Widok

Cztery Kąty

Gdańsk Temat dostępny też na forum:
Cztery Kąty to zespół czterech wielorodzinnych budynków mieszkalnych zlokalizowanych przy ul. Majora Słabego w Gdańsku.

Deweloper oferuje mieszkania dwu-, trzy- i czteropokojowe o powierzchniach od 42 do 90 m kw. Budynki zostaną wyposażone w windy.

Na ogrodzonym terenie osiedla powstanie plac zabaw dla dzieci. Zostanie także urządzona zieleń z elementami małej architektury.
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

zdecydowanie odradzam tego dewelopera
kupiliśmy mieszkanie ze względu na lokalizację, jednak budynki mają szereg wad (zmiany niezgodne z projektem, prace prowadzone niezgodnie ze sztuką budowalną) od kilku lat walczymy o usunięcie tych wad, jednak nawet jeśli jest coś naprawiane to po kilku tygodniach/miesiącach problem wraca
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgadza się.

Jako suplement dodam, że istnieją odrębne przepisy dotyczące sytuowania budynków graniczących z terenami leśnymi (vide Park Krajobrazowy) gdzie odległości są jeszcze zaostrzone.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

działka obok to nr 22/10 - właściciel Starostwo Powiatowe
droga to działka nr 22/9 - właściciel Gmina Miasto Gdańsk

Likwidacja drogi a następnie sprzedaż działki nie wchodzi w grę

Sama działka 22/10 nie nadaje się obecnie do zabudowy - za blisko obecnych zabudowań i drogi (wg prawa budowlanego do granic działki min 4 m, pomiędzy budynkami min 8m (lub 12, nie pamiętam) a warunki zabudowy pewnie ograniczą to jeszcze bardziej). Więc patrząc na mapę budynku po prostu nie opłaca się stawiać (sama działka ma wg mapy z 12-15m szerokości)

Ponadto KRJ chciał również kupić tą działkę i ją zabudować razem z obecnymi ale Starostwo podobno nie wyraziło zgody na sprzedaż i zabudowę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tez tak słyszałam.Podobno ma być zlikwidowana uliczka pod lasem i wtedy wcisną blok ☹.

co za forum?

tez bym chciala dolaczyc

ktos pisał na osiedlowym forum i tez sie zastanawiam ze niby gdzie?chyba wlesie :)

A gdzie niby?

a tak z innej beczki, czy kros slyszal że maja dorzucic tu pod lasem jeszcze jeden blok?????czy to tylko plotki?

Bakterie

U mojej 8latki wykruli pseudononas. Bakteria lubiaca środowisko wodne...Podobno Sanepid nie może oznaczyć czy znajduje sie a naszej wodzie bo nie ma właściwych odniesień do parametrów. Jak widać umywaja ręce, a śmierdząca woda musi taka wlasnie być z jakiegoś powodu i nie uwierzę, ze chodzi o mała liczbę użytkowników korzystających z instalacji. Kłamstwo goni kłamstwo

mieszkam w 10

A

czytam teraz i dziwnym zbiegiem okolicznosci moja 3 letnia corka od dwoch miesiecy ma wysypke na ciele i zaden lekarz nie potrafi wytlumaczyc od czego?co teraz?woda ma u nas metaliczny zapach od kilku miesiecy.

Zebranie

Drodzy Sąsiedzi, może zorgaznizujmy spotkanie i podzielmy się uwagami?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Woda

Ja również dołączam się do sprawy. W 10 na samej gorze tez jest problem z woda. Ale myślałam ze ten zapach wynika z tego ze są nowe rury i instalacje. Ale od 4 miesięcy jest bez zmian.

Ciepła powinni zbadać

ta gorzej smierdzi

Sanepid cdn

Jutro, tj. W piatek beda u mnie Panie powtornie pobrać próbki. Ok. 9-10 godz. Jesli ktoś z państwa bedzie o tej porze w domu to można podejść do 8ki, na parterze i poprosić Panie o badanie- moze zgodzą się na pobranie dodatkowe. Nie odpuszcze tematu i zamierzam poruszyć wszelkie instytucje zeby udowodnić, że z naszą wodą jest cos baaardzo nie w porządku. Podaję swojego maila salvation5@wp.pl jeśli ktoś chce sie dołączyć lub dowiedzieć czegoś więcej. Pozdrowienia dla sąsiadów ze Słabego.

wyniki badań

administrator przesłał wyniki badań, które dotyczyły zimnej wody i te są zgodne z normą. Dlaczego do badania została pobrana jedynie ciepła woda?

Czy placili Państwo za badanie wody w Sanepidzie?

budynek nr 8

Cieszę się, że ktoś jeszcze ma takie podejście. Ja również nie zamierzam tego zostawić.
Sąsiadko z 8-czy mogłabym się z Panią jakoś skontaktować?
Nie powiadamiałam Sanepidu-poki co zalatwiam sprawę przez Administrację, ale jutro tam w takim razie zadzwonię.
Oto co udało mi się załatwić z Administratorem:
1.Pan wie, że jest problem, był w jednym mieszkań i też uwaza, ze woda śmierdzi,
2. Deweloper zaslania się wynikami z Sanepidu, ktore wyszly prawidlowo-woda niby byla pobierana z mieszkania, w ktorym zgloszono problem.
3. Administrator znalazł kilka firm, ktore rowniez moglby przeprowadzic badanie wody i wybral jedna firmę,której ofertę ma przesłać nam mieszkańcom, ktorzy zglaszali problem. Koszt badania 180zl-jesli nic nie wyjdzie to placi wlasciciel mieszkania, jesli coś będzie to deweloper.
do góry