Widok

Częstsze kursy SKM w weekendy

Od tego weekendu do lutego SKM-ki będą kursowały w cywilizowanym takcie. W soboty na odcinku Gdańsk Śródmieście - Gdynia Cisowa kursy odbywać się będą co 10 minut, a na odcinku Gdańsk Śródmieście - Wejherowo co 20. W niedziele pociągi kursować będą co 20 minut. Wynika to z chwilowego zaprzestania prac na linii kolejowej należącej do SKM.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak składów które w ciągu tygodnia kursują co 10 minut. A w weekendy stoją zepsute.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Coś dziadek kręcisz, ja jestem starszy, ale nie pamiętam żeby kolejki nawet te poniemieckie EW 90 jeździły co 2 minuty bo było ich za mało, ale były bardziej funkcjonalne niż obecne składy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

To teraz częściej będą opóznione lub w ogóle nie będą przyjezdzać

Tylko to nie wina prac torowych , tylko zdemolowanych pociągów . Co drugi pociąg zepsuty , krótsze składy przy temperaturze poniżej zera. Wystarczy trochę mrozu i cały rozkład się sypie. Tabor SKM nadaje się do muzeum.
Przykładowo , czekasz na pociąg a nie przyjeżdża. Jak przy jedzie to opóźniony ale nie wiadomo czy dojedzie do Wejherowa bo może trzeba będzie się znów przesiąść na drugi pociąg w Chyloni. Ot co !
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chwilowego? To te ofermy jeszcze nie skończyły? Ile to lat jeszcze?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja jestem tak stary,

że pamiętam dawno minione niesłuszne czasy, gdy SKM kursowała co sześć minut, w szczycie co dwie (pełne, 3-wagonowe składy).
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Każde usprawnienie transportu zbiorowego jest powodem do radości.

Na stronie Puls Gdańska jest artykuł.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A po co ? Są odpowiednie miejsca na bagaż
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

żalisz się , czy cieszysz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Teraz pora na ruch ze strony pasażerów żeby podczas podróży zaczęli ściągać plecaki i będzie o wiele więcej miejsca
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 8

Jakies oficjalne info?

Nie wierze :)
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry