Widok

Dire Straits Experience

Dire Straits Experience Temat dostępny też na forum:
Minęło już ponad 35 lat, kiedy piosenka "Sultans of Swing" zdominowała rozgłośnie na całym świecie i w tym czasie powstało legendarne Dire Straits. Grupa ze 120 milionami sprzedanych albumów pisała historię rocka i wyprzedawała koncerty na największych stadionach, a Mark Knopfler osiągnął szczyt muzyczny. Grupa koncertowała w podstawowym składzie zaledwie 15 lat, ale ogromne ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To nie jest Cover Band

Nie jest to też oryginalny zespół-co sugeruje nazwa przecież, ale w zespole tym występuje oryginalny członek Dire Straits.I to nie byle jaki członek-saksofonista grupy. Jedyny saksofonista zespołu w historii.Zmieniali się gitarzyści, zmieniali się perkusiści-ale saksofonista - Chris White był tylko jeden.
To muzyk który był w kapeli 10 lat-w czasach jej największej świetności, nagrał z nią jeden z najważniejszych albumów w historii rocka-Brothers In Arms. Jest oryginalnym wykonawcą jednego z najbardziej znanych motywów saksofonowych w światowej muzyce-motywu z utworu Your Latest Trick.
Ja idę choćby dla tego utworu i dla tego saksofonowego sola. Nikt mnie nie oszukuje ze zagra Dire Straits-zagra Dire Straits Experience.
Komuś się nie podoba -to po co to narzekanie-przecież nikt nikogo nie zmusza. Ja się cieszę że jest możliwość zobaczenia tego zespołu w Gdyni.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

To Grażyny i Jacusie są wybredne

nie dla wiejskich lekarzyn

A cio to za pajace. Fajne dla nieudaczników lekarskich
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Fakt, że w studio Mark jest bardziej gawędziarzem, ale na koncertach daje czadu, wystarczy w necie posłuchać Hill Farmer's Blues czy Speedway to Nazareth. Uwielbiam go nieprzerwanie od 26 lat
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czyżby grali z playbacku?

w innym przypadku na pewno bym poznał
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jakie te Janusze teraz wybredne.

Knopflera im się zachciewa.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

MICK

Chomik Micka Jaggera czyli taki ChoMick.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

500 zł za cover band???

No ludzie...
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

A mnie tam to smakowało.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czyli

Dzisiejsi dyżuranci ;)

idealne dla lekarzy nieudaczników.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kasia

Bylam na tym koncercie na malcie bo tu sezonowo pomieszkuje Super Polecam
Duzo roznych gitar fajne glosy
Bedzie Pan zadowolony !!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chopin, Bach, Mozart

Dawno wąchają kwiatki od spodu, a ich tribute-bandy dają koncerty do dziś :)

Ostatnio odkryłem, że większość wielkich zespołów ma w Polsce swoje tribute-bandy, które są naprawdę niezłe (polecam koncerty w Wydziale Remontowym). Dire Straits ma u nas tribute band o nazwie Solid Rock, U2 ma przynajmniej 2 dobre tribute bandy z południa Polski, widziałem kiedyś Deep Purple z Pruszcza, albo z Tczewa (nie wiem, czy jeszcze istnieją), Matallica - Alcohollica (ze Śląska, genialna kapela), Black Sabbath (nie pamiętam nazwy tributa). Zabawa przy tym jest świetna i tania.

Wymienione kapele grają naprawdę dobrze i na pewno odbiór muzyki jest lepszy niż z jakiejkolwiek płyty oryginału, mimo niedociągnięć, odstępstw, a w niektórych momentach wartości dodanych przez zdolnych lokalnych muzyków. Zdarzają się świetne solówki, czy aranżacje lepsze od oryginału, czasem nieźle przerobione teksty po polsku.

Do czego bym się przyczepił w wypadku tribute bandu? Do ceny. Nasze występują po 20-30 zł/bilet, a ten Dire Straits Experience to dla mnie gruba przesada.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wyrobom czekoladopodobnym mówimy stanowcze NIE !

Jak w temacie.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lipa

Czasem warto poczytac nizeli sie napalac, dobrze ze jednak nie nabylem biletow na DS bez Marka. Kasa leci na Depeche Mode, Billy Idola i Rogera Watersa to choc beda oryginaly.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie idziesz - nie dowiesz się

Ignorancja jest rozkoszą :) Ale nie rozwija.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Niestety, dziś Mark Knopfler to już nie on sprzed 20, 30 lat. Bardziej nadaje się do wolnych, folkowych kawałków.
Zdecydowanie wolę Dire Straits, niż jego solową karierę. A tu chłopaki grają nieźle.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Widziałeś? Słyszałeś? Każdy troll ma prawo coś napisać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pewnie gdybyś był na koncercie z zamkniętymi oczami - nie poznałbyś, czy gra Knopfler, czy kto inny.
To, co prezentujesz, to taki prymitywny trolling. Pewnie całe twoje życie jest takie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 19

Inne tematy z forum Rozrywka

Liderki biznesu (4 odpowiedzi)

Są spotkania, z których wychodzi się z garścią wizytówek. Są też takie, po których wracasz do...

Konferencja Mindfulness z prof. Markiem Williamsem (5 odpowiedzi)

Uważność - odzyskaj spokój w pędzącym świecie, czyli jak dzięki uważności możemy lepiej radzić...

Bezpłatne badanie kręgosłupa dla osób aktywnych zawodowo (5 odpowiedzi)

Fundacja Innowacje dla Zdrowia realizuje projekt Mniej bólu, więcej ruchu plecy gotowe na...

do góry