Widok

Cztery łapy: lęk separacyjny u psa

Opinie do artykułu: Cztery łapy: lęk separacyjny u psa.
Artykuł z cyklu: Cztery łapy

Niektóre psy nie radzą sobie z rozstaniem. Bywa, że gdy właściciel wraca do domu po pracy, zastaje widok przypominający przejście tornada oraz niewinne spojrzenie swojego psa. Zdarza się, że do niszczenia dochodzi wycie, którym zwierzak stara się przywołać członka swojego stada, czyli właściciela. Jak nauczyć psa spokojnego zostawania w domu? Oto kilka praktycznych porad.

Zmęczony pies to szczęśliwy pies

Prawda jest banalna, ale pies musi pozbyć się nadmiaru energii i ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobre trochę sarkazmu nie zaszkodzi a z tymi rowerami to prawda. To ściemy ekologiczne
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie no komentarze na trojmiasto.pl jak zwykle niezawodne.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

połowa czytelników chyba z wiosek pochodzi

sądząc po wpisach,zero empatii do zwierząt
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 10

mam psa i dbam o niego

rano ide na spacer, a po pracy zaraz biegnę do domu bo wiem ze czeka na mnie i wtedy idziemy na długi spacer zeby sie wylatał. Masz psa masz obowiązki, jesli wiesz ze nie bedziesz w stanie sie nim zająć nie bierz.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja traktuje psa jak dziecko

tzn. dbam o niego i kochammmm
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 10

głupie kundle

tylko gów... na dworze zostawiają. nie cierpię tych zwierząt. Szczekają, skaczą, wszędzie odchody. dramat
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 20

mój znajomy tak robi

co rano 2 godz spacer z psem. Robi to dla siebie bo jest prezesem dużej spółki z dużymi stresami
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wole zwierze od dziecka

A Ty jestes pewnie idealem dbajacym o srodowisko ludzie to najgorsze brudasy na ziemi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam nadzieję, że to prowokacja a jak nie to dawaj się spotkamy . Chętnie wytłumaczę Ci to i owo ped***.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jesteś zwykłą sz.ata :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kong to nie piłka

Wprowadzacie w błąd. Kong to nie piłka (są dwie wersje), lecz coś przypominające Wańkę-wstańkę
zakręcaną, z dziurą do której wrzuca się smakołyki (sprawdzało się do momentu, aż pies skumał, że po odpowiednim nadgryzieniu można ją łatwo rozkręcić) lub otwartą do której można wrzucić ciasteczka Kong lub wcisnąć pastę smakową. Piłka z dziurą to kula smakula - trwała, dłużej upycha się w niej chrupki, ale pies bawi się dłużej. Gry edukacyjne natomiast nie nadają się do zabawy bez nadzoru - ruchome, wyjmowane elementy, które pies mógłby łatwo zniszczyć.
Moja dostawała ciasteczko gdy wychodziłam rano an uczelnię/do pracy i w ten sposób rano nie ma problemu. Zero stresu, szczekania, skomlenia. Początki były trudne, ale się przyzwyczaiła.
Nauka na zasadzie wyjdź za drzwi, jak przestanie skomleć to wróć - nie sprawdza się totalnie. Pies wyczuwa zapach. Wyjdź do sklepu, zostaw go samego. Jeśli ma kojec nic się nie stanie, Ty wykorzystasz czas na załatwienie spraw, a on się znudzi i przyśnie. Dużo skuteczniejsze od wychodzenia i wracania za chwilę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie do końca, nie zgodzę się z tą opinią. Wszystko zalezy od psa i stopnia stresu. Ty wyjdziesz do sklepu na pół godziny a pies w tym czasie może latać od drzwi do okna wyjac strasznie. Lepiej małymi kroczkami przyzwyczajać do bycia samemu niż rzucać na głęboką wodę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ubieramy buty

A w co je ubieramy? Uszyliśmy ubranko dla butów? Brawo
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wszystko zależy od wielkości psa, bo dużych gdy nie mają odpowiednich dokumentów,że są

wolne od dysplazji stawów forsować nie wolno ,to bardzo ciężka i kosztowna choroba
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry