Widok
Dla kogo dyskoteki ?
Opinie do artykułu: Dla kogo dyskoteki ?.
Jestem oburzona tym, że większkość dyskotek w Gdańsku od jakiegoś czasu wprowadziło nowe zasady wpuszczania osób. Nie wiedzieć czemu, nagle zaczęto wymagać, aby goście mieli 21 lat i więcej. To jakaś paranoja!
Mam córkę w wieku 20 lat i właśnie od niej dowiedziałałam się, że jej rówieśniczki nie zostały wpuszczone do nowootwartej dyskoteki "Jaśkowa 14", jak również do "Pięknych, Młodych i Bogatych". Uważam, że osoby 18 letnie są na tyle dojrzałe i odpowiedzialne, by mogły bez ...
Jestem oburzona tym, że większkość dyskotek w Gdańsku od jakiegoś czasu wprowadziło nowe zasady wpuszczania osób. Nie wiedzieć czemu, nagle zaczęto wymagać, aby goście mieli 21 lat i więcej. To jakaś paranoja!
Mam córkę w wieku 20 lat i właśnie od niej dowiedziałałam się, że jej rówieśniczki nie zostały wpuszczone do nowootwartej dyskoteki "Jaśkowa 14", jak również do "Pięknych, Młodych i Bogatych". Uważam, że osoby 18 letnie są na tyle dojrzałe i odpowiedzialne, by mogły bez ...
Jakie bezprawie, klub jest prywatny i właściciel ma prawo zdecydować, że wpuszcza łysych, blondynów, po 40-tce czy też wyłącznie właścicieli psów. Jego broszka.
Co do córki, jeśli uważa Pani, że niewpuszczona do dyskoteki będzie chodzić po ulicach, niszczyć wszystko i zażywać używek, to sorry ale coś tu jest nie tak. I jest to problem Pani jako matki, a nie właściciela klubu.
Co do córki, jeśli uważa Pani, że niewpuszczona do dyskoteki będzie chodzić po ulicach, niszczyć wszystko i zażywać używek, to sorry ale coś tu jest nie tak. I jest to problem Pani jako matki, a nie właściciela klubu.
"Kiedy ci ludzie mają się bawić? Na starość?"
No, proszę Pani, jeżeli 21 lat to starość, to... gratuluję Pani długowieczności - córka w wieku 20 lat! ;-DDD Ja mam trzydzieści i wciąż się bawię... jak nie zapomnę zabrać z domu laski i sztucznej szczęki, rzecz jasna ;-D. Pozdrawiam :-))).
ps. jeszcze się dziewczyna wyszaleje - a poza tym, wiele klubów wpuszcza nastoletnią klientelę, także proszę się nie obawiać - miejsce do zabawy dziewczyna na pewno znajdzie. Na przyszłość córka mogłaby jednak zrobić rekonesans w internecie - większość klubów posiada swoje strony i jeśli robią selekcję klienteli, zamieszczają informacje na temat (tak jest również w przypadku klubu "Jaśkowa 14"). Innymi słowy: "Przezorny - zawsze ubezpieczony" ;-).
ps. jeszcze się dziewczyna wyszaleje - a poza tym, wiele klubów wpuszcza nastoletnią klientelę, także proszę się nie obawiać - miejsce do zabawy dziewczyna na pewno znajdzie. Na przyszłość córka mogłaby jednak zrobić rekonesans w internecie - większość klubów posiada swoje strony i jeśli robią selekcję klienteli, zamieszczają informacje na temat (tak jest również w przypadku klubu "Jaśkowa 14"). Innymi słowy: "Przezorny - zawsze ubezpieczony" ;-).
do Pomorzanki
Droga pomorzanko rozumiem Twoją postawe ( w koncu to twoja córka), ale postaw sie w sytuacji tez innych imprezujacych- troche starszych. Oni tez chca miec wybor i moc pobawic sie w swoim gronie wiekowym (25-30), a nie wokol "małolatów"
Przeciez takich dyskotek z ograniczeniem wiekowym jest niewiele. Pani córka moze wybrac z mnostwa dyskotek i klubów studenckich- gdzie wpuszczaja od 18-stki.
(... A zakladanie rodziny w tak młodym i nieodpowiedzialnym wieku, bedac jeszcze na utrzymaniu rodziców- mhm niezbyt przemyslana sprawa...)
Przeciez takich dyskotek z ograniczeniem wiekowym jest niewiele. Pani córka moze wybrac z mnostwa dyskotek i klubów studenckich- gdzie wpuszczaja od 18-stki.
(... A zakladanie rodziny w tak młodym i nieodpowiedzialnym wieku, bedac jeszcze na utrzymaniu rodziców- mhm niezbyt przemyslana sprawa...)
I bardzo dobrze!!!
I bardzo dobrze ze wpuszczaja od 21 lat! Mam dosc nacpanej i nachlanej gownazerii ledwo po 18tych urodzinach, co gra niewiadomo jak doroslych i dojrzalych klientow klubu. Pozatym co taka osiemnastolatka da zarobic wlascicielowi klubu?? Dycha na wejscie i z jedno dwa piwa kupi. Zaprawe robi wczesniej gdzies za murem czy w parku, bo taniej. 21 latkowie zwykle juz pracuja, maja pieniadze, przychodza sie rozerwac, poskakac, napic sie dobrego drina, piwa, i zostawiaja 50 czy 100zl w klubie. Jestem jak najbardziej za.
To okrutne !!!!
Zapomniał wół jak cielęciem był co???????? Te wasze wypowiedzi są żałosne :(((((((( ,, 20- latki 20 -latki to ja i ty to ty i ja '' Dlaczego pozbawiacie nas prawa do wyboru dyskoteki ?? Wielu z nas ciężko pracuje w tygodniu by opłacić studia .Do głosowania mamy prawo , do odpowiedzialności karnej też ,ale do wyboru dyskoteki to już nie ???????? Łamanie prawa w Polsce i tyle. Żadna dziwota że młodzi uciekają za granicę , mało że pracy nie ma to jeszcze 20-latków traktuje się tu jak dzieci. Kogo ta pani ma pilnować ? swojej córki 20 letniej ? ludzie na jakim wy świecie żyjecie ???
"Mają się włóczyć po ulicach, niszczyć co się da i gdzie się da? A może sięgać po różnego rodzaju używki? "
Ten fragment najbardziej mi sie "podoba".
To co Pomorzanka napisała świadczyło by o tym, że jak niechodzi się na dyskoteki to się jest wandalem na ulicach.
Oj, żeby wszyscy Rodzice tak martwili się o swoje pociechy.
Moim zdaniem, 21 lat jest słuszna decyzja. Bo to co się dzieje teraz w klubach to tragedia.
Pełnoletnosć moja Droga Pani nie świadczy o dojrzałości.
To co Pomorzanka napisała świadczyło by o tym, że jak niechodzi się na dyskoteki to się jest wandalem na ulicach.
Oj, żeby wszyscy Rodzice tak martwili się o swoje pociechy.
Moim zdaniem, 21 lat jest słuszna decyzja. Bo to co się dzieje teraz w klubach to tragedia.
Pełnoletnosć moja Droga Pani nie świadczy o dojrzałości.