Widok

Dla kogo dyskoteki ?

Opinie do artykułu: Dla kogo dyskoteki ?.

Jestem oburzona tym, że większkość dyskotek w Gdańsku od jakiegoś czasu wprowadziło nowe zasady wpuszczania osób. Nie wiedzieć czemu, nagle zaczęto wymagać, aby goście mieli 21 lat i więcej. To jakaś paranoja!

Mam córkę w wieku 20 lat i właśnie od niej dowiedziałałam się, że jej rówieśniczki nie zostały wpuszczone do nowootwartej dyskoteki "Jaśkowa 14", jak również do "Pięknych, Młodych i Bogatych". Uważam, że osoby 18 letnie są na tyle dojrzałe i odpowiedzialne, by mogły bez ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem samotna

Ja jestem za tym, by założyć kluby czy dyskoteki dla singli!!!!! I byłaby selekcja typu "spotykasz już się z kimś na poważnie, czy nie?" Plisss

hmmm

w usa do wszystkich dyskotek z alkoholem jest wjazd od 21 lat i nikimu to nie przeszkadza . Uwazam ze to dobry pomysl .

popieram i imigranta i czarną żmije ich słuchajcie oni dobrze gadają. pozdro

gdańszczanka- chyba rodzina janasa bo tak nerwowa

albo nerwa łapie bo już pić nie może

Bez tytułu

I bardzo dobrze, wreszcie zaczęli przestrzegać takiego kryterium jak wiek na tego rodzaju imrpezach.Gdzie się nie ruszyć to małolaty w wieku 13-14 wygladające starzej. A tak na marginesie to 20 latek z rodzina i dzieckiem na karku na pewno nie jest odpowiedzialny:-)

Odmowa świadczeni ausług

A ja wszystkich zainteresowanych odsylam do dziennikow ustaw.. gdzie przedsiebiorca nei moze odmowic swiadczenia uslugi bez uzasadnienia... jesli nie wpuszcza 18 to latka to moze skierowac sprawe do rzecznika praw konsumenta.. i on moze ukarac przedsiebiorce :)))
Nie widze zadnego rzeczowego uzasadnienia zeby nie wpuszczano osob z przedzialu 18-21...

Kamionka...

lecz swoje kompleksy gdzie indziej, nudny jesteś......

Tekst niedojrzałej osoby, bijący wręcz prostactwem

i ona chce byc odpowiedzialną Matką? Toż to sam bełkot !

Dyskotek jest full, córeczka nie musi akurat chodzić do tych wymienionych, skoro nie spełnia określonych wymogów.
Dla mnie 18-20 lat to istna gównażeria - jeszcze mleczko mamusine pod noskiem?
Mamusia tekst nawet napisała za córeczkę...

No nareszcie ktos to zsyntetyzował !

Brawo dla Observer.
Popieram !

"Ci państwo na pewno mają 21 lat, bo do klubu Atelier młodsi nie wejdą."

A to ciekawe.... jakbym widział tam 17-tki... a może i młodsze twarzyczki.
Pewnie kolega starszy zaręczył za gówniażerię a może i swój dowodzik dał w zastaw że burd nie porobią jakby co.

dyskoteki

bez przysady zeby ludzie w wieku 20 lat nie mogli sie bawic a nie raz widzialam malolaty na dyskotekach po 14 15 lat moze niech zaczna wpuszczac smarkule iemerytki na dyskoteki zamiast ludzi pelnoletnich, tych, ktorzy naprawde powinni sie bawic.Glupota ludzka nie zna granic wiec zacznijcie pilnowac lepiej nieletnich i to ostro a nie tych co nie trzeba

impezy na placu zebran

wkuza mnie, ze miasto sprzedalo plac zebranjakiemus prywaciazowi, ktory na kazdym koncercie ustawia policjantow do okola placu, i patrza na wszystkich jakby conajmniej byli bandytami, nie mozna przed brama wypic piwa bo cie scigaja ani wejsc z piwem na teren koncertu bo musisz kupic tam piwo, ktore jest o 2 zety drozsze i niedobre.w ogole pare lat temu bylo lepiej kiedy koncerty sponsorowalo miasto i wszyscy mogli na nie wejsc

