Widok
Deweloper Dom Moich Marzeń (Banino / Dąbrowa)
Jakieś opinie na temat dewelopera Dom Moich Marzeń budującego na skraju Banina i Dąbrowy ? Rozważam zakup mieszkania ale obawiam się wtopić.
Znalazłem coś z marca 2018:
http://kartuzy.naszemiasto.pl/artykul/mieszkancy-osiedla-nowe-banino-dostali-klucze-do-mieszkan,4585939,artgal,t,id,tm.html
A jakieś nowsze opinie na temat wiarygodności tego dewelopera i jakości jego mieszkań ?
Znalazłem coś z marca 2018:
http://kartuzy.naszemiasto.pl/artykul/mieszkancy-osiedla-nowe-banino-dostali-klucze-do-mieszkan,4585939,artgal,t,id,tm.html
A jakieś nowsze opinie na temat wiarygodności tego dewelopera i jakości jego mieszkań ?
My zakupiliśmy w etapie IV, do końca maja2019 miał być odbiór a wygląda na ok. 6 miesięcy opóźnienia. Czy ktoś jeszcze na tym forum jest w podobnej sytuacji jak państwo z etapu III i my z IV? Najgorsze w tym wszytskim jest spłacanie kredytu za coś czego sie jeszcze nie otrzymało...
Czy w takich sytuacjach deweloper wypłaca kary umowne czy sprawy kończą sie w sądzie?
Czy w takich sytuacjach deweloper wypłaca kary umowne czy sprawy kończą sie w sądzie?
Ludzie,walczcie o swoje,nie dajcie się zwieść,kłamstwom i "czarowaniu". To są nasze mieszkania,na kredyt, który trzeba spłacać i Deweloper nie robi nam łaski. Prowadzą rodzinny interes,kosztem uczciwych ludzi, klientów. My jesteśmy w porządku,ale Deweloper...bezczelny cham. Epitety,w kierunku Dewelopera moglibyśmy pisać i pisać-nie warto i tak już człowiek stracił zdrowie i nerwy przez nieuczciwość,kłamstwa,oszczerstwa,i chamstwo ze strony całego Zarzadu(Dewelopera). Dziwię się,jak tacy ludzie mogą spać spokojnie i mieć czyste sumienie. Miejmy nadzieję,że gehenna wkrótce się skończy i sprawiedliwości stanie się zadość. Ludzie nie poddawajcie się!! Walczymy o swoje!
Ludzie zobaczcie trola , wszędzie wpisuje, obraża przy każdym watku - przykład
~anonim 37.47.196.*
(10 godzin temu)
tak jestem i mam prawo, zdziwiony kmiocie?
kiedyś bym Cię wychłostał a teraz możesz pluć, więc pluj!
Człowieku zmień lekarza . Sądzisz ,że możesz sobie bezkarnie ubliżac ludziom a nie możesz w poniedziałek będzie zgłoszenie na Policję, posmiejemy się.
~anonim 37.47.196.*
(10 godzin temu)
tak jestem i mam prawo, zdziwiony kmiocie?
kiedyś bym Cię wychłostał a teraz możesz pluć, więc pluj!
Człowieku zmień lekarza . Sądzisz ,że możesz sobie bezkarnie ubliżac ludziom a nie możesz w poniedziałek będzie zgłoszenie na Policję, posmiejemy się.
Byłam miesiąc temu, to zobaczyłam wokół pierwszego budynku rusztowania, czyli robią elewację. Ucieszyłam się jak nie wiem co. Pojechałam tydzień temu i żadnej zmiany. Pozostałe 2 budynki surowe, w środku brak tynków.
Aż boję się jechać w weekend, bo znów się załamię :(
A pani/pan mieszka obok? Jak to teraz wygląda?
Aż boję się jechać w weekend, bo znów się załamię :(
A pani/pan mieszka obok? Jak to teraz wygląda?
Niestety ten "developer" to bardzo zły wybór. Jeszcze niedawno działał jako Dom Moich Marzeń, po czym nagle ta firma przestała istnieć jako deweloper i teraz jest Dom Mych Marzeń. Jak myślicie po co ktoś to robi? Najczęściej służy to wyprowadzeniu majątku oraz odsunięciu od siebie odpowiedzialności wobec wierzycieli.
Nie najczęściej, tylko tak jest, firma pod starą nazwą jest w sporze sądowym z poprzednim generalnym wykonawcą, pewnie juz czuli nosem przegraną to szybko dzialek sie wyzbywali przez zaciąganie prywatnych pożyczek pod zastaw ( wszystko jest w ksiegach wieczystych-polecam sprawdzic). Potem tą samą działke kupili od pożyczkodawcy ale juz nowa firma. Taki majstersztyk. W sumie sprytni oszuści.