Widok

Dieta z pudełka, czyli catering dietetyczny. Warto się skusić?

Opinie do artykułu: Dieta z pudełka, czyli catering dietetyczny. Warto się skusić?.

Moda na korzystanie z tzw. diety pudełkowej trwa w najlepsze. Nic dziwnego, coraz więcej osób ceni sobie zdrowy i aktywny tryb życia, jednak nie każdy ma czas i czerpie przyjemność z codziennego gotowania. Co chwilę pojawiają się nowe firmy oferujące catering dietetyczny. Zanim zdecydujemy się na codzienną dostawę pudełek z jedzeniem, warto dobrze przyjrzeć się ofertom, z których możemy skorzystać w Trójmieście.

W teorii idea cateringu dietetycznego wydaje się jak najbardziej dobrym ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

no i

Totalna bzdura kogo na to stać???
popieram tę opinię 133 nie zgadzam się z tą opinią 57

Mnie stać.

Ciebie nie. Trudno. Żryj żużel.
popieram tę opinię 69 nie zgadzam się z tą opinią 74

Kmiot
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 11

Wybór jest prosty http://www.flairacademygroup.pl/praca-w-poradniach-dietetycznych/ naprawdę polecam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

aleś mu dopiekł

mnie też stać ale jak masz czas i chęci
to równie smaczne albo i lepsze sam sobie w domu zrobisz
za te same albo mniejsze pieniądze
i to wcale nie kupując najtańszych produktów,

pół życia tak robiłem, trzba tylko nie być wołową d*pą życiową
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Myślę że dla jednej osoby jest to korzystne rozwiązanie.

Przy 3 osobowej rodzinie wychodzi drogo.
popieram tę opinię 70 nie zgadzam się z tą opinią 1

wtedy można obiad we wiadrze robić

i ze wspólnego koryta jeść,
wiziałem już takie rozwiązania

(w Monty Python na przykład)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mnie stać

Stać mnie też na chleb za 10 PLN, ale po co?
Problemem w tego typu zestawach jest:
- ilość
- jakość
- personalizacja (ciężko uwzględnić indywidualne preferencje, cel treningowy etc.)
Czyli dla mnie się nie nadaje, bo jak powiedziałem, że potrzebuje 4 tysiące kalorii w układzie 200g białkai jeszcze chciałbym to czy tamto sobie wybrać to mnie wyśmiali xD
Jak patrzę na to, co koledzy biorą to ja musiałbym brać po 3 tacki, żeby się najeść i kosztowałoby mnie to około 4 tysiące miesiąc :) To już lepiej zatrudnić Ukrainkę by mi gotowała xD
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 4

W sumie to nie głupie z tą Ukrainką

Przyjdzie co drugi dzień na 4 godziny (albo codziennie na 2), ugotuje, przygotuje, powkłada do pudełek, zrobi zakupy, posprząta i weźmie za to około 500 PLN/miesiąc. Jeszcze jaki szpan takim cateringiem xD
Możecie napisać jakiś artykuł o tym? Nie mam pojęcia skąd wziąć sprawdzoną Ukrainkę. Dajcie jakieś rozwiązania dla chłopo-robotników też a nie tylko dla dobrze urodzonych hipsterów.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 5

a zakupy kto zrobi?

poza tym może koleś lepiej gotować,
ja bym chętnie japończyka zatrudnił
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pełna obsługa?

odra murowana

Chleb w niemieckim markecie kosztuje 9 zl za kg a ma niewiele oprócz nazwy z nim wspólnego
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przecież napisał ci - 9 zł ZA KILOGRAM, a za piątaka kupujesz 0,4 - 0,5 kg. Zresztą ja ci smakuje mrożona w Chinach i odgrzewana w Polsce chemia to żryj dalej. Smacznego!

Persononalizja!! Dokladnie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

policz sobie ile wydajesz na jedzenie (opcja singiel)

I pewnie wyjdzie że zapłacisz więcej o 200 - 300 zł.

Odejmij od tego prąd lub gaz i paliwo po zakupy. Czasu nie liczę.

Pomysł jest dobry pod warunkiem, że dania nie są robione z najtańszych marketowych produktów
.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 10

1000 zł, na dwie dorosłe osoby i dwójkę Maluchów. Nie żałuję na jedzeniu, kupuję dobre mięso, wędliny itp, ale niestety sama muszę przygotować.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

1000 na 4 osoby? Wychodzi ok. 8 zł dziennie na głowę. Hmmm, dobre mięso i wędliny, powiadasz...
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 5

oczywiście, nie każdy zapycha się kiełbasą codziennie

jedzenie jest tanie tylko człowieki nakupują napojów, dżogurtów, batonów, wafelków, cukierków, czekolad,
słoików z nie wiadomo czym a potem na normalne jedzenie nie ma kasy
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Paradoksalnie, latem ze względu na sezon na świeże owoce i warzywa wydaję więcej, ok 1200zł

Szczególnie ten spędzany przed telewizorem.

To może jednak lepiej w kuchni?

ja w opcji singiel wydaję około 500 - 600 zł na miesiąc i nigdy nie kupuję byle czego. Przecież na tych tackach i tak jest wiele warzyw i owoców które drogie nie są. Więc uważam cenę około 1500zł za miesiąc grubo przesadzoną.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ale to jest biznes, a nie Caritas...
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

No jasne, powinni sprzedawać po kosztach, a dowozić powinni wolontariusze. Utrzymanie kuchni, magazynów, ochrony, kucharzy i dostawców to przecież grosze :D
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Słucham? Więcej o 300 zł od diety pudełkowej? To jaki ty masz żołądek? Nie dziwne, że jesteś singielką.
Kpina jakaś. Jako singielka na jedzenie wydaje 400 zł w miesiącu, jem zdrowo- większość to warzywa i owoce. Na weekend zawsze dobre jakościowo mięso, raz w tygodniu odwiedzam rybny. Tanio i wiem co jem !
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 14

No i co? "Zdrowo" to można nawet i za 200 zł miesięcznie, a pewnie i mniej. Chwalisz się, czy żalisz?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dolicz do tego koszt słoików przywożonych co weekend od rodziców.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

dobrze napisała, kobieta o wadze około 50kg, która nie ciągnie pługa w polu

tyle dokładnie potrzebuje,
ktoś wcześniej napisał podobnie dla mężczyzny około 600zł,
to samo wydawałem w Polsce ciesząc się od czasu do czasu owcą, królikiem
i regularną rybą czy świeżutką, pyszniutką wołowinką z hali targowej
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak - kobieta 50 kg - zapomniałeś dopisać że to anorektyczka. Jej wystarczą waciki - fakt tanio wychodzi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co miesiąc 400zł? Jestem w szoku... Jeżeli tyle wydajesz miesięcznie na jedzenie to jesteś w stanie przeżyć miesiąc za najniższą krajową, nawet jeden z najtańszych cateringów nie jest w stanie zapewnić Ci 3 posiłków dziennie...

Mnie

MNIE!

Mnie stać! I korzystałam. Przerobiłam wielu dostawców i konkluzja jest jedna: NIE WARTO!

rychło w czas :)

ale lepiej późno niż nigdy

w supermarketach są takie dania, 6funtów za dwa

pełno tego, teraz taka moda,
świetnie zbalansowane,
w każdym supermarkecie masz co najmniej 3 rózne firmy,
każda firma po około 10 różnych dań,
no i smaczne, w Polsce nigdy czegoś tak dobrego nie jadłem
(raz jak z NRD obiady dla robotników przysyłali właśnie na takich tackach)

na lekarza też cię nie bedzie stać.

nie warto

Nie warto z prostej przyczyny nie uczy to poprawnego nawyku, kończy się catering wraca źle jedzenie.
popieram tę opinię 107 nie zgadzam się z tą opinią 17

Co za bzdura !

,Nie uczy poprawnego nawyku" - A co uczy? A co, jeśli ja NIE lubię samodzielnie przygotowywać, gotować, jeśli to mnie męczy?
Myślę, że nie to jest najważniejsze czy ktoś będzie sam sobie gotował, tylko czy będzie miał ŚWIADOMOŚĆ tego CO je. Ja korzystam z diety pudełkowej i prawda jest taka, że dzięki temu moja świadomość bardzo wzrosła. Wiem jakie produkty zdrowo spożywać, a jakich lepiej unikać. Poza tym dzięki temu, że zamawiam, dostaje zdrowe jedzenie, ze świeżych i nieprzetworzonych produktow, dodatkowo tak zbilansowanych żeby nie mieć żadnych niedoborów w organizmie.
Pomyślcie ile kasy wydaje się na ogromne zakupy, czas gotowania, albo jeszcze gorzej jedzenie i wydawanie setek złotych na mieście, po czym wraca się do domu i znowu jest się głodnym. Zamawiając pudełka, nie dość że oszczędzasz na czasie to jeszcze dbasz o zdrowie bo w nie inwestujesz. (zamiast np trując się w fast foodach). Ja z mojego kateringu jestem bardzo zadowolona i cieszę się, że odkryłam dietę pudełkową Pozdrawiam

za takie

pieniadze to sama ugotuje zdrowo, kupujac gotowe nie masz gwarancji ze to jest zdrowe i czego uzyli do przygotowania potraw.
popieram tę opinię 109 nie zgadzam się z tą opinią 21

HAHA "czego użyli do przygotowania potraw" A to sie uśmiałem. Mówisz jakbyś wiedziała czego producenci używają do produkcji kiełbasy, parówek, czy jakimi hormonami karmią kurczaki i krowy :D
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 22

chyba w twoim kraju zamieszkania

ale Polska jest znana z fałszowania produktów,
to co macie najlepsze to do nas przyjeżdża,
w Polsce nigdy takich dobrych kiełbas nie jadłem
jak w polskim sklepie w UK :),
poza tym anglicy mają od polskiego lepszy chrzan (ta, też byłem w szoku),
cebulę i ziemniaki,
cud?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

"pieniadze to sama ugotuje zdrowo, kupujac gotowe nie masz gwarancji ze to jest zdrowe i czego uzyli do przygotowania potraw."