Zasmucona:((((((((

Przepraszam wszystkich jeżeli temat który poruszyłam uznaliście za bełkot jak to niektórzy stwierdzili.Fakt pisałam to na 10 minut przed wyjściem z pracy do domu , ale Portal i tak zmienił tekst który im napisałam dodając zdjęcie .Mimo wszystko po przeczytaniu waszych wypowiedzi jestem w szoku. Napisaliście coniektórzy stek bzdur zarzucając mi wiele rzeczy popisując się jedno przed drugim. Jest na tym portalu kilka stałych osób jak zauważyłam które traktują ten portal jak chat poruszając swoje różne sprawy nie zawsze dotyczące danego tematu .Po pierwsze moja córka nawet nie wie że cokolwiek napisałam w takiej sprawie ,a po drugie uważam że wychowałam ją na tyle dobrze , że nie muszę się wstydzić za nią ani obawiać o jej zachowanie na dyskotece i gdziekolwiek się znajdzie. Popisaliście swoje opinie tak żenująco jakbyście byli wszyscy święci tylko aureolkę wam nad głową powiesić. Nie zgadzam się co do większości wypowowiedzi.Jak ktoś chce się pobawić a nie szukać przygód to chyba wiek nie jest ważny ale miejsce w którym jesteśmy i muzyka przy której chcemy się bawić .Sama mam 42 lata- ,też lubię się bawic i jakoś młodzi ludzie mi nie przeszkadzają ,wręcz przeciwnie można się od nich nauczyć jeszcze tańczyć np. do tzw .czarnej muzyki czy tym podobne.Ludzie robicie z igły widły. Ktoś napisał że wpuszczanie 20- latków im przeszkadza bo oni nie mają kasy i nic się na nich nic nie zarobi. Jakaś 25 -latka szuka sobie partnera i nie ma na czym oka zawiesić bo dookoła kręcą się smarkacze. Kobieto jak do tej pory nie udało ci się znależć chłopaka to z tobą coś nie tak najwidoczniej .W domu wam dzieci też przeszkadają ? Z własnymi dziećmi nie jesteście w kontakcie ? pobawić się razem z młodzieżą od czasu do czasu nie można ??? Chorzy jesteście !!! Powiedzmy że chłopak 21-23 letni ma dziewczynę 19-20 letnią /a to chyba normalna sprawa / to pytam gdzie oni mają iśc się pobawić ? Do pabu ? bo jego wpuszczą a jej nie ??? Wielu z tych młodych ludzi niestety pracuje i uczy się .Pracują cieżko cały tydzień i chyba mają prawo do tego by od czasu do czasu zabawić się tam gdzie tego chcą . Po ukończemiu studiów wielu z nich zakłada już swoje rodziny ,zaczynająsię obowiązki i inne sprawy .Jużwtedy nie ma tyle czasu na zabaawy niestety .Nie wspomnę tego że ,,Jaskowa '' przed otwarciem wręczała zaproszenia na molo w Brzeźnie nie patrząc w dowody ile kto ma lat .To oburzające. Z waszych wypowiedzi wynika że wszyscy jesteście tacy kulturalni, inteligencja aż od was bije z daleka i oślepia innych .Popatrzcie ilu z was idzie na dyskotekę nawalić i zachować się jak ,,świnia'' , czy zawiesić oko na młodej pięknej zgrabnej dziewczynie bo żona się znudziła. Czy naprawdę wam tak przeszkadzają wam młodzi ludzie ?? Nie wiem dlaczego odwołujecie się do 14 -15 latków ? co oni mająwspólnego z ludźmi którzy za pół roku kończą 21 lat ??? Aż przykro czytać niektóre wypowiedzi , wy wspaniali ,dojrzali ludzie .Przepraszam młodzi ludzie studenci w większości to patologia społeczna ?????? że aż takie krytyczne zdanie macie o nich poruszając najgorsze rzeczy które wam wpadły akurat do głowy ??? To też i wasze dzieci . To takie zdanie o nich macie ??? Wstydźcie się !!!!!

ff

I tak nie masz racji.Klub jest prywatny i właściciel ustala kto wejdzie a kto nie.I tyle.

jaki problem?

w jednych klubach wpuszczają od 21 lat, w innych od 18, gdzie indziej bawią sie 16-tki. Każdy może znaleźć klub dla siebie.

pomorzanka napisz do....

