Widok

Decathlon

Witam!
Czy ktoś z Was wie, czy i gdzie w Trójmieście można kupić rowery DECATHLON??? Z góru dziex za jakiekolwiek informacje:)
Pozdawiam/Aga
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z tego co się orientuję to żaden sklep w trójmieście nie zajmuje się sprzedażą tych rowerów.
heh , wystarczyły " dobre " noty w 2 numerach MR i już ludziska szukają gdzie kupić ;-)
a mi wychodzi na to, że dekatlon zaczął jakąś poważną kampanię marketingową bo nawet na amerykańskich forach zupełnie nie związanych z tematem pojawiły się posty o dekatlonie.

żabia technika to zła technika, chłopaki nie potrafią zbudować lotniskowca czy samolotu, który mógłby ladować w więcej niż dwóch portach lotniczych na świecie, a co dopiero roweru.
no cóż.....rowery kuszą cenami biorąc pod uwage osprzet w jaki są zaopatrzone, a ten jest popularny i dobrze znany A czy ramki są dobre i sprawdzaja sie - za jakis tam czas wyjdzie....kupujac Gianta placi sie w pewnej czesci za reklame itd. dzieki temu co drugi rower to Giant, a z tego co wiem to ich ramy jakies super-hiper nie są...
Aga_S - chcesz mieć nietuzinkowy rower , kup Fuji Nevadę lub Thrila :-)
aby miec nietuzinkowy rower wystarczy zedrzec naklejki lub zamalowac, ew nakleic swoje i juz masz niepowtarzalny sprzet... a najwazniejsze jest to zeby dobrze chodzil, mnie napisy w sumie malo obchodza... i zapewne nie jestem odosobniony w tej kwestii...

pozdrower
Peter

PS: sam sie zastanawialem nad Decathlonem swego czasu a i ostatnio tyszzzzz..... ;-)
Peter napisał(a):

> PS: sam sie zastanawialem nad Decathlonem swego czasu a i
> ostatnio tyszzzzz..... ;-)

Peter, masz moze jakies opinie na temat tych rowerow, ja calkiem powaznie rozwazam zakup wiec bede wdzieczna za jakakolwiek opinie.
pozdrawiam
yacek napisał(a):

> Aga_S - chcesz mieć nietuzinkowy rower , kup Fuji Nevadę lub
> Thrila :-)

Jacku, mi nie chodzi o to aby miec nietuzinkowy rower i wyrozniac sie.........nie sadze aby decathlon byl nietuzinkowy. Ale za dajmy na to 3000 zl mozna miec decathlona na na prawde fajnym osprzecie. Rower ma przede wszystkim sprawnie chodzic, a nie mieć Fuji na ramie....
Żabia technika to zła technika...
Jakieś konkrety?Jeżdziłem na francuskim rowerku parę sezonow i nigdy mnie nie zawiodł.
Ivo napisał(a):

> Żabia technika to zła technika...
> Jakieś konkrety?Jeżdziłem na francuskim rowerku parę sezonow i
> nigdy mnie nie zawiodł.

jeżeli są takie jak samochody to faktycznie może lepiej nie próbować ;)
Konkrety na temat rowerow,kurza twarz!
konkrety? no jasne - lotniskowiec degol co z portu wyplynac nie moze, samochody z ktorych co rusz cos odpada, samoloty co latają tylko z 75% obciazenia i lądować moga tylko w punkcie startu - skoro takie prostactwa potrafią spieprzyć to co dopiero wyrafinowany sprzęt jakim jest rower ;)

a serio - osprzęt i tak jest na nich z dalekiego wschodu, jeżeli do ramy też nie dotykają się francuscy związkowcy to mogą być ok.

bardziej mnie zastanawia to, że oni naprawdę zmasowaną akcję marketingową na forach i w mediach robią
Niewiem czy tą markę można spotkać gdziekolwiek poza marketami de.. - byłem w takim i pierwsze co mi się na oczy wcisneło to mnogość wszystkiego ale żaden wybór. Inaczej sprawa miała się z rowerami po cenach patrząc racej logarytmicznie z maksimum na poziomie 7kzł za rowerek z podróbą holowtechII truvativa i przeżutką XTR. Rama wyglądał ciekawie i jak na moje oko na 95% jest spawana maszynowo raczej na tajwanie inaczej ciężko by im było ceny utrzymać - chyba że unia dopłaca. Oprucz tego mają spory wybór ciuchów rowerowych !! pozdrawiam B.
mozna spotkać - w większości normalnych sklepów rowerowych na zachodzie europy można i te rowery są popularne.

natomiast nie sądze żeby były lepsze od innych - mniej więcej ten sam poziom po prostu - decyduje cena/osprzęt/geometria rur i ramy zatem.

i nie piernicz, że spawanie ręczne w produkcji masowej jest lepsze od maszynowego - to bzdura.
Aga_S - moim skromnym zdaniem każdy rower za 3 tysiaki bedzie " sprawnie " chodził , tu nie ma cudów , pozostaje tylko kwestia marki ( naklejki na ramie ) i koloru :-) . Pozdr.
yacek napisał(a):

> Aga_S - moim skromnym zdaniem każdy rower za 3 tysiaki bedzie "
> sprawnie " chodził , tu nie ma cudów , pozostaje tylko kwestia
> marki ( naklejki na ramie ) i koloru :-) . Pozdr.

owszem.....ale marka marce nie rowna, a poza tym ja osobiscie chce kupic taki rower, w ktorym osprzet bedzie na podobnym poziomie, a nie przykladowo z tylu xt, a klamkomanetki altus albo jakies piasty prawie no-name, bo i tak sie zdarza. Owszem dobra rama to podstawa, ale nie kupilabym pierwszego z brzegu roweru za 3 tys. bo ma fajny kolor albo "chodliwe" naklejki na ramie.
pozdro
do góry