Widok
Zamiast blaszaków wybudować garaż kilku-poziomowy. Płatny. Strzeżony. Wygląda lepiej, zajmuje mniej miejsca.
Czy ci "właściciele" garaży, co tak głośno krzyczą, mają akt notarialny???
Oni tylko wynajmują. Nie mają żadnych praw do tego terenu i garaży.
Resztę terenu na wysoką zabudowę mieszkalną. Więcej ludzi, więcej podatków.
Jakoś w Letnicy można budować...
Czy ci "właściciele" garaży, co tak głośno krzyczą, mają akt notarialny???
Oni tylko wynajmują. Nie mają żadnych praw do tego terenu i garaży.
Resztę terenu na wysoką zabudowę mieszkalną. Więcej ludzi, więcej podatków.
Jakoś w Letnicy można budować...
a Westerplatte przerobić na pomnik jak w Świebodzinie i wraz ze zmieniającym się klimatem oraz "Perłą Bałtyku" będzie RijoDeŻanejro pełną gębą - fawela Nowy Port ...
Tu policja nie może poradzić sobie z obecną chołotą, monitoring do du*y,
niemilknące ryje opętanych "kibiców,kochanków,fighterów,imprezowiczów" . W wieżowcach, zasr*nych falowcach wylęgarnia żurów i narkomanów (a teraz to się ich nie zamyka tylko leczy więc są pod ochroną - o ile nie zmalują niczego poważnego; a jeśli nawet to więzienia/wariatkowo są przepełnione a pobyt kosztuje). Do tego kolejne pokolenia samo"wychowujących" się dzieci/młodzieży które to rodzice sprowadzają na ten świat jak kredki w fabryce (ok 100mln rocznie PLUS!!!!!!!!) .Obecnie podjudzanych --
przez rządzących idi*tów i kryminalistów którzy myślą że "Ziemia ma nieskończone zasoby", że "rozszerza się wraz z liczą ludności" ..-- programami typu "500-")
Obrazu dopełniają wściekłe karetki,rutoczące tiry, i fani motoryzacji w nieustannych zawodach na dystansie "od jednego "martwego policjanta" do drugiego", najchętniej wieczorem...
A Ty do tego pierd*lnika chciałbyś dołożyć więcej budynków mieszkalnych ?
w D... mam taką zamianę, Nie żeby widok porywał ale wole popatrzeć na tę resztkę przestrzeni któa została niż w kolejny budynek. Tylko asfalt, beton tu ... beton tam, wszystko zabudowane.
Na ten Park niech wydadzą kasę i zajęcia dla dzieci/młodzieży żeby starsze osoby nie bały się z niego korzystać.Zeby było jasne - działki nie mam.
Tu policja nie może poradzić sobie z obecną chołotą, monitoring do du*y,
niemilknące ryje opętanych "kibiców,kochanków,fighterów,imprezowiczów" . W wieżowcach, zasr*nych falowcach wylęgarnia żurów i narkomanów (a teraz to się ich nie zamyka tylko leczy więc są pod ochroną - o ile nie zmalują niczego poważnego; a jeśli nawet to więzienia/wariatkowo są przepełnione a pobyt kosztuje). Do tego kolejne pokolenia samo"wychowujących" się dzieci/młodzieży które to rodzice sprowadzają na ten świat jak kredki w fabryce (ok 100mln rocznie PLUS!!!!!!!!) .Obecnie podjudzanych --
przez rządzących idi*tów i kryminalistów którzy myślą że "Ziemia ma nieskończone zasoby", że "rozszerza się wraz z liczą ludności" ..-- programami typu "500-")
Obrazu dopełniają wściekłe karetki,rutoczące tiry, i fani motoryzacji w nieustannych zawodach na dystansie "od jednego "martwego policjanta" do drugiego", najchętniej wieczorem...
A Ty do tego pierd*lnika chciałbyś dołożyć więcej budynków mieszkalnych ?
w D... mam taką zamianę, Nie żeby widok porywał ale wole popatrzeć na tę resztkę przestrzeni któa została niż w kolejny budynek. Tylko asfalt, beton tu ... beton tam, wszystko zabudowane.
Na ten Park niech wydadzą kasę i zajęcia dla dzieci/młodzieży żeby starsze osoby nie bały się z niego korzystać.Zeby było jasne - działki nie mam.
troszkę racji masz ,ale najważniejsze pozbyć się tych niezabudowanych śmietników, wyburzyć te garaże bo to miejsce do picia wódy i piwska. Miejscowy szalet, może zrobić jakiś wspólny garaż czy parking albo po prostu przetarg na to miejsce .Z cała pewnością można coś z tym zrobić.
Wziąć za gardło zarządców budynków i dzielnica odzyska blask.
Wziąć za gardło zarządców budynków i dzielnica odzyska blask.
To była odpowiedź na sugestie "~krzy" który proponował(/a ?) dołożenia kolejnych budynków mieszkalnych co spowodowałoby *wzrost gęstośći zaludnienia* i w konsekwencji jeszcze większy ruch, zgiełk i hałas .
Ze śmietnikami to chyba większość się zgodzi żę trzeba zrobić porządek
ale sam temat może jest najważniejszym dla Ciebie. Może mieszkasz w takim zakamarku w którym
temat hałasu jest pomijalny, ale nie dla większości ,co widać również w tym wątku.
Nad garażami specjalnie się nie zastanawiałem (używałem przez kilka lat wyłącznie do parkowania). Z jednej strony jest jak napisałeś i fajnie się na to nie patrzy.
Natomiast nie należy zapominać że dla pewnej wąskiej grupy , jest to miejscem pomajsterkowania, hobby które w *normalnych* warunkach robiliby w przydomowym garażu. W nowych warunkach (plac czy pólotwarte,kilku piętrowe miejsca parkingowe) - zostałoby to im poprostu odebrane.
Jestem za wykonaniem każdego pomysłu o ile będzie to wybór przez głosowanie
mieszkańców a nie decyzja kilku radnych, biznesmenów, czy innych dyktatorków
którym się tylko zdaje, że wiedzą co to demokracja.
Ze śmietnikami to chyba większość się zgodzi żę trzeba zrobić porządek
ale sam temat może jest najważniejszym dla Ciebie. Może mieszkasz w takim zakamarku w którym
temat hałasu jest pomijalny, ale nie dla większości ,co widać również w tym wątku.
Nad garażami specjalnie się nie zastanawiałem (używałem przez kilka lat wyłącznie do parkowania). Z jednej strony jest jak napisałeś i fajnie się na to nie patrzy.
Natomiast nie należy zapominać że dla pewnej wąskiej grupy , jest to miejscem pomajsterkowania, hobby które w *normalnych* warunkach robiliby w przydomowym garażu. W nowych warunkach (plac czy pólotwarte,kilku piętrowe miejsca parkingowe) - zostałoby to im poprostu odebrane.
Jestem za wykonaniem każdego pomysłu o ile będzie to wybór przez głosowanie
mieszkańców a nie decyzja kilku radnych, biznesmenów, czy innych dyktatorków
którym się tylko zdaje, że wiedzą co to demokracja.