Widok

Cztery Kąty

Gdańsk Temat dostępny też na forum:
Cztery Kąty to zespół czterech wielorodzinnych budynków mieszkalnych zlokalizowanych przy ul. Majora Słabego w Gdańsku.

Deweloper oferuje mieszkania dwu-, trzy- i czteropokojowe o powierzchniach od 42 do 90 m kw. Budynki zostaną wyposażone w windy.

Na ogrodzonym terenie osiedla powstanie plac zabaw dla dzieci. Zostanie także urządzona zieleń z elementami małej architektury.
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Śmierdząca woda

Administracja i Sanepid

Śmietnik

Pani Maniu, śmietnik zaakceptował każdy z kupujących, także nie widzę problemu :) Mnie na przykład dziwi fakt, że ludzie wyrzucają tam śmieci pomimo braku pojemników... To jest dopiero bezmyślność...

Woda śmierdzi i jest oleista.

Na brodziku widać kiedy spadają krople. Wygląda jak kropelki oleju w wodzie. W poniedziałek będę dzwonic do sanepidu i administracji. Dodam że u mnie blok nr 8 problem dotyczy głównie ciepłej wody. Lodowato zimna woda nie ma tego zapachu.

Na planie osiedla nie było śmietnikow.

Po drugie pani Magdzie chyba nie przeszkadzają ani śmieci ani smród wody.....Miło jest mieć takich sąsiadów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Już widzę, jak wszyscy chodzą wyrzucać śmieci do śmietnika pod lasem, jak to się dzieje z kontenerami. Kontener stoi pod lasem a większość mieszkańców wyrzuca śmieci do rowerowni... Pani pomysły są abstrakcyjne i nie przekładają się na realia.

halo halo

Drodzy sąsiedzi czy coś wiadomo co z tą wodą??? Są jakieś wyniki z Sanepidu? Lub może ktoś wyjaśniał sprawę w administracji??
Dzis ktoś z biura KRJ odesłał nas do kierownika budowy,ktory podobno dysponuje jakimis pomiarami, ktore są niby prawidlowe...Tylko az się wierzyc nie chce. Woda śmierdzi więc coś musi być z nią nie tak. Być może to kwestia hydrauliki- tyklo czy chcą Państwo kąpąć się w takiej wodzie? Samo się nic nie zrobi a woda dalej będzie cuchnąć

Czy w ktoryms z budynkow oprocz 8 tez istnieje taki problem?

Drodzy Sąsiedzi

Drodzy sąsiedzi czy coś wiadomo co z tą wodą??? Są jakieś wyniki z Sanepidu? Lub może ktoś wyjaśniał sprawę w administracji??
Dzis ktoś z biura KRJ odesłał nas do kierownika budowy,ktory podobno dysponuje jakimis pomiarami, ktore są niby prawidlowe...Tylko az się wierzyc nie chce. Woda śmierdzi więc coś musi być z nią nie tak. Być może to kwestia hydrauliki- tyklo czy chcą Państwo kąpąć się w takiej wodzie? Samo się nic nie zrobi a woda dalej będzie cuchnąć

Czy w ktoryms z budynkow oprocz 8 tez istnieje taki problem?
W budynku 10 tez śmierdzi woda...

sanepid

dziś dzwoniła do mnie Pani z sanepidu - nieprawidłowości w wzroście mikroorganizmów po 72 dobach - będą we wtorek (mieszkam w 8) po kolejne próbki i pytali o administratora, więc coś się ma na rzeczy. Zapowiedziałam, że absolutnie tego nie odpuszczę i zamierzam złożyć wizytę w Sanepidzie jak ktoś w temacie brudnej wody chce "umyć ręce". Pozdrowienia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

smrodek ze śmietników

Pani Madzia chyba kocha smrodek :)

