Widok

Czy Kielno to dobre miejsce na osiedlenie się?

Cześć wszystkim na forum,

Mam do Was bardzo ogólne pytanie. Wraz z mężem i małym synkiem planujemy powrót do Polski za 3-4 lata. Obydwoje z Mężem pochodzimy z Pomorza (ale okolice Lęborka, dla mnie niezbyt ciekawe) i tak zastanawiam się powoli nad Kielnem. Macie tam wszystko co jest mi potrzebne (przede wszystkim żłobki i przedszkola bo planujemy mieć więcej dzieci), no i blisko do Gdyni, gdzie potencjalnie mogłabym znaleźć pracę. Nie lubimy tłoku, a naturę, ciszę, spokój i bliskość wody każdego rodzaju.
Jak Wam się mieszka w Kielnie? Tak ogólnie? Czy jednak odradzalibyście nam to miejsce? Może macie inne fajne miejsca do zaproponowania?
P.S.- Ostatnio dokopywałam się do moich przodków i stanęłam na roku 1800. Okazało się, że mój najstarszy znany przodek ze strony rodziny zmarł właśnie w Kielnie.

Pozdrawiam z Bawarii,

Magdalena
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A czemu zdecydowałam się na kielno a nie np. Bojano albo koleczkowo ? Tylko chodzi o przodków ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hehe, dobry pomysl z tym Hausfrau. Ja nie wiem, czy dalabym rade tak, ale jak bedzie wiecej niz jeden dzieciak to czemu nie? Pozyjemy, zobaczymy.
Ja sie nie upieram przy Kielnie. Jeszcze mam dwie inne miejscowosci na oku. Duzo mniejsze i duzo dalej od Trojmiasta
nie polecam to jest mordor
Jeżeli chodzi o ilość dzieci to mogę Ci pomóc ;) jak przyjedziesz to napisz tu, to się umowimy na spotkanko.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Podziwiam ułańską fantazję, żeby na takim forum w takim wątku poszukiwać klientek.
Toż to w wygraną miliona w totolotka masz większą szansę na POKRYCIE Twoich marzeń z rzeczywistością, chłopcze.

Koncze watek.
Przepraszam to nie ta zakładka w przeglądarce. Miałem inną otwartą i tak wyszło. Oczywiście to nie było do Ciebie skierowane.
Ojej, nawet słabo Tobie idzie z kłamstewkami.

Wyjdź na powietrze do ludzi.

Papa
Nawet nie wiem jak wyglądasz i myślisz że ja tak z byle kim ? To się grubo mylisz. Najpierw się pokaż to wtedy możesz czuć się adorowana i odrzucać zaloty. A tak to wszystko wirtualne dowartosciowanie się. Może byś mi się spodobała a może nie. Nie wiem. Jak pokażesz swoje zdjęcie na Facebooku to zadecyduje czy kontynuować rozmowę z tobą.
Ty chyba tego watku w ogole nie czytales. Ja sie wypytywalam mieszkancow Kielna czy sie tu fajnie mieszka, bo chcialabym byc moze sie tam przeprowadzic z RODZINA (maz, dzieci itp.).
Zdjecie na fejsie, a to dobre.

No wlasnie, nie wiesz jak wygladam, ale w Twojej glowie rodza sie jakies chore zajawki, ze byc moze rozmawiasz z jakas pieknoscia z wyphotoshopowanych okladek gazet.
Tak sie z kobietami ani z ogolnie z ludzmi nie postepuje.
Polecam Tobie kanal na youtubie Lamgusta na Palmie, moze sie troche ogarniesz umyslowo.
A ja zapraszam do dyskusji na nowo powstałym forum gminy Szemud sfgs(kropka)pl.
:-)

Podzielam twoją opinie, przeżywam dokładnie to samo i pytam się quo vadis. Kto to zatrzyma, to deptanie i niszczenie przyrody, zmiany
planów zagospodarowania na potrzeby prywatnych inwestorów kosztem terenów zielonych i rzadkiej flory i fauny! Co zrobiono z jeziorem!? Kiedyś zarybione, pełne ptactwa wodnego, ciszy i spokoju. Teraz hałas i prywata! Gmina nie dba o przyrodę! Skandal i wandalizm urzędniczy!

a potrzebujecie logopedy? Zastanawiam się nad przeprowadzką z Osowy do Kielna. Z zawodu jestem logopedą ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mieszkam w Kielnie od 2,5 roku, ja pracuję w Gdyni a mąż w Gdańsku. Ogólnie jest fajnie, z sąsiadami pozbieraliśmy śmieci z pobliskiego Łasku, często chodzimy na spacery, sądzimy drzewka w ogródku itp. Jedyny mankament to dojazd. Na samochody wydajemy ok. 1000 zł na samo paliwo, a do tego jeszcze raty na dwa auta. Mąż poświęca na dojazd nawet do 3 godzin dziennie, bo obwodnica jest wiecznie zakorkowana. Po powrocie jest wykończony i nie ma siły na korzystanie z uroków wsi. Drugi mankament jak dla nas to psy. Każdy na 10 akrowej dzialeczce ma psa lub dwa, którego trzyma dzień i noc poza domem. Te osy z kilkunastu domów nieustannie ujadają, czasami w nocy przez to nie możemy spać. Do tego co rusz jakiś pies ucieka i pałeta się po ulicy. Jest to niezmiernie uciążliwe. Szukaliśmy ciszy i spokoju a mamy psiarnię.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

No cóż,kiedyś w każdym gospodarstwie musiał być pies a czasem i więcej jak jeden.Szczekały ile wlazło.Do tego kury,koguty i zwierzęta gospodarskie.Żyło się z tym i jakoś dało radę.Dziś z tego całego harmidru zostały tylko psy.Jakoś nie wyobrażam sobie wsi bez żadnego zwierzęcia.Wiem,wiem..przesadzam ale myślę że można ten problem jakoś przeboleć i przyzwyczaić się.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry