Widok

Dla kogo dyskoteki ?

Opinie do artykułu: Dla kogo dyskoteki ?.

Jestem oburzona tym, że większkość dyskotek w Gdańsku od jakiegoś czasu wprowadziło nowe zasady wpuszczania osób. Nie wiedzieć czemu, nagle zaczęto wymagać, aby goście mieli 21 lat i więcej. To jakaś paranoja!

Mam córkę w wieku 20 lat i właśnie od niej dowiedziałałam się, że jej rówieśniczki nie zostały wpuszczone do nowootwartej dyskoteki "Jaśkowa 14", jak również do "Pięknych, Młodych i Bogatych". Uważam, że osoby 18 letnie są na tyle dojrzałe i odpowiedzialne, by mogły bez ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dla mlodych studentow sa kluby studenckie tam moga sie zabawic
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

kluby bez takiego ograniczenia

A więc proponuje tutaj pisać moi drodzy do jakiego klubu może puścić Pani Mama.

Polecam: Paradox, Elypse Club, Alfabet, Viva i wszystkie puby w Gdansku - Celtic, Irish itp.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

BUUU

Piękni, Młodzi i Bogaci-klub ten już nie istnieje i właśnie jego właściciele założyli nową dyskotekę-Jaśkowa 14. To po pierwsze. A po drugie:"mają włóczyć się po mieście i niszczyć co się da?"-dresiarze też by nie przeszli przez selekcję do klubu.

też buuu

Droga mamo, to najczęściej w klubach i dyskotekach sięga się po używki, więc raczej radzę pilnować córki. A co do selekcji to jestem za, pamiętam czasy jak 16 już chodziły pijane po dyskotekach zamiast się uczyć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jakie bezprawie, klub jest prywatny i właściciel ma prawo zdecydować, że wpuszcza łysych, blondynów, po 40-tce czy też wyłącznie właścicieli psów. Jego broszka.
Co do córki, jeśli uważa Pani, że niewpuszczona do dyskoteki będzie chodzić po ulicach, niszczyć wszystko i zażywać używek, to sorry ale coś tu jest nie tak. I jest to problem Pani jako matki, a nie właściciela klubu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zyjemy w Polsce a w przeciwienstwie do Usa u nas pelnoletniosc zdobywa sie konczac 18 lat..od tego momentu jest sie osobą w pelni zdolna prawnie wg konstytucji a to oznacza ze robienie wejscia do dyskoteki od 21 lat w polsce jest lamaniem prawa

ale ty gosia mundraaaaaaaaaaa..... napisz coś jeszcze, pośmiejemy się

"Kiedy ci ludzie mają się bawić? Na starość?"

No, proszę Pani, jeżeli 21 lat to starość, to... gratuluję Pani długowieczności - córka w wieku 20 lat! ;-DDD Ja mam trzydzieści i wciąż się bawię... jak nie zapomnę zabrać z domu laski i sztucznej szczęki, rzecz jasna ;-D. Pozdrawiam :-))).
ps. jeszcze się dziewczyna wyszaleje - a poza tym, wiele klubów wpuszcza nastoletnią klientelę, także proszę się nie obawiać - miejsce do zabawy dziewczyna na pewno znajdzie. Na przyszłość córka mogłaby jednak zrobić rekonesans w internecie - większość klubów posiada swoje strony i jeśli robią selekcję klienteli, zamieszczają informacje na temat (tak jest również w przypadku klubu "Jaśkowa 14"). Innymi słowy: "Przezorny - zawsze ubezpieczony" ;-).

To faktycznie oburzające skoro dojrzałość nasze panienki osiągają w wieku 14 lat.

Jak pokazuje życie, już wtedy mogą zostać matkami. Gorzej z dojrzałością emocjonalną i intelektualną. Tej niektóre osoby nie osiągają nawet w wieku emerylalnym (patrz: nasi prawicowi politycy).

z tego co widzę na stronie...

tylko niektóre imprezy w tym klubie są od 21 lat. Więc nie ma co narzekać! W ten jeden wieczór można sobie odwiedzić inne miejsce.

