byc pracownikiem i poznac blaski i cienie sytuacji w ktorej sie znalazles. Gorzej, gdy jako pracownik byles zwyklym burakiem ( bo i pracownikom daleko do uczciwosci i lojalnosci kolezenskiej ) to kasa i pozycja sprawi, ze uderzy ci sodowka do glowy. Tak wiec warto zaczac od siebie a pracodawce ukarac.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam mieszane uczucia co do takich stron.

Z jednej strony dobrze jest mieć gdzie opisać niefajne praktyki, ale z drugiej obstawiam, że większość tych anonimów nie ma uzasadnienia w rzeczywistości, bądź niewielkie.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 12

W niektorych przypadkach tak, ale sa też firmy o których się słyszy z niejednych ust, że są złe i o dziwo są na tej liscie (jeszcze nie wszystkie), co potwierdzają z resztą komentarze po tymi wpisami innych czytelników. Trochę tak jak z opiniami o knajpach, jak jakaś knajpa ma złą renomę to potewierdzają ją najwczęściej wszystkie komentarze i o czym nie raz się przekonałam na własnych kubkach smakowych, wychodziło, że mają rację. I na odwrót. dobrze lokale maja prawie zawsze dobre komentarze.

Duża żółta hurtownia na marynarki polskiej.

1500zł to jałmużna a nie wypłata za ciężką fizyczną pracę.Zero premii za więcej pracy-jak się nie podoba to dowidzenia.Żenada.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 2

Skoro powstała taka strona

Uważam że w takim układzie PiP i PuP są zbędę a właściwie działają na szkodę pracowników.

Od Kresowej śmierdzi na kilometr (oczywiscie w przenośni). Złe komenatrze na forach, przerosnięte menu z różnymi mięsami i rybami. Wiadmo, że to wszystko wyjmowane z zamrażarki.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0

100% racji

Administrator?

Administrator nie ponosi odpowiedzialności za treść? Więc kto tak tak naprawdę ma dbać o ochronę danych osobowych i wizerunku firm. Pracodawcy powinni wytoczyć proces i zniszczyć ich finansowo. To co dzieje się w przestrzeni informacji elektronicznej, to "czysty sajgon". My Polacy nie dorośliśmy do korzystania ze swobód demokracji i osiągnięć techniki.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 29

"Więc kto tak tak naprawdę ma dbać o ochronę danych osobowych i wizerunku firm."

Po pierwsze, firma nie posiada "danych osobowych" i nie podpada w ogóle pod zakres działalności GIODO.
Po drugie, o wizerunek najłatwiej zadbac płacąc na czas i traktując pracowników po ludzku. Wiem, że w Bulandzie to trudne, ale jednak wykonalne.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie jestem pracodawcą byłem świadkiem jednej ze spraw opisanych na profilu

admin ponosi odpowiedzialnośc cywilną za posty zamieszczane na jego stronie bo je akceptuje bądź odrzuca .Przynajmniej jeden z postów z fejsa jest stekiem kłamstw napisanych przez złodzieja.Mowa tu o jednej z restauracji. Adwokat juz pisze pozew cywilny o zadość uczynienie od admina tej strony .Pomówiony restaurator będzie domagał się wypłaty 50 tys. zlotych i opublikowania przeprosin w mediach .A co do osoby która napisała posta - jest poszukiwana przez policję w Polsce i Irlandii osoba ta niejaki p.Artur jak tylko zostanie namierzony będzie mial karne zarzuty :)ciekawe prawda .
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9

admin nie ponosi odpowiedzialności.

widać obwiesiu jak się znasz na prawie... tyle wiesz, co zjesz.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

bardzo wartościowa inicjatywa
skoro "rząd" i policje jawne i tajne nie chcą stać po stroni obywateli to pozostaje jedynie uświadamianie
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kazdy moze napisac co mu sie podoba np konkurencja lub pracownik ktory nie dostal podwyzki albo urlopu.

Na miejscu pracodawcow wystapilbym do FB o zamkniecie strony lub do Sadu o odszkodowanie. A tym , ktorzy twierdza, ze firma jest "nieuczciwa" proponuje pojscie do Sadu a nie oczernianie po kryjomu bo jak pracodawca bedzie chcial to i tak poprzez Sad skaze internaute.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 35

jaqe andre--UWAGA...pracujesz i nie wiesz za ile?

brak slow,,w ciagu 5 lat z 30 fryzjerow sie przyjelo i zwolnilo...brak poszanowania pracownika,,motto salonu--masz prace pracuj i sie nie odzywaj...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 25

Pyta jurny rekruter

kandydata do pracy.
- Ile chciałaby pan zarabiać?
- może być 12.000zł odparł kandydat
- to oddzwonimy do pana
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 0

-Ale ja jeszcze nie podalem panstwu numeru telefonu.

-Dobrze, prosze czekac. Oddzwonimy do pana. Ma pan szanse na ta prace. Oddzwonimy.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 0

dlaczego gmina Gdańsk NIE przelała zasiłków opiekuńczych w terminie

dzis jest 27 stycznia 2015 roku a zasiłku nie ma?
hej wy urzędasy Budynie i inne prosze wykonac to za co wam płacą
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

bo górnikom obiecano

i teraz zbierają
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

ciekawe

myslalem ze przedsiebiorcy to uczciwi kapitalisci a tu taki zonk
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

DO autorki tekstu

"Zapewne takie profile jak "Czarna lista pracodawców Trójmiasta" nie cieszyłyby się tak dużym zainteresowaniem, gdyby pracownicy pokrzywdzeni przez pracodawców mogli liczyć na sprawne działanie Inspekcji Pracy i innych podmiotów, które powinny sprawdzać i rozliczać pracodawców z ich nieuczciwych zachowań." Z czego Pani to wnioskuje?

Moim zdaniem to pracownicy z założenia odpuszczają temat a bliscy i znajomi tylko utwierdzają ich w przekonaniu iż nic nie należy z tym robić. Ludzie nie znają się na przepisach, nie wiedzą nic o umowach i swoich prawach a pracodawcy skrzętnie to wykorzystują. Każdy jest mądry kiedy może być anonimowy! A z doświadczenia wiem jedno - osobiście namówiłem żonę do zgłoszenia sprawy do PIP a następnie do Sądu Pracy. Nie dość że wygrała to zasądzono na jej korzyść odszkodowanie. Z 18 pracowników restauracji zwolnionych w trybie natychmiastowym TYLKO moja żona upomniała się o prawidłowo wypełnione Świadectwo Pracy, zwrot ekwiwalentu za niewykorzystany urlop oraz wyrównanie za nieprawidłowy okres wypowiedzenia. Pamiętajmy, SĄD PRACY w 95% przypadków orzeka winę pracodawcy!
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 4

tylko w wypadku

prywatnego przedsiębiorcy zapomniałeś dodać ! W państwowych i samorządowych firmach hulaj dusza diabła nie ma ! Zobacz ile spraw w sadzie pracy toczy się na przykład przeciw samym sądom ! Ale tam wyroków skazujacych raczej nie ma .Bo kto miałby płacić? skarb państwa ????

nawet jak ludzie chcą coś zrobić to jest jedna wielka farsa

A pracownik może na tym wyjść jak zabłocki na mydle...Znajomy odchodząc z firmy opisał wszystkie nieprawidłowości odpowiednim organom. Może i kierował nim żal ale napisał prawdę coby los kolegów poprawić. Inspekcja PPOŻ i sanepid na kontrole zapowiedziały się z dwudniowym wyprzedzeniem więc wszystko było cacy. Panie z PIPu zaś zostały usadzone przy stoliku nad którym wisi kamera z rejestracją dzwięku i rozmawiały tylko z ludźmi których podesłał im kierownik, podczas gdy prezes siedział na monitoringu i podsłuchiwał...Kontrole nic nie wykazały a kolega do dziś szuka pracy bo były pracodawca wystawia mu bardzo złe opinie.
Koleżanka poszła do sądu pracy, sprawę slusznie wygrała i tak samo, gdzie by pracy nie podjęła tam znajduje ją były pracodawca (nie wpisuje go w CV a facet śledzi jej kariere-małe miasto} i ostrzega,że są z nią problemy. Zawzwyczaj kończy się na okresie próbnym bo nikt nie chce sie słusznie czy niesłusznie po sądach ciągać.
Tyle właśnie może zrobić oszukany/wykorzystywany pracownik.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja się zgadzam z autorką

Pracowałam w jednej z firm kaszubskich - większość miała umowy na część etatu, wizyta PIP była i przed panem kontrolelem szła sekretarka informując nas ile rzekomo zarabamy. Firma ojca tego powyższego właściciela firmy też mial kontrole z PIP oczywiście część osób na czarnucha pracowała. Podczas kontroli owi pracownicy wysłani zostali do lasu. Po kontroli wrócili i musieli wypisać wniosek urlopowy za ten dzień.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie podam...

..bo jej już nie ma ;)

Co do samej strony mam mieszane uczucia, jednak nie zmienia to faktu, że podejście pracodawcy do pracownika i jego traktowanie jest w dzisiejszych czasach karygodne. Oczywiście bywają wyjątki.
Pracownicy są jednak często sami sobie winni, potrzebują środków do życia i dają się wykorzystywać. To jest takie błędne koło.

Przykład z życia wzięty w mojej rodzinie. Pracodawca nie płacił za przepracowane nadgodziny, które były obowiązkowe, nie wykazywał w ogóle tych godzin w żadnych dokumentach. Kilkanaście osób pracujących w firmie od kilku lat się na to zgadzało w obawie przed utratą pracy. Nic dziwnego że pracodawca czuł się bezkarny.

Szwagier się postawił i od razu został zwolniony. A w PIP-ie powiedzieli mu, że w takiej sytuacji i tak najlepiej jest się zwolnić i poszukać innej pracy, bo ciężko będzie pracodawcy cokolwiek udowodnić.

Dla mnie wniosek jest jeden. Dopóki my nie będziemy się szanować, pracodawcy nie będą szanować nas. A instytucję taką jak PIP powinni zlikwidować.
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 2

PIP to śmiech na sali

U mojego kolegi była kontrola - tym, którzy pracowali na czarno kazali się schować. Ci, którzy mieli umowy musieli zeznać i podpisać to, co pracodawca im wcześniej kazał. Jakby tego nie zrobili, to wiadomo: wypad. Kontrole z PIPu powinny się odbywać inaczej: np. jako tajemniczy klient albo wręcz taki kontroler powinien popracować w takiej firmie kilka dni a wtedy wiele rzeczy by wyszło na jaw.

Nic nowego - pierwsza taka lista powstała w Gdańsku jakieś 12 lat temu

około 2003 roku, jeśli dobrze kojarzę fakty...
Nazywała się ostro - Lista złodzieji. Było o niej dosyć głośno, pamiętam artykuł w Dzienniku Bandyckim i materiał na Polsacie.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie mogła się nazywać "Lista złodzieji" - chyba, że tworzył ją jakiś analfabeta. Co innego "Lista złodziei".
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Strona kontrowersyjna? A pracodawca w takim razie jaki?

Tak, to prawda, że takie opinie ciężko zweryfikować i strona może być użyta do blablabla. Niemniej każdy, kto gdziekolwiek pracował albo czegoś takiego doświadczył, albo kogoś takiego zna. Pracowałem dla dużych i cieszących się powszechnym uznaniem firm reprezentujących świetne marki. W pierwszej byłem mobbowany przez prawie 3 lata, zawsze bez świadków, w cztery oczy, nic na piśmie. Taką taktyką szefostwo usiłowało zdemotywować mnie tak, bym sam rzucił pracę. Nie wspomnę o tym, że wykonywałem obowiązki na 3 stanowiskach zarabiając mniej, niż młodsi stażem "jednostanowiskowcy". Trafiłem też pod buty rasowego chama, który codziennie mnie wyzywał, straszył i zmuszał do straszenia niższych "stopniem", obcinał wynagrodzenia pod byle pretekstem na okresie próbnym, zmuszał do zostawania po godzinach nie płacąc za to, wyśmiewał się z pracowników z klientami. Pracowałem też dla firmy, która obiecała złote góry a przedłużyła okres próbny o kolejne 3 mieś, z tą słodką różnicą, że potrafili zapłacić mi jeszcze mniej niż w pierwszych trzech miesiącach. Oczywiście miałem tryskać energią i ociekać motywacją. To wszystko to były duże, poważne firmy, tak przynajmniej są postrzegane. I nic z tymi rewelacjami zrobić nie mogę, a sam zawsze mogę mieć obrobiony kuper jak ktoś do moich ex pracodawców zadzwoni. W Polsce NIE MA praktyczne poszanowania pracownika. Nikogo nie obchodzi, że masz rodzinę, zobowiązania finansowe, życie do przeżycia. Masz tyrać za grosze i być wzorem wszelkich cnót pracownicznych. W zamian za to zostaniesz wykorzystany, pomówiony, obrażony. I nie, drogi pracodawco, NIE JEST żadnym wytłumaczeniem, że jest ciężko bo koszta pracy są wysokie. Szanuj godność swojego pracownika, dostrzegaj w nim człowieka. Bo jaki nie - licz się, że powstaną takie strony jak opisane powyżej i że zostaniesz na nich obsmarowany. Tyle może zrobić pracownik, którego zrobiłeś na szmaty. Twoim zmartwieniem jest to, że ktoś cię opisał, on zaś nie ma często za co żyć.
popieram tę opinię 60 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak to sa czyste fakty a nie zadne bajki.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fajna sprawa jak będę chciał wykosić konkurencję

Paru znajomków wyśle niestworzone bzdury, paru kolejnych potwierdzi no i mamy po konkurencji.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 25

Bzdura

Porządna firma obroni się sama. Ludzie ciągle szukają pracy, więc wezmą, zaryzykują i zostaną jeśli będzie OK. Łatwiej w tym kraju zniszczyć pracownika, niż pracodawcę. Szczególnie czymś takim jak opinia.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zresztą wystarczy miesiąc szukać pracy i po ogłoszeniach wiesz gdzie nie aplikować :)

horror po POlszku czyli 80 % pracodawców to oszuści i złodzieje.

A reszta zachodnich dobroczyńców z marketów to tylko lepsze zło. Ale ogólnie syf i malaria. Każą ludziom robić za 1500 - 2000 zł gdzie nie starcza to na nic. Na zachodzie takie pieniądze to dodatek wliczony w pensje za wstawanie o 5 czy 6 rano.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 6

1600pln

Smiechu warte za sprzatanie kibla
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 3

złodziejski kraj

tu się pracuje ma czarno, po 10h dziennie i za najnizszą krajową, ludzie spieprzajcie za granicę, szkoda żaycia na to bytowanie w tym porąbanym kraju
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 2

a nie lepiej walczyć o swoje państwo i wywalić tych złodziei ?

Ale widać masz mentalność szczura i dziada to leć być dziadem u Angoli czy Szwabów.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Artykuł bez sensu

Moim zdaniem nie powinno się w ten sposób promować takich bzdetnych stron czy "fanpage'ów".
Może niesłusznie, ale uważam, że 90% tych historyjek to ściema, albo chęć "zemsty" na pracodawcy. Kto to zweryfikuje? Kto później sprostuje jakąś nieprawdziwą informację o pracodawcy?
Znamy nasz kraj i wiemy jacy zawistni ludzie tu żyją i ile wymagają. Najlepiej nic nie robić i jeszcze na tym dobrze zarobić.
Proponuję przyjąć postawę np. GardzeWami, patrzeć na to z przymrużeniem oka. Nigdy nie wiadomo kto co sobie wymyślił lub naciągnął i dalej rozpowszechnił.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 22

Boooooo

- Proszę wybaczyć panie kierowniku, ale w tym miesiącu nie dostałem premii...
- Wybaczam panu.
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale co tu weryfikować? Każdy wie, jak się płaci w gastronomi czy w ochronie (kolega i kuzyn pracowali w gastronomi - obecnie jeden w Norwegii drugi w Holandii). Z kolei inny kolega przepracował w ochronie pół roku, obecnie inna branża bo jak mówi "nigdy więcej ochrony":) Ja wiem, zaraz odezwie się "biznesmen" jeden z drugim w stylu: "jak jesteś taki mądry, zainwestuj kasę i płać ludziom po 5 tysięcy!". Tylko u nas to jest tak że "biznesmen" co roku nową i droższą furą jeździ a ludzie patrzą za coraz tańszym jedzeniem w biedronce! I to nie jest normalne! "Biznesmenie"!!! Zmieniaj fury nawet co PÓŁ roku!!! Tylko wtedy pracownik który świadczy Ci USŁUGĘ (żadna łaska że płacisz, nie jest twoim niewolnikiem!) powinien mieć taką pensję żeby go było STAĆ NA GODNE ŻYCIE I MAŁE PRZYJEMNOŚCI (tak to działa na zachodzie). Jeśli tego nie potrafisz zapewnić, to pracuj sam bo nie jesteś żadnym biznesmenem, tylko zwykłym krętaczem!!! I dobrze wiecie, że tak w większości to wygląda... Jak chcecie pisać że: "a bo skarbówka, zusy itd." To jest wasz problem! Nie pracownika!!! Ja rozumiem że koszty pracy są wysokie, w takim razie się zbierzcie i pod sejm!!! My tego za was nie będziemy załatwiać!!!
popieram tę opinię 58 nie zgadzam się z tą opinią 4

bardzob dobrze to ujales

Szefostwo trzeba obserwowac i wyciagac wnioski. Ciagle sluchanie o kryzysie juz mnie doluje.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2

W normalnej firmie jak jest wolny etat, ogłoszenie pokazuje się raz. W firmach krzak z ich "byznesmenamy" ukazują się cały czas i już wiadomo że nie warto aplikować. Pozdro.

Nie tylko na FB

Podobne treści od dawna funkcjonują na stronie GoWork.pl w ogólnopolskiej skali, problemy niestety cały czas te same...

rozmowa kwalifikacyjna

ostatnio gdziekolwiek dzwonisz, w modzie są automaty "dla zachowania wysokiej jakości usługi ... informujemy, że rozmowy są nagrywane ..."

włącz w swoim telefonie apkę nagrywającą rozmowę i:
- dzień dobry, moje nazwisko ... byłem umówiony na rozmowę kwalifikacyjną ... informuję, że dla uzyskania jasności warunków dotyczących oferowanego mi stanowiska i warunków pracy, rozmowa będzie nagrywana

mina potencjalnego przyszłego pracodawcy? bezcenna! :))))
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przez telefon widzisz minę rozmówcy?

Bajki pisz a nie trollujesz w internecie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12

to realna wizyta w biurze gamoniu

odbywasz rozmowy kwalifikacyjne przez telefon?

Co w tym dziwnego? Ja swojego pracodawcy nie widzialem na oczy. Rozmowa z gosciem z biura z Singapuru przez telefon, skany dokumentow via e-mail, kontrakt podpisany i wyslany na maila. Po dwoch tygodniach na maila dostalem flight details, e-ticket i... wylot na statek.

Lipa

Cytat ze strony: "Anonimowość gwarantowana 100%. Administrator strony nie ponosi odpowiedzialności prawnej od zamieszczonych wpisów. Każdy kto przesyła prywatną wiadomość jest odpowiedzialny za jej treść i zgodność z prawdą." To albo anonimowość, albo odpowiedzialność.