Posła MIsztala on sie zajmuje takimi problemami - dyskotek

kiedyś, już chyba bardzo dawno bo "stary" jestem

byłem studentem PG (zwał, jak zwał;) ), często chodziłem do Mechanika (mieszanina dresów i studentów), no i selekcja wejść , nie wejść była inna. Studenci - legitymacja i tyle, "chłopcy w dresikach", wchodzili generalnie bez kłopotów grunt, żeby się trzymali na nogach, dziewczynki (max 17)natomiast, często 'dawały w łapę" bramkarzom, a konkretniej brały w japę, potem "bawiły" się do rana dresikami. POPIERAM, WEJŚCIA OD 21, JAK SIĘ NIE PODOBA TO PRZECIEŻ SĄ INNE MIEJSCA NP PIASKOWNICA, MEDISONEK LUB INNE "FAJNE DYSKOTEKI"

Tak czy inaczej Pomorzanko dramatyzujesz...
Właściciel ma prawo ustawwić granicę wiekową, wybierać klientelę... Jest wiele klubów mających różne wymagania - niektórzy patrzą na ubiór, wygląd, niektórzy żądają dowodów osobistych lub tylko legitymacji studenckich. Nie jest trudno dostosować się i wybrać odpowiedni klub.
Zupełnie nie widzę powodu do tak histerycznej wypowiedzi - to tak jakby zakaz był wszędzie, jakby biedne 20-tki nie miały zupełnie, gdzie się bawić. Nie tak dawno i ja miałam 20 lat i jakoś nie miałam problemu ze znalezieniem miejsca do tańczenia... Kilka jednak lat minęło, klubów więcej to i więcej możliwości. Więcej spokoju życzę ...
P.S. Może Pani jako osoba 40-letnia lubi bawić się z ... i podpatrywać młode towrzystwo... Ale ja jako osoba młoda nie koniecznie czuję potrzebę obcowania na imprezach z coraz to młodszymi ludźmi i szukam miejsc, gdzie granica wieku sięga nieco powyżej 20-tki...

pomorzanka

Widzę, że te ograniczenia wiekowe w niektórych miejscach to prawdziwy dramat dla Ciebie? Może się lepiej zastanów, czy wiek 20 lat to naprawdę ostatni dzwonek na zabawę, bo potem to już tylko rodzina i praca pozostaje?

Jak wynika z innych wypowiedzi, które są tak oburzające, sporo osób wcale tak nie uważa. I co, będziesz się wykłócać, żeby udowodnić, że jednak są w błędzie, bo tylko Ty masz patent na nieomylność? Przecież to bezcelowe!
Sama zostałaś matką mając 22 lata, ale czy na pewno oznacza to, że 25-latka szukająca partnera to jakieś wynaturzenie? Bez przesady! Ludzie zakładają rodziny będąc w różnym wieku, dlatego nie oburzaj się innych, że traktują wiek Twojej córki jako 'niedojrzały'. To po prostu inny punkt widzenia...

I na zakończenie - czy aby na pewno jedyną alternatywą dla spędzenia wieczoru/nocy w dyskotece jest "włóczenie się po ulicach, niszczenie co się da i gdzie się da, a może sięganie po używki"? To takie dosyć wąskie ujęcie sprawy..
Objeżdżasz dyskutantów, że mają nienajlepszą opinię o niektórych młodych ludziach, a sama co robisz?

Tak w ogóle, to powinnaś się cieszyć, że jedynym problem Twojej dobrze wychowanej córki jest czasowy zakaz wstępu do kilku trójmieskich dyskotek. To naprawdę nie jest koniec świata!

przesada

co do prywatnych klubów to właściciel ma prawo wpuszczać kogo mu się żywnie podoba. jeżeli chce mieć tylko 60 letnich murzynów z jedną krótszą nogą i bez oka to jego sprawa. to jego kasa i nikt nie może mu narzucić kogo ma wpuszczaća kogo nie. jak to sobie wyobrażacie, jakieśzarządzenie przezydenta? rozporządzenie ministra kultury? śmieszne! a co do 16/17 na imprezkach to nie wiem w czym problem. super piękne dziewczynki, naiwne, szybko się upajają muzyką, napojami. rewelacja dla facetów chcących się pobawić z młodzieżą:D im więcej 16/17 tym lepiej:) pozdrawiam pomorzankę, podaj maila/kom do córeczki, niech zabierze koleżanki i idziemy na party:)
do góry