Widok

Debile na drogach

Banino Na drogach Trójmiasta Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie, jakie trzeba mieć braki w fantazji i inteligencji, żeby na drogach piaskowych miedzy domami jeździć ponad 60 km/h ? Dotyczy akurat Pszennej i dróg koło niej ale takie pomysły to widać wszędzie. Niedosyc, ze pòłinteligenci zostawiają tumany piachu w powietrzu to jeszcze nie patrzą na idących pieszych. Dla wszystkich debili mam propozycje startu w rajdzie Mazur (drogi szutrową), choć szkoda ich rodzin bo mogą sobie zrobić krzywdę .
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ten debil na motorze wjeżdża sobie od ul. Pszennej w ul. Brzozowy zagajnik tj. przy centrum Feniks. Choć ostatnio go nie widzialem, moze wyjechał lub leży w szpitalu :/
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

to bylo w piatek wieczorem

ten wypadek z czerwonym motorem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Również gratuluję. Sądząc po ortografii to również umiejętność po polsku pisania jest ci obca.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
http://kartuzy.info/wiadomosc,19111,Banino-Zderzenie-samochodu-z-motocyklem.html
wczoraj wieczorem kolejny wypadek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
w niedziele znowu na tym samym skrzyzowaniu trafila sie insignia z corsa zdaje sie, bylo grubo bo od jednego odpadlo kolo :/
Dziekujemy panie Burmistrzu za bezpieczne drogi :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
15 maja wysłałem maila do UG w Żukowie o następującej treści:

"Szanowni Państwo,
przed dwoma dniami rozpoczęły się prace układania płyt "jumbo" na ul. Źrodlanej w Baninie. To oczywiści dobra wiadomość dla mieszkańców ulicy. Pragnę jednak zapytać, czy przewidzieliście Państwo oznakowanie tej ulicy znakami ograniczenia prędkości? Niepokoi mnie bowiem to, co będzie się tu działo, skoro jeszcze przed ułożeniem płyt wielu kierowców pruło po Źrodlanej na pełnym gazie nie zważając na mieszkańców. Niepokoi mnie to tym bardziej, że krawędź układanej drogi będzie przebiegać teraz w odległości zaledwie 2-2,5 m od ogrodzeń znajdujących się tu domostw, co stanowi przesłankę do kolizji przy wyjeżdżaniu z posesji, a przede wszystkim narazi na niebezpieczeństwo potrącenia mieszkańców posesji, zwłaszcza dzieci, nie wspominając już o zwierzętach domowych. Proszę o stanowisko Gminy."

Na razie odpowiedzi brak!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
mam nadzieje, ze spotkam tego kretyna od jednego kola na rodzinnym. Jeszcze niestety nie widzialem go
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
gratuluję czytania ze zrozumieniem...ktoś, gdzieś...;/...nie na Lotniczej, tylko mowa była o Nowatorów- od ronda turbinowego do skrzyżowania w Bysewie!...ale po co doczytać, do bicia piany wystarczy, ze ktoś, gdzieś...:/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przyznam szczerze, nie widziałem tego znaku ograniczenia do 30 km/h musieli postawić go stosunkowo niedawno, ale to bardzo dobrze. Wjeżdżając na pszenna z lotniczej i odwrotnie, często jest to bardzo trudne przy wzmożonym ruchu, na tyle trudne ze czlowiek glownie koncentruje sie na samej możliwości wjazdu. Moze szkoda ze nie są powtórzone te znaki lub trochę bardziej odsuniete od lotniczej. Choć wiem ze znaki nie wile pomogą na glupote. Nagminnie widzę jak jeżdżą olbrzymie ciężarówki, albo pędzą osobówki, np wczoraj jakiś młody chlopaczak starym jasnym pasatem zapi...ał jakieś dobre 70km/h wzdłuż nowych szeregowców. Albo inny idiota notorycznie jezdzi na jednym kole motocyklem po osiedlu rodzinnym, do tego ma kamerę na kasku aby uwiecznić swoje debilne wyczyny :(
jest znak!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Choć nie jeżdżę Pszenną to kątem oka zauważyłam takie białe kółeczko z czerwoną obwódką i cyferką 30 w środku :) Ciekawe czemu część forumowiczów piszących o " wariatach " drogowych jest tak mało spostrzegawcza :( Jazda na pamięć ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Od Lipowej jest identycznie.
A dopiero ktoś tu pisał, że 50 na Lotniczej to idiotyzm i spokojnie można 70 ustawić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Kolejny wypadek kolo biedronki,ludzie jeżdżą jak szaleni później skutki....
http://kartuzy.info/wiadomosc,19111,Banino-Zderzenie-samochodu-z-motocyklem.html
Właśnie jechałam Pszenną od strony Odido - ograniczenie prędkości 30km/h i zakaz dla pojazdów o wadze powyżej 3,5t (nie dotyczy pojazdów budowy). Ciekawe, czy od strony każdego wjazdu na Pszenną są takie ograniczenia?
No właśnie. Po co stawiać znaki skoro ludzie i tak na nie nie patrzą.
Wjazd z Lotniczej, po prawej stronie (po stronie Odido) stoi słup, a na nim znak z ograniczeniem prędkości do 30 km/h i drugi z ograniczeniem 'wagowym'...
nie ma takiego ograniczenia niestety
Może nie zwróciłam uwagi ale wydaje mi się że wjazd na Pszenną od Lotniczej ma ograniczenie 30 km. Ale pewna nie jestem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
a gdzie na Pszennej jest ograniczenie do 30?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Motoryzacja

Wynajem długoterminowy samochodu zamiast kupna (11 odpowiedzi)

Hej, zastanawiam się czemu tak wiele osób decyduje się na wynajem długoterminowy czy leasing...

gdzie kupic oc, oraz które najtańsze (41 odpowiedzi)

jakie polecacie oc? bede kupoał niedługo i chciałbym poronac opinie

do góry