Ad rem. Sam jestem mega wkur... na mojego i mojej żony pracodawcę i chętnie bym wylał im pomyje na łeb - ale z drugiej strony - w każdej firmie są frustraci, którzy piszą brednie. I co ? Lepsza chyba strona gowork.pl
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

bar Barbados w Gdyni ,pracowalam tam pare lat temu i za ostatni miesiac nie dostalam wyplaty

Zreszta tak samo jak w dawnym TpSa tam tez oszukiwali mlodych ludzi i nie placili pensji,przynajmniej tak bylo w gdyni
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czarna lista pracodawcow

Uważam że lista jest bardzo potrzebna aby ograniczyć nadużycia i wyzysk pracowników przez nawiedzonych Byznesmenów ktorzy chcą szybko się dorobić kosztem pracowników.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pip

Pip i sanepid calkiem pokazne kopertki panie przyjeły w jednej restauracji w Jelitkowie
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

od lat

parkowa?

Tak Wam się pracowac chce

Szukam ludzi do pracy w magazynie. Ktoś chętny? Umowa i wszystko legalnie. Stawka dwucyfrowa.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 14

2,50 to nawet trzycyfrowa

za 99 się podejmę ,w końcu jesteśmy europejczykami.

praca

a kobiety zatrudniacie

Pozdrowienia

Pozdrowionka dla Staszka D. z magazynu w Pryszczu:)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo dawni nie bylo strajku

A nikt nie pisze o mcdonald tam sie dobrze pracuje widocznie

Wiesz płacą słabo ,praca na zmiany itp. ale płacą i nigdy nie mają zaległości w platnościach wobec pracowników .Podobnie jak w innych sieciówkach masz mieć pensję 25 to 25 kasa jest na koncie
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Artykuł napisany by było głośno i by trójmiasto.pl mogło znowu podnieść sobie statystyki, a co za tym idzie kasę. Pani autorka Agnieszka Śladkowska, nigdy nie była pracodawcą więc nie wie na czym polega ta funkcja. Żałosne napiszcie chociaż raz prawdę co za ludzie przychodzą do pracy, co robią( albo raczej czego nie robią) jak kradną, niszczą, oczerniają, zastraszają itd.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 13

Czarna lista

Jakis pracodawca to stworzyl zeby ostrzec siebie i swoich ziomkow złodzieji

m.in.

IMPEL wyzyskiwacze, ohyda
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

https://www.facebook.com/pages/Najlepszy-Pracodawca-w-Tr%C3%B3mie%C5%9Bcie/1538008696450927?ref=tn_tnmn
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

A moja ciocia slyszla na targowisku, ze jej kolezanki mama rozmawiala ze swoja kuzynka, ktorej brat

pracuje w kopalni i tam na dole jego kolegi zona przeczytala w fakcie szokujaca informacje !
Takie to fakty na temat pracodawcow.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

czy to jest dobre?

oczywiście istnieją możliwości pomówień, czy walki konkurencyjnej poprzez przedstawianie danej firmy w złym świetle. To wszystko świadczy jednak o desperacji oszukiwanych i wykorzystywanych ponad miarę pracowników. Instytucje kontrolne do tego powołane w tym "domu wariatów Polska" /PIP, SanEpid. itd/ po prostu nie działają Stąd takie strony.

Już nie działa

:(

taki kraj

Zaluzcie firme nikt wam nie broni i sprawc jak to jest ciezko zarovic legalnie tylko zlodzieje daja rade inni nie maja szans na rozkrecenie pozdrawiam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 13

Facebook to zło

Ludzie, ten cały facebook robi Wam wodę z mózgu. Bezcenne było dowiedzieć się, że znajoma pisze do mojego partnera na fb, by ten przekazał mi wiadomość od niej (ja nie mam fb). Chyba zapomniała, że ma do mnie nr telefonu... Ponadto znam przypadki, w których dziewczyna dowiedziała się z fb, że facet ją zostawił. Długo by opowiadać. Ludzie wylewają wszystkie żale, bluzgają na innych na fb. Wnioski: nie mają odwagi powiedzieć w twarz prawdy, fb wszystko przyjmie.
Nawiązując bezpośrednio do tematu- tego typu strona na jakimkolwiek portalu społecznościom to lekka przesada. Wystarczy przejrzeć forum na trojmiasto.pl i poczytać o nieuczciwych pracodawcach. Różnica jednak jest taka, że na forum nie jesteśmy anonimowi (nr IP), a na tej stronie na fb informacje pojawiają się anonimowo. Amen.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 11

szajsbuka używają TYLKO dekle.......
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Drodzy pracodawcy.

Jeżeli zatrudniacie swoich pracowników na umowy o pracę, zlecenie, czy o dzieło, płacicie wypłaty na czas, przestrzegacie i wypełniacie w 100% dyspozycje określone w Kodeksie Pracy, a jeszcze przy okazji dbacie o dobre relacje pracodawca-pracownik, dopiero wówczas zdobywacie prawo do odwiedzanie strony "czarna lista pracowników". A jak dobrze wiemy, w tej kolonii gospodarczej, pracodawców spełniających powyższe kryteria (co winno być normą) znajdzie się może kilku na tysiąc. Tak więc nie szczekajcie na pracowników, dopóty sami "się nawrócicie". "Czarna lista", z wami w roli głównej powinna już dawno powstać i wisieć na każdym wolnym słupie ogłoszeniowym, tak długo jak długo instytucje państwowe powołane do ochrony praw pracowników, będą ślepe! Amen
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pracodawcy, do Was apel !

Weźcie się Wy też do roboty a nie tylko krawat, garniturek i białe rękawiczki. No i palenie cwaniaczka biznesmema
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pomysł dobry, ale zmieńcie nazwę koniecznie!

Trójmieście mieszka kilku murzynów. Niech no któryś założy choćby maleńką działalność gospodarczą i ktoś go tam wpisze. Skandal na skalę międzygwiezdną byłby. Największe sepuku byłoby niezbędne.

Trzeba leczyć przyczynę a nie skutek! Takie traktowanie pracowników jest pochodną wysokiego bezrobocia wywołanego agresywną polityką fiskalną państwa polskiego, czytaj rządu po-psl, który tak sobie dryfuje od 7 lat administrując a nie rządząc w celu poprawy sytuacji.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Takie traktowanie pracowników jest przede wszystkim efektem powszechnych trzech cech naszego społeczeństwa:

1. Braku szacunku człowieka dla drugiego człowieka.
2. Braku wrażliwości i empatii.
3. Braku świadomości, że drugi człowiek też ma swoją godność i odczucia.

No ja też bym chciał aby na świecie nie było chorób, głodu i wojen, jednak rynek pracy pracownika a nie pracodawcy rozwiązałby problem. A tak można usłyszeć, że na twoje miejsce jest 100 chętnych.

Przecież w artykule jest napisane, że taka lista istnieje. Może by tak czytać ze zrozumieniem?

Czy istnieje biała lista?

jak w temacie...

istnieje

najlepszy pracodawca w trójmieście też na fejsie

LPP / BBK

przykład ciekawego pracodawcy ;-)

wy bando leni, weźcie się za robotę a nie brednie wypisujecie na fejsie

skrzywdzeni pracownicy - banda leniwych lewusów nie potrafiąca wykonać prostych rzeczy, spędzająca pół dnia na pecie albo na plotach, o siedzeniu na pudelku czy fejsie nie wspomnę. Taka leniwa łajza powinna na dzień dobry dostać parę razów pejczem żeby się wzięła za robotę. Co dziesiąty pracownik może się do czegoś nadaje, reszta się opieprza, kradnie i tylko patrzy kiedy fajrant. Mordy dra tylko że krzywda im się dzieje i że podwyżek by chcieli, premii, a za co? zapracuj najpierw na siebie a potem myśl o premii, jak się nie podoba to wypad, na twoje miejsce jest piętnastu następnych
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 68

Banda to jest pracodawców

Którzy nie płacą albo g*wno płacą,w ratach,traktują pracownika jak niewolnika,masz zostać dłużej masz przyjść w niedzielę itp
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

Lub do Niemiec.

Przynajmniej pracuję w nomalnych warunkach z normalnymi ludźmi i za normalne pieniadze.
Ciągnij smugę ćwoku.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

za taki tekst podsłuchany w szatni przez sprzęt podsłuchowy jaki założyłem zostałbyś wylany na zbity pysk

ale nie od razu, po paru dniach, nawet byś ćfoku nie wiedział za co
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Masz wiele racji, ale..

W takim tonie może się wypowiadać tylko pracodawca, który spełnia podstawowe warunki godnego zatrudnienia pracowników.
Jeżeli ktoś płaci odpowiednio i szanuje pracowników, to może wymagać ciężkiej i uczciwej pracy. Ktoś, kto płaci minimalną krajową, a sam 4 razy w roku na wakacje w egzotyczne kraje, niech lepiej zamilknie na tym forum. Niestety przykład zawsze idzie z góry.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

taki pracodawca to faktycznie świnia, ale pracownicy to banda lewusów niewykwalifikowanych idiotów

którym wydaje się ze jak skończył jakieś tandetne studia to mu się należy 5000 na rękę i szacunek od pierwszego roku pracy. Odpowiadam - figa z makiem, realna praca na jaką można zapracować przez 8 godzin dziennie to 2000 netto plus ewentualna prowizja
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

To zatrudniaj osoby nie po studiach, przynajmniej będziesz miał ten komfort psychiczny ze nikt w twojej firmie nie jest mądrzejszy od ciebie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

co ty wiesz pastuchu o prowadzeniu firmy, co ty wiesz o czymkolwiek, co wy wszyscy wiecie. Guzik wiecie, za 5 trzecia bierz kapotę pier...l szefa i robotę tak dożyjesz starczej renty nigdy w d*pę nie kopnięty

trochę szacunku za stworzenie miejsca pracy, dla takich osłów jak wy, żebyście mogli swoje bachory nakarmić
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Panstwowa inspekcja pracy

Moze zalozenie takiego profilu daloby do myslenia PIP i zweryfikowaniu losowych postow :-)? Brak umowy jest rowny ze swiadomym dzialaniem na niekorzysc Panstwa ;-)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Praca w Polsce = koszmar

Większość zapierdziela za 1500 zł. Traktowany przez kierownika jak śmieć, niewolnik. Często walki między współpracownikami - kablowanie, robienie pod górkę byś nie miał za dobrze i by nieco podlizać się szefostwu. Wypłata ledwo starcza na przeżycie , o godnym życiu nie ma mowy. Jak ci nie pasują warunki to spieprzaj dziadu, mamy wielu innych chętnych, którzy z przyjemnośćią przejmną twoją niewolniczą posadkę. Takie zycie nie ma sensu. Wieczny stres i walka o przeżycie.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 3

najgorsi sa młodzi szefowie-ubierze taki gajerek i przeprowadza rozmowe kwalifikacyjna

ja trafilem na kilku takich gogusiow w szkolach jezykowych.Rodzice dali takiemu kase na otworzenie szkoly jezykowej-bo synek byl 2 lata w Anglii i juz mysli ze zna jezyk perfect i bierze sie za otwieranie szkol. Ubierze garniturek,wloski na zel i na rozmowie wstepnej pyta kandydatow,,prosze cos powiedziec o sobie po angielsku" i sam nic z tego nie rozumie.Potem stała gadka-,,ile chciałby pan u nas zarabiac?"
Nie wazne,jaka kwote sie powie-nawet juz mowilem najnizsza z najnizszych-to znow stala gadka:,,oddzwonimy do pana".A na koniec widzimy w jego szkole jezykowe,ze pracuje jego kuzyn lub dziewczyna....Wiec,po co ta cała szopka z rozmowami kwalifikacyjnymi?!Zeby sie poczuc szefem?!
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 1

akurat w tym co opisałeś nie ma żadnych nieprawidłowości...

więc trochę zalatuje frustracją ale nie sprecyzowałeś na co...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

mam wrażenie że Polacy ostatnio lubują się w nienawiści czyli po staropolsku 'hejtowaniu'

cokolwiek, gdziekolwiek ... franki, wośp, górnicy, ukraina nowy tv sąsiada: czy chodzi o sprawy bliskie czy dalekie, ważne czy nieważne, znane czy zupełnie obce... jest opcja prz***bać to myk! ba! grzechem byłoby nie skorzystać !
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

Oczywiście!

Bo przecież "nic się nie stao! Polacy, nic się nie stao!"

Moze pip ruszy d..e

I zacznie pracowac i kontrolowac - liste firm ma na tacy :)

Biuro rachunkowe-Elżbieta Krawczyk

Omijać szerokim łukiem zwłaszcza młode dziewczyny!!!

A może bazę nieuczciwych klientów lub pracowników

co wy na to?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 11

kto by tam wpisywal cokolwiek?

pracodawcy - nieroby ? Im się nie chce nic

Nie ma takich.Są sami uczciwi, rzetelni, punktualni i oczywiście abstynenci.
Wystarczy poczytać komentarze ...

Lidl

To tez oboz pracy, nawet o przerwie na posilek mozna po marzyc, juz nie wspomne o gigantycznych niewyplacalnych nadgodzinach lub o korzystaniu z WC

Nie pracuje juz tam, gdyz to byl istny oboz pracy. Gdybym byl taki jak piszesz to dalej byl bym traktowany jak maszyna na maxymalnych obrotach 24h przez caly rok bez przerwy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety to prawda...

Przynajmniej jeżeli chodzi o jakość potraw. Przestałem tam jadać już dawno...Po tym jak podano mi pizzę po której pływała woda na wierzchu a szynka była jescze zmrożona....

BOJKOT ANKERA - kto chce jeść zielonego kurczaka

moja rada

chodźcie ciągle z dyktafonem, i nagrywajcie, nagrywajcie, nagrywajcie, pollaczków-cwaniaczków "pracodafcóf", przyda się bardzo i pomoże w dalszej walce z tymi badziewiakami
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

Taka strona nie powstałaby gdyby odpowiednie instytucje chroniły pracowników

A dużo jest firm które oszukują pracowników ogłaszające się w urzedzie pracy!!! I to od kilku lat.A w urzedzie jak im cos powiemy to oni nic nie wiedza i nic nie moga zrobic!!!!
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nic nie wiedzą i nic nie robią, bo sami się boją o pracę. Z UP też się wylatuje jak nie jest się lizusem i nie gra się na tych samych skrzypcach! Nie można się wychylać. Nie, nie. Inicjatywa też nie jest wskazana ;)

Gdyby pracodawcy byli uczciwi to by taka strona nie powstała

A każdy młody człowiek np. student który chce dorobić wie jak potrafią oszczędzać pracodawcy, nie tylko mowa tu o studentach ale też o ludziach z niższym wykształceniem, którzy muszą pracować dla małych przedsiębiorców. Mali przedsiębiorcy to pikuś przy gigantach, którzy też potrafią wykorzystać człowieka do MAXIMUM możliwości fizycznych i psychicznych. A instytucja typu inspekcja pracy chyba w tym państwie w ogóle nie istnieje, tylko w skarbówkę są ładowane ciężkie pieniądze, żeby podatki się zgadzały.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Lidl

Nie wiem jak to w Polsce wyglada (w innych sklepach) ale jest taki Lidl ktory To tez oboz pracy, nawet o przerwie na posilek mozna po marzyc, juz nie wspomne o gigantycznych niewyplacalnych nadgodzinach lub o korzystaniu z WC
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

rzygac na lidl

to chrzanic taka robote

UPC - oszukują pracowników i nie dbają o dane klientów, więc uważajcie abonenci.

a nie płacą pensji, jedynie prowizje od spedzedaży.
a weś tu sprzedawaj internet emerytom po 80tce, którzy nie wiedzą nawet co to jest internet....

Zapraszamy

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

lista wstydu

Prawda się obroni. Prawdziwa cnota krytyki się nie boi mawiali dziadkowie..

porąbane panstwo

Chyba ktos tym wszystkim manipuluje zeby cholota na siebie plula ten narod coraz bardziej spada na psy :(:(:(:( zygac mi sie chce.

Politechnika Gdańska

Umowy na czas określony(najczęściej 1 rok lub 2 lata) dla wykładowców z doktoratem i kilkunastoletnim stażem na PG. Z tym się wiąże brak możliwości zaciągnięcia kredytu w banku. Lepiej już mają pracownicy administracji PG.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

Naukowiec nie wybierze na towarzyszkę życia niedouczonej baby.

Nie wytrzymaliby razem długo, bo jeśli nie jest wystarczająco inteligentna, to się szybko nią znudzi. Ich kręci intelekt. I wyobraź sobie, że żony profesorów też pracują.

NIESMAK i tyle

Te "opinie" w większości wypisują frustraci i prostactwo. Nie wierzę, że jesteście pracodawcami! Nie ten poziom intelektualny! Zgadzam się, że są "pracodawcy" którzy mają trafić na czarną liste. Sama w takiej firmie pracowałam. Ale to co tu jest wypisywane przez rzekomych pracodawców jest po prostu niesmaczne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 14

Na takim portalu zazwyczaj z chęci zemsty na pracodawcy wpisują się frustraci , którzy zostali wywaleni z pracy za pijaństwo , złodziejstwo albo inne machlojki.
Normalny i uczciwy pracownik nie zajmuje się takimi idiotyzmami.
Oczywiście są też tacy , którzy zostali świadomie oszukani przez pracodawcę.
Ale gdyby tak zainstalować ukryte kamery w miejscu pracy takiego czy innego "pokrzywdzonego i uczciwego" pracownika to nie jeden by się zdziwił jak jest na prawdę.
Zacytuję zatem klasyka: " Zakładaj, że wszyscy podlegli ci pracownicy są idiotami, dopóki nie udowodnią, że tak nie jest".
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 20

no tak !- ale jakoś nie słyszalem aby zachodni pracodawcy nażekali na polskich robotników !

a płacą im całkiem przyzwoite stawki przewrznie mini. trzy razy tyle co pożal się Boże nasze byznesmany
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

robolu tępy, kup se za te przyzwoite stawki słownik ortograficzny

dlatego właśnie ty jesteś robolem a ja twoim szefem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

Jak się czyta te wszystkie rozżalone komentarze o biednych , wyzyskiwanych pracownikach i samych nieuczciwych i wyzyskujących ich pracodawcach to nasuwa się proste rozwiązanie aby wszyscy byli zadowoleni:
Załóż swoją własną firmę.
Następnie pozyskaj zlecenia takie żeby bez kombinowania na dzień dobry każdemu pracownikowi wypłacić pensję taką jaką sobie zażyczy.
Przecież to potrafi każdy głąb ,nie ma nic prostszego.
Prawda jakie to proste?

A może jest zupełnie inaczej niż się może wydawać? Może to nie zawsze pracodawca jest cwaniakiem czy oszustem?
Może największym cwaniakiem i oszustem jest nasz rząd i przepisy , które stworzył po to aby gnębić i wyzyskiwać firmy, które kombinują na prawo i lewo jak tu przeżyć i żeby starczyło, również na pensje dla pracowników ?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 18

ooo,pracodawcy wrocili do domu i sie odgryzają....

ooo,pracodawcy wrocili do domu i sie odgryzają....

90% tych firemek to gastro prowadzone przez mirka z wąsem i jego kobietę z 10cm tipsami, jakie niby pozyskujesz tam zlecenia? Na schabowe i duże piwo?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Myślisz ,że skoro ty pracujesz w gastronomii to wszyscy pozostali również?
Wygoogluj sobie definicję słowa "zlecenie", może zrozumiesz?

~Aa

Z tego co piszesz wnioskuje, ze bierzesz zlecenia wiedzac, ze aby na nich zarobic bedziesz musial oszukac / okrasc swojego pracownika. To po co je bierzesz?

Twoje wnioski są na prawdę odkrywcze.
Słyszałeś o takim zjawisku w gospodarce jak "konkurencja"?
Myślisz ,że w zleceniach przeważa podaż nad popytem?
Widać ,że o gospodarce masz mgliste pojęcie.
Ale przecież ty możesz założyć firmę i brać tylko takie zlecenia , na których zarobisz tyle ,że nie będziesz wiedział co z kasą zrobić.
A wtedy na pewno będziesz wzorowym pracodawcą i będziesz płacił wszystkim pracownikom tyle ile im się w nocy przyśniło.
Nie zwlekaj , do dzieła bohaterze nad klawiaturą.

Gospodarka? Ok. Ale żadne pitoły ekonomiczne NIE ZWALNIAJĄ OD CZŁOWIECZEŃSTWA

Pracownik to także człowiek. Ma swoje uczucia ipotrzeby. Nie jest tylko maszyną do pomnażania zysku szefa. Może mieć lepsze i gorsze dni. Należy to uszanować i nie poniżać nikogo, kto jest człowiekiem. Chyba, że jest złośliwym pracownikiem, ale to zdarza się bardzo rzadko i najczęściej jest tylko efektem złego traktowania.

Oczywiście ,że nic nie tłumaczy poniżania pracownika . Tak nie wolno robić.
Ale też nic nie tłumaczy okradania pracodawcy, przychodzenia "wczorajszym" po imprezie żeby w pracy odpocząć czy bycia zwykłym leniem i obibokiem w dodatku pobierając za takie zachowanie pieniądze.
Takim zachowaniem pracownik poniża sam siebie i innych , którzy w pracy uczciwie pracują na chleb.
Są uczciwi pracodawcy i uczciwi pracownicy ale są też i nieuczciwi.
Nie można generalizować i twierdzić ,że jak widzę kogoś w dobrym samochodzie to na pewno jest złodziej.
Może po prostu zapracował ciężką pracą a pracowników szanuje i docenia.
W Polsce od zawsze wiadomo,że : "największy wróg to sąsiad , który ma lepiej niż ja ..."

Najgorszy murapol zobaczcie na goworku masakra jakaś

Panie dyrektorze, pracuję w pana firmie już 3 lata, i jeszcze o nic nie prosiłem...

Właśnie dlatego pracuje pan już 3 lata, -odpowiada pan dyrektor
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pracodawcy,solidny pracownik to pracownik dobrze wynagradzany i szanowany!

Pracodawcy,solidny pracownik to pracownik dobrze wynagradzany i szanowany!

najgorszy pracodawca

jest taka firma termica to jest dopiero meksyk

Potwierdzam

Firma Termika ul. Narwicka. Nie przestrzegają kodeksu pracy. Porażka. Omijajcie tą firmę z daleka....

energa operator

Brak szacunku dla starych pracowników, słodkie pieerdze.nie jakim to świetnym teamem jestesmy młodzi menagerowie przydupasy i podchojaszczy dyrektorw, wchodzą im językiem w cztery litery Zenada

Deweloper MARGO GDYNIA - dramat!!

To co wyprawia tam koleś Czapiews..........przechodzi wszystkie granice traktowania ludzi jak śmieci..... Absolutnie odradzam współpracę!!

firma

hodowcy rabarbaru za czapke sliwek ma fime a na pol litra niema znam tych dziadow...daj zapalic bo jeszcze nie bylo przelewu///////bujac sie frajerzy biznesmeni dziadostwo

a może czarna lista sklepów spozywczych

np w Gdańsku na Wyzwolenia 28 PSH NASZ SKLEP, obsługa wyjątkowo wyselekcjonowana, na dziale garmażu panie sprzedawczynie nie znają podstawowych zasad higieny,owszem nałoży taka pani rękawiczkę ochronną, ale jedną na cały dzień i nakłada kurczaki, mięso a zaraz zabierze się za krojenie sera, wędlin, a każdy plaster bierze do reki i odkłada na woreczek. Ohyda, brudasy, nie ma po co chodzić do tego sklepu i jeszcze ten towar stary i przeleżały.Garmaż jak i warzywa. Obsługa cała do wymiany, nie ujmując nikomu wyjątkowe osobowości. brr

Psh nasz sklep wyzwolenia 28 gdańsk

Ta firma przejmując razem z pracownikami obiecywali złote góry . Jeżeli chodzi o takie jak np:rękawiczki, siatki na warzywa to trzeba złożyć skargę do Rzeszowa bo to oni ograniczają dla sklepu wydatki. Nas sklep to jest tzw:"KRZAK: dla pracowników nawet nie ma bonów świątecznych, paczki dla dzieci.Dla nich nie liczą się pracownicy tylko kasa .

dodajmy FIRST DATA i inne korporacje gdzie pojscie do toalety jest odmierzane

Hotel Hilton - bezplatne dni probne

Kelnerka

Mnie na tej stronce rozśmieszyła tylko pewna pani, która pracowała jako kelnerka. Była oburzona, że musiała nosić ciężkie naczynia, sprzątać po gościach, itp. Czy myślała, iż kelnerka ma tylko zebrać zamówienie i przynieść dania? A od odnoszenia talerzy po konsumencie powinna być inna osoba, na innym stanowisku? Niektórzy pracodawcy bardzo wyzyskują ludzi, aczkolwiek mam wrażenie, że część pracowników chciałaby zarabiać za nic nie robienie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Określone branże

Znaczące jest to, że większość negatywnych opinii dotyczy firm z określonych branż, przede wszystkim branży gastronomicznej. To wiadomo nie od dzisiaj, że masa takich firm zatrudnia na czarno, wyzyskuje pracowników itp. Moim zdaniem, nic się nie stanie, jeśli ta strona będzie dalej funkcjonowała, a PIP sprawdzi firmy, o których jest tam mowa. Jeśli rzeczywiście są uczciwe, to nie mają się czego bać.

nareszcie

i dalej bedziecie bydlo robic z pracownikow??robcie:) odpowiednio napiszemy:)

mam chyba farta

Po opiniach to sądzę że mam duże szczęście umowę dostałam już drugiego dnia chociaż zlecenie wypłata zawsze ostatniego lub pierwszego (zależy czy nie trafił się weekend ) praca 8 godzin Ale to nic szef wiecznie włości się na pracownikach choć nie ich wina nigdy nie powiedział dziękuję przepraszam ani nie pochwalił ( choć jego żona zwraca mu uwagę że dobrze i szybko zrobione to mógłby choć coś powiedzieć - wtedy głupi uśmiech na usta i idzie )spoko gdzieś po 5 latach szansa na umowę o pracę ( tak mają inne dziewczyny ) pretensje jak się chce wolne (żeby załatwić lekarza urzędy itp ) no i to wszystko za 7 zł na rękę zarąbiscie za To normalnie kocham te Polskę

Możesz przetłumaczyć na język polski?

A co jesteś idiotą że nie rozumiesz ???

Nie, po prostu przeczytałem nahdłuższe zdanie w życiu.

Już dawno powinno coś takiego powstać.

Każdy ma prawo wiedzieć, gdzie NIE POWINNO SIĘ SZUKAĆ ew. pracy i dlaczego.

Złe traktowanie pracowników jest przede wszystkim efektem powszechnych trzech cech naszego społeczeństwa:

1. Braku szacunku człowieka dla drugiego człowieka.
2. Braku wrażliwości i empatii.
3. Braku świadomości, że drugi człowiek też ma swoją godność i odczucia.

Zrzucanie tego na obciążenia fiskalne jest delikatnie pisząc - wygodnym kłamstewkiem. Prawdziwym problemem jest ODCZŁOWIECZENIE.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jestem ZAAAAAAAAAAA!

Restauracja w cudzyslowiu Lechijka!! I do tego dwa fresz markety :) LIPA!!! Nie pisac sie na to :)

i dobrze

teraz czas na listę nieuczciwych pracowników ,leni i złodziei.bo i tacy niestety są,o alkoholikach nie wspomnę.Nawet palacze to plaga, taki ma kilka przerw,ja nie paląc jestem poszkodowany.Niech ta broń działa w dwie strony

Czarna lista pewnie by się wydłużyła...

Jeśli PIP dbałby o prawa pracowników , jak został powołany. Może nie było by takiej dziury w budżecie jak by nie zaniżali płac na papierze, byle by mniejszy zus i podatek zapłacić. Pomyślcie PRACODAWCY z czego będą żyć wasi pracownicy na emeryturze! Jaką będą dzięki WAM mieli?! Niewolnicze Państwo wyzysku, taka jest prawda!!!

ZUS? Obciążenia fiskalne? W porządku. Ale żadne pitoły ekonomiczne NIE ZWALNIAJĄ OD CZŁOWIECZEŃSTWA

Pracownik to także człowiek. Ma swoje uczucia i potrzeby. Często nawet jest więcej wart jako człowiek, niż jego pracodawca.Pracownik nie jest tylko maszyną do pomnażania zysku szefa. Jest przede wszystkim człowiekiem. Może mieć lepsze i gorsze dni. Należy to uszanować i nie poniżać nikogo. Chyba, że jest złośliwym pracownikiem, ale to zdarza się bardzo rzadko i najczęściej jest tylko efektem złego traktowania.

O, już jakiś pozbawiony człowieczeństwa szef-parweniusz zminusował

jak nie ma argumentów, to można chociaż tyle :D

Farsa

A kiedy powstanie czarna lista pracowników np.Okradających pracodawców, chorujących bez powodu itd....?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 14

Dobrze traktowany i godziwie opłacany pracownik

nie stwarzałby takich problemów.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

Święte słowa

Lopi

Zacznij płacić odpowiednio to i odpowiedni pracownicy sie zjawia, tańcy co nie oszukują.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie widzę problemu. Skoro jesteś uczciwym pracodawcą i nie masz sobie zupełnie nic do zarzucenia, stwórz taki profil na fejsie. Do roboty drogi pracodawco!

a po co

mają rację niech chodzą na zwolnienia ile mogą ..państwo tak nas okrada że to jedyny sposób

Czekamy na pierwsze info o

trojmiasto.pl

Firemki prowadzone przez Świadków Jehowy - należałoby się im przyjrzeć

zwłaszcza traktowanie pracowników "świeckich" bywa skandaliczne. Kto pracował, ten wie, o co chodzi.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Znałem kiedyś świdka Jehowy, bardzo porządny człowiek, szuje jednak znajdą się w każdym środowisku

SMD Wierzbicki - czy w tej firmie dochodzilo do dyskryminacji na tle religijnym ?

czyżbyś pracował w "smd"wi.....cki"?przez 5 lat mojej pracy przewinelo sie tam około 100 pracowników.S.J. również.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Vinotti wyzysk na maksa

nic nie zapewniają

Poczytałem i dużo opinii w stylu

Sporo wymagali - pewnie przyszedł do pracy się relax
Koleżanki z pracy były nie miłe - no to wina pracodawcy
Kierowniczka kazała, a sama nic nie robiła - myślał, że będzie odwrotnie?

albo zawinione z obu stron:

Nie dali umowy - to nie pracujesz
Nie zapłacili - to idziesz do PIP-u
Syf w kuchni - to idziesz do sanepidu.

