Widok

Do Warszawiaków i osób z okolic

Mam propozycję dla wszystkich z Warszawy i okolic względem dojazdu na najbliższy Harpagan. Proponóję pociąg TLK Pobrzeże. Ma on w standardzie wagon do przewozu rowerów. Koszuje tylko 27 zł + rower 9 zł. Odjazd w piątek z Warszawy Centralnej 11:50. Staje w Wejherowie o godzinie 17:18 i dalej można podjechać na rowerze 20 km lub też pociągiem SKM do bazy rajdu. Jeśli by się zebrała większa grupa osób to możliwe jest negocjowanie z przewoźnikiem postoju pociągu na stacji Bożepole Wielkie. Powrót przewiduję tym samym pociągiem w niedzielę.
Odjazd z Wejherowa o 10:56 a w Warszawie jest o 16:23.
Jeśli macie jakieś sugestie lub chcecie dołączyć do grupy piszcie na mój e-mail tygryskris@gazeta.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak przyjdą w piątek w południe jak rok temu na wiosnę to ich powystrzelam :/
do mnie do wawy przyszly dzisiaj
do Otwocka nie dotarły do dzisiaj :(
do mnie i znajomych z Wroclawia przyszły wczoraj
a wlasnie dostal ktos juz znizke? termin sie kurczy...
napewno nie działa, tak powiedziała naszemu kumplowi paniw kasie w wawie, i ja wysłqałem e-maila do TLKa gdzie wersję pani potwioerdzili.
behe czy jestes pewien ze znizka nie dzieala TLK?? a tak wogule to ciekawe kiedy nam je przysla.
loj, prawdziwy hardkor :D

no to do zobaczenia na miejscu. :)
Chodzi o pośpieszny przez Bydgoszcz czyli Chełmianin o 10:55 z Centralnej w Bydgoszczy część składu łączy się z Bachusem z Zielonej Góryi do Gdyni powinien przyjechać o 17:35
Ja zaś proponuję trasę ekstremalną i tanią trwa 10 godzin i kosztuje z ulgą od organizatorów 13,75 a z ulgą szkolną 17,32 plus do tego 4,50 za rower z warszawy do samego bożegopola. Uwaga trasa samymi osobówkami w mojim dobrym towarzystwie. Z TKL muszę zrezygnować bo kasa jest dla mnie niełaskawa.
w podobnych godz, czyli ok. 12 nie widze zadnego pospiechu do gdyni...?
witam. jako ze znizka harpaganowa nie dziala w TLK (inny przewoznik), tanich biletow jest ograniczona ilosc, a co najciekawsze- nie mozna do takiego kupic biletu na rower (!) szukalem innych rozwiazan:

w podobnych godzinach odjezdza pospieszny do gdyni, tam mozna sie przesiasc w nastepny docelowy.

gdyby zadeklarowalo sie >24 osob, jest opcja ze podlaczyliby do niego wagon rowerowy, jednak musze w tej chwili wiedziec ile osob jest chetnych. A WIEC PROSZE O DEKLARACJE, najlepiej w watku tu:

http://otwock.org.pl/phpBB2/viewtopic.php?p=16127#16127

ten tez bede sledzic. ;)

aaa... w tym tlk wagon obsluguje tylko 6 rowerow. ;)
To i ja się dołączam. Najpewniej namówię jeszcze paru kumpli z uczelni, więc będzie nas jeszcze więcej :)
od nas z ekipy jedzie około 4 może 5 osob ale ktorym pociagiem to jeszcze nie wiemy ..

pozdro
i ja i ja :D (TP => w razie czego ide z but..znaczy skmka)
Ja też jedę z Wami :-) Na TR oczywiście.
Też myślalem o tym pociągu, ponieważ jest ta promocja za 27 pln oraz wyjeżdża o sensownej godzinie, i na miejscu jest się odpowiednio wcześniej. A wiec dopisuje się do grupy i licze na to ze nie bede ostatni, aby tak jak piszesz, gdy bedzie odpowiednio duzo osob, wowczas moze zatrzyma sie dla nas ten TLK w samym Bożepole Wielkie (czy nazwa tej miejscowości sie wogole odmienia?).
Na Harpie biore udzial w TM, wiec jesli nie byloby mozliwosci aby ten pociag zatrzymał sie w bazie rajdu to oczywiscie przejade te 20 km na rowerze. Jasli ktos ma podobne plany to milo uslyszec.