Widok

Deweloper mURAPOL

Ściany w budynku na ulicy Hokejowej, parter. Woda podmywa budynek, wilgoć w klatce wilgoć w domu ! A Deweloper nic z tym nie robi! Miasto milczy! Budynek sie zawali! Ludzie daleko od tego dewelopera!!! Złodzieje i oszuści!!

MURAPOL!!! Nie kupujcie od nich mieszkań!
więcej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To mnie nastraszyłeś...

Kupiłam od Murapolu mieszkanie na parterze na Novelo w Gdańsku.
Mam nadzieję ,że taka sytuacja tam nie zaistnieje.
Trzymam kciuki żeby usuneli usterkę i dokonali poprawy izolacji.
Powodzenia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tanio w stosunku do cen w starych dzielnicach Gdańska.

Nie podoba się, to do mamy na Mazury wracaj.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zawistni są niektórzy..

Każdy kupuje to,co na co go stać,lub jaką ma możliwość finansową.
Większość wyśmiewających "tanie mieszkania" prawdopodobnie siedzi z rodzicami na dwóch pokojach,bo zawiść wiszącą w powietrzu da się kroić nożem.
Jeden ma lepiej a inny gorzej.Takie życie.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

hahahahaha

coś wiesz ale jesteś totalnie w lesie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

jest nadzór autorski,

nadzór inwestorski a także powiatowy inspektorat nadzoru budowlanego ktory wchodzi w skład zespolonej administracji rzadowej....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

w blokach z PRL też na ostatnim piętrze częśto jest wilgoć i grzyb.

Gdańska Spółdzielnia Mieszkaniowa mówi ciągle, że nie wietrzone i nie grzane :D żartownisie, i tak spławiają ludzi, bo trzeba by dach i orynnowanie poprawiać
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nastąpiła migracja wody najprawdopodobniej przez drzwi wejściowe na klatkę schodową, woda dostała się pod posadzkę i tam przemigrowała po płycie stropowej. W miejscach gdzie ściana jest wykończona materiałem nasiąkliwym na przykład gładzie gipsowe wyszła wilgoć i sól. Takie rzeczy się niestety zdarzają i to podlega naprawie. Autor zgłoszenia nie napisał tylko na jakim etapie procedowania jest zgłoszenie u dewelopera. Po stanie zawilgoceń wnioskuję, że wyszły one niedawno. Tego typu usterki usuwa się czasami miesiącami, nie da się tego naprawić kilka dni czy też tydzień. Czytając co niektóre komentarze wnioskuję, że ludzie nie mają pojęcia o czym piszą, byleby napisać coś negatywnego...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Precz z murapol

Ja z nimi się sądzę. 1 wygrana, odwołali się ale trz przegrają, ponad 30 000 będą musieli zaplacic

Jeżeli miejsce budowy jest zabezpieczone i odpowiednio osuszone a odpływ wody prawidłowy wykonany to takie rzeczy nie mają się prawa zdarzyć !! I winę raczej ponosi deweloper który budował to.

Co ma do tego etap zgłoszenia?? Tego nie powinno być a jak wyszło to deweloper powinien usunąć to natychmiast! Źle wnioskujesz bo trwa to dłużej , ludzie w mieszkaniach na parterze mają to aż po sufit. I dotyczy to całego parteru a nie wejścia do klatki

13k za metr?

Brak Inżynierów w Murapolu

W Murapolu o zasadność czy usterki techniczne kwalifikują się do usunięcia decyduje Pan z działu sprzedaży wystarczy spojrzeć na ich biuro sprzedaży przy Niepołomickiej

Nie zgodzę się wypowiedzią . Zapraszam na oględziny bo mieszkania na tym osiedlu mają ściany mokre na 1.2m (wszystkie ) , grzyb ! Klatka schodowa akurat ta jest tylko w kawałku pokazana , idąc w głąb mokro na metr wszędzie i grzyb . Tutaj nie mają nic wspólnego drzwi wejściowe do klatki . Woda owszem jest pod posadzką jak i pod ławą . W ogrodzie wody po kostki . Tutaj nie ma mowy o reklamacji bo wszystko jest odrzucane eksploatacja :-) . Nim wystawi się opinie że wszystko w sumie ok to trzeba znać stan faktyczny i fakty

Bredzisz

Nie znasz się na robocie to się nie wypowiadaj, jest trochę wilgoci, jest podsiąkanie kapilarne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tam już się dzieją cuda. Wystarczy popytać sąsiadów

Podobnie

Ja jestem z Krakowa, powiem że to kiepska firma, budują jak na alternatywy 4, omijać należy tą firmę szerokim łukiem, podzielam opinię, jednej z Pan w Falowcu jest lepiej, wiem bo brat mieszka
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nadzór budowlany i tule

Skargę pisać do nadzoru a jak nie kiwną palcem to do Nadzoru Wojewódzkiego....

Pyt

Można wiedzieć o co

Nic się nie dzieje

Nic strasznego idzie wiosna. Panikują bez większego powodu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry