Widok
Dla kogo Merida "stuka" rowery?
"Kurcze! No, tego modelu nie spodziewałem się na tej hali! Merida jest nie tylko wielka marką rowerową. To także wielka fabryka i powstaje tu wiele rowerów, których powinowactwa z Meridą byście nie podejrzewali."
To cytat z relacji, jaką Miłosz Kędracki zamieścił w bikeboard.wyd.pl zwiedziwszy dalekowschodnią fabrykę Meridy.
Czy ktoś wie, jakie marki mógł zobaczyć reporter?
Oczywiście najbardziej interesują mnie - jeśłi są takie na hali u Meridy - kultowe marki wciskające frajerom kit, że ich produkty są jakoby "all hand-made", że najlepsi rzemieślnicy na świecie itd. blablabla
To cytat z relacji, jaką Miłosz Kędracki zamieścił w bikeboard.wyd.pl zwiedziwszy dalekowschodnią fabrykę Meridy.
Czy ktoś wie, jakie marki mógł zobaczyć reporter?
Oczywiście najbardziej interesują mnie - jeśłi są takie na hali u Meridy - kultowe marki wciskające frajerom kit, że ich produkty są jakoby "all hand-made", że najlepsi rzemieślnicy na świecie itd. blablabla
> Oczywiście najbardziej interesują mnie - jeśłi są takie na hali
> u Meridy - kultowe marki wciskające frajerom kit, że ich
> produkty są jakoby "all hand-made", że najlepsi rzemieślnicy na
> świecie itd. blablabla
chyba nikt zdrowo myślący, kupujący ramę za 500 PLN nie pieści w sobie tego przekonania... ?
> u Meridy - kultowe marki wciskające frajerom kit, że ich
> produkty są jakoby "all hand-made", że najlepsi rzemieślnicy na
> świecie itd. blablabla
chyba nikt zdrowo myślący, kupujący ramę za 500 PLN nie pieści w sobie tego przekonania... ?
A czy ktoś napisał, że za 500 PLN, a nie EUR czy GBP?
I czy w pytaniu była w ogóle mowa o jakichkolwiek pieniądzach?
I skąd przekonanie, że jacyś kolesie budujący i pielęgnujący wzerunek "garażowo - artystyczny" (bardziej grupa przyjaciół niż firma, warsztat gdzieś w kalifornijskim miasteczku, unique craftsmanship etc. blablabla) mieliby być z definicji niezdolni do szwindli?
Tak czy inaczej - pytałem jedynie o to, czy może przypadkiem ktoś wie, dla jakich marek (oprócz Centuriona, oczywiście) Merida produkuje rowery?
Bo ja nie wiem, a chętnie bym się dowiedział.
I już.
I czy w pytaniu była w ogóle mowa o jakichkolwiek pieniądzach?
I skąd przekonanie, że jacyś kolesie budujący i pielęgnujący wzerunek "garażowo - artystyczny" (bardziej grupa przyjaciół niż firma, warsztat gdzieś w kalifornijskim miasteczku, unique craftsmanship etc. blablabla) mieliby być z definicji niezdolni do szwindli?
Tak czy inaczej - pytałem jedynie o to, czy może przypadkiem ktoś wie, dla jakich marek (oprócz Centuriona, oczywiście) Merida produkuje rowery?
Bo ja nie wiem, a chętnie bym się dowiedział.
I już.
Dzięki za pierwsze konkrety. :-)))
Mam nadzieję, że będzie ich jeszcze więcej.
We wspominanym wyżej bikeboard.wyd.pl Martin Havlena, założyciel i szef Authora, mówi m.in.:
"Tańsze rowery muszą pochodzić z Azji, dla przykładu Trek - fantastyczna marka, rewelacyjne rowery i co? 30 000-40 000 produkują w Stanach, a reszta czyli 1 000 000 rowerów powstaje w Azji."
Jeżeli ktoś nie czytał, szczerze polecam całą rozmowę. Jest bardzo ciekawa.
http://www.bikeboard.wyd.pl/archiwum.php?art=1430
A jeśłi kwestia ceny i kosztów produkcji jest nie do przeskoczenia, trudno się dziwić producentom.
Ale też trudno się dziwić kupującom, że nie chcą łykać kitu.
Mam nadzieję, że będzie ich jeszcze więcej.
We wspominanym wyżej bikeboard.wyd.pl Martin Havlena, założyciel i szef Authora, mówi m.in.:
"Tańsze rowery muszą pochodzić z Azji, dla przykładu Trek - fantastyczna marka, rewelacyjne rowery i co? 30 000-40 000 produkują w Stanach, a reszta czyli 1 000 000 rowerów powstaje w Azji."
Jeżeli ktoś nie czytał, szczerze polecam całą rozmowę. Jest bardzo ciekawa.
http://www.bikeboard.wyd.pl/archiwum.php?art=1430
A jeśłi kwestia ceny i kosztów produkcji jest nie do przeskoczenia, trudno się dziwić producentom.