20 lat to najpiękniejszy wiek..

..żeby 'dawać' w dyskotekowym kibelku, jarać zielsko, pić ile wlezie, albo stracić nereczkę po uśpieniu przez 'miłego pana'. Nigdy nie chodziłem na dyskoteki i nie puszczę do nich moich dzieci!

do Pomorzanki

Droga pomorzanko rozumiem Twoją postawe ( w koncu to twoja córka), ale postaw sie w sytuacji tez innych imprezujacych- troche starszych. Oni tez chca miec wybor i moc pobawic sie w swoim gronie wiekowym (25-30), a nie wokol "małolatów"
Przeciez takich dyskotek z ograniczeniem wiekowym jest niewiele. Pani córka moze wybrac z mnostwa dyskotek i klubów studenckich- gdzie wpuszczaja od 18-stki.
(... A zakladanie rodziny w tak młodym i nieodpowiedzialnym wieku, bedac jeszcze na utrzymaniu rodziców- mhm niezbyt przemyslana sprawa...)

I bardzo dobrze!!!

I bardzo dobrze ze wpuszczaja od 21 lat! Mam dosc nacpanej i nachlanej gownazerii ledwo po 18tych urodzinach, co gra niewiadomo jak doroslych i dojrzalych klientow klubu. Pozatym co taka osiemnastolatka da zarobic wlascicielowi klubu?? Dycha na wejscie i z jedno dwa piwa kupi. Zaprawe robi wczesniej gdzies za murem czy w parku, bo taniej. 21 latkowie zwykle juz pracuja, maja pieniadze, przychodza sie rozerwac, poskakac, napic sie dobrego drina, piwa, i zostawiaja 50 czy 100zl w klubie. Jestem jak najbardziej za.

do buuu

Najwidoczniej niezorientowany jestes, jakos nei zauwazylam zeby klub piekni mlodzi i bogaci nie istnial, wczoraj wlasnie tam bylam. A swoją drogą nie sprawdzali nawet dowodów...

To okrutne !!!!

Zapomniał wół jak cielęciem był co???????? Te wasze wypowiedzi są żałosne :(((((((( ,, 20- latki 20 -latki to ja i ty to ty i ja '' Dlaczego pozbawiacie nas prawa do wyboru dyskoteki ?? Wielu z nas ciężko pracuje w tygodniu by opłacić studia .Do głosowania mamy prawo , do odpowiedzialności karnej też ,ale do wyboru dyskoteki to już nie ???????? Łamanie prawa w Polsce i tyle. Żadna dziwota że młodzi uciekają za granicę , mało że pracy nie ma to jeszcze 20-latków traktuje się tu jak dzieci. Kogo ta pani ma pilnować ? swojej córki 20 letniej ? ludzie na jakim wy świecie żyjecie ???

dlaczego akurat oczko??

dlaczego 21? skoro jako taka doroslosc uzyskuje sie w wieku lat 18 to wstep do klubow powinien tez byc zapewnieony od tego wlasnie wieku... a tak w ogole to moim zdanie w gdansku jest za malo porzadnych klubow... gdansk powinien brac przyklad z sopotu!

"Mają się włóczyć po ulicach, niszczyć co się da i gdzie się da? A może sięgać po różnego rodzaju używki? "

Ten fragment najbardziej mi sie "podoba".

To co Pomorzanka napisała świadczyło by o tym, że jak niechodzi się na dyskoteki to się jest wandalem na ulicach.

Oj, żeby wszyscy Rodzice tak martwili się o swoje pociechy.

Moim zdaniem, 21 lat jest słuszna decyzja. Bo to co się dzieje teraz w klubach to tragedia.
Pełnoletnosć moja Droga Pani nie świadczy o dojrzałości.
do góry