Widok
Pracuję w tym obozie kilka miesięcy mam zamiar przeczekać jeszcze tam zimę i uciekać o ile wytrzymam. W Delphi panuje dewiza "kto w Delphi ppracuje w cyrku się nie śmieje". Ogólna tragedia. Kłopotek zaczął dbać o personel to go odwołali. Teraz jeszcze trzeba tyrać za Ukraińców bo albo udają że nic nie rozumieją albo robią powoli żeby mieć nadgodziny i nikt im nic nie powie. Omijać szerokim łukiem!
nie mogę was czytać??? pracuję w Delphi + - 10 lat nie jestem brygadzistką ani liniową - przykro mi że tak wszystkich oceniacie ---same panie tam pracujące stwarzają taką atmosferę nienawiści- od słowa do słowa same tak obgadujecie swoje koleżanki które dają sobie radę wszędzie i na każdym stanowisku---szlag was trafia -- nie wiem z zazdrości czy nienawiści--- ja osobiście nie narzekam praca ciekawa- potrzebne umiejętności manualne---płaca zawsze na czas--ubezpieczenia--skoro tak narzekacie???Co was tutaj tak mocno trzyma skoro tak wszyscy narzekacie????? pracujecie przez Adecco CRS macie możliwość przesunięcia do Delphi???? no ale trzeba uczciwie pracować??? a nie --- no dziś do domu bo wykonywana praca mi się nie podoba???? nie pasują wam wszyscy którzy wam nie przytakują?? Pamiętajcie że praca to nie zabawa----i nie kółko towarzyskie --a najlepsza koleżanka utopi Cię w łyżce wody---ja osobiście polecam i zapraszam
Pracuję tam 2lata. Praca ciekawa. Większość rzeczy się potwierdza. Mianowicie umów rzadnych do Delphi. Zmuszanie i szantaż do nadgodzin i sobót,... .Liniowe nie wiem po co one są,nic nie robią tylko zamęt wprowadzają.To powinny robić brygadzistki a nie chodzą co chwilę na papierosa. Zarobki niskie. Bez Twojej wiedzy wpiszą Cię na nadgodziny na sobotę i musisz przyjść. Jak chcesz się wypisać to Cię brygadzistka potraktuje jak niewolnika który nie ma prawa odmówić i nie ma prawa dożycia prywatnego.Powinni się wziąć za niektóre brygadzistki a przede wszystkim liniowe bo one są nie potrzebne.Bardzo fajnie pracuje się z inżynierami i można się od nich dużo nauczyć.Pewne zmiany i mogłoby być super w tej firmie.
Ludzie wy serca nie macie!!!! brygadzistki od siedmiu bolesci,zero zrozumienia i wyrozumialosci!!! jak mozna po roku zwolnic dobrego pracownika!!! jedna glupio-madra i druga jeszcze glupsza sumienia nie macie, ludzie maja rożne problemy w zyciu, zycze wam abyscie sie znalezli w takiej cizkiej sytuacji losowej jak Ania a potem niech was menadzer wywali z roboty na zbity pysk!!! ze tez wy ludziom w oczy nie wstydzicie sie spojrzec, kiedys bedziecie mialy czyjes zycie na swoim sumieniu!!!
no tak trzeba sie dostosowac jak firma zabiera nam resztkowe przywileje., skoro kiedys mogłbyc zapewniony transport z nadgodzin a teraz maja nas gdzies, algida nie ma jakos z tym problemu ,zaraz pewnie przeczytam,ze jak mi sie nie podoba to mam spadac do algidy:) zreszta nie tylko w tym, premia jest tak żenująco niska.Biedne te zielone plakietki mamione umowami z delfajem tułają sie najpierw przez agencje min. 2 lata a potem jeszcze smieszne umowy z delphi na czas okreslony tułać sie na takiej czasówce. plus minus 7-8lat zanim sie dostanie jesli wogóle sie dostanie na czas nieokreślony,to stawia firme w niekorzystnym swietle,pom nie dziwota, z ciagle cowe przyjecia nie maja szacunku do ludzi to ludzoe nie czuja przynaleznosci do firmy
Zgadzam się z Tobą Tuti. 8, max. 8,5 godziny w tygodniu od pon. do pt. + powiedzmy 2 soboty w miesiącu (wszystkie niedziele wolne) i ani minuty więcej... Za taki czas pracy powinna być wypłata zabezpieczająca podstawowe potrzeby + ewentualna nadwyżka związana z kosztami transportu. Może to i myślenie starego socjaldemokraty, ale w końcu żyjemy w sąsiedztwie krajów rozwiniętych z restrykcyjnym regulaminem czasu pracy !!! Czemu u nas nie może być podobnie ?? Trzeba tylko pójść na październikowe wybory i wybrać kogo trzeba, a nie tych co zwykle przez ostatnie 25 lat...
" każdy jest wyzwaniem dla inżynieringu, logistyki, jakości... "
hahahahahhahahahahahahahahhahahahahahhahhahahaha.....
"większe zarobki dla tych którzy CHCĄ pracować i dawać z siebie więcej!" -
Czy dla ciebie "dawanie z siebie więcej" to praca po 12 godzin dziennie przez cały miesiąc aby mieć na utrzymanie mieszkania i rodziny ? Uważam, że każdy powinien zarobić przez 8 godzin tyle aby mógł zaspokoić podstawowe potrzeby...
hahahahahhahahahahahahahahhahahahahahhahhahahaha.....
"większe zarobki dla tych którzy CHCĄ pracować i dawać z siebie więcej!" -
Czy dla ciebie "dawanie z siebie więcej" to praca po 12 godzin dziennie przez cały miesiąc aby mieć na utrzymanie mieszkania i rodziny ? Uważam, że każdy powinien zarobić przez 8 godzin tyle aby mógł zaspokoić podstawowe potrzeby...
Biedny, rozgoryczony człowieczku.. Czytanie ze zrozumieniem nie sprawia mi kłopotu, jednak Twoich bredni zwyczajnie rozumieć nie chce.
Znasz definicje słowa rozwój? Zwróc uwagę nie mówi nic o pieniądzach, wiec bądź uprzejmy nie mylić pojęć.
Podobnie jak Ty byłam zatrudniona przez agencję pracy, po kilkunastu miesiącach dostałam umowę delfaja, z małą podwyżką, z możliwością otrzymania premii miesięcznej.
Wygląda na to że agencje zaczęły świetnie płacić, bo w delfajowskich zasadach zatrudniania napewno nic się nie zmieniło.
Natomiast jeśli chodzi o wykorzystywanie pracowników agencyjnych... Żaden pracownik nie ma prawa wykorzystywać współpracowników, rzecz jasna niektórzy mogę próbować, ale od Ciebie tylko zależy czy sobie z tym poradzisz, czy będziesz frajerem który sobie na to pozwoli.
Znasz definicje słowa rozwój? Zwróc uwagę nie mówi nic o pieniądzach, wiec bądź uprzejmy nie mylić pojęć.
Podobnie jak Ty byłam zatrudniona przez agencję pracy, po kilkunastu miesiącach dostałam umowę delfaja, z małą podwyżką, z możliwością otrzymania premii miesięcznej.
Wygląda na to że agencje zaczęły świetnie płacić, bo w delfajowskich zasadach zatrudniania napewno nic się nie zmieniło.
Natomiast jeśli chodzi o wykorzystywanie pracowników agencyjnych... Żaden pracownik nie ma prawa wykorzystywać współpracowników, rzecz jasna niektórzy mogę próbować, ale od Ciebie tylko zależy czy sobie z tym poradzisz, czy będziesz frajerem który sobie na to pozwoli.
umiesz czytać ze zrozumieniem?! jaka to jest możliwośc rozwoju skoro przrchodzac po dwóch latach śmieciówki agencyjnej do delfaja degradują ci wynagrodzenie do najniższej krajowej żadnej premii itp. a my tak samo -albo i lepiej pracujemy od delfajowców z umową, bo oni czesto gęsto wykorzystują pracowników agencyjnych do czarnej roboty
Firma jest całkiem stabilna,oczywiście raz jest lepiej, raz gorzej, ale to normalne. Mimo wszystko uważam że nasz plant jest najsilniejszym ogniwem całej dywizji. Rozwijamy się cały czas, regularnie dostajemy nowe projekty, każdy jest wyzwaniem dla inżynieringu, logistyki, jakości...
Niestety, składanie przełączników nigdy nie będzie ani ciekawsze, ani mniej męczące ani spektakularnie lepiej płątne... wiec albo się z tym pogódź i zaakceptuj poziom swojego wynagrodzenie, albo spróbuj coś zmienić!
Możliwość rozwoju istnieje, ale jest przeznaczona tylko dla tych którzy CHCĄ się rozwijać, a większe zarobki dla tych którzy CHCĄ pracować i dawać z siebie więcej!
I nie mówię tego wszystkiego, bo fanatycznie kocham Delfaj albo jestem przemądrzałą biurwą - po prostu kiedy praca na hali przestała mi wystarczać zamiast narzekać, zaczęłam szukać dla siebie nowego miejsca, pokazałam że mam coś więcej do zaoferowania i dziś pracuje w zawodzie, robię to co lubię i nieustannie się uczę, czego i Tobie życzę :)
Pozdrawiam :)
Niestety, składanie przełączników nigdy nie będzie ani ciekawsze, ani mniej męczące ani spektakularnie lepiej płątne... wiec albo się z tym pogódź i zaakceptuj poziom swojego wynagrodzenie, albo spróbuj coś zmienić!
Możliwość rozwoju istnieje, ale jest przeznaczona tylko dla tych którzy CHCĄ się rozwijać, a większe zarobki dla tych którzy CHCĄ pracować i dawać z siebie więcej!
I nie mówię tego wszystkiego, bo fanatycznie kocham Delfaj albo jestem przemądrzałą biurwą - po prostu kiedy praca na hali przestała mi wystarczać zamiast narzekać, zaczęłam szukać dla siebie nowego miejsca, pokazałam że mam coś więcej do zaoferowania i dziś pracuje w zawodzie, robię to co lubię i nieustannie się uczę, czego i Tobie życzę :)
Pozdrawiam :)