Ale też trudno się dziwić kupującom, że nie chcą łykać kitu.
jezusiczku... przecież z rowerami jest tak samo jak ze wszystkim na tym świecie - króluje outsourcing. właściciele marek sami rzadko zajmują się produkcją jako taką - zlecają ją - tak jest taniej i bezpieczniej, sami ograniczają się do projektowania, marketingu i sprzedaży (czasem tylko do marketingu i sprzedaży). jedyny wyjątek, to producenci, którzy dorobili się własnej marki.
zastanawia mnie też przkonanie co poniktórych o technologicznej wyższości produkcji jednostkowej nad masową - przecież to wcale nie jest oczywiste... jeżeli miałbym mieć rower robiony na zamówienie dla mnie to oczywiście wolałbym, żeby zrobił go mały warsztat w którym przykłada się wagę do jakości i który wypuszcza tych rowerów kilkadziesiąt rocznie, natomiast seryjnych rowerów "handmade" unikałbym jak ognia - panowie staszkowie na całym świecie zbyt często robią chałtury.
zastanawia mnie też przkonanie co poniktórych o technologicznej wyższości produkcji jednostkowej nad masową - przecież to wcale nie jest oczywiste... jeżeli miałbym mieć rower robiony na zamówienie dla mnie to oczywiście wolałbym, żeby zrobił go mały warsztat w którym przykłada się wagę do jakości i który wypuszcza tych rowerów kilkadziesiąt rocznie, natomiast seryjnych rowerów "handmade" unikałbym jak ognia - panowie staszkowie na całym świecie zbyt często robią chałtury.
czesc,
podobno w fabryce gdzie powstaje merida robione sa tez ramy dla marek z USA - nie jestem pewien na 100%, ale cos mi sie obilo o uszy ze niektore modele Specialized, czy Gary Fisher - ale w sumie co to za znaczenie?
Jezeli fabryka meridy jest jedna z najowoczesniejszych na swiecie, to bardzo dobrze ze stuka ramy - dzieki masowej produkcji mozna dostac wyrob o doskonalej jakosci za mniejsza cene - jeszcze kilkanascie lat temu techonogia produkcji ram aluminowych byla droga i niedoskonala - dzieki takim duzym fabrykom mozemy otrzymac dobry sprzet w nizszej cenie... no chyba, ze ktos woli cannondale'a ;)
podobno w fabryce gdzie powstaje merida robione sa tez ramy dla marek z USA - nie jestem pewien na 100%, ale cos mi sie obilo o uszy ze niektore modele Specialized, czy Gary Fisher - ale w sumie co to za znaczenie?
Jezeli fabryka meridy jest jedna z najowoczesniejszych na swiecie, to bardzo dobrze ze stuka ramy - dzieki masowej produkcji mozna dostac wyrob o doskonalej jakosci za mniejsza cene - jeszcze kilkanascie lat temu techonogia produkcji ram aluminowych byla droga i niedoskonala - dzieki takim duzym fabrykom mozemy otrzymac dobry sprzet w nizszej cenie... no chyba, ze ktos woli cannondale'a ;)
zobacz stronę www.kinesis.com.tw
To jeden z większych producentów. Produkuje dla:
Kellys, Diamondback, Felt, GT, Schwinn, Haro, Ironhorse, Jamis, K2,
Raleigh, Trek, Santa Cruz, Decathlon, Commencal, Stevens, Storck, Sunn, Kona, Bianchi, Corratec, Specialized itd (ramy, widelce i wszelką galanterię z alu i karbonu).
To jeden z większych producentów. Produkuje dla:
Kellys, Diamondback, Felt, GT, Schwinn, Haro, Ironhorse, Jamis, K2,
Raleigh, Trek, Santa Cruz, Decathlon, Commencal, Stevens, Storck, Sunn, Kona, Bianchi, Corratec, Specialized itd (ramy, widelce i wszelką galanterię z alu i karbonu).
Krzyś napisał(a):
> zobacz stronę www.kinesis.com.tw
> To jeden z większych producentów. Produkuje dla:
> Kellys, Diamondback, Felt, GT, Schwinn, Haro, Ironhorse, Jamis,
> K2,
> Raleigh, Trek, Santa Cruz, Decathlon, Commencal, Stevens,
> Storck, Sunn, Kona, Bianchi, Corratec, Specialized itd (ramy,
> widelce i wszelką galanterię z alu i karbonu).
plus widelce sztywne dla cannondale p-bone, kiedy jeszcze takowe były do nich wsadzane ;P
> zobacz stronę www.kinesis.com.tw
> To jeden z większych producentów. Produkuje dla:
> Kellys, Diamondback, Felt, GT, Schwinn, Haro, Ironhorse, Jamis,
> K2,
> Raleigh, Trek, Santa Cruz, Decathlon, Commencal, Stevens,
> Storck, Sunn, Kona, Bianchi, Corratec, Specialized itd (ramy,
> widelce i wszelką galanterię z alu i karbonu).
plus widelce sztywne dla cannondale p-bone, kiedy jeszcze takowe były do nich wsadzane ;P