Widok

Czy da się urządzić małą funkcjonalną łazienkę?

Czy naprawdę da się urządzić bardzo małą łazienkę tak, żeby była funkcjonalna? Myślę o wannie, pralce, umywalce i wc ale mam ledwie kilka metrów. Czy to w ogóle realne?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak, jest to realne.
Mam wannę (1,4m), pralkę, wc i umywalkę w łazience 2,8m²
W pełni funkcjonalne, bez poczucia klaustrofobii :) Kwestia rozplanowania i wykończenia, optycznie powiekszającego malutkie pomieszczenie.

Podstawa to maksymalne wykorzystanie pionu pralka ładowana od góry, wanna zintegrowana z systemem prysznicowym i umywalka z szafką nad nią. Optymalny układ wymaga precyzyjnego projektu, ale dzięki kompaktowym modelom urządzeń i rozwiązaniom jak drzwi przesuwne, nawet w 4-6 m² da się stworzyć funkcjonalną przestrzeń. Warto też poeksperymentować z jasną kolorystyką i lustrami, by optycznie powiększyć wrażenie przestrzeni.
O mnie i moich pasjach na Carrd

Przy małych metrażach warto zrezygnować z wanny, a raczej postawić na kabinę prysznicową. Zaoszczędzisz dzięki temu trochę metrów i będziesz miała w łazience więcej miejsca.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

gdzie jupujecie materiały budowlane? (10 odpowiedzi)

Hej, gdzie kupujecie materiały budowlane? Interesuje mnie YTONG 24, stal, gdzie mają interesujące...

Która lokalizacja lepsza do mieszkania? Gdańsk, Sopot czy Gdynia? (93 odpowiedzi)

Witajcie, nie jestem z 3city a planuje zakup mieszkania. Nie wiem jednak która lokalizacja jest...

mieszkania na pustkach (53 odpowiedzi)

Rozwazamy kupno mieszkania na Pustkach, w starszym budownictwie (lata 80te), te dwuklatkowe...

do góry