Sam mam działalność i dotrzymuje słowa wobec pracowników, płacę itd.
A i tak często słyszę, że za dużo wymagam, że jestem nie miły jak oni serial w robocie oglądają albo jak mi sprzęt rozwalą to czemu mają za to płacić.

Więc drodzy pracownicy, bądźcie uczciwi i pracowici, a jak ktoś Was oszukuje to trzeba się zwolnić albo donieść, a nam uczciwym z taką konkurencją będzie lżej.

Myślisz że się na takie firmy nie donosi?

Pewnie że się donosi tylko problem jest taki że oni mają to w d*pie a do ciebie przyjdzie np sanepid i wlepi mandat za to że zlew ma 55cm szerokości a nie 60.W urzedzie pracy od kilku lat ogłasza się firma co od kilku lat wykorzystuje pracownika,co płaci pensje w ratach ,gdzie mimo umów nie opłaca składek.I co? istnieje nadal wysyła sie pisma ,dzwoni jak grochem o ścianę.Gdyby instytucje państwowe stały w obronie pracownika ,zresztą po to zostały stworzone to dzisiaj nikt takiej strony by nie zakładał!!!

jesli chodzi o wymagania?

To zacznijmy np od tego na ile godzin przychodzi pracownik do pracy? na 8 od pn do piątku . To czy ja zostanę dłużej zależy ode mnie a nie może być tak iż przychodzi kierownik np o 14 i mówi mi że ja muszę zostać dłużej!! Ja nic nie muszę ja mogę!!!!Pracownik to nie jest niewolnik!!! Jak ktoś tego nie rozumie to proszę wyjechać do jakieś firmy na zachodzie i zobaczyć jak traktuje się pracownika.

wymagania ciąg dalszy

Jestem elektrykiem z 14 letnim doświadczeniem.Pracowałem w Polsce i na zachodzie.Przykładowo : w ciągu miesiąca elektryk niemiecki lub holenderski podłączy ze 100 lamp za to dostaną w przeliczeniu na złotówki ok 8500zł w w Polsce polski elektryk podłączy z 400lamp a wam będzie ciągle mało czemu tak się opierdalasz typu teksty,do wypłaty dostanie ok 2000zł. Wymagania?! Zastanówcie się pracodawcy ile wymagacie a ile w zamian dajecie!!!

Odpowiadając

Na mnie pracownik doniósł do skarbówki bo przyłapałem go na kradzieży kasy. Kontrola nic nie wykazała, bo wystawiam paragony.

Co do wymagań, nie ma tak, że umawiam się na zrobienie czegoś, a potem mówię zrób więcej. Zawsze umawiam się, że za standard dostanie określoną stawkę, a jak zrobi więcej to jest premia.
Jeśli chodzi o pracę dłużej niż 8 godzin. Ja mam tak, że u mnie pracuje się 10-12 godzin. Dla mnie rybka czy przyjdzie pracownika A czy B. Każdy chce robić 8 h, ok ale namów drugiego aby przyszedł na 2-4 h. Nikt nie chce, więc jeden pracuje dwa dni z rzędu potem ma wolne. Ponadto czasem jest tak, że komuś coś wypada, czy zachoruje i wtedy wymagam, aby ktoś za niego przyszedł. To przypadek losowy, a nie moje widzimisię.

Odpowiedzialność. Kiedyś pracownik upuścił służbowego laptopa, obciążyłem go za to. Był oburzony, przecież to nie jego laptop tylko mój. Gdyby tak myśleć to pracownik rozwalałby (lub kradł) co mu tylko wpadnie w ręce i co żadnej odpowiedzialności?

Kolejny przykład pracownika. Umawiamy się na warunki pracy. Potem on mnie okrada. Na pytanie czemu, bo mało płacisz. Jak mało skoro sam się zgodziłeś, a on tylko wzrusza ramionami.

JEchac z szefami jak ze szmatami. Pamitajcie jedno ty sie na harujesz jak wół a on lezy na kanapie i ma 3 razy wieksze pieniadze. Pozdrowienia dla tych co nie maja umowy o prace a wymaga sie od nich nie wiadomo czego o wypadek jest łatwo o odszkodwanie juz nie .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 12

se firme otwórz

później podskakuj, ciekawe jaki z ciebie szef bedzie.wypadkowicz jesteś?,znałem takiego co se sam kości łamał by na zwolnienie iść.debil

jest

taka firma izolmat .....

przeterminowana zywnosc

Przeciez takie postepowanie odnosnie przeterminowanej zywnosci to norma... W bardzo wielu wypadkach osoby posiadajace restauracje, a raczej bary sa osobami do tego stopnia pazernymi ze nie patrza na tego typu rzeczy jak swiezosc produktow... Inna bajka ze czesto tez kupuja produkty z przecen o bardzo niskim lub zerowym okresie przydatnosci do spozycia.

Nie dziwi mnie to

Klient chce zjeść tanio i dużo, więc to jedyna droga.

nie obchodzi mnie czy to prawda, czy nie.

sprawdzę czy na liscie firm znajduje się taka z której kiedyś korzystałam i na wszelki wypadek nigdy więcej tam nie pojde

pracodawcy

ja bym jeszcze dodal wiekszosc tych co sie ogłasza na okrągło w internecie. Ogłoszenie ukazuje sie non stop przez cały rok, na to samo stanowisko, czyli co z tego wynika, wszyscy pracownicy do bani? A jakie zarobki proponują, a ile wymagań mają? Tym tez powinna zając sie inspekcja

transparentność

masz wymagania wygórowane pracodawco? podaj stanowisko wymagania , ale i podaj ile bedziesz płacił od do w zaleznosci od kwalifikacji

podawac, nagłaśniać

niech urzędy pracy sie biora za te ogłoszenia w internecie, czy są fikcja , czy przykrywką , zeby przyjmowac znajomków bez kwalifikacji

Widać jak biedni prywaciarze wylewają żółć w komentarzach

Prawda w oczy kole ;)

Niewolnictwo zniesiono 200 lat temu, przypomnijcie to sobie zanim znowu będziecie szukać "murzyna" do pracy za darmo ;)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jeżeli ktoś ci proponuje 10 zł za godzinę ty się z uśmiechem zgadzasz za tyle pracować to po cholerę potem psy wieszasz, że za mało dostajesz pensji?! Co masz schizofrenię? Jeśli ci nie pasuje ta stawka to po co brałeś tę robotę? Co to kogo obchodzi, że nie umiesz znaleźć lepiej płatnej pracy. Zamiast oczerniać szefa że za mało płaci to bądź wdzięczny, że w ogóle stwarza ci możliwość zarabiania.

Jakbyś oferował mi 10 za zapieprzanie jak wół to bym cię wyśmiał. Być wdzięcznym za ochłapy?

A jeżeli nawet, to mnie g... obchodzi, że biznes nie idzie, ciocia zmarła, cokolwiek. Obowiązujesz się wypłacić wynagrodzenie, więc płać. Jak cię nie stać aby wypłatę godziwą dać - nie zatrudniaj. Takie trudne? Kolejna rzecz, umowa. Na gębę to można zostać miss. I to nie zawsze.

Kolejny "biznesmen" co myśli że sobie osły do roboty sprawił zamiast ludzi i korzysta z ich desperacji aby cokolwiek do gara wrzucić. Potyraj sobie za grosze to zobaczymy jak wdzięczny będziesz ;)

pole do oszczerstw

Być może intencje początkowo były szczytne - uchronić ludzi przed wejściem w bagno, ale wydaje mi się, że pomysł ewoluował i stał się zwykłym magnesem marketingowym, sensacją mającą przyciągnąć ludzi do oglądania strony. Strona będzie zarabiać na reklamach i zbierać informacje o odwiedzających, a zebrane dane sprzeda firmom, które będą obsypywały ludzi e-mailami i telefonami promującymi sprzedaż zbędnych produktów.

Powstawanie takich stron, to uboczny efekt nieudolności naszego systemu prawnego. Oszuści powinni ponieść karę i zniknąć z przestrzeni publicznej. Prawo jest bardzo skomplikowane, usiane kruczkami i pułapkami, a jego egzekucja zbyt droga i uciążliwa dla obywateli. Jest to jedna z poważniejszych przyczyn hamujących rozwój gospodarczy Polski. Dobre prawo powinno być proste, bezwzględne i równe dla wszystkich.

Co do informacji o pracodawcach, dla szukającego pracy bardziej interesująca jest informacja, która firma zapewnia dobre warunki pracy.

Szukajmy rozwiązań po jasnej stronie mocy i nie karmmy potwora :)

moja opinia

Jak znam życie, klika zablokuje tę stronę i to już niebawem...

Polscy niewolnicy mają posłusznie pracować a nie narzekać!

Nie jestem prawnikiem ale cos mi się wydaje

iż forma tej strony nie do końca idzie w parze z obowiązującym prawem. Jaka by nie była prawda bazuje na pomówieniach i subiektywnym odczuciu anonimów co nie musi być prawdą. Pamiętajmy, iż każdy biedny w bogatszym widzi przestępcę lub co najmniej kombinatora.

