Widok
Koszt zależy od wielu rzeczy min podróży, noclegu, tego jak i ile będziecie się przemieszczać na miejscu, co i gdzie jadac.
O noclegu w Disneyland nie powiem, bo nie wiem. My mieszkaliśmy u rodziny w centrum, ale ludzie polecają hotele Formuła 1. One są na peryferiach Paryża, podobnie jak Disneyland, ale z pewnością szybkie metro tam dojeżdża. Musicie przeliczyć cży bardziej opłaca wam sie nocowac w hotelu i wydać na dojazdy skoro chcecie być tam dwa dni cży lepiej nocowac w ich hotelu. Ceny są na pewno na ich stronie.
Lot tak jak ktoś pisał wizzair tylko ze musicie doliczyć 15E od osoby autobus z lotniska, które jest 1,5h drogi od paryża.
Do przemieszczanią się tam wiadomo metro.
My w lipcu z wózkiem przy takiej liczbie turystów strasznie sie nameczylismy, więc obiecalismy sobie że następnym razem tylko przed lub po sezonie. Marzy nam się maj. W sierpniu jest podobnie. Tłumy i kolejki.
A ile lat mają dzieciaczki?
Aha a propo kolejki to bilety wejściowe do D warto kupić online :-)
O noclegu w Disneyland nie powiem, bo nie wiem. My mieszkaliśmy u rodziny w centrum, ale ludzie polecają hotele Formuła 1. One są na peryferiach Paryża, podobnie jak Disneyland, ale z pewnością szybkie metro tam dojeżdża. Musicie przeliczyć cży bardziej opłaca wam sie nocowac w hotelu i wydać na dojazdy skoro chcecie być tam dwa dni cży lepiej nocowac w ich hotelu. Ceny są na pewno na ich stronie.
Lot tak jak ktoś pisał wizzair tylko ze musicie doliczyć 15E od osoby autobus z lotniska, które jest 1,5h drogi od paryża.
Do przemieszczanią się tam wiadomo metro.
My w lipcu z wózkiem przy takiej liczbie turystów strasznie sie nameczylismy, więc obiecalismy sobie że następnym razem tylko przed lub po sezonie. Marzy nam się maj. W sierpniu jest podobnie. Tłumy i kolejki.
A ile lat mają dzieciaczki?
Aha a propo kolejki to bilety wejściowe do D warto kupić online :-)
Byliśmy w Disneylandzie w lipcu w tamtym roku. Polecam organizacje samemu- po prostu taniej. Nocowaliśmy dwie noce w samym Paryżu, i dwie noce (trzy dni w samym Disneylandzie/ ich hotel Cheyenne) Wszystko rezerwowaliśmy przez internet. Warto wybrać hotele Disneylandowskie, bo wejścia są w cenie, dowóz do parku co 10 min. i co najważniejsze wchodzi się dwie godziny przed oficjalnym otwarciem. Powrót z nocnego laserowego pokazu jest też wtedy bezproblemowy i szybki.
Zdecydowanie taniej jest lecieć Wizzair z Gdańska do Paryż Beauvais.
Ja płaciłam 79zł w dwie strony
Z lotniska jedzie autobus koszt 16euro w jedną stronę
Do centrum dojeżdżasz metrem ,bilety 10szt kosztują 13,40euro
Mieszkałam na Montmarte ,nocleg z śniadaniem to 12euro .
Wejście do Disneylandu kosztuje 67euro,dojeżdża tam metro.
Zresztą metrem możesz się poruszać po całym mieście i w 1 dzień
można zwiedzić główne atrakcje ,jednak raczej nie z dzieckiem.
Niestety termin który macie jest najgorszym terminem,bo wiadomo
że wakacje,dużo ludzi i pogoda (nastaw się na dość wysoką temperaturę i mocne mżawki )
Jeżeli wszystko zaplanujecie już w marcu/kwietniu (nocleg i samolot)
będzie to dość tani wypad
Ja płaciłam 79zł w dwie strony
Z lotniska jedzie autobus koszt 16euro w jedną stronę
Do centrum dojeżdżasz metrem ,bilety 10szt kosztują 13,40euro
Mieszkałam na Montmarte ,nocleg z śniadaniem to 12euro .
Wejście do Disneylandu kosztuje 67euro,dojeżdża tam metro.
Zresztą metrem możesz się poruszać po całym mieście i w 1 dzień
można zwiedzić główne atrakcje ,jednak raczej nie z dzieckiem.
Niestety termin który macie jest najgorszym terminem,bo wiadomo
że wakacje,dużo ludzi i pogoda (nastaw się na dość wysoką temperaturę i mocne mżawki )
Jeżeli wszystko zaplanujecie już w marcu/kwietniu (nocleg i samolot)
będzie to dość tani wypad
BAJKOWO ,przebrania, zabawa i rozrywka dla dzieci i dorosłych.
