Widok

Dire Straits Experience

Dire Straits Experience Temat dostępny też na forum:
Minęło już ponad 35 lat, kiedy piosenka "Sultans of Swing" zdominowała rozgłośnie na całym świecie i w tym czasie powstało legendarne Dire Straits. Grupa ze 120 milionami sprzedanych albumów pisała historię rocka i wyprzedawała koncerty na największych stadionach, a Mark Knopfler osiągnął szczyt muzyczny. Grupa koncertowała w podstawowym składzie zaledwie 15 lat, ale ogromne ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To nie jest Cover Band

Nie jest to też oryginalny zespół-co sugeruje nazwa przecież, ale w zespole tym występuje oryginalny członek Dire Straits.I to nie byle jaki członek-saksofonista grupy. Jedyny saksofonista zespołu w historii.Zmieniali się gitarzyści, zmieniali się perkusiści-ale saksofonista - Chris White był tylko jeden.
To muzyk który był w kapeli 10 lat-w czasach jej największej świetności, nagrał z nią jeden z najważniejszych albumów w historii rocka-Brothers In Arms. Jest oryginalnym wykonawcą jednego z najbardziej znanych motywów saksofonowych w światowej muzyce-motywu z utworu Your Latest Trick.
Ja idę choćby dla tego utworu i dla tego saksofonowego sola. Nikt mnie nie oszukuje ze zagra Dire Straits-zagra Dire Straits Experience.
Komuś się nie podoba -to po co to narzekanie-przecież nikt nikogo nie zmusza. Ja się cieszę że jest możliwość zobaczenia tego zespołu w Gdyni.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

To Grażyny i Jacusie są wybredne

nie dla wiejskich lekarzyn

A cio to za pajace. Fajne dla nieudaczników lekarskich
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Fakt, że w studio Mark jest bardziej gawędziarzem, ale na koncertach daje czadu, wystarczy w necie posłuchać Hill Farmer's Blues czy Speedway to Nazareth. Uwielbiam go nieprzerwanie od 26 lat
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czyżby grali z playbacku?

w innym przypadku na pewno bym poznał
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jakie te Janusze teraz wybredne.

Knopflera im się zachciewa.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

MICK

Chomik Micka Jaggera czyli taki ChoMick.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

500 zł za cover band???

No ludzie...
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

A mnie tam to smakowało.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czyli

Dzisiejsi dyżuranci ;)

idealne dla lekarzy nieudaczników.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kasia

Bylam na tym koncercie na malcie bo tu sezonowo pomieszkuje Super Polecam
Duzo roznych gitar fajne glosy
Bedzie Pan zadowolony !!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chopin, Bach, Mozart

Dawno wąchają kwiatki od spodu, a ich tribute-bandy dają koncerty do dziś :)

Ostatnio odkryłem, że większość wielkich zespołów ma w Polsce swoje tribute-bandy, które są naprawdę niezłe (polecam koncerty w Wydziale Remontowym). Dire Straits ma u nas tribute band o nazwie Solid Rock, U2 ma przynajmniej 2 dobre tribute bandy z południa Polski, widziałem kiedyś Deep Purple z Pruszcza, albo z Tczewa (nie wiem, czy jeszcze istnieją), Matallica - Alcohollica (ze Śląska, genialna kapela), Black Sabbath (nie pamiętam nazwy tributa). Zabawa przy tym jest świetna i tania.

Wymienione kapele grają naprawdę dobrze i na pewno odbiór muzyki jest lepszy niż z jakiejkolwiek płyty oryginału, mimo niedociągnięć, odstępstw, a w niektórych momentach wartości dodanych przez zdolnych lokalnych muzyków. Zdarzają się świetne solówki, czy aranżacje lepsze od oryginału, czasem nieźle przerobione teksty po polsku.

Do czego bym się przyczepił w wypadku tribute bandu? Do ceny. Nasze występują po 20-30 zł/bilet, a ten Dire Straits Experience to dla mnie gruba przesada.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wyrobom czekoladopodobnym mówimy stanowcze NIE !

Jak w temacie.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lipa

Czasem warto poczytac nizeli sie napalac, dobrze ze jednak nie nabylem biletow na DS bez Marka. Kasa leci na Depeche Mode, Billy Idola i Rogera Watersa to choc beda oryginaly.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie idziesz - nie dowiesz się

Ignorancja jest rozkoszą :) Ale nie rozwija.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Niestety, dziś Mark Knopfler to już nie on sprzed 20, 30 lat. Bardziej nadaje się do wolnych, folkowych kawałków.
Zdecydowanie wolę Dire Straits, niż jego solową karierę. A tu chłopaki grają nieźle.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Widziałeś? Słyszałeś? Każdy troll ma prawo coś napisać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pewnie gdybyś był na koncercie z zamkniętymi oczami - nie poznałbyś, czy gra Knopfler, czy kto inny.
To, co prezentujesz, to taki prymitywny trolling. Pewnie całe twoje życie jest takie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 19

Inne tematy z forum Rozrywka

Nocny Duathlon w Porcie Lotniczym Gdańsk 2026 (5 odpowiedzi)

Zbliża się kolejna już edycja Nocnego Duathlonu w Porcie Lotniczym Gdańsk im. Lecha Wałęsy. To...

XXIV Ogólnopolski Konkurs Tańca im. Wojciecha Wiesiołłowskiego (3 odpowiedzi)

Gdańsk ponownie staje się stolicą polskiego baletu. Już w połowie kwietnia mury Ogólnokształcącej...

Matylda / Łukasiewicz (8 odpowiedzi)

To był najdłuższy dzień Matki, jaki wyśpiewała ta ziemia. Byliście z nami od pierwszych wersów,...

do góry