Widok

Czas wojny

Czas wojny Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Czas wojny.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

CO TO ZA TYTUŁ???

Polski tytuł powinien brzmieć - RUMAK a nie czas wojny. Na rumaka by nie poszli ludzie do kina czy jak? Bo kojarzy się z koniem? To już chyba taka polska tradycja ,zaczęło się od Dirty Dancing w Polsce- WIRUJĄCY TANIEC ,buaaaaaaaahahha
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
wirujący sex było...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

War Horse

Przepiękny film, owszem z dobrym zakończeniem. Ciepły o przyjaźni, wierności i zwykłym życiu. Wojna w tle, główny bohater to koń, który trafia z rąk do rąk. Ogląda się bardzo przyjemnie, momentami się dłuży, brak wartkiej akcji. To jednak jest to wynagrodzone pięknymi zdjęciami, krajobrazami:) Film zarówno dla kobiet i mężczyzn, w końcu wojna to ich żywioł ... szkoda tylko tych pięknych zwierząt, których tysiące zginęło na wojnie:(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nuda nuda nuda

Film okropnie nudny.Kilkakrotnie chciałem wyjść z sali,ale czekałem na to,że może się rozkręci.Myliłem się - skatował mnie do końca.Wyszedłam zdenerwowany i znudzony do granic możliwości.Zdecydowanie nie polecam.Nuda,nuda,nuda!!!Pieniądze wywalone w błoto.Spielberg to powinien pomyśleć o emeryturze,jeżeli zamierza kręcić takie szmiry.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jaki dramat, jaki wojenny? To kino familijne!

Film bardzo dobry, ale nie dziwię się, że Bigfellow się na nim nudził jeśli poszedł nastawiony na film wojenny. Przecież w nim nie chodzi o wojnę a o więź między pewnym młodzieńcem a koniem Joey. Dystrybutor marnie się przyłożył. Uważam, że na film można śmiało pójść z 12-13 latkiem. W ofercie kin brakuje filmów dla młodszych nastolatków, a to jest właśnie taka propozycja. Śmiało można pójść z dorastającą pociechą, a nastawiwszy się na kino FAMILIJNE nie będziemy się nudzić. Polecam!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

HollyBee

Poszedłem do kina wiedząc,że nie jest to film wojenny i wiem o co w nim chodziło.Nie jestem kretynem,jak podejrzewam sugeruje HollyBee;).Zdawałem sobie sprawę jakiego rodzaju jest to kino.Liczyłem jednak,że Spielberg mnie zaskoczy.Myliłem się.Podtrzymuję swoją poprzednią opinię i pozdrawiam HollyBee.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

rozczarowanie... a myślałam,że to w stylu "Szeregowca Ryana" a tu raczej E.T.

pierwsze pół godziny jak nie dłużej - drętwo i nudno, tanie widoczki z lotu ptaka i egzaltowane scenki typu łzy w oczach i sztampowe dialogi, dialog między Anglikiem i Niemcem na polu walki to po prostu żenada, w Monty Pythonie by tego nie wymyslili, a tu ze śmiertelna powagą... jedyne co było ewentualnie warte obejrzenia to sceny batalistyczne, ale było ich mało. Cóż, można obejrzec z dziecmi za rok, dwa w TV niedzielnym popołudniem. A podono jakąś nominacje do oskarów dostał ten film... ciekawe za co. Sorry, Steven, tym razem się nie popisałeś
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Filmy

Amadeusz (12 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Amadeusz . Przeczytaj o filmie.

Noc na Ziemi (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Noc na Ziemi . Przeczytaj o filmie.

Ministranci (7 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Ministranci . Przeczytaj o filmie.

do góry