śmietnik

Uważam, że dużo lepiej będzie z śmietnikiem poza terenem osiedla, a już na pewno nie w jego środku, pod oknami i balkonami innych mieszkańców. Jestem ciekawa gdzie ma Pani mieszkanie, że tak to Pani nie przeszkadza?Wie Pani co się dzieje w piwnicach i na osiedlach, gdzie śmietniki są tak blisko mieszkań?Chyba nie bardzo bo raczej wiek nie ten i brak myślenia. Szczury i smród, muchy to tylko początek. Jak jest teraz wszystko nowe i piękne , jest ok. a proszę pomyśleć -chociaż się postarać- wyobrazić sobie jak to będzie za jakiś czas.Może śmietnik pod lasem nie jest idealnym rozwiązaniem, ale na pewno dużo lepszym niż śmietnik w osiedlu pod oknami.

reagujmy

Drodzy sąsiedzi, skoro zapłaciliśmy za mieszkania wcale nie małe pieniądze, to chcemy mieszkać i korzystać z godziwych warunków!Nie dajmy się zbywać!Woda jest śmierdząca i jest z nią coś nie tak!Piszcie i apelujcie gdzie to możliwe, ja robię to cały czas. Im nas więcej, tym większe możliwości, że ktoś w końcu nas wysłucha i zajmie się problemem , a nie zamiecie go pod dywan. Nie wierzę, że innym mieszkańcom to w ogólne nie przeszkadza?!

Ja mieszkam w 10 i dzisiaj również dzwoniłam do Sanepidu, zapytałam się o stan zgłoszeń ze Słabego i Pani powiedziała, że już tam ktoś był od nich, ale, że tylko w jednym mieszkaniu wyszły nieprawidłowości i będą sprawdzać to we wtorek, dlatego poprosiłam, żeby do mnie również przy okazji zawitali. Smród jest okropny, mam nadzieję, że to się w końcu wyjaśni.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

budynek nr 8

Cieszę się, że ktoś jeszcze ma takie podejście. Ja również nie zamierzam tego zostawić.
Sąsiadko z 8-czy mogłabym się z Panią jakoś skontaktować?
Nie powiadamiałam Sanepidu-poki co zalatwiam sprawę przez Administrację, ale jutro tam w takim razie zadzwonię.
Oto co udało mi się załatwić z Administratorem:
1.Pan wie, że jest problem, był w jednym mieszkań i też uwaza, ze woda śmierdzi,
2. Deweloper zaslania się wynikami z Sanepidu, ktore wyszly prawidlowo-woda niby byla pobierana z mieszkania, w ktorym zgloszono problem.
3. Administrator znalazł kilka firm, ktore rowniez moglby przeprowadzic badanie wody i wybral jedna firmę,której ofertę ma przesłać nam mieszkańcom, ktorzy zglaszali problem. Koszt badania 180zl-jesli nic nie wyjdzie to placi wlasciciel mieszkania, jesli coś będzie to deweloper.

Czy placili Państwo za badanie wody w Sanepidzie?

wyniki badań

administrator przesłał wyniki badań, które dotyczyły zimnej wody i te są zgodne z normą. Dlaczego do badania została pobrana jedynie ciepła woda?

Sanepid cdn

Jutro, tj. W piatek beda u mnie Panie powtornie pobrać próbki. Ok. 9-10 godz. Jesli ktoś z państwa bedzie o tej porze w domu to można podejść do 8ki, na parterze i poprosić Panie o badanie- moze zgodzą się na pobranie dodatkowe. Nie odpuszcze tematu i zamierzam poruszyć wszelkie instytucje zeby udowodnić, że z naszą wodą jest cos baaardzo nie w porządku. Podaję swojego maila salvation5@wp.pl jeśli ktoś chce sie dołączyć lub dowiedzieć czegoś więcej. Pozdrowienia dla sąsiadów ze Słabego.

Ciepła powinni zbadać

ta gorzej smierdzi

Woda

Ja również dołączam się do sprawy. W 10 na samej gorze tez jest problem z woda. Ale myślałam ze ten zapach wynika z tego ze są nowe rury i instalacje. Ale od 4 miesięcy jest bez zmian.

Zebranie

Drodzy Sąsiedzi, może zorgaznizujmy spotkanie i podzielmy się uwagami?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry