Widok

Czy warto postawić na szkołę nr 42 ?

Pytanie jak w temacie - czy warto postawić na tę szkołę. Pytam pod kątem wysłania 6 latka do szkoły, ewentualnie zerówki.

Jako rodzic byłbym zainteresowany wszelkimi informacjami na co zwrócić uwagę, co jest dobrze a co nie do końca, jacy są tam ludzie, jaka dyrekcja, jakie ciało pedagogiczne?

Jak czują się dzieci, jak traktuje się dzieci, czy świetlica jest ok?

Może jakieś opinie na temat ciekawych wychowawców, zajęć itd itp
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

z całym szacunkiem dla wypowiedzi, ale jak ktoś twierdzi że społeczna szkoła jest lepsza od państwowej to chyba całą wypowiedź i jej odzwierciedlenia w rzeczywistości można wsadzić sobie między wiersze... w czym są lepsze szkoły społeczne ? w tym że chodzą tam dzieci których rodzice maja kasy jak lodu na Grenlandii i panuje tam małe Beverly Hills? Prostym przykładem takiej szkoły jest de la Sale...
nie widzę tu powodu wynoszenia na piedestały szkół społecznych, bo tam też panuje patologia tylko w drugą stronę, $$, $$ i jeszcze raz $$ i rozwydrzone i rozpuszczone dzieciaki które na wszystko mają.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Cóż jako że trochę lat minęło bo aktualnie w tym roku kończę technikum i 20 stka styka. Podzielę się opinia o tej szkole. Przez czas chodzenia do klas 1-3 miałem w skrócie nauczycielkę która na mnie się wyżywała psychicznie stawiała mnie do tablicy jak byłem cały zaryczany i kazała innym się na mnie patrzeć I śmiać. Była to pani Jolanta. (nazwiska nie podam) bo była tam tylko 1 taka pani. Dostawałem uwagi za byle co pytałem kolegę z tylnej ławki o gumkę to uwaga za przeszkadzanie na lekcji notoryczne uwagi krzyki. Nie wspomnę o sytuacji jak jadłem rzodkiewkę i pewna inna pani z tej szkoły złapała mnie za rękę i przeciągnęła mnie po ziemi do klasy pani Jolanty ponieważ pokazałem jej język co było czystym kłamstwem i zwykła chęcią wyładowania frustracji na dziecku. Jeżeli dalej pani Jolanta pracuje bądź pani z nazwiskiem na B to ostrzegam żebyście na nich nie trafili.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

To ciekawe, bo z klasy mojej córki uciekły 4 osoby do innych szkół. Społecznych, prywatnych. I bardzo dobrze. Skończyło się dokuczanie, wyśmiewanie alienowanie. A w szkole tylko pogadanki i nic się tedy nie zmieniło. Teraz jest nowa Pani dyrektor. Ją cenię jako osobę i nauczycielkę.
Niestety pani Jolanta dalej pracuje. Aż takie informacje do mnie nie dotarły, na pewno że krzyczy na dzieci. Na szczęście inne Panie 1-3 są w porządku. Pani B. Nie wiem o kim mowa. Takie rzeczy powinny być od razu nagłaśniane przez rodziców