Czy ty rozumiesz baranie skonczony, że w koszt tego jedzenia to jest samo jedzenie, czas poświęcony na przygotowanie go, dojazd, opłacenie pracowników itp, czy to przerasta twoje możliwości? Jak ty chcesz mieć równouprawnienie ?
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 19

a czy ty

Baranie jeden rozumiesz, że te "dania" w większości przygotowane są z gotowych produktów i daleko im do zdrowych,po drugie koszt wytworzenia nie jest tak kolosalny jak to "wyolbrzymiasz". Na ogół robione to jest w domowej kuchni, to jest po prostu lenistwo i moda, nie ma to nic z równo uprawnieniem.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 9

zazdrościsz, że kogoś stać na taką modę?

za swoje kupuje taki catering. Nie za twoje. Przynajmniej ktoś ma pracę dzięki niemu
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

Tak? Rzodkiewki i ryż są przygotowywane z gotowych produktów? xD
Uwielbiam ten kwik pod artykułami o jedzeniu, wszyscy chcą was otruć, ale wy się nie dacie i będzie jeść zdrowe cebule.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

chciałem tylko napisać, że cebula jest bardzo zdrowa

i używana szeroko na całym świecie we wszystkich kulturach,
obok czosnku możaa juą uznać za cudowne warzywo młodości

jesli ktos lubi "pitrasic"

to z przjemnoscia spedzi czas w kuchni. Ja wole ten czas spedzic na 100 innych sposobow.

to też dobra uwaga

każdy musi sobie prywatnie skalkulować,
jak ktoś ma do dyspozycji miliony to pewnie jest zawożony do restauracji
albo ma super kucharza w domu,
jak ktoś żyje od pierwszego to musi gotować i też będzie zdrowo żył
(jeśli do końca głupi nie jest)
jak ktoś ma rodzinę to też inaczej podejdzie bo czas spędzony na zakupach i gotowaniu rozkłada się na więcej osób a i dzieci można zapędzić do obierania kartofli :), niech się uczą manualnych czynności i rozwijają koordynację ręka-oko
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kogo stać żeby kupować szpitalne jedzenie za taka cenę.

Chyba tylko osoby które nie potrafią ugotować ryżu, a chcą mieć pozory zdrowego żywienia
popieram tę opinię 68 nie zgadzam się z tą opinią 34

skoro stac mnie na wydanie od tak 2 tys zl, pewnie twojej miesiecznej pensji, to umiem tez ugotowac ryz? poza tym nie musze, moge zatrudnic osoby od tego, a skupic sie na swojej pracy.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 15

Dodaj czym jeździsz... m5, aston?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

Do tego nie trzeba jeździć astonem wystarczy zarabiać średnio czytaj 10-20 tys mc.... i jeździć autem klasy średniej np passatem nowym za 180k...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 15

Passerari za 180k

Chryste panie kto da tyle za takiego kmiota
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dac za passata 180 koła to jedno, Ale wydaj też na lekcje kultury osobistej
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba "ot tak"
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fajnie ale..

To co zostało już wspomniane, a uważam to za największą wadę cateringu ( POZA CENĄ ) jest ciągle to, że tak na prawdę nie budujemy swojej świadomości dot. jedzenia. Nie mniej jeżeli Cię stać i masz do wyboru catering albo byle co na szybko to wybór jest prosty.

Warto również zwrócić uwagę na wszech ogarniający strach przed glutenem. Rozumiem, kiedy jednostka się zbada, wyjdzie jej uczulenie na gluten lub inny składnik i wtedy faktycznie go unika. Niestety mam wrażenie, że wraz z przyjściem mody na gluten wiele osób podłapało temat, nie badając się i przepłaca za produkty bezglutenowe, kiedy po pierwsze wcale tego nie potrzebuję a po drugie często i tak nieświadomie dostarcza go do organizum z innych żródeł.

Jeteśmy tym co jemy, warto o siebie dbać ale warto też pamiętać o zdrowym rozsądku i nie uleganiu modnym trendom bo tak robią wszyscy. Postarajcie się edukować i jak np., w przypadku takiego glutenu spróbójcie znaleść RZETELNE badania naukowe potwierdzające jego szkodliwość.

Ja takich nie znalazłem.
popieram tę opinię 83 nie zgadzam się z tą opinią 7

czyli całkiem dużo ludzi

są na ten temat badania naukowe,
są ludzie, którzy czuja się świetnie, gdy nie jedzą glutenu , a gdy jedzą- fatalnie
i wszystko w tym temacie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 13

cała tajemnica

ludzi, którzy nie maja celiakii a nagle poczuli się świetnie po odstawieniu glutenu tkwi w tym ,ze w końcu zaczęli se zdrowo odżywiać. Wcześniej jedli co im w rękę wpadło a odstawianie glutenu wymusiło na nich aby myśleli o tym co wkładają do ust. Zaczęli czytać etykiety, komponować własne posiłki i gotować w domu. Przyczyną ich dobrego samopoczucia wcale nie jest odstawienie glutenu tylko większa świadomość żywieniowa. Ba! Większość nawet schudnie- jak na każdej restrykcyjnej diecie z wykluczeniem jakiegoś składnika. Nie ma żadnych badań potwierdzających dobroczynny wpływ odstawienia glutenu u osób z innymi chorobami niż celiakią, mimo,że czasem nawet lekarze zalecają jej odstawienie np. przy hashimoto.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

"wszystko w tym temacie" to może dla Ciebie

Dla normalnych ludzi bez celiakii to po prostu, zwykła, kolejna moda na której ktoś zarabia pieniądze.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Funkszjonal Personal Trejner

"Często, by zminimalizować koszta, używają np. oleju rzepakowego do obróbki termicznej jak smażenie..."
Akurat olej rzepakowy jest najzdrowszy do smażenia panie Funkszjonal Personal Trejner....
popieram tę opinię 162 nie zgadzam się z tą opinią 14

No właśnie. O co chodzi im z tym olejem rzepakowym?

Przecież to dobry zdrowy olej - dużo lepszy od wielu gatunków oliwy.
popieram tę opinię 46 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jeśli smażysz schabowe na oliwie, to zjesz kupę, nie kotleta. Każdy olej jest "zdrowy", tylko trzeba wiedzieć jak i ile go użyć.

Nie do końca...

Proszę się doszkolić. Olej rzepakowy ma zbyt duży stosunek kwasów omega-6 do omega-3 przez co jest prozapalny. Do obróbki termicznej używamy oleju kokosowego, smalcu, bądź masła kalrowanego
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 50

90 % ludzi tutaj po raz pierwszy od CIebie usłyszało o tym, ze można użyć czegoś innego niż oleju czy oliwy ;) Nie dziw się hejtom ;)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 15

Nie dziwie się, ale obracam się w bardziej świadomym środowisku i myślałem, ze to już nie żadna czarna magia wiedza odnośnie tego na czym powinno się smażyć ;)

Trzeba koniecznie stosować olej z zelandzkiego liścia żaden kokosowy bo nie będzie to snobistyczne a rzepak tfu tfu be be
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 4

Chętnie się doszkolę

proszę podać jakiś link do publikacji naukowej bądź innego wiarygodnego źródła informacji dotyczącej tego tematu.
Może też być jakiś tytuł artykułu bądź książki.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zależy jakiej obróbki

Co innego głębokie, długotrwałe smażenie a co innego lekkie podsmażenie.
Proszę nie straszyć ludzi olejem rzepakowym, to bardzo dobry olej.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 0

Panie Mateuszu

olej kokosowy, smalec i masło klarowane to tzw. tłuszcze twarde nasycone, uważane za odpowiedzialne za wywoływanie miażdżycy. Olej rzepakowy jest jednym najlepszych do smażenia, bo w wysokich temperaturach nie wydzielają się szkodliwe substancje, ma też wysoką temp. dymienia i rozkładu (dużo wyższą niż np. oliwa).
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

fred?

ten z mikrobów? :)
a rzepakowy już od jakiegoś czasu jest uznawany za za jeden z lepszych...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proszę, o to zestawienie temperatur dymienia różnych olei, proszę sobie porównać który ma najwyższą. Właśnie do obróbki termicznej używamy tłuszczy nasyconych o wysokiej temperaturze dymienia przez to, że nie zamieniają się w tłuszcze trans ;)

Haha

Olej stosowany do smażenia w fast-foodach - rzepakowy - jest zdrowy? Dobre!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 19

Jest zdrowy. Problem leży w tym, że jest często przepalany i zbyt długo używany.

