Widok

Człowiek z Hawru

Filmy Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Człowiek z Hawru.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

o matko co za film!

przedziwny, ale niesamowicie fajny. polecam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo pozytywny

Polecam dla wszystkich depresantów - dużo pozytywnej energii
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rewelacja!

Gorąco polecam. Jest to zdecydowanie filmowa perełka pełna błyskotliwych i zabawnycy dialogów a do tego fajna muzyka w tle. Oby więcej takich pozycji w kinach :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ciekawy film, warty obejrzenia jeśli lubisz kino inteligentne...

Film obejrzeliśmy w kinie Kameralne na gdańskiej starówce, kino ma swój klimat (jest zupelnym przeciwienstwem tzw. multipleksow... i ma w sobie urok kina studyjnego)i pasuje idealnie do tego filmu. Na poczatku informacja - wbrew temu co mozna wyczytac w rubryce "gatunek" na filmweb - TO NIE JEST KOMEDIA.... TO NIE JEST TEZ DRAMAT... A co to jest? Hmmm... film o zyciu i o tym, ze warto postepowac slusznie :-) W filmie rezyser przywoluje francuska prowincje, ktora niestety powoli znika... Jesli oczekujesz komedii, to sie zawiedziesz (choc oczywiscie rezyser zadbal o to, by co pewien czas usmiech goscil na twarzy widza), ale jesli oczekujesz tzw. ambitnego inteligentnego filmu to ten obraz z pewnoscia Ci sie spodoba :-)

Oczywiście, że jest to komedia

ale nie jest to taka komedia jak przywykło większość widzów, w niej jest wiele takiego serdecznego humoru, choć i są chwile, że można wybuchnąć śmiechem, ale przede wszystkim jest to ciepły film o ciężkim życiu i umieniu sobie radzenia z tymi ciężkimi sytuacjami:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie dla zwolennikow plastiku...

Na ogół, jeśli ktoś przeczyta w recenzji, ze film jest komedią, to spodziewa się, że będzie się w kinie śmiał. Na tym filmie można się jedynie parę razy uśmiechnąć, więc ja nie nazwałabym go komedią w normalnym rozumieniu tego słowa. Co w żaden sposób nie zaprzecza innym jego walorom . Ach, te niesamowite twarze aktorów! To taka ciepła bajka dla dorosłych. W kazdym razie nie żałuję , że wybrałam akurat ten film na niedzielne popołudnie.

Ciepły i bardzo mądry film...

"Człowiek z Hawru", to film pokazujący, że piękno może tkwić w prostocie... Jego główni bohaterowie to prawi ludzie, którzy postępują w zgodzie z własnym sumieniem, tak jak należy... Choć nie mają wiele, to dzielą się tym. Wzbudzają ogólną sympatię. A w tym wszystkim jest jeszcze przecudowny, niezwykle inteligentny pies:-). Film ten daję sporą dawkę pozytywnej energii, przywraca wiarę w bezinteresowną pomoc oraz jest potwierdzeniem tezy, że czynione dobro do nas powraca... Są chwile zadumy, ale także uśmiechu:-). Gorąco polecam na zimowe dni i nie tylko!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oczekiwałam więcej

Uwielbiam filmy w tym stylu ale "Człowiek z Hawru" mnie rozczarował. Pomysł świetny jednak twórcy nic z niego nie wykrzesali.
Film jest płaski, zero energii, akcja toczy się powolnie i leniwie. Dla mnie zbyt leniwie. Zabrakło mi iskry, przyspieszenia czy jakkolwiek to nazwać. Tego co zwykle można znaleźć we francuskich produkcjach. Może dlatego że to jedynie koprodukcja?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry