Widok

Do Pani Sołtys - nowe inwestycje

Pani Sołtys

Ponieważ jestem już mieszkańcem Baninia i wiem na co narzekają mieszkańcy, czy mogę Panią prosić o jedno - by zarekomendowała Pani w naszym imieniu w gminie, by z każdą inwestycją akceptowaną na rzecz DEWELOPERA, w umowie ten zobowiązał się ten do (po zakończeniu inwestycji) położenia przynajmniej płyt jumbo na drodze prowadzącej od najbliższej krzyżówki do wykończonej inwestycji? Inwestycja ta była by korzysta zarówno dla sołectwa jak i dla pozostałych autochtonów, a i deweloper w mojej ocenie nie byłby stratny....

Dziękuję
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ano taki ma gmina wpływ, że wydaje warunki zabudowy dla danej inwestycji. W warunkach może zawrzeć np konieczność budowy dróg dojazdowych.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
A jaki gmina ma wpływ na "akceptowanie inwestycji"?
Jakie regulacje prawne miałyby być podstawą wymagania czegokolwiek od dewelopera?
Starostwo powiatowe wydaje pozwolenie na budowę, ale to nie jest umowa.
Gmina nie podpisuje umowy z deweloperem, natomiast podpisuje ją klient, który po prostu nie powinien kupować nieruchomości gdzie brakuje infrastruktury, nawet gdy cena jest rażąco niska. To zmieni podejście deweloperów.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
Może napisz do Pani Sołtys bezpośrednio, a nie przez forum trojmiasto.pl na które nawet nie wiadomo czy wchodzi. Równie dobrze mógłbyś napisać na reddicie :)

Dane kontaktowe znajdziesz na radabanino.pl
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Banino

Drewutnia/Altana/Domek narzędziowy (35 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was miał kontakt z Powiatowym inspektoratem Nadzoru budowlanego w sprawie zgłoszenia...

do góry