I w tedy może być "niezdrowy".
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0

W fast-foodach to masz fryturę - taką masę o stałej konsystencji, a nie żaden olej.

Od. kiedy to z pudla jest. zdrowe potrawy lenie a. ugotuj. platki. na. ml eku
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 8

oferta slaba

ja potrzebuje tylko posiłek w południe 3 x w tygodniu. niestety nie ma takiej opcji! albo zamawiam wszystko na wszystkie posiłki od pon do piątku albo nic:( i weź tu człowieku zdrowo sie odżywiaj! zostaje mi jak dotąd buła i kabanos z Lidla !
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ale z was ćwoki

Hasła "kogo na to stać" tylko pokazują jakimi biednymi burakami jesteście. Ktoś kto zarabia w miarę dobrze nie tylko jest zadowolony z takiego jedzenia, ale i lepiej na tym wychodzi, niż miałby samemu sobie przygotowywać. Po drugie nie zawsze jest czas na przygotowanie, a zamawianie w barach jest kompletnie poza kontrolą. 2000 zł to dużo za miesiąc żarcia? Policz ile wydajesz na półprodukty, policz gaz, prąd, wodę i przede wszystkim policz CZAS potrzebny na gotowanie. Policz też ile wywalasz jedzenia w miesiąc.
popieram tę opinię 57 nie zgadzam się z tą opinią 132

Dla dwojga ewentualnie samotnych to jest dobra opcja.

Pomysl natomiast o 4 osobowej rodzinie - 4 tysiące mc za jedzenie to jest już drogo.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jeżeli 4-osobowa to chyba 8 tys?

Ale nie wpadajmy w obłęd. Mąż w pracy je śniadanie i obiad z cateringu. Żona to samo. Przyjeżdzają do domu z dzieciakami odebranymi ze szkół i jedzą kolację z cateringu. Dzieciom jak będzie mało, to coś sie tam odsypie z miski dla psa i ogarnięte :)
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 12

U niektórych 2000 tyś to cała pensja sorry Cię ale mnie nie stać na pudelkowe jedzenie bo mam rodzinę. Uważam zaś ze lepiej i zdrowiej ugotować samemu,samej a gotujesz to nigdy nie na jeden dzień sorry zawsze można zamrozić a z biegiem czasu nabierasz nawyki żywieniowe i satysfakcję z gotowania w swojej kuchni chyba że twoja kuchnia to tylko atrapa na pokaz pozdrawiam.
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 4

Prawdziwy hipster je wyłącznie na mieście w barach dla wegetarian, a w domu w swej oldskulowej kuchni przygotowuje tylko sojową latte ;)
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 2

No sory
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

jak ktos

pisze '2000 tys' to nic dziwnego, ze tylko tyle zarabia. Widac z trudem skonczyl podstawowke.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 12

Ja też zarabiam 2000 tyś. ale euro.

Skończyłem zawodówkę i pracuję u Hansa a nie u Janusza.
Można? Można.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

chodziło ci, że zarabiasz 2 tys. EUR?

no faktycznie powód do chwalenia się...

2 bańki?? Ale rocznie czy miesięcznie?? nie wiedziałam, że Gates zagląda na trojmiasto.pl :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak się zarabia te '2000 tyś' na całą rodzinę to nie myśli się o rozmnażaniu, tylko wacka na supeł. Tu już te 500+ ci nie pomoże

Sorry, ale jeśli przy kilkuosobowej rodzinie wydajesz na jedzenie mniej niż 2000zł miesięcznie to możesz przestać się łudzić, że odżywiacie się zdrowo... żywność dobrej jakości, mało przetworzona też sporo kosztuje i nawet przyrządzona w domu w zdrowy sposób nie będzie zbyt wartościowa... sorry. Mam tu na myśli mięso z marketu naszpikowana hormonami, jaja, pryskane warzywa - można znaleźć ich zdrowsze opowiedniki od gospodarzy, ale to już kosztuje. A to, że nie gotuje się na jeden posiłek to chyba oczywista dla każdego, kto miał jakąkolwiek styczność z gotowaniem.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 17

Pewnie jeździsz po gospodarzach i kupujesz u jednego jajeczka, u innego kapustkę i tak mija Ci dzień, w poszukiwaniu zdrowej zywności ;-)
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

W przeciwieństwie do Ciebie produktywnie, ale jedni wolą działać, a inni hejtować w internecie :-) Ale już spieszę z wyjaśnieniami! Jak kupuję mięso to biorę od razu pół tuszy - w domu porcjuję, mielę, wytapiam smalec, mrożę itd. Dla 2 osób to zapasy na kilka tygodni. Jajka można dostać nie tak wcale daleko, większych zapasów nie polecam, bo w przeciwieństwie do tych sklepowych potrafią się zepsuć. Dopóki takich nie kupowałam, myślałam, że "zbuki" to tylko legendy! Kapustki niestety nie jadam ze względu na problemy żołądkowe bliskiej osoby, ale jak będę szukała głąba to wpadnę do Ciebie ;-)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 11

i kto tu hejtuje i obraża? Po prostu chciałam zwrócić Ci uwagę, że nie ma czegoś takiego jak zdrowa żywność lepsza od marketowej, chyba że sama sobie ją wyhodujesz/uprawisz. Inaczej nie masz pewności czy to zdrowe. Kupisz eko jajeczka od eko gospodarza, który mieszka w tak zanieczyszczonej okolicy (np. przez smog), że Twoje jajeczka mogą być gorsze od tych z biedry. Z jajeczkami to tylko przykład, ale nie wiem czy zrozumiesz "kapuściany głąbie" . Teraz to jest hejt.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

no to mamy wieprzowinę, jajka i kapustę. a co z resztą produktów? chleb? mąka na chleb? nabiał? warzywa i owoce? jaką masz gwarancję, że jajka jakie kupujesz na pewno są od kurki żrącej robaczki na podwórku? albo że marchewka od gospodarza to niepryskana niczym?

podpowiadam - żadnej.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli patrzeć w ten sposób to nawet milioner nie będzie odżywiał się całkiem zdrowo, bo w dzisiejszych czasach po prostu nie ma już kawałka ziemi, który nie był niczym pryskany. Jedyne co możemy zrobić to zdecydować się na mniejsze zło. Ale Wy musicie brać wszystko tak dosłownie i przypierdzielić się do wszystkiego. Nie kupuję jajek od eko gospodarza z kilkunastoma certyfikatami, bo ten może mieć kilka takich kurek "na pokaz", a reszta w klatkach jak wszędzie. Kupuję od ludzi mieszkających niedaleko teściów, którzy wiem co mają i jak hodują. Choćby nawet karmili te kury radioaktywnymi odpadami, zapewniam Cię, że i tak tym do tych z biedry im daleko. Owoce w miarę możliwości zbieram w lato z ogrodu rodziców, robię z nich kompoty, soki i dżemy na zimę. Z ogórków i innych kiszonki na sezon, gdy ciężej dostać świeże warzywa. Chleba nie jem, przetwory mączne ograniczam do minimum, bo nie mają żadnych wartości, a tylko źle się po nich czuję. I tak jak słusznie stwierdziłeś\aś nie mam żadnej gwarancji, ale przynajmniej nie mogę sobie zarzucić ignorancji, bo "skoro nie wiem na 100% to po co w ogóle próbować? Jeżeli uważasz, że lepiej futrować się żarciem z marketów, przede wszystkim mocno przetworzonym to absolutnie nie moja sprawa, ale ja wolę chociaż próbować coś zmienić na lepsze.

rzadko się zdarza aby cała rodzina była na diecie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

"2000 zł to dużo za miesiąc żarcia?"

Bardzo dużo. Prowadzę dom dla 2 osób i zakup mięsa na miesiąc obiadów to wydatek ok 300 zł (łopatka, schab, poledwica, piersi kurczaka, ćwiartki kurczaka na zupy.)
Do tego ziemniaki czy ryż oraz warzywa to nieduży wydatek.
Jeśli wydajesz 2 tys. zł na jedzenie miesięcznie tzn. że jesz w restauracjach. Domowe jedzenie tyle nie kosztuje.
Od razu uprzedzam: rach. za prąd. ok 80-100 zł miesięcznie, za gaz podobnie.

"Hasła "kogo na to stać" tylko pokazują jakimi biednymi burakami jesteście".

Tak, Polacy są biedni, ale czy to powód, aby wyzywac ich od buraków? Wychodzi na to, że największym jesteś ty.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 3

A jak ktoś jest "biedny" (wyście biedę widzieli, tia...), to musi narzekać, że ktoś kupuje drogie rzeczy? I koniecznie musi udowadniać, że on mimo "biedy" je lepiej?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ćwokiem to jesteś akurat Ty.

Gotuję dla całej rodziny. Nie używam półproduktów. Wychodzi i taniej i zdrowiej. Ale nie kasę w tym wszystkim koniec końców chodzi.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Towarzyszu coś mi się zdaje że kariery jako księgowy to byś raczej nie zrobił.
Wnioskując po tonie wypowiedzi zakładam że masz jakąś dobrze opłacana pracę, pasuje mi jakiś konsultant do spaw żywienia oferujący dietę pudełkową. Normalnie zarabiającym ludziom 2000 PLN miesięcznie wystarcza na wyżywienie 4 osobowej rodziny bez żałowania i kupowania worka cebuli i 40 kostek smalcu. Nie masz co robić z pieniędzmi, możesz kupować jedzonko w pudełeczkach nikt Ci nie broni. Nie naśmiewaj się z ludzi że pukają się w głowę gdy widza takie koszta. Tak samo śmieją się gdy widzą j udowadnianie że warto dać 500 PLN za "conversy" 3700 za Iphona czy też 500 za Ray Bany. Największą zabawę mają jednak młodzi biznesmeni którzy poczytali trochę o żywieniu, zainwestowali parę godzin czasu i sprzedają coś co kosztuje ich 10 złotych za 100.. Banan nie schodzi im z twarzy gdy uświadamiają sobie że podobnych Tobie osób jest całkiem sporo. Jest popyt jest podaż a biznes się kręci.

Kiedy wprowadzą anty-catering?

Mam na myśli firmę przyjeżdżającą z przenośną toaletą.
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dobre pytanie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo:
1. Nie stać go na dłuższe kupowanie tego wynalazku.
2. Bo dieta to sposób myślenia na całe życie, ale mało kto tak potrafi, więc ludzie nastawiają się na krótki cel: schudnąć do lata i wyznaczają na to 3 miesiące. A potem powrót do normy i tak biznes się kręci.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

bo potem wszystko smakuje tak samo

To jest tak jak jedzenie w tej samej restauracji. Ten sam smak i sie nudzi.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najlepiej chudnie się na FitKaloriach

Albo ma sie zatrucie pokarmowe albo nie chce sie zupełnie jesc tego obrzydliwego żarcia!
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jestem teraz na takiej diecie, wcześniej byłam na przygotowanej przez dietetyka mam wiec porównanie.

Faktycznie samodzielne przygotowywanie posiłków jest dobrym rozwiązaniem, bo uczy jak sie odżywiać, ile danego produktu potrzebujemy, jak przyrządzać posiłki, uczy tego co jest istota dobrej diety.
Niestety, kilkumiesięczna przygoda z dietetykiem + koszt zakupionych produktów mogą byc niezbyt zachęcające, poza tym dochodzi konieczność przygotowywania potraw wg wytycznych(ważenie itp) co na początku moze byc męczące i frustrujace i jest czasochłonne. Ale mozna sie przyzwyczaić i z czasem juz na oko widzimy w sklepie jakiej wielkości np jabłko wpasuje nam sie w wagowe wymagania itd.
W diecie pudełkowej przede wszystkim przeważa wygoda. Zwłaszcza dla osób, które nie maja czasu bawić sie w ważenie, szykowanie papu na każdy następny dzień. Także gdy mama ma mnóstwo obowiązków przy maluchach, często zapomina żeby przygotować sobie wyznaczony posiłek. Ta dieta jest wygodna, zróżnicowana i podliczając koszt rozpiski jaka otrzymamy od dietetyka plus zakupy to czasem wychodzi bardzo podobnie kosztowo.

Ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć ze dieta działa o ile jesteśmy konsekwentni. Nie ma uczucia permanentnego głodu, poprawiła mi sie praca żołądka, nauczyłam sie przygotowywać posiłki używając mniejszych ilości produktów. Mozna, ake trzeba byc konsekwentnym No i niestety zainwestować troche finansów i swojego czasu.
Próbowałam pudełkowej ale chyba przerzucę sie z powrotem na samodzielne szykowanie. ;)
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 2

A na ile skroił Cię ten dietetyk? Jakieś kwalifikacje miał? Bo z tego co piszesz to naciągacz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Naciągnij bardziej gumkę w majtach....

Oferta dietetyków jest ogólno dostępna w internecie, na stronach dietetycy podają koszt usługi w zależności od np.czasu jaki trzeba poświecić na dietę. To nie sa tajemnice. Dietetycy nie sa anonimowi.
Dietetyk nie skroił mnie. Dieta zadziałała a ja wiedziałam za co płacę.

Wiecie co, kojarzy mi sie to ze sloikami

Jedzeniem przywozinym w sloikach dla słoików. Tak wiec wies ze sloika nie wyjdzie. Glupia moda, niedlugo zniknie zastapiona np. Modą na domową kanapkę :)
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 19

Sie wykazalem, prawda? I jestem z siebie dumny. Ludzie o jedzeniu a ten swoje blyskotliwe 5 groszy musi wcisnac.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Czytać ze zrozumieniem nie potrafisz pusty słoju? :) wsiadaj w swoją mazde z rejestracją nba i jedz do Gdyni, bo jutro w korpo musisz znow walczyc szczurze
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

Podaj swoje pochodzenie minimum 3 pokolenie do tylu

A to słoiki sie oburzyły haha, zawsze bedziecie tymi przyjezdnymi
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

lepiej, bo bez BPA

Jedzenie ze słoika lepsze niż z plastiku ;p
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wszystko zależy od firmy

Próbowałam już wiele diet pudełkowych i jedzenie w niektórych z nich było okropne, albo np. trzy kostki czekolady na deser to żenada. Sprawdzałam czy dietę rzeczywiście układa dietetyk, czy to tylko hasło reklamowe i w większości niestety pic na wodę. Od miesiąca jestem zadowolona w 100% jeżeli liczy jakość jedzenia i różnorodność to polecam Optimalbox
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 27

I po reklamie

I to dwóch firm :/
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jechana z ciężarami i więcej sexu.

Siedzą w domu i niewiedzą co z kasa robić
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 7

Co ty tam charczysz?

Słownik sobie kup pastuchu
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 9

Dyrektor Produkcji

powaznie Dyrektor Produkcji? ;-D co za funkcja ;-D jak na sali w Auchan ;-) na pewno produkty brane sa z ekologicznych upraw prosto od dostawcow a nie z sali z supermarkiiiieeeetu :-) mmmmMmMmmmm ;-)
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 0

pan dyrektor osobiście o świcie zbiera plony z ekologicznej szklarni, wcześniej oczywiście

sam to wszystko sadził i podlewał ekologiczną gnojówką

już to widzę
jadą do jakiegoś selgrosa, kupują warzywa i zieleninę, mrożone mięso w paczkach i gotują czy też smażą a potem porcjują wciskając baranom, że to wszystko jest świeże , eko i dopasowane indywidualnie do potrzeb klienta

Jednak boxy!

Zakupy,gotowanie,pakowanie,przechowywanie na kilka dni tak ,żeby było smaczne,zdrowe,zbilansowane zajmuje tyle czasu, ze pora z tym skończyć i pozwolić komuś zająć się ,sprawdziłam kilka firm,było różnie ,wreszcie trafiłam i mogę z czystym sumieniem dać 10 w ocenie,warto i będę kontynuować optimalbox to jest to!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 34

prawie 2 tys na miesiąc???

no to smacznego :D
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ty biedaku

Się nie znasz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

współczuję niezadawolających zarobków i zazdrości - pracuj więcej, może Ci się opłaci

Żałosne podejście stereotypowych "Januszów" - jeśli mnie na coś nie stać, to znaczy, że jest bez sensu i Ci, którzy z tego korzystają to kretyni. Jak Cię nie stać na SPA, nowe auto i porządne buty, to inni też nie mają do tego prawa? Może powinni Tobie oddać zamiast wydawać własne pieniądze na to, na co mają ochotę?

Catering to fajna sprawa. Ważne, żeby wybrać dobrą i sprawdzoną firmę. A jeśli kogoś nie stać, to przecież nie ma obowiązku korzystania.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 9

Plastkikowe pudełka

uwalniają szkodliwe ftalany!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

To zależy

Zależy z jakiego materiały (z jakim oznaczeniem).

No właśnie, i ona wybrała. Woli sama kupić i ugotować.

W czym masz problem?