W Polsce niestety to pracownicy kradną najwięcej

i jest na to niestety społeczne przyzwolenie! Nie mam na myśli zabranie gotówki z kasy w sklepie ale nie poszanowanie cudzego mienia któe przynosi straty firmie. Pracownicy sobie myślą hm tak mało płaci to sobie to odbijemy inaczej. Ale do diabła stawka była jawna na tyle zgodziliście się to tyle się należy jeśli to za mało to szukajcie gdzie indziej pracy a nie usprawiedliwiajcie kradzież! Obojętnie czy okradacie biednego czy bogatego kradzież jest złem, złodziejstwem! Przykładów można mnożyć mnóstwo np. sobie skserują książkę dla dziecka w pracy, a to artykuły biurowe sobie wezmą bo i tak nikt nie zauważy, a to sobie przyjdą 10, 15 minut za późno do pracy, a to chodzą palić co chwila, kawę robić 5 razy potem sikają co kwadrans i jakoś czas zleci, z przerwy obiadowej nie wrócą na czas albo wyjdą wcześniej z pracy a to telefony prywatne i tablety podładują cały dzień na koszt pracodawcy a to na fejsbooku posiedzą w trakcie pracy w gierkę zagrają czy sprawdzą prywatną pocztę , zadzwonią do kolegi, mamy , siostry. Świateł nie gaszą po sobie, brudzą i niszczą bo wiadomo że na wysoki krawężnik najlepiej wjeżdża służbowy samochód. Beznadziejni są polscy pracownicy. Powinna być właśnie czarna lista tych pracowników którzy kradną i nie szanują cudzych pieniędzy i cudzego mienia. Jak tak łatwo się dorobić firmy to czemu nie otwieracie sami? Cudzesy firmowe zawsze są traktowane jak darmowe rzeczy a nie kradzież. Powinno się o tym otwarcie mówić i tępić.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 10

Jeżeli to konkretne przykłady z Twojej firmy to ich zwolnij i szukaj nowych gdzie indziej ..., a jeśli tylko zwykłe ogólniki to nie zawracaj głowy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jaka to uczelnia wypuściła takiego mądrusia..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jak to mówią...Jaka płaca taka praca.

Dajesz ochłapy to się nie dziw, że mają cię za nic.

Nawet najwierniejszy pies ugryzie, jeśli go się głoduje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Potrzebna..

czarna lista śmiesznych małych kreatur poniżających i stosujących mobbing w pracy. Nieważne jakie stanowisko ta osoba zajmuje.

PIP na to jak na lato

Wydawało by się ze PIP będzie korzystał z tej listy .Nie liczcie na to To nie ten sam PIP co kiedyś jak się do nich zgłosisz podasz nazwisko to i tak odpiszą ze nic nie mogą i należy sprawę oddać do Sadu .Nie wiadomo po co ta instytucja istnieje.Tam zatrudnia się tylko z rodziny jak w dawnym Państwowej Instytucji Sanitarno- Epidemiologicznej.
Jeno jest pewne jakby traktowano ludzi jak potrzeba nie musiała by powstać czarna lista pracodawców obecnie Kolesiostwo i tak zwane ustawki polityczne.

czarna lista bardzo slaba

wuj nie lista
na tej stronce na fb jest wymienionych ledwo pare małych firemek
napiszcie o tym co sie w korpracjach dzieje a nie o tym co w małych barach ktore ledwo przędą
napiszcie o wielkich firmach ktore kupuja sobie niewolników za 1800zł
wielkie banki gdzie panowie w garnikach zarabiaja 1600zł wicy kierownicy w zagranicznych firmach za 2- 3 tys miesiecznie
kraj patologi

Dopadnę was

Macie w domach nielegalne oprogramowanie, czasem drobne ilości narkotyków, czasem coś kradzionego. Pracujecie na czarno i nie wypełniacie PIT-ów. Ja was dopadnę...zobaczycie. Kij ma dwa końce. Wszystkie imiona, nazwiska i adresy osób robiących wpisy są rejestrowane. Właściciel strony też Was sypnie jak będzie miał wjazd do domu pod innym pretekstem i odbiorą mu komputer. Ciekawe czy ma legalnego windowsa? Poczekajcie dranie.... Już po was idziemy A co do przyszłego zatrudnienia i poszukiwania pracy? Możecie się pożegnać..... Będzie strona kogo nie zatrudniać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 14

GUZIK WIESZ, fejsbuk nikogo jeszcze nie sprzedał, a juz na pewno nie z takiego powodu

także możesz bić pianę a sprawiedliwość zatriumfuje, ankery i inne dziadostwa pójdą z torbami

Dopaść to sobie możesz...

Felka swego, o ile bęben ci jeszcze na to pozwala.

rąbaj sie leszczu

rąbaj sie leszczu

Do Pani Śladkowskiej

Pani "dziennikarz" zamieszcza z pełna odpowiedzialnością portalu niesprawdzone informacje, które mogą byc zgłoszone jako zniesławienie. Niech Pani sie zastanowi- jezeli nie leży to poza granicami Pani zdolności intelektualnych- gdzie znajda prace ludzie, którzy zarabiają pieniądze w tych firmach jeśli zaczną pojawiać sie w nich w nich smutni i twardogłowi Panowie urzędnicy i te zakłady popadną w kłopoty. Amatorszczyzna.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ale się teraz solidarnie wszystkie 3miejskie nieroby cieszą

Dno

Mój brat przez parę ładnych lat pracował w Polsce,

jako mechanik w ASO pewnej bardzo prestiżowej marki (u nas to wszystko niestety pic na wodę - franczyzy nie mające wiele wspólnego z kulturą i praktykami zachodniej korporacji od której wykupują logo). Mimo młodego wieku ma na swoim koncie duże doświadczenie i bardzo solidne techniczne wykształcenie. Pracował tak po całych dniach i w soboty też, wyciągając ok. 2500 na miesiąc (chociaż jego roboczogodziny dla klientów były warte ok. 13000), ale jak po 5 latach poszedł zapytać szefa (wożącego się na codzień autem za 2 melony albo coś koło tego), czy dałoby się jakąś podwyżkę uzyskać, choćby o 100 albo 200 PLN, to usłyszał, że widocznie żyje ponad stan, skoro mu pensja nie wystarcza. Dlatego też teraz pracuje w okolicach Londynu, pensja z podobnymi cyferkami, tylko w funtach a nie w złotówkach. Tam są z niego zadowoleni i nie blokują mu możliwości dalszego rozwoju kariery. Czy teraz już wiecie dlaczego ludzie wieszają psy na jakości usług w serwisach autoryzowanych? Bo jest kolejka chętnych na takie miejsce pracy, atrakcyjne dla kogoś słabo wykwalifikowanego i niedoświadczonego. W ten sposób, dzięki wspaniałym instytucjom rządowym i wielkodusznym pracodawcom (a raczej bezwstydnym wyzyskiwaczom), pozbywamy się z Polski większości wartościowych, ambitnych i pracowitych młodych pracowników. A co tam, niech budują dalszy dobrobyt Anglików, Norwegów, Holendrów itd...Jesteśmy chyba bogatym narodem skoro nas na to stać, a kto bogatemu zabroni??? Tyle w tym temacie... Siostra zrobiła dokładnie to samo, sam nie wiem co ja tu jeszcze robię. Na szczeście udaje mi się dorobić co nieco do etatu poza firmą, inaczej bym nie dał rady chyba zupełnie.

w większości zakładów obowiązuje zasada

mierny ale wierny, kabluje donosi włazi bez wazeliny, awansuje jak awansuje to prawie bóg ryja drze na okrągło, wulgaryzm chamstwo to narzędzia organizacji pracy. Ci co robią swoje nie wdają się w sprzeczki tkwią na najniższej krajowej.
Każda pensja jest za wysoka.

VECTRA

to jest dłużnik nie płaci podwykonawcą i SM nie wspominając o pracownikach

oj u mnie w pracy się działo tak źle,że aż się zastanawialiśmy czy z tym gdzieś nie pójść, mobbing i dosłowne mieszanie nas z błotem ale każdy się bał i nic dalej nie zrobiono. Ostatnio się uspokoiło ale obawiam się,że to znów cisza przed burzą.Nie sądzę żeby te anonimowe wpisy były nieprawdą, to że są anonimowe dla mnie jest zrozumiałe. Dobra inicjatywa

odpowiedz

o gabinetach stomatologicznych też nic nie było ze dziewczyny asystentki robia wszystko łacznie z myciem kibli podłóg za najnizszą krajową lub z śmieciową umową alekarze otwierają wypasione gabinety ale kasy na personel nie mają i nawet niekiedy wykorzystują praktykantki które zamiast się uczyć zawodu zapieprzają na szmacie

gabinety

u nas w kraju nie ma zawodu asystentki lub higienistki to są sprzątaczki a lekarze to biznesmeni i kłamliwe świnie które nic nie maja wspólnego z medycyną

A ja zawsze płaciłem dniówki. Nawiasem mówiąc - niezłe - podwójne w porównaniu do gdzie indziej.

Szło super. Do czasu jak się okazało , że wszyscy mnie okradali. Personel i klienci.
Popadłem w kłopoty. Dzisiaj robię sam.
2-3 godziny dziennie. I mam się dobrze.

Pozdrawiam ludzi uczciwych.

was pracodawców trzeba rąbac na okragło

was pracodawców trzeba rąbac na okragło

praca w carrefour morena

powiem tak,że śmiechu warte są co poniektóre opinie.2 miesiące temu pracowałam na morenie w carrefour w firmie gts.piszecie tutaj,że koordynator to cham,prostak itd.ja przez cały czas pracy tego nie zauważyłam w sposób ,który musiałabym jego tak nazywać.traktowanie ludzi takie same jak w każdej innej firmie, nie jestem małolatem .a tacy z tego co się domyślam najwięcej krzyczą, bo nie dostali po dziesięć tysięcy wypłaty i do tego jeszcze kilka premii. filozofia tej firmy gts jest taka sama jak każdej innej ,która zajmuje się wykładaniem towaru i nie tylko..jest luka prawna,zresztą zaakceptowana przez nasz ,,rząd,, która pozwala na zatrudnianie osób uczących na umowy śmieciowe. będąc w tej firmie ,pracując widziałam podejście tych ,którzy chcieliby w wieku 18 lat zarabiać miliony.otóż, bądzcie w jakiś sposób wykształceni a potem szukajcie pracy na miarę swoich umiejętnośći. ta praca to tylko dodatek i nie na stałe a tylko na wakacje. za taką pracę, na jaką sami..zaznaczam samii się zdecydowali po 2 dniach krzyczą jak to im było żle i nie dobrze, buntując innych.to żałosne!! nie nadajesz się,możesz odejść...masz w 1 dzień kilka godzin na poznanie tej pracy i skoro nie podoba się ,nie musisz dalej pracować. wszyscy atakują gts...a dlaczego nikt nie pisze o pracownikach carrefour morena ,którzy mieszają wszystkich pracowników gts ,z g....,bo wydaje się im że są panami i władcami. psioczą na gts a sami mają większość pracowników podebranych z tej firmy i żaden z nich nie usłyszał złego słowa na swój temat ...a na gts plują,że nie wyszkoleni,za wolno pracują,są nikim.moje zwolnienie z tego sklepu nie było skutkiem tego iż jak piszecie gts nie wywiązywał się z płatności(ja otrzyałam to co powinnam) ale dlatego że jeden z kierowników zmianowych ,niejaki p.jarek to przykład buca,chama,prostaka,psychopaty który nigdy nie powinien pracować z ludzmi. wiadomo ,że w każdej pracy zdarza się taki osobnik,ale ten to buc nieprzeciętny. byłam nie raz świadkiem jak koordynator darł koty z tym facecikiem..na pewno nie przebierając w słowach,bo ten na to zasługiwał. może tak poopisujcie stan faktyczny co robią pracownicy carrefour z pracownikami firm zewnętrznych,jak ich traktują a nie skupiajcie się na 1 osobie,która też zapewne ma swoje za skórą...ale to tylko pionek taki sam jak wy czy ja. obiektywizmu trochę a nie pluć na wszystkich nie mając pojęcia o stanie faktycznym.

Banda imbecyli

To co tu wypisujecie to są słowa nierobów nieudaczników co nie potrafią sami sobie rady dać powiecie kto nie płaci co za bzdury płaczcie jak wy nieroby traktujecie pracodawców jak niszczycie wszystko bierzecie sie za robotę a nie macie zielonego pojęcia. szkoda słów na te wasze pierdzielenie jacy wy pokrzywdzeni jesteście
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

świetna strona

Uważam, że strona jest świetna. Pracownicy sami mogą siebie ostrzegać. Jakiekolwiek próby uzyskania pomocy w PIPie w moim przypadku okazały się marne. Wszyscy pracodawcy, a tym bardziej urzędnicy w du*ie mają szarych pracowników i traktują ich jak ścierwa. Wszędzie wymaga się, aby pracownik był w trakcie studiów, z doktoratem i z 25letnim doświadczeniem, a najważniejsze- żeby był przed 30. No i to wszystko oczywiście za 1300 zł, albo najlepiej w ogóle za darmo.
Dobrze, że chociaż w taki sposób możemy sobie pomóc.

BMW ZDUNEK GDYNIA

Arkadiusz D. kierownik serwisu jest podlym bez poszanowaniaq dla drugiego czlowieka, Osobiscie zrezygnowalem z pracy wlasnie przez niego i jest jeszcze kilka takich przypadkow , ale tylko ja zdecydowalem sie o tym napisac wierze , ze jest to poczatek prawdy o traktowaniu klijentow przez ten serwis patrzac od kuchni , a poczatek konca pracy pana Arkadiusza D.

zdunek gdynia

Po przeczytaniu jestem w szoku przyszłam po tobie i nigdy nie czytałam opinii trafiłam na nią przypadkowo ale ja nie mam problemów może dlatego że jestem łagodnego usposobienia i nad wyraz spokojna może dlatego praca w zdunek jest dla mnie ok

BMW ZDUNEK GDYNIA

Popieram opinie Darka , bylem pare lat klijentem ich serwisu oficjalnie jest milo za plecami ublizaja klijentom, zrezygnowalem z ich uslug

Lb development gdynia

Niewypłacalni.

Magnetic Group

uważajcie na nich. fatalna jakość, nierzetelność i niewypłacanie pieniędzy to u nich standard.

Uwaga pielegniarki

Przestrzegam przed pracą w Medica asistance Gdynia Pani D. koordynator proszę wszelkie postanowienia i umowy z tą panią spisywać w 2egzemplarzach i jeszcze nagrywać

już skasowana...

już nie ma tej strony - ale w trójmieście pracę otrzymuje się jedynie po znajomości, kolesiostwie i poleceniu. w ramach otwartej rekrutacji można zostać jedynie inżynierem sprzedaży kont bankowych lub kierownikiem ds. sprzedaży we własnej ajenturze. brawo wasza budyniowość. nawet w urzędach ogłaszane są oferty w biuletynach informacji publicznej (bo tak każe ustawa) zaś i tak lądują na stołkach wskazane osoby. syf, syf i jeszcze raz syf. a przecież wszystkim tu żyje sie tak dobrze...

Szkoda, że nie ma strony

Z tego co pamiętam większość anonsów dotyczyła branży gastronomicznej i hotelarskiej. Ja dodałbym, ze swojej strony wiele kancelarii adwokackich, radcowskich i notarialnych-, aplikanci wiedzą o co chodzi. Teraz z racji mniejszej liczby aplikantów na rynku, a większej liczby kancelarii sytuacja się poprawiła i coraz rzadziej mamy do czynienia z pracą na czarno, smieciówką, czy własną działalnością gosp. aplikanta. A bardzo często się to zdarzało. Inna sprawa, że jak umowa o pracę jest, to często za minimalną krajową. Pensja to jednak najmniej istotny element dyskomfortu. Najbardziej istotne jest to, że tyra się, a zwierzchnicy nie mają szacunku. Wyzysk na całego.

Pracodawca

Grupa Lotos- niesprawiedliwość i nierówne traktowanie pracowników.

myślę że temat do odświeżenia,
ryzyk fizyk, pracowałem w budowlance i nadal w niej robię, skala zezwierzęcenia ogromna, że czasami brakuje skali, mogę tylko powiedzieć jedno - żadna praca nie hańbi, spotkałem różnych nieuczciwych ludzi, którzy będą za każdym razem próbować cię oszukać i wykorzystać. Teraz pracuję z ekipą zgraną, każdy robi na swoje, mniej lub bardziej ludzie się szanują, więc można trafić na zgrany fajny zespół,
zawsze trzeba umawiać się na starcie co się będzie robić i za ile. Umowa - piękne słowo, nie zawsze działa. Czasami chodzi głównie o to aby złapać doświadczenie i pójść dalej. Nigdy nie można wejść na budowę aby się sprawdzić - pracodawca powie ci że chcę cię sprawdzić, nigdy się nie to nie zgadzaj, bo dostaniesz 100 zł za dzień, mówisz że umiesz, jak nie umiesz to się uczysz i podpatrujesz.
Najlepiej nic mówić o sobie, swojej rodzinie, przychodzi się do roboty, pracuje i wychodzi,
budowlanka to takie blondynki w rękawiczkach, też bardzo dużo się obgadują, jedni drugim zazdroszczą, więc lepiej nie mówić nic co się robi, gdzie się było, jak się wakacje spędziło itp.
ja na budowę przynoszę zawsze stare rzeczy, stary telefon, bo nawet zazdroszczą ci butów ...
nie pisać nic w internecie o firmie bo dostaniesz anonimowe sms, choć czasami trzeba napisać żeby innych ostrzec jeśli kierownik budowy z góry na dół rzuca bluzgami na pracowników.
uważajcie na siebie na budowie - noście maski, nauszniki, lepiej coś zrobić wolniej, szanować zdrowie bo to jedyna wartość jaką się ma na budowie, jak jej nie ma to na prawdę nie ma co się w życiu robić... widziałem dużo jak ludzie się nie szanują i potem rozcięte ręce itp.
Wiadomo wiek - im starszy tym gorzej coś złapać.

Nie wiem jak długo pracujesz w budowlance, dobrze napisałeś tak jest ,ja już 30 lat budowlanka mam nieraz dość a lubię swoją pracę

Firma ochrona Eco Trade

Nie polecam zatrudniać się w firmie ochroniarskiej Eco Trade zwalniają ludzi bez powodu faworyzują swoich olewają pracownikow mało płacą zwłaszcza w Porcie Morskim w Gdansku

Uwaga

Jestem fryzjerką od 10 lat.
Na pierwszym spotkaniu ustaliliśmy warunki wspolpracy.
Opowiedziałam swoje oczekiwania i umówiliśmy się na stałą pensje najniższa krajową plus procent od klienta.
Otrzymałam do podpisania umowę zlecenie na 400zl za mc pracy.
Małżeństwo którzy są właścicielami stwierdzili przy wypłacie ze dostane tylko najniższa krajową... i zaczęli robić że mnie głupią ,że nie zrozumiałam ustaleń ...
Twierdzili ze tak się umówiliśmy i nie wypłacili mi pozostałych pieniędzy.

Kolejne dwa miesiące z nowymi ustaleniami...
miała być stała kwota i pracować miałam jak na cały etat ...
A tu się okazało przy wypłacie że jednak mam stawkę dzienną....
Dramat
Po 3 mc pracy właściciele zastanawiają się nadal czy dać mi umowę o pracę mówią że się muszą zastanowić czy im się opłaca...
i nie wypłacaja mi wszystkich pieniedzy.
Wypłacaja tylko tyle ile uważają i nigdy nie wiem jaką powinnam mieć wypłatę na koniec miesiaca.
Nie polecam pracy w tym salonie.
do góry