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa , www.jolka-fasolka.pl
jak nie macie odwagi lub chęci samemu to jest taka wycieczka
http://www.rainbowtours.pl/europejskie-parki-atrakcji/zakwaterowanie-epr
sama ją rozważam ale za rok czy dwa. Generalnie rainbow to dobre biuro i sprawdzone dlatego raczej bym z nimi jechała. Cenowo wiadomo, że drożej ale jak masz pieniądze i nie chcesz się martwić organizacją to jaknajbardziej
http://www.rainbowtours.pl/europejskie-parki-atrakcji/zakwaterowanie-epr
sama ją rozważam ale za rok czy dwa. Generalnie rainbow to dobre biuro i sprawdzone dlatego raczej bym z nimi jechała. Cenowo wiadomo, że drożej ale jak masz pieniądze i nie chcesz się martwić organizacją to jaknajbardziej
Wygląda na dobre warunki ,póki mama2x nie dodasz 3 osób .
Skoro ktoś jest w Paryżu ,to już lepiej "zaliczyć" oba parki
za jednym pobytem.
Ja byłam sama w styczniu ( skusiła mnie cena biletu lotniczego)
W rodzinie zawsze raźniej,a przynajmniej masz jakieś wsparcie
Skoro ktoś jest w Paryżu ,to już lepiej "zaliczyć" oba parki
za jednym pobytem.
Ja byłam sama w styczniu ( skusiła mnie cena biletu lotniczego)
W rodzinie zawsze raźniej,a przynajmniej masz jakieś wsparcie
BAJKOWO ,przebrania, zabawa i rozrywka dla dzieci i dorosłych.
E tam, niekoniecznie worek :) Czasami wystarczy trochę poszukać, poszperać, popytać no i... potargować się :) Polecam zadzwonić i zasięgnąć opinii, na pewno nie zaszkodzi, a może przynieść wiele dobrego.
Poza tym podróż z dziećmi na własną rękę może być nieco ryzykowna, a tak to wszystkim zajmie się biuro podróży. Bez stresów i problemów :)
Poza tym podróż z dziećmi na własną rękę może być nieco ryzykowna, a tak to wszystkim zajmie się biuro podróży. Bez stresów i problemów :)
Jeśli kogoś stać, to warto wybrać się z biurem podróży i mieć wszystkie problemy z głowy. Ale dla kogoś, kto chciałby też na własną rękę pozwiedzać Paryż i zapłacić mniej, to zdecydowanie lepiej jest zorganizować wyjazd samemu, najlepiej poza sezonem, żeby nie trafić na tłumy w Disneylandzie. Przy długich kolejkach dzieci szybko się niecierpliwią i połowa radości z wyjazdu znika.
Korzystam z wypożczalni samochodów Fleet Center
Nie słuchajcie tych głupot. Polecam dla dzieciaków Disneland, chyba że są starsze - wtedy Heide-Park w Niemczech, niedaleko Hamburga. Niedaleko jest całkiem przyzwoity hotel Holiday Camp w Soltau. Dobre ceny. Polecam zamówić bilety do parku przez parkmania.pl maja dobre ceny i naprawdę błyskawicznie to załatwiają.
Ja jechałem z tym: http://www.lekierfrance.com/disneyland-cennik i jestem bardzo zadowolony, wklejam cennik!
"Telepanie" autobusem to dla niektórych dodatkowa atrakcja bo można zobaczyć sporo ciekawych miejsc, a i sama podróż jest niekiedy okazją do relaksu i wielu atrakcji :)
Jeśli jednak ktoś woli inne formy transportu, powinien porównywać oferty wielu biur np. Itaka, TUI, Neckermann itp. Polecam naszą stronę http://www.Wycieczka.pl gdzie możecie zestawić ze sobą wiele propozycji różnych biur podróży.
Jeśli jednak ktoś woli inne formy transportu, powinien porównywać oferty wielu biur np. Itaka, TUI, Neckermann itp. Polecam naszą stronę http://www.Wycieczka.pl gdzie możecie zestawić ze sobą wiele propozycji różnych biur podróży.
Nie musi być tak źle. Oczywiście jeśli wybierzemy drogie kierunki, to cena dla czteroosobowej rodziny może być wysoka, ale wybór ciekawych, ale tańszych miejsc to świetne rozwiązanie. Chorwacja, Bułgaria, Albania - to tylko niektóre propozycje. Jest tam pięknie, można wypocząć, a ceny zazwyczaj o wiele niższe. Polecam porównać na http://www.wycieczka.pl - w razie wątpliwości warto zadzwonić :)
Myślę, że opcja 2 dni na Disneyland, dzień na Park Asteriksa i dzień na Paryż to taka minimalistyczna wycieczka. Ja bym ją przedłużyła o co najmniej 3 dni w Paryżu. Jest mnóstwo miejsc do obejrzenia, a na przykład taki Luwr jest dosyć oddalony i są tam zazwyczaj kolejki, więc warto poświęcić na to zwiedzanie cały dzień. A gdzie kupujecie bilety do parku? My kupiliśmy troszkę taniej i wcześniej na stronie Parkmanii. Kolejki do kasy są bardzo długie (szczególnie w weekendy i wakacje), więc nie warto ryzykować. Można kupić bilety niedatowane, a w razie wątpliwości dopytać obsługę strony o szczegóły.