Robaki cebulaki - jeżeli was nie stać na to, to nie kupujcie. Tyle w temacie, a nie piszecie tutaj swoje smęty, idąc jutro na magazyn czy do sklepu..
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 28

Ho ho ho... jakiś hollywodzki aktor na forum...a jutro mama da kanapki z serem do roboty
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

Chłopie, tudzież babo,

Pomijajac to, że pewnie piszesz takie farmazony, bo sam znasz ten scenariusz od siebie z domu, chodzi po prostu o kolejne cebulaczane narzekanie, że 'mnie nie stać' 'że za tyle cebulionów to mam żarcia na rok' itp. Masz jakieś porażenie mózgowe, że tego nie rozumiesz, czy o co chodzi ?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

Porażenie to chyba masz ty od tego żarcia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

jeżeli nie umiesz odpowiedzieć na proste pytanie i zrozumieć czegoś na poziomie ameby, to zamilcz i do spania, bo jutro na 5 pobudka.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ok
Widzimy się zatem w SKM "na Chyloni"
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Największą wadą tego typu żywienia jest

nie to, że jest drogie, ale to, że jest monotonne i praktycznie wszystko "na zimno". Kto próbował tak jeść to wie.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 7

Dieta pudelkowa

Jest super dla osob bardzo zajetych. Biore 2-3 pudelka i lece w miasto. Dzieki temu moge utrzymac regularnosc. Jest super dla osob z nadwaga, bo po prostu nie zdaja sobie sprawy jak duzo za duzo jedza. Fakt, problem moze pojawic sie kiedy sporo wyjezdzasz poza miasto, ale zawsze mozesz sobie wziac jeden zestaw wiecej na nastepny dzien i w ten sposob wydluzyc sobie odpowiednie odzywianie. Uwaga! Doeta diecie nie rowna. Bylem ba diecie 1700kcal ktorej nie dawalem rady zjesc, teraz jestem na diecie 2500kcal ktorej czulem ze jest mi za malo. Mam wrazenie ze ta druga jest lepiej obliczona. Jak chcecie isc w pudelka, zaplaccie wiecej, dostaniecie dobrej jakosci zywnosc, ktora bedzie dobrze wyliczona pod wzgledem makroskaldnikow. Jesli jesz na miescie co najmniej dwa posilki dziennie i nie sa to najgorsze kebaby za 10zl, to spokojnie mozesz brac pudla bo i tak wyjda taniej. Polecam catering Naturalnie. Z niego aktualnie korzystam i daje rade.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 13

pay if u lazy:)

Nie wyobrażam sobie spożywania posiłków bez możliwości wyboru. Lubie jeść to na co w konkretnym czasie mam ochotę, wybierając catering zdaje się na wcześniej wybraną opcję, że nie wspomnę o kosztach. Na co dzień mam okazję widzieć na bieżąco jak są przygotowywane posiłki pudełkowe. Niesamowita jest przebitka cenowa. Niektóre posiłki miały zysk netto 600 % na jednorazowej potrawie, np:opcja śniadaniowa- jogurt naturalny 200 ml, kasza jaglana ugotowana 100 gr, mrożone maliny i borówki 50gr, miód naturalny 20 gr, cost food- 6 zł, koszt brutto dla klienta pudełkowej mody- 16 zł, lunch sałatka nicejska: 8 zł na 19 zł, obiad kasza gryczana,gotowana wołowina i warzywa na parze 8 na 20 zł, jakby nie liczyć warto samemu przygotować posiłki ze znanych składników, bo te wszystkie deklaracje dotyczące warunków bezglutenowych lub organicznych produktów to pic na wodę i fit- fotomontaż produkcji niezłego interesu dzięki naiwności i lenistwa 'dzisiejszych elit nowoczesnego stylu życia...' który ma się całkiem dobrze- płać jeśliś leniwy i naiwny oraz modny i fit;)
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4

Powiedzmy sobie szczerze

że nie jest to dieta dla tych, którzy liczą na to, że w pudełkach zapłacą mniej niż w Biedronce. Mnie akurat nie stać, ale jestem świadomy, że nie można tego rentownie przygotować w cenach z marketu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

To nie tak

Ceny zapewne są jeszcze niższe, bo wynikają z zbiorowego gotowania dań, co znacząco obniża koszty, więc negatywna "ekscytacja" Biedronką może być sporym nadużyciem.
Natomiast cena "pudełka" wynika po pierwsze z innych kosztów jak choćby dostawa na wskazane miejsce i konkretnej porze. Dla mnie ta zabawa w "dietetyczne pudełka" to po prawdzie inna forma indyjskich dabbawala, tyle że w europejskim wymiarze.

Świeżość

Ja lubię swieze jedzenie, jest najbardziej wartościowe, a z pudełka to świeże nigdy nie będzie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

takie czasy że za garść ryżu i pęczek marchwi ludzie są gotowi płacić jak w warsie

tyle że w tym przypadku to nie brak opcji tylko zwykłe lenistwo i brak zorganizowania...
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mnie stac

A i tak jedzenie kupuję i gotuję sam dla siebie i rodziki nie ma jak pyszna kiełbasa z chlebem a zasada za darmo przypomnę jest jedna mniej żreć a więcej się ruszać
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

opinia nastolatka :)

Moj 15 letni siostrzenie dziwi sie, że mama placi innym, zeby nie dawali jej jesc :) cos w tym jest :)
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tyle pieniędzy za liść sałaty, trzy rzodkiewki i pół mandarynki? :D
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

Weteran lajtboksa

Jestem weteranem lajtboxa ale przyznanym racje, ze wole już gotować sam. Lajtboks na dłuższa metę był "szpitalny" i powtarzalny. Jedzenie kolonijne, na weekend z góry trzy pudła, niezbyt dobre ostatniego dnia takie pudło. Wiec choć to na początku wygodne to nie znam kogoś kto by się regularnie Np pół roku trzymał na pudłach. Niezależnie od zasobności portfela
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Musialbym wziac 2zestawy wiec w zyciu bym na to nie zarobil.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kolejna plastikowa moda...fail...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Takitam

Jest ok

Składniki z najtańszych sklepów i marnej jakości.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Polecam!!!!

Od trzech tygodni jestem na diecie 1300 kcal z firmy MACZFIT i jestem wniebowzięta. Co rano mam pod drzwiami piękne pudełko, w którym jest 5 posiłków na cały dzień. jedzenie jest pyszne i estetycznie podane, a co najważniejsze ani razu jeszcze żadne danie się nie powtórzyło. Na każdym daniu jest jego skład, zawartość kaloryczna oraz przeciwskazania dla alergików. Schudłam ok. 4 kg, nie jestem głodna, a każde poranne otwarcie kartonika jest jak prezent z niespodzianką. Najważniejsze - ni muszę myśleć o zakupach, kombinować codziennie co by tu przygotować, ważyć, sprawdzać kalorii - wszystko jest zrobione za mnie. Dietę kupiłam na 4 tygodnie, ale mam zamiar wykupić następny miesiąc.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 14

"jestem wniebowzięta"...
Trochę cię poniosło chyba, ale cóż... takie czasy.

Korzystałem, ale ...

zaprzestałem ze względu na EKOLOGIĘ, bo najbardziej w tym wszystkim szkoda mi było matki Ziemi. Te pudełka to tony zbędnego plastiku.

Najlepsza dieta

to ŻP - żreć połowę. I do tego trening, bieganie 2-3 razy w tyg. Działa cuda.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zdrowe jedzenie, które większość w pracy podgrzewa w mikrofali. Gdzie sens i logika?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak przeczytałem

Cene tych usług to się złapałem za głowę. Serwis mojego paseratti w TDI jest dużo tańszy . Następnie pokazałem ceny mojej Halince. Do teraz biedna nie może dojść do siebie .

Żarcie dla leniwych

Ale jak ktoś lubi płacic krocie za coś co jest warte 5 x mniej :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak, są ludzie, których na to stać bez zaciskania pasa

jest popyt, jest podaż

a zaraz-leniwi ?
wola np. w tym czasie czytać książki, uczyć się języków, barć lekcje tańca, albo pójść na basen.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja sama przygotowuje sobie posiłki :D Takie są najzdrowsze. Przynajmniej wiem co jem, Korzystam z pudełek do tego przeznaczonych. Polecam http://fit60dni.blogspot.com/2016/12/ak-wytrzymac-na-diecie-kiedy-pracujesz.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Festiwal Coraz Gorszej Polszczyzny

trwa w najlepsze, trojmiasto.pl - nie uczy ono, można za to jak najbardziej zejść z wagą (umrzeć jako grubas)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A nikt nie wspomnial ze zarcie podgrzewane w plastyku powoduje raka?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trzeba miec duzo zaufania do firmy zeby liczyc na to, ze rzeczywiscie nie podaje smieci.

Zrezygnowałam po miesiącu.

Korzystałam z Rucoli. Pierwszy tydzień da się wytrzymać, potem już nie można zniesć tego, że wszystko jakieś takie suche, zimne, niedoprawione, zapakowane w plastik, co odbiera apetyt. Jasne, wielkim plusem jest, to że masz jedzenie na cały dzień i nie musisz się martwić. Na dłuższą metę nie do wytrzymania. Masz ochotę na jajko na miękko a tam znowu twarożek. Poza tym w piątek przywozili na cały weekend i np. obrane (nie wiem czemu) mandarynki w niedziele juz nie były apetyczne.

