Widok
Do licznych włascicieli psów
Wiem, że zapewne mój post odbije się pustym echem, ale uważam, że przelała się już czara goryczy i akceptowania zachowań wielu psiarzy (uprzedzając negatywne komentarze sama mam psa i potrafie wyprowadzac go na smyczy i sprzatac jego kupy) Mając psa masz obowiązek nie tylko sprzątać po swoim pupilu, ale także wyprowadzać psa na smyczy! Już kolejny raz jestem świadkiem puszczania luzno psów ktore gonią za żurawiami, dzikimi gęsiami czy sarnami. Dziś taka sytuacja miała miejsce nad rozlewiskiem. Jeśli jesteście takimi milosnikami zwierząt, naglaśniacie jak bardzo psy się stresują gdy słysza w sylwestra wystrzał petard, to moze zastanowcie się, co czuje taki żuraw, gęś i kazde inne zwierze, ktore twoj pies goni dla zabawy.. apeluję o więcej rozsądku i poszanowania dla otaczającej nas przyrody..
Ja mam apel do Pani, która wyprowadza 4 czasem 5 labradorów luzem nad rozlewiskiem i okolice ul. perkoza. Chce przypomnieć, że każdy właściciel czworonoga ma obowiązek wyprowadzac psy na smyczy, a do tego sprzatac po swoim pupilu. Jeśli to Pania przerasta, proszę ograniczyc sie do posiadania 1 psa lub nie posiadania ani jednego.