Widok
Warto zobaczyc :-)
Ahoj, mi sie podobal, choc z filmow Tarantino the best jest jednak IMHO Pulp Fiction. Wystepujacy w filmie sam rezyser - Tarantino widac ze nieco obrosl w tluszcz i troche tez w "tluszcz" a wlasciwie w minuty obrosl sam film, ktory z kolei trwa az 2 godziny i 45 minut... gdyby schudl o owe 45 minut - wyszloby mu to na zdrowie... W kazdym razie warto wybrac sie do kina - wybitne arcydzielo to raczej nie jest, ale na pewno dobry film ps.nie warto tez czytac polskich recenzji Django bo mozna tam wyczytac rozne bzdury prawde mowiac... - jak juz koniecznie cos czytac to na stronie imdb.com sa rozne ciekawostki zwiazane z filmem.
APEL DO MŁODZIEŻY I ICH RODZICÓW
Rodzice: zanim puścicie pociechy do kina, proszę zapoznajcie się z repertuarem. Sprawdźcie, czy Wasza pociecha jest dość dojrzała aby pójść na tego typu film. Zapytajcie, czy zna podstawowe zasady kultury w sali kinowej. Dzieci przychodzą do kina, nie oglądają filmu bo najzwyczajniej go nie rozumieją, rozmawiają głośno, odbierają telefony, jedzą chipsy z szeleszczących opakowań a czasem popijają piwko. Potem latają w kółko do toalety lub na papierosa. To samo było z filmem Baby Blues-dramat traktujący o tragicznej postawie obecnych nastolatków i co? Przyszły całe tłumy nastolatków, nie rozumiejących tragizmu postaci. Tak trudno zapytać dziecko, na co idzie do kina i zerknąć lub na opis lub wcześniej samemu obejrzeć ten film?
A Wy, dzieci też wcześniej poczytajcie. Obejrzyjcie sobie zwiastuny, opis filmu i zastanówcie się dwa razy, czy na pewno chcecie wydać na ten film pieniądze. Nie jest to przyjemne, kiedy wciąga mnie film ale nie mogę go spokojnie obejrzeć i nic nie słyszę bo Wy chichoczecie o tym, że ktoś coś napisał na fejsbuku
To nie jest atak, tylko prośba. Ostatnio coraz rzadziej można obejrzeć w spokoju film w kinie
A Wy, dzieci też wcześniej poczytajcie. Obejrzyjcie sobie zwiastuny, opis filmu i zastanówcie się dwa razy, czy na pewno chcecie wydać na ten film pieniądze. Nie jest to przyjemne, kiedy wciąga mnie film ale nie mogę go spokojnie obejrzeć i nic nie słyszę bo Wy chichoczecie o tym, że ktoś coś napisał na fejsbuku
To nie jest atak, tylko prośba. Ostatnio coraz rzadziej można obejrzeć w spokoju film w kinie
"D jest nieme"
Znów jestem zachwycona dziełem Tarantino, jest po prostu geniuszem! Uwielbiam ten luz, brak zadęcia w jego dziełach, fantastyczne, błyskotliwe poczucie humoru, a tym razem poruszył jeszcze trudny temat niewolnictwa, rasizmu. Nawet pomyślałam, że mógł z tak długiego filmu zrobić 2 filmy z losami DJANGO. REWELACJA !!
geniusz Tarantino!
fantastyczny film :) świetna muzyka, świetne zdjęcia, kapitalne poczucie humoru! Film zwarty mimo ze długi, ale ani chwili nie odpuszcza. I mówiący o ważnych sprawach :) Obie główne postaci - Django i doktora - napisane i zagrane genialnie! No brak mi słów! Wyszłam z kina zachwycona. A nie spodziewałam się az takiej klasy i poziomu!
dobry, ale nie na max-a
Tak jak w tytule. Film w zasadzie o niczym, ale forma nie jest tu bez znaczenia i tą oceniam dobrze. W kinie śmiało się kilka osób, przy niezbyt wyszukanych humorystycznych scenach, których na szczęście nie było zbyt wiele.
Osią filmu jest dla mnie dentysta, i to dlaczego w finale zachował się tak a nie inaczej.
Osią filmu jest dla mnie dentysta, i to dlaczego w finale zachował się tak a nie inaczej.