:D

Czy na tym pierwszym zdjeciu sa dwie kromeczki chleba, dwa plastereczki sera, 4 rzodkiewki, pol mandarynki, troche musli i jogurtu ? Was ludzie do konca juz pogrzalo w tym kraju :D

A ja lubie

A ja mam same pozytywne wspomnienia zwizane z cateringiem. Korzystalam przez rok z cateringu z mrrollo, super jedzenie, smaczne i zawsze swieze, a mialam w tamtym okresie bardzo duzo pracy wiec nie bylo mowy o przygotowywaniu samej jedzenie. Bardzo na plus :)

warto

Uważam, że na pewno warto spróbować, bo taka dieta to sporo plusów. Chociażby nie trzeba gotować, a i dodatkowo pozwala schudnąć. Ja jestem na diecie pudełkowej 2 miesiąc, zamawiam ją z LightDiet, Jest w porządku najadam się nią w zupełności. Posiłki zachęcają do zjedzenia, bo zwykle są kolorowe. Wybrałam 1200 kalorii , bo przy moim trybie życia jest to wystarczająca ilośc.

Trzeba znalezc tanio!

Jak znajdziesz tanio i dobrze, to pewnie, ze znajda sie pieniadze :) Ja np. jakis czzas temu wychaczylem mrrollo i moje fundusze starczaja akuracik i jestem super zadowolony :)

catering

Jeśli chodzi o catering dietetyczny to polecam wam z mrrollo pl. Na prawdę mają super jedzonko które dopasowane jest do stylu życia!!Dzięki nim nie tracę już czasu na przygotowywanie sobie odpowiednio zbilansowyanych posiłków-oni robią to za mnie!!

Pani Dietetyk daje dziwne sprzeczne rady

Jak dietetyk może zalecać ludziom wykonywanie diety pudełkowej w domu, samemu?
Wcześniej mówiąc ,,Wybierzmy firmę, która oferuje konsultację dietetyczną i przeprowadza szczegółowy wywiad'' - a wie Pani dlaczego przeprowadza się taki wywiad? Właśnie po to aby dieta była dobrze dobrana do organizmu danej osoby. Jak ja sama ( przyznaję, że na dietach się jeszcze zbyt dobrze nie znam, dietetykiem nie jestem) miałabym przygotowywać sobie pudełka ? Musiałabym naczytać się sporo o odżywianiu dietetycznym, zdobyc mnóstwo wiedzy- a niestety nie mam na to czasu. Nie każdy ma wiedzę pokroju dietetyka, ani też nie każdy potrafi gotować. Ja wole zapłacić specjalistom i mieć smaczne, zdrowe jedzenie od razu gotowe ( dla mnie stanie w kuchni pół dnia to duża strata czasu). Nie wiem, może jestem człowiekiem nowej generacji, ale tradycyjne gotowanie po prostu nie sprawia mi przyjemności, zwyczajnie nie mam tez do tego talentu. Od pół roku zamawiam dietę pudełkową, która poleciła mi przyjaciółka i muszę przyznać , że nie żałuję.

Dietific Kraków

Moim zdaniem warto!!!
Zdecydowałam się na catering z Dietific Kraków i uważam, że to był strzał w 10!
Jedzenie jest pyszne a ja oszczędzam czas i kaskę

warto spróbować

Dla kogoś, kto nigdy nie borykał się z nadprogramowymi kilogramami być może to bzdurne rozwiązanie, ale w sytuacji kiedy człowiek ma kryzys i serdecznie dość wszystkiego ma ochotę wtedy pieprznąć domową dietę w kąt i sięgnąć po kebaba lub czekoladę. Może to wina motywacji, może braku samozaparcia. Nie oceniam, wiem, że mnie też bywało trudno i tak własnie skończyło się wiele moich diet, a tym samym również zmarnowanych pieniędzy i czasu, bo produktów których nakupowałam, najczęściej nie wykorzystywałam już nigdy więcej, mając do nich wstręt. Cieszę się więc, że jest taka opcja jak catering dietetyczny i nie rozumiem skąd ten hejt. To takie polskie... heh :D Nie chcesz i ok, nikt Ci przecież nie każe. :) Ja sama korzystam teraz z macro bios bar i sobie chwalę, zarówno finansowo, jak i smakowo.

catering dietetyczny

Ja tam lubię korzystać z kateringu dietetycznego nie przeszkadza mi że jest w pudełku itp. zawsze można sobie przełożyć itp. Ja korzystam z usług fit care jak na razie jestem bardzo zadowolona. Zawsze świeże jedzonko smaczne i zdrowe. Widać że ta dieta mi pomaga, żałuje tylko że wcześniej jej nie zaczęłam stosować:)

Warto

Moim zdaniem jak najbardziej warto.
Wiem to z własnego doświadczenia, dzięki Dietific Kraków.
Ta poradnia dała mi możliwość skorzystania z usług cateringowych codziennie :)

Nina

Warto. Ja sama zamawiałam Fit Care. Dietetyk mi dopasował posiłki do moich potrzeb i przychodziły posiłki pięknie podane, smaczne i różnorodne, sama w życiu bym nie zrobiła sobie takich różnorodnych obiadów.

Białko Eat Fit

Wyliczając tak codzienne gotowanie, catering dietetyczny wcale nie wychodzi bardzo drogo. Uprawiam dużo sportu i korzystam z Białko Eat Fit, świetnie dobrana dieta paleo, potrawy smaczne i zbilansowane. Ceny też mają przystępne.

dieta

Moim zdaniem warto, szczególnie jeśli ktoś chce schudnąć, korzystałam z fitcare w celu redukcji masy ciała i osiągnęłam sukces. Pomaga to w ograniczaniu podjadania miedzy posiłkami, bo w domu czy w pracy miałam tylko to co zawierało pudełko. Naprawdę warto.

catering

Ja od długiego czasu korzystam z careingu Biało Eat Fit. jest zdrowo smacznie i estetycznie. potrawy naprawde smakuja i efekty widac. jakosc zdecydowanie warta swojej ceny rozmawiałem z dietetyczka ułozyla mi diete polecila paleo bez nabialu 3000 kcal. firma ma indywidualne podjescie i da sie z nimi dogadac :)

Fajnie jest przed kupieniem takich pudełek w ciemno kupić zestaw testowy lub omówić zalecenia do diety z dietetykim. Ja miałam takie możliwości i zdecydowałam się na dietę of Fit and Food z Gdańska. Najsmaczniejsze desery mają, a próbowałam już 3 innych cateringów dietetycznych :) polecam!

catering

Catering dietetyczny to jest chyba najlepsza opcja dla osob, ktore chca schudnac a nie maja czasu na gotowanie. Jednak przy zdrowym jedzeniu trzeba spedzic troche czasu w kuchni i to wszystko powazyc. Ja po miesiacu się poddałam i teraz zamawiam jedzonko ze zdrowego smaku. Zaluje ze nie zaczelam tak robic wczesniej,bo cenowo wychodzi mi to tak samo, a jest o wiele smaczniej i wygodniej:)

dieta

Powiem szczerze ze poczatkowo bylam negatywnie nastawiona do tego pomyslu,ale z natloku obowiazkow i przygotowan weselnych - dalam sie skusic. Zamawiam jedzonko juz jakis 7 tydzien i musze przyznac, ze to jednak jest rewelacyjna sprawa dla osob ktore zyja w ciaglym biegu, a chca trzymac wagę :) Ja akurat zamawiam diete dla aktywnych ze Zdrowego Smaku :) Dla osob wiecznie zabieganych- mega polecam :)

Pudełka

Jasne, że warto! Myślałam, że będzie drogo, niesmacznie, będę chciała podjadać... Prawda jest taka, że wręcz oszczędzam. Nie jem na mieście niekoniecznie zdrowych dań, drogich niejednokrotnie... Nie kupuję niepotrzebnych produktów. Ogólnie kupuję tylko wodę. :) Polecam! (sama korzystam z Tummy Heaven - są fantastyczni)

dieta pudełkowa

Dieta pudełkowa to rewelacja dla osób zaganianych, które nie mają czasu gotować, a chcą o siebie dbać. Długo się zastanawiałam, czy skorzystać, bo bałam się, że trafię na kiepską firmę. Tymczasem zamawiam pudełka z lunabox i muszę powiedzieć, że bardzo rzetelna firma:) Dużo ćwiczę, więc wybrałam dietę dla aktywnych :)

Polecam diety pudełkowe! Mojej mamie w prezencie zasponsorowałam 3 miesiące takiej diety i schudła 12kg - musiała bo ma problemy z cukrzycą i kolanami. wybraliśmy opcję 1000kcal od Food and Fit (wcale nie mało - mama ma 62 lata, nie może ćwiczyć, czasem dojadała jakieś owoce) i wszystko jej bardzo smakowało i wyszło na zdrowie! :)

Ja rowniez jak najbardziej polecam takie diety :) Sama zamawiam juz pare miesiecy ze zdrowego smaku u siebie w Białymstoku :)

Warto

Ja sobie wykupiłam catering z lunabox i jestem bardzo zadowolona. Jestem bardzo zapracowaną osobą i nie wyobrażam sobie w tygodniu robić zakupów na każdy dzień, gotować, a potem sprzątać. W mojej sytuacji to był jedyny słuszny wybór. Świetne rozwiązanie!

ekstra

Moim zdaniem to super pomysł i duże ułatwienie dla kogoś kto pracuje, ma życie towarzyskie i nim się oglądnie dzień się kończy.. Od dwóch miesięcy jestem na diecie dla aktywnych z firmy Zdrowy Smak. Dania są pyszne, różnorodne a ja nie martwię się co zjem na obiad :)

Lubie cateringi, zamawiam zwłaszcza wtedy, kiedy chcę trochę schudnąć. Aktualnie zamawiam na stronie slim-diet.pl, samemu na pewno nie udałoby mi się ułożyć tak zróżnicowanego jadłospisu.

