Widok

Dire Straits Experience

Dire Straits Experience Temat dostępny też na forum:
Minęło już ponad 35 lat, kiedy piosenka "Sultans of Swing" zdominowała rozgłośnie na całym świecie i w tym czasie powstało legendarne Dire Straits. Grupa ze 120 milionami sprzedanych albumów pisała historię rocka i wyprzedawała koncerty na największych stadionach, a Mark Knopfler osiągnął szczyt muzyczny. Grupa koncertowała w podstawowym składzie zaledwie 15 lat, ale ogromne ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chopin, Bach, Mozart

Dawno wąchają kwiatki od spodu, a ich tribute-bandy dają koncerty do dziś :)

Ostatnio odkryłem, że większość wielkich zespołów ma w Polsce swoje tribute-bandy, które są naprawdę niezłe (polecam koncerty w Wydziale Remontowym). Dire Straits ma u nas tribute band o nazwie Solid Rock, U2 ma przynajmniej 2 dobre tribute bandy z południa Polski, widziałem kiedyś Deep Purple z Pruszcza, albo z Tczewa (nie wiem, czy jeszcze istnieją), Matallica - Alcohollica (ze Śląska, genialna kapela), Black Sabbath (nie pamiętam nazwy tributa). Zabawa przy tym jest świetna i tania.

Wymienione kapele grają naprawdę dobrze i na pewno odbiór muzyki jest lepszy niż z jakiejkolwiek płyty oryginału, mimo niedociągnięć, odstępstw, a w niektórych momentach wartości dodanych przez zdolnych lokalnych muzyków. Zdarzają się świetne solówki, czy aranżacje lepsze od oryginału, czasem nieźle przerobione teksty po polsku.

Do czego bym się przyczepił w wypadku tribute bandu? Do ceny. Nasze występują po 20-30 zł/bilet, a ten Dire Straits Experience to dla mnie gruba przesada.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kasia

Bylam na tym koncercie na malcie bo tu sezonowo pomieszkuje Super Polecam
Duzo roznych gitar fajne glosy
Bedzie Pan zadowolony !!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

idealne dla lekarzy nieudaczników.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czyli

Dzisiejsi dyżuranci ;)

A mnie tam to smakowało.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

500 zł za cover band???

No ludzie...
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

MICK

Chomik Micka Jaggera czyli taki ChoMick.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jakie te Janusze teraz wybredne.

Knopflera im się zachciewa.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czyżby grali z playbacku?

w innym przypadku na pewno bym poznał
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fakt, że w studio Mark jest bardziej gawędziarzem, ale na koncertach daje czadu, wystarczy w necie posłuchać Hill Farmer's Blues czy Speedway to Nazareth. Uwielbiam go nieprzerwanie od 26 lat

A cio to za pajace. Fajne dla nieudaczników lekarskich
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie dla wiejskich lekarzyn

To Grażyny i Jacusie są wybredne

To nie jest Cover Band

Nie jest to też oryginalny zespół-co sugeruje nazwa przecież, ale w zespole tym występuje oryginalny członek Dire Straits.I to nie byle jaki członek-saksofonista grupy. Jedyny saksofonista zespołu w historii.Zmieniali się gitarzyści, zmieniali się perkusiści-ale saksofonista - Chris White był tylko jeden.
To muzyk który był w kapeli 10 lat-w czasach jej największej świetności, nagrał z nią jeden z najważniejszych albumów w historii rocka-Brothers In Arms. Jest oryginalnym wykonawcą jednego z najbardziej znanych motywów saksofonowych w światowej muzyce-motywu z utworu Your Latest Trick.
Ja idę choćby dla tego utworu i dla tego saksofonowego sola. Nikt mnie nie oszukuje ze zagra Dire Straits-zagra Dire Straits Experience.
Komuś się nie podoba -to po co to narzekanie-przecież nikt nikogo nie zmusza. Ja się cieszę że jest możliwość zobaczenia tego zespołu w Gdyni.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie wierze, to po co koncert jak nie ma Marka. Szkoda kasy

i co z tego. To jakby kotlet był z psa ale na dobrym oleju smażony

Znawca

Kolego jestes troche w błedzie. Chris white nie byl pierwszym saksofonem w zespole, pierwszy byl Mel Collins, uwieczniony na klasycznej Alchemy. Poza tym White nigdy nie byl pelnoprawnym czlonkiem zespolu, tylko sesyjnym i koncertowym. Oficjalni czlonkowie zespolu to Knopflerowie, Illsley, Withers, Clark i Fletcher. Tylko oni zreszta zostali zaproszeni na tegoroczna ceremonie Rock and roll hall of fame. Dodam, ze na koncert sie wybieram :)

W czerwcu w Borsku zagra Rolling Stones.

Właściwie, to będzie tam w sumie tylko konserwator i hydraulik, pracujący dla podwykonawcy remontu garderoby sekcji sprzątającej po koncercie. No ale ich słyszeli!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

gdzie wybudują scenę? na terenie dawnego lotniska wojskowego?

Znawca tematu

To nie jest Dire straits. Chris white nie byl pierwszym saksofonem w zespole, pierwszy byl Mel Collins, uwieczniony na klasycznej Alchemy. Poza tym White nigdy nie byl pelnoprawnym czlonkiem zespolu, tylko sesyjnym i koncertowym. Oficjalni czlonkowie zespolu to Knopflerowie, Illsley, Withers, Clark i Fletcher. Tylko oni zreszta zostali zaproszeni na tegoroczna ceremonie Rock and roll hall of fame. Dodam, ze na koncert sie wybieram :)

Inne tematy z forum Rozrywka

Sopot Stand-up Festival 2026 (8 odpowiedzi)

Please, Stand-up prezentuje: Sopot Stand-up Festival 2026. Już 17 lipca w Operze Leśnej wystąpi...

Tom Jones - Come Gather Round Tour 2026 (9 odpowiedzi)

TOM JONES w lipcu wystąpi w Polsce w ramach trasy Come Gather Round Tour 2026!Tom JonesTom Jones...

Anyma - ÆDEN World Tour (12 odpowiedzi)

Cyfrowa rewolucja i wizjonerskie melodic techno po raz pierwszy w Polsce w tak spektakularnej...

do góry