Widok

Czarny Mercedes

Czarny Mercedes Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Czarny Mercedes.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mocne kino!

Wciągająca, nieszablonowa fabuła, napięcie, świetne role aktorskie, udane ukazanie realiów epoki, a także wiele zabawnych momentów. Polecam film i radzę nie zrażać się negatywnymi opiniami samozwańczych znawców kina.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zdecydowanie warto obejrzeć

Jeden z kolejnych dowodów na to, że polskie kino wbrew opinii malkontentów i innych pseudoznawców ma się bardzo dobrze.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pierwsza połowa intrygująca

Solidnie wyreżyserowany film jak to u Majewskiego, z aktorami bez zarzutu, piękne zdjęcia, ciekawe charaktery, krajobrazy, rekwizyty, osadzenie w epoce... Trochę tylko zabrakło napięcia i dialogi momentami łopatologicznie usiłują być śmieszne. Niepotrzebnie. Ten film doskonale obyłby się bez sztucznego humoru. Ale ogólnie warto obejrzeć.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

to chyba żart

Chyba ani jednej ksiązki o gettcie ani jednego filmu chyba nie obejrzałe

W porownaniu do "Ciemno, prawie noc"

to jest arcydzielo.Kryminal na przyzwoitym poziomie.Mozna sie czepiac szczegolow, ale przez 2ie godziny, ani przez chwile nie powialo nuda.Oczywiscie liga krytykow powyzej dala srednia tylko 2 punkty, a temu chlamowi "Ciemno, prawie nic" ponad 5.Wiadomo - fachowcy :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Racja - film przede wszystkim powinien dostarczać dobrej rozrywki, powinno się go dobrze oglądać, powinien wciągać i zaciekawiać, a "Czarny Mercedes" z pewnością spełnia te warunki. Krytyka tzw. fachowców, że niby brak w nim logiki i że ma słaby scenariusz są po prostu wyssane z palca. Janusz Majewski to legenda polskiego kina, który zjadł zęby na filmowym rzemiośle a nie jakiś pierwszy lepszy amator. Na oceny 1 do 4 zasługują "dzieła" Patryka Vegi czy jakieś durne komedie romantyczne, ale ten film prezentuje o wiele wyższy poziom. Ci krytycy po prostu kompromitują się takimi ocenami i wykazują swoja ignorancję. Zresztą fakt, że wszyscy wystawili podobne oceny, świadczy o ich kompletnym braku niezależności i własnego zdania.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Był jeden problem

Nie dało się zapomnieć,że oglądam film w kinie. Drętwe dialogi, sztuczna gra aktorska. Czas się dłużył. Są Żydzi, sceny homoseksualne...takie " bez niedomówień". I jest to moja subiektywna opinia,więc nie piszcie,że się nie znam i oglądam Vegę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

zarny Mercedes

Świetny polski film kryminalny. Super obsada. Wciągająca fabuła i dobre aktorstwo. Polecam. 6/6.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wstyd.....

Wstyd mi za ten film w czasach, kiedy polskie kino ma renomę, pieniądze i możliwości.
Wstyd mi za komentarze, które dobrze go oceniają.
Wstyd mi za aktorów, którzy zgodzili się w nim zagrać.....
Czy przyjdzie mi przestać chodzić do kina na filmy nakręcone przez Polski Instytut Sztuki Filmowej i TVP ????
Co się z wami dzieje twórcy?
Dobre, polskie kino schodzi na boczny tor, deja vu....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 13

Film jest świetny, a tobie kompletnie brak wyczucia, dobrego smaku i mało wiesz o kinie.

mercedes

Dobry film,fajne zdjecia,fabula sie rozkreca,mozna smialo isc do kina
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

moja opinia film bdb

Akcja wartka, zero dłużyzn, wciągający, scenografia jaką lubię, obsada aktorska wyśmienita. Według mnie nie sie do czego przyczepić. Wszystko co powinno być w kryminale, do tego aura wojenna... ja takie kino uwielbiam. Polecam tym co chcą sie rozerwać, bez nadęcia, hałasu i wszechobecnego chamstwa i przeklinania.

Racja, "Czarny mercedes" to świetny, wysmakowany film wyróżniający się pozytywnie na tle mielizny współczesnego kina pełnego wulgarności, chamstwa i prostactwa.

dobrze spożytkowany czas w kinie

Klimatyczny i pełen napięcia kryminał z tłem historycznym. Zagada, którą widz stara się rozszyfrować przez całe dwie godziny seansu. Mocne i... prawdopodobne. Warto
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się w 100 procentach.

Gniot kompletny

Strata czasu i pieniędzy. Film wulgarny, prostacki i seksistowski. Nie znalazłam nic dobrego w tym filmie. Widziałam wcześniejsze filmy Majewskiego i jestem bardzo rozczarowana
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

G... wiesz o kinie.

SUPER film

Lubisz kryminał to należy wybrać się na ten film !!!

Szczegóły!

W pierwszych scenach filmu widzimy: 1. Aluminiowe współczesne drzwi wejściowe dworca kolejowego (nie ma u nas pięknie rewitalizowanych stacji PKP?) 2. Na peronie dworca przez moment miga współczesny obiekt z elewacją z polerowanego czarnego granitu. 3. Sala wykładowa, Żmijewski siedzi na tle tablicy szkolnej z dolnym elementem z profilu z aluminium ekstrudowanego. W tym momencie, a to była chyba piąta minuta, zakończyłem obdukcję tego filmu.

szkoda czasu

Szkoda czasu, dla mnie oczekiwania były wielkie, opis obiecujący a wyszła katastrofa!!! totalne rozczarowanie. Poza dobrą obsadą reszta żałosna i bez uzasadnień akcji i pośrednich wątków. Intryga żałosna, popłuczyny psychologii i demonów wojennych z problemem żydowskim na czele. Zmarnowany czas.

Czarny mercedes

Kiepski scenariusz. Film oderwany od ówczesnej rzeczywistości. Przekleństwa, mocne sceny seksualne i ojciec Mateusz który mówi, że Bóg mu nie pomoże. Nie pomogła dobra obsada. I na końcu dużo trupów, tylko reżyserowi daleko do Quentina Tarantino. Szkoda, można było zrobić lepszy i ciekawszy film.

Wojtas 1488

W scenie kiedy nadkomisarz stoi z hrabią na balkonie widać kamerę monitorującą nad wejściem do klatki schodowej i domofon w klatce obok

Inne tematy z forum Filmy

Norymberga (8 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Norymberga . Przeczytaj o filmie.

Wartość sentymentalna (7 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wartość sentymentalna . Przeczytaj o filmie.

Jedna bitwa po drugiej (12 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Jedna bitwa po drugiej . Przeczytaj o filmie.

do góry