Sylwia

ja sie skusilam na catering Zdrowy Smak u mnie w Białymstoku i jestem mega zadowolona. Nie mam czasu na robienie posilkow, a chce schudnac, wiec to zdecydowanie najlepsza opcja

Warto znając odpowiednią firmę

Zdarzyło mi się próbowac kilku cateringów, bo koleżanki korzystają i nigdy mi to nie smakowało, a one twierdziły że super. W końcu przełamałam się zaczęłam szukać firmy pod swoim kątem i udało się. W tej chwili korzystam z diety w Przełom w odżywianiu - tutaj zagrało wszystko, a w szczególności smak potraw. Także kwestia dobrania odpowiedniej firmy/diety. Finansowo niestety nie jest idealnie, ale niestety wygoda kosztuje;)

Tummy Heaven

jedyna dieta godna uwagi, to zdecydowanie Tummy Heaven. jedzenie aromatyczne, pyszne, mozliwosc (bezplatna!) konsultacji z dietetykiem, wszystko na 100%, swietnie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

catering

Te pudełka co ja kupuję są ze strony wygodnadieta.pl. Jedzneie jest robione na świeżo przez kucharzy, sam skład z kolei jest opracowany przez dietetyka. Bardzo fajne rozwiązanie jeśli ktoś chce trochę zrzucić kilogramów...Oczywiście jeśli je się tylko to co w pudełkach przez cały dzień a nie podjada w międzyczasie.

warto!!

Dobrze dobrana dieta to tylko zawsze działa na plus dla naszego organizmu. Korzystam z diety od pół roku i widze same zalty. Schudłam, pozbyłam się złego samopoczucia w koncu zaczelam czuc ze zyje. No i nie stoje w kuchni pol dnia jak wczesniej.

750

Ja płacę za miesiąc 750 zł. Jem 3 posiłki i jestem pełna. Ostatnie badania pokazują, że więcej się chudnie na 3 posiłkach. Zarabiam akurat tyle że nie jest to dla mnie wydatek. Jak ktoś z Poznania to obadajcie catering co mi te dietę przygotowuję - jedzeniemarzenie.

:O

Ja zamówiłam z groupona jakąś opcje ale nie wiedziałam że jest taka tańsza! A w sumie ja wolę jeść 3 posiłki niż 5. Wszystko co piszesz to prawda :) Poza tym jedzenie jest na prawdę pyszne.

mniam mniam

Mnie przekonał mniam mniam catering bo na tle innych wychodzi stosunkowo tanio a jedzenie jest smaczne i fajnie przygotowane. Mi dużo do szczęścia nie potrzeba a tutaj porcje są idealne.

Dieta z Katowic

Ja mega polecam dietę z Personal Chef z Katowic, ja brałam opcję POST bo chciałam szybko schudnąć w krótkim czasie a to jest dieta owocowo warzywna więc się udało także polecam z całego serca!

warto

Jeśli tylko ktoś nie ma czasu na gotowanie albo po prostu nie lubi, albo jeszcze inaczej chciałby schudnąć a nie gotuje dietetycznych rzeczy - to to jest jedyne rozwiązanie. Ja nie umiem gotować a chcę schudnąć więc zamawiam posiłki jedzeniemarzenie z Poznania. Jedzenie jest na czas(pracuję na 6) a poza tym dobrze smakuję i chudnę!

dieta

Myślę, że jak najbardziej warto sie skusic na taką dietę i przetestowac ją na własnej skórze. Ja od jakiegoś czasu korzystam z diety pudełkowej optimal fit z krakowa i jestem z niej niesamowicie zadowolona. Przede wszystkim dania są bardzo smaczne i świetnie przygotowane.

catering

jak najbardziej warto sie skusić na taką dietę i przekonac się jak to wygląda i czy nam odpowiada. ja od kilku miesięcy odżywiam sie wyłącznie z cateringiem dietetycznym warszawski dzień od pana gesslera i jestem bardzo zadowolona. Efekty są, bo chudne, a dania sa smaczne.

dieta

Też uważam, że to świetne rozwiązanie dla wszystkich osób zapracowanych. Ja teraz korzystam z diety pudelkowej tummy heaven, z która udało mi się zrzucić zbędne kilogramy!

lunabox

ja jestem zdania, że warto bo sama spróbowałam i korzystam do tej pory.. nie jest to tania inwestycja ale bardzo wygodna i smaczna, od kilku miesięcy jadam z Lunabox - nauczyłam się regularności i zrzuciłam już trochę zbędnych kg co mnie bardzo cieszy

Blanka

Jestem bardzo zadowolona! Wszystko na czas, posilki bardzo smaczne i roznorodne. Nie gotuje juz od miesiaca dzieki ntfy :) super aplikacja, bardzo intuicyjna. Kod rabatowy 5%: kot515339

warto

Kogo na to stać :) Wiesz jak ktoś pracuje od rana do nocy, nie ma czasu gotować a musi koniecznie przejść na dietę np. ze względów zdrowotnych to wybiera takie proste a zarazem skuteczne rozwiązanie. Tylko do tego też trzeba podejść z głową. Nie wystarczy zamówić catering na cały miesiąc i po temacie. Bardzo mądrze do tematu podeszła na przykład Pani Kożuchowska, która taką dietę poprzedziła badaniem kodu DNA (pomijając fakt, że przepłaciła bo NutriFit to koszt niecałe tysiąc zł) dzięki czemu idealnie mogła dobrać plan treningowy i dietę do swoich indywidualnych potrzeb.

Moim zdaniem jakieś badania DNA żeby zamówić catering dietetyczny to już lekka przesada... myślę, że wystarczy wizyta u dietetyka, który zrobi z Tobą wywiad, zleci podstawowe badania krwi i na podstawie tego ułoży dietę (w zależności również od Twojego stylu życia). Nie neguję, być może się mylę, jednak wizyta u dietetyka mi wystarczy. Na rynku jest wiele firm, które oferują catering dietetyczny po konsultacji ze specjalistą Maczfit, FitKing czy Bodychief https://fitking.pl/trojmiasto/.

Fit Apetit

Korzystam regularnie od 2 lat i nie wyobrażam sobie życia bez diety pudełkowej. Dla osób, które pracują od rana do wieczora a w między czasie chcą jeszcze zadbać o siebie, wyskoczyć na trening to idealne rozwiązanie. Zanim znalazłam mój ukochany catering obskoczyam chyba z 10 firm. Teraz jestem wierna tylko Fit Apetit Catering dla wymagających :*

warto

Moim zdaniem warto zainwestować w swoje zdrowie :) ja jestem z wawy i zamawiam z wysmakowani.waw.pl bardzo smaczne jedzenie.

ja się skusiłam na poznański catering Tummy Heaven i szczerze to są najlepiej wydane i zainwestowane pieniadze :)

zdrowe catering Dietetyczny Wrocław

Polecam spróbować zdrowe catering Dietetyczny Wrocław. Musiałam zrezygnować z przyrządzania posiłków z powodu złamania nogi. Męża nie ma praktycznie cały dzień w domu, a ja musiałam coś jeść ;) Na catering zdrowe trafiłam na Instagramie i postanowiłam zamówić zestaw próbny na 4 dni :) Ta decyzja okazała się jedną z lepszych w moim życiu :D Posiłki okazały się nieziemsko smaczne. Od tamtej pory minęły już dwa miesiące, noga doszła do siebie, a ja nie wyobrażam sobie dnia bez cateringu zdrowe. Naprawdę warto spróbować nawet na 4 dni i przekonać się, ze dieta "pudełkowa" tez może być smaczna :)

na taki catering tak, oczywiście, natomiast poczytaj menu i poszukaj jakiejś dobrej diety
sama zamawiam z WygodnaDieta.pl, bo maja różnorodną ofertę (niektórych składników nie mogę jeść), a do tego są w przystępnej cenie i nie muszę się martwić o ich wartość kaloryczną - wszystko wymierzone

polecam

Polecam Pracowanie Smaku! trenuej profesjonalnie i korzystam z ich usług jestem bardzo zadowolony z dań jak i ze współpracy

katering Pracownia Smaku

Nie polecam firmy Pracownia Smaku, zamówiłam dietę z myślą, że będę odżywiać się zdrowiej przy mojej chorej tarczycy, jednak codziennie jest tylko wieprzowina, w regulaminie piszą, że nie można zrezygnować z diety w połowie zamówienia, zapłaciłam 1000 zł a posiłki muszę wyrzucać.

happy diet

Jak w temacie, korzystam z happy-diet.pl. Oni działają ani w Krakowie. Jakby ktoś planował zaopatrzyć się w dietę cateringową, to polecam! Stosunek jakości do ceny - b. dobry :)

Co prawda z Krakowa

Co prawda jestem z Krakowa i krozyta, z tutejszego Optimal Fit i mogę mega polecić. To wcale nie są takie duże pieniadze, jak sie do tego podejdzie z głową. W weekend można samemu gotować, czy ugotować też na kilka dni do przodu. Albo korzystać w awaryjnych sytuacjach, gdy wiadomo, że nie będzie czasu na gotowanie. Jeden całodniowy catering to często koszt jednego obiadu na mieście ;) więc ostatecznie się opłaca wg mnie

pudełka

W Warszawie polecam wysmakowani.waw.pl mają dobre ceny (szczególnie przy abonamentach organizują fajne promocje) i bardzo smaczne, różnorodne jedzenie. Od dawna od nich zamawiam i złego słowa nie mogę powiedzieć.

Polecam

Ja dzięki mojej koleżance stosuje catering domowy happy-diet.pl. Każdy znajdzie tam coś dla siebie

Najlepszycatering

W Krakowie polecam HAPPY-diet.pl
Mają świeże jedzenie, gamę dobrych propozycji. I dla każdego: sportowca, zabieganego pracownika korporacji, leniwych, wegetarian... etc. Śmiało! Sama wiem jak solidnie podchodzą do tematu.

Warto

Ja się skusiłam i nie żałuję. Wygodne, całkiem opłacalne rozwiązanie szczególnie, gdy ktoś musi pilnować odpowiednich proporcji składników odżywczych i kaloryczności. Moim faworytem wśród kateringów jest ten od FitBoxów. Ciekawe propozycje dań, świeże składniki, estetyka przygotowanych posiłków czyli idealnie.

Czemu nie, catering dietetyczny to bardzo wygodne i ciekawe rozwiązanie. Codziennie zestaw różnorodnych posiłków. Nie trzeba robić zakupów, gotować, wymyślać, a nawet zmywać naczyń. Dobrze byłoby tylko wybrać odpowiedni rodzaj diety pudełkowej, w czym może pomóc taka porównywarka https://napudelkach.pl/ Ja korzystam od czasu do czasu z diet pudełkowy, ale nie jest to stale.

re

W Gdańsku polecam ich - hfood.pl Przetestowałem 3 firmy. Oni wypadli najlepiej - głównie ze względu na jakość jedzenia. Akurat na tym punkcie jestem mocno nakręcony i po prostu zależy mi, żeby ta jakość była zawsze w porządku. Tutaj widać, że produkty były świeże. Wszystko dobieracie sobie online. Sami ustalacie, ile ma kalorii i w jakie dni chcecie to dostawać. Można też na weekendzie.

ja zamówiłam sobie Fit Fragola i jestem już na ich diecie prawie miesiąc. Zdecydowałam się na dietę wegetariańską. Dietę na bank u nich przedłużam, ale chyba teraz wypróbuję dietę bezglutenową tak z ciekawości ;) powiem szczerze że jestem z nich mega zadowolona. Mają po prostu bardzo smaczne jedzenie no i są w przystępnej cenie :)

Dieta pudełkowa nie jest zgodna z naszym dziennym zapotrzebowaniem. Często nie wiemy co jemy i ile tego tam jest. A po pierwsze czy jest świeże bo zazwyczaj daty i składników nie ma wypisane, więc po co się tym zajmować. Wszelkie reklamy o tym ,że tanio można kupić to chwyt marketingowy.
Najlepszym wyjściem jest opieka trenerska i plan żywieniowy. Jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam do rozmowy.

Ja jestem jak najbardziej "za" jeśli chodzi o cateringi dietetyczne. Szczególnie w dobie pandemii gdzie unikam wychodzenia z domu itp. O wiele wygodniej jest kiedy jedzenie mam dostarczane pod drzwi, a poza tym... jest smaczne i dobrze zbilansowane energetycznie :) Sama jestem na diecie klasycznej Miód Malina. I odkąd się "u nich" stołuję to przyznam szczerze, że mam o wiele więcej siły, czuje się lepiej i wysmuklałam :) Bez żadnych wyrzeczeń!

Na smaczne posiłki możesz liczyć w ofercie pomidorirukola.pl/. Dietę można zestawić pod siebie więc jest duża wygoda, każdego dnia masz świeże jedzenie z zestawieniem kalorycznym odpowiednio więc zdecydowanie oferta godna zainteresowanie.

Ja jestem już pół roku na cateringu dietetycznym Miód Malina i w życiu nie zamieniłabym tych posiłków na nic innego. To jest bardzo wygodna sprawa. A przy tym pozwala po prostu trzymać dietę i bilans kaloryczny.
Moim zdaniem gdy nie ma się czasu na gotowanie, wybór cateringu dietetycznego jest naprawdę dobrym rozwiązaniem. Sama stosuję dietę ketogeniczna od Warszawskiego Wiktu i nie wyobrażam sobie, abym miała z niej zrezygnować. Spędzałam na gotowaniu naprawdę dużo czasu. Obecnie, mogę przeznaczyć go na inne czynności.

Jasne, że warto skorzystać z cateringu dietetycznego :) Ja pudełka zamawiam z MealBag jestem ciągle zabiegana, więc dla mnie to świetna opcja, bo nie mam czasu sama gotować. Posiłki mam dostarczane o konkretnych porach, więc nie muszę się niczym martwić. Ogólnie jedzonko bardzo mi smakuje i jest różnorodne :D

Ja korzystam ze ZdrowyDoping.com już ponad 3 miesiące... z wakacyjną przerwą ;) Super, że wróciłam ! Nie dość, że jest to mega wygodne, to przede wszystkim smaczne i bardzo ładnie podane.
Do tego dostawy mam koło 18-20tej a nie 1/2 w nocy ;) a potem jedzenie stojące cała noc na klatce ;)

Ja dużo pracuję i nie mam czasu na gotowanie a zależy mi na zbilansowanej diecie z odpowiednią kalorycznością. Dlatego zamawiam catering dietetyczny. Po różnych próbach zostałam na stałe przy Nice To Fit You. Jestem bardzo zadowolona, a główną zaletą jest to, że mogę sobie wybierać sama posiłki.

Moim zdanie catering dietetyczny jest super rozwiązaniem dla osób które: nie mają czasu na zakupy, gotowanie itp., nie potrafią gotować, nie umieją trzymać diety, żyją same i tylko dla siebie przygotowują jedzenie, mają jakieś alergie pokarmowe typu gluten czy laktoza, potrzebują specjalnej diety np. dla insulinoopornych... Jak widać jest to spora grupa osób. Ja się do nich zaliczam i korzystam z cateringu od firmy Burak Dieta, jedzenie jest smaczne, porcje jak dla mnie czasem nawet zbyt duże :) Wygoda naprawdę duża, nie martwię się w ogóle, co zjem, co ugotuję, gdzie kupię itp. itd. Polecam każdemu taką opcję :)

I ja należę do fanek cateringu dietetycznego, bo nie za bardzo lubię gotować :D A i czasu mi na to szkoda. Jestem wierna od tamtego roku cateringowi Tanie Szamanie i na pewno nie zmienię tego. Faktycznie mają meeeega tanio, dietetycznie też no i smacznie. Polecam ;)

Czy ktoś otwierał taki biznes? Jest szansa na 20 tysięcy dotacji i zastanawiam sie czy nie celować.

20 tys na catering to mało. Prowadzę catering, jestem tez Dietetykiem, więc nie muszę takiego specjalisty zatrudniać. Będziesz musiała kupić też samochód. I to nie byle jaki, bo z chłodnią. A to juz koszt ok 20 tys lekko. Jesli będziesz korzystać z firmy zewnetrznej do rozwozow, przyjmując, że będziesz miała np 50 zamówień, zapłacisz im ponad 400 zł dniówki. A to da Ci kwotę ponad 8 tys miesięcznie... Dolcz do tego jeszcze wykonanie strony, materiałów reklamowych - to ok 5 tys. Jesli nie znasz się na tym, nie jestes dobrym kucharzem, czy dietetykiem, masz ich zatrudnić, to nir wiem czy warto. Teraz każdy chce uderzyć w catering, a nawet nie wie co go czeka . Ogólnie polecam skontaktować się z firmą:
https://www.kaletagroup.pl/przemyslowe-instalacje-chlodnicze
Powinni doradzić ile będzie kosztowało kompleksowe wyposazenie gastronomiczne oraz chłodnicze.

Moim zdaniem fajna opcja z taką dietą pudełkową... sama zamawiam i sobie chwalę :) nie musze liczyc kalorii sama, bo wszystko mam idealnie zbilansowane pod tym względem. Posilki sycące,nie chodze glodna, nie podjadam :) ja zamawiam z medidieta.pl :)

W cateringu Pomelo nie musisz brać diety standaryzowanej, tylko umożliwiają stworzenie własnego koszyka przy wsparciu dietetyka, bezpłatnie. Jeżeli masz jakieś wykluczenia produktowe, nie możesz czegoś jeść to jedna z ciekawszych propozycji. No i pod kątem zdrowotnym bardzo bezpieczna.
do góry