Widok

Czy komuś udało się "załatwić" odśnieżenie drogi?

"moja" droga nie była odśnieżona ani razu i już jest nieprzejezdna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Proponuję wynająć koparke i Gminie przesłać rachunek do zapłaty. To, co wyczynia ta Gmina to jest paradoks. Tv trzeba zwołać, może rusza tymi głowami, bo tak to można dzwonić i dzwonić.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokładnie, sami tak robimy bo nie idzie przejechać na drodze! Koparka wynajęta ale i tak nikt nam nie zwróci kosztów...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzisiaj wieczorem przejechal traktor z plugiem na Czarnej Górze. Niestety facet zwiedzał Bojano tym traktorem z uniesionym plugiem do góry nie zgarniając nawet 1 cm śniegu. Żenada. Ta bandycka gmina robi sobie z nas jaja.
Zastanawiam sie czy nie przeniesc firmy gdzie indziej. Nie mam zamiaru utrzymywać z moich podatków tych darmozjadów.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokładnie, firma zarejestrowana w Bojanie, kilkadziesiąt tysięcy wpłaconych podatków za 2020 a w nagrodę nieustanna kontrola z US Wejherowo i nieodśnieżona droga.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jiji
2021-02-07 10:28:46
Dokładnie, firma zarejestrowana w Bojanie, kilkadziesiąt tysięcy wpłaconych podatków za 2020 a w nagrodę nieustanna kontrola z US Wejherowo i nieodśnieżona droga.
trzeba zmienić wójta albo gminę, łatwiej to drugie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na drodze gminnej przy moim domu pług nie był ani razu w tym ani w zeszłym roku. Dziś nie mogłam wyjechać do pracy bo droga jest zasypana do kolan. Zaraz minie pół dnia, a pługu dalej nie ma widać. Dzwonie do kierownika utrzymania dróg, bo to są żarty. Mamy XXI wiek, kiedyś zimy były gorsze a teraz jak popada przez kila dni śnieg to jesteśmy nie przygotowani, a niby sprzetu i wszystkiego jest więcej.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie, też nie pojechałam do pracy, bo nie mam nawet jak wyjść z domu w tych zaspach. Już płaciłam za odśnieżanie i wyciąganie auta z zaspy. Teraz mam zostawione auto kilometr od domu, bo nie mogłam wczoraj wrócić pod dom, a droga zasypana po pas. Kierownik utrzymania dróg nie odbiera...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak na złość ma sypać do piątku. Ciekawe jak wygląda prawniel taka sytuacja. Wynajmowac plugi i przesylać rachunki do gminy. W razie braku zwrotów z poniesionych kosztów robić im procesy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Art. 101. Kto uchyla się od obowiązku oczyszczania i usuwania z odcinków dróg publicznych o twardej nawierzchni, przechodzących przez obszary o zabudowie ciągłej lub skupionej poza miastami i osiedlami, błota, kurzu, śniegu lub lodu,podlega karze grzywny do 1 000 złotych albo karze nagany.

Może złożymy zawiadomienie na kierownika?

Majora Bojana to jest jakaś. Masakra ale za to wójt elegancko ma odśnieżone chociaż są tam dwa budynki. On i jego brat. Do zobaczenia przy urnie bucu jeden.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na jakiej ulicy on mieszka? Chce się przejechać i zobaczyć na własne oczy czy ma odśnieżone. Jedyna dojazdowa droga do mojego osiedla jest nieodśnieżona, dwa samochody nie mają jak się wyminąć. Telefony do gminy dają tyle, że wielce obrażona jaśnie pani mówi, że zgłosi do koordynatora. I tak zgłasza, bez żadnego efektu.

Kielno Spacerowa

A co , tylko u nas zasypane? Przecież ulice też słabo odśnieżone i to nie tylko tu. Miasta też nie dają rady.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

jest tylu rolników w gminie z pługami, którym można by dać zlecenia odśnieżania, ale nie, lepiej niech jeżdżą 3 gminne pługi, które nawet za bardzo nie wiedzą gdzie mieszkają ludzie.... proszę od soboty od odśnieżenie. mam 1m metr śniegu na kilkuset metrach od domu do odśnieżonej drogi. pługowi by zajęło to 5min......

2021-02-10 01:33:49
A co , tylko u nas zasypane? Przecież ulice też słabo odśnieżone i to nie tylko tu. Miasta też nie dają rady.
właśnie wróciłem z Gdańska, tam gdzie się zaczyna gmina Gdynia to oczywiście widać, że pług jeździł więc nie p***ol
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Po drogach powiatowych na terenie gminy Szemud jeździ gamoń i tak ma ustawioną piaskarkę, która rozrzuca piasek jednocześnie na dwa pasy ruchu. Zmarznięty i skamieniały piasek bryzga prosto w samochody jeżdżące na równoległym pasie ruchu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mieszkam na wsi prawie 20 lat i nie jedna zimę tu przeżyłem. Nieprawdą jest ze kiedyś było lepiej, fakt w ostatnich latach owszem ale nie było opadów śniegu. Myśle ze głównym problemem jest roszczeniowość ludzi którzy przeprowadzili się z miejskich bloków i oczekują ze życie na wsi będzie takie samo jak w mieście. Czym dalej od głównej drogi tym większy problem, już nie moge się doczekać tych narzekań jak śnieg zacznie topnieć i na drogach zrobi się błoto ;)
Wójta również nie trawie i oczywiście go nie bronię.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

No i działki w polu były tańsze niż przy ulicach ;-) Też tego nie rozumiem, my wiedzieliśmy, że są pory roku i między innymi jest zima , a zimą pada śnieg . I trzeba zadbać maksymalnie o siebie by można jeździć bezpiecznie, odpowiedni pojazd , cos tam odśnieżyć mając do tego podstawowy sprzęt . Kiedyś początkowo było tak, że jak nie odśnieżyłem 40 m drogi to nasze maluchy nie przejechały . A dalej, jak był pług to dobrze, jak nie to też trzeba było sobie radzić . I nikt nie pisał "w internetach" swoich żali i wydzwaniał do gminy, sołtysa czy wójta.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

bysmy sobie zamówili sami pług do odśnieżania, gdybyśmy nie płacili wcześniej przymusowych podatków za odsnieżanie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2