Widok

DEWELOPER POLDOM kupno mieszkania

KUpilam mieszkanie u DEWELOPERA POLDOM -KALENDA w Pruszczu Gdanskim ,mialo to byc spokojne mieszkanko w KAMIENICY Fantazego,kamienicy 6-co rodzinnej a DEWELOPER po sprzedazy nam mieszkan parterowych przebudowal gore na nowych malych mieszkanek samodzielnych pod wynajem i teraz mieszkam w HOTELIKU !! zrobil ich tamna gorze 15-cie ,obecnie bede mieszkac w KAMIENICY 18-to rodzinnej i ponoc ta przebudowa to zgodnie z prawem a Nadz.Budowlany Powiatu Gdanskiego nie widzi namna gorze tych wydzielonych mieszkanek,ta jest tylko 15 kuchennek,15 wc, 15 drzwi z zamkami pat.,jest pieknie a DEWELOPER mowi ze,to zrobil dla rodzin wielopokoleniowych,i co mamy robic,co !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam!

Proszę o kontakt na maila akoscianska@op.pl.
Tez mam problem z panem Kalenda. Kupilam mieszkanie dwupoziomowe w ktorym schody prowadzace na drugi poziom mieszkania nie spelniaja norm budowlanych.
Moze trzeba naglosnic sprawe nieuczciwego dwelopera?? I to skloni go do jakichs dzialan.

Pozdrawiam
Witaj
Oj trzeba, trzeba nagłośnić, ja też miałam przeboje z tym deweloperem na szczęście nie wpakowałam się w kupno mieszkania. Proponuje zgłosić do UOKiK.
Pozdrawiam
Witajcie,
UOKiK już powiadomiony, RPO także, ale szczerze - myślę że skończy się to tak samo jak z nadzorem budowlanym - czyli nijak.
Współczuję tym z Sienkiewicza, tam większość mieszkań jest przygotowywana pod wynajem, choć szczerze - po moich kontaktach z tymże panem "deweloperem", sam fakt że to on budował jest wystarczającym problemem.
Po roku od oddania budynku zapadł się nam dach - na żądanie naprawy w ramach gwarancji odpisał, że dach w takim stanie był w momencie odbiorów w związku z tym naprawa gwarancyjna się nie należy.....
Ok, ale to jest wada ukryta, której istnienia nie byłaś w stanie stwierdzić w momencie odbioru. Szczerze mówiąc jeżeli dach był w takim stanie, to chyba nadzór budowlany był źle prowadzony że go odebrał. Tak czy siak to chyba właśnie m.in. dla uniknięcia takich sytuacji wprowadzono gwarancję powykonawczą. Jeżeli deweloper twierdzi że wybudował dach w takim stanie tzn. że przyznaje że nie wykonał go zgodnie ze sztuką budowlaną a więc złamał prawo budowlane oraz zapewne umowę o sprzedaży mieszkania (sądzę że jest tam paragraf, że wykonawca zobowiązuje się wybudować mieszkanie zgodnie ze sztuką budowlaną, prawem budowlanym i obowiązującymi przepisami). Na pewno jest to materiał na pozew sądowy - nie poddawaj się. Albo postrasz go sądem.
Witaj :)
straszyć go nie będę - w ogóle nie zamierzam z nim rozmawiać, bo prób mediacji, rozmowy i dojścia do konsensusu było wiele- bez efektu, bo ten pan w ogóle nie zamierza rozmawiać; więc po prostu trzeba to oddać do sądu.
Wiecie co,
nie myślałam że taka miła czynność jak posiadanie własnego mieszkania - nawet na niemały kredyt - okaże się być takim nowotworem życiowym..... Zachciało mi się apartamentu z dala od miasta, to i mam :/
dobrze, że siły na postępowanie sądowe mam. I upór żeby to zrobić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja tam tylko bezposrednio od wlasciciela!!!! Mozna w internecie znalesc pelno ofert na portalach takich jak oferty,net domiporta.pl oraz www.inlocum.com Serio, nie ma sensu rezykowac i kupowac od developerow!!!
Dzisiaj Poldom ma w końcu na budynkach rzeczoznawcę. Jak widać, zły wybór "dewelopera" prowadzi do długotrwałych sporów, postępowań administracyjnych i in.
Ostrzegam przed zakupem własnego m w POLDOMie. Szkoda nerwów i pieniędzy.

Jesteśmy mieszkańcami bliźniaków przy Promiennej w Bojanie. Jakość wykonanych domów tak kiepska, że non stop wychodzą nowe usterki. Deweloper umywa od wszystkiego ręce. Przed zakupem świadomie wprowadzają klientów w błąd. Pani Beata - zero wiedzy i jakichkolwiek kompetencji. Ostrzegam przed zakupem jakiejkolwiek nieruchomosci od pseudo dewelopera Poldom.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Gecco Deweloper (10 odpowiedzi)

Jeżeli ktoś jest zainteresowany szczerą opinią polecam przejść się po mieszkańcach inwestycji na...

Dekoracje do mieszkania (27 odpowiedzi)

Co myślicie o panelach tapicerowanych na ścianę? Szukam czegoś, co dodałoby trochę przytulności...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

do góry