Widok

Dobra książka

Inne Temat dostępny też na forum:
Co warto było by przeczytać mając 27lat
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rodzina Borgioów - moim zdaniem, jedna z lepszych opcji :)

Ja bardzo lubię czytać książki Stephena Kinga. Ma genialne pomysły i świetny styl pisania. Jego książki mnie niesamowicie wciągają. Jak się za jakąś zabiorę, to czytam ją w każdej wolnej chwili, dopóki jej nie skończę.

Opel Omega - Sam naprawiam.
Oraz cos z tematyki silników wysokoprężnych. Możesz też przeczytać "silniki wankla" ale to raczej dla czystej teorii bo to w praktyce dość rzadko stosowane. Nie żebym sobie żarty robił, sam to czytam i uważam za wręcz fenomenalne, że ktoś się takimi rzeczami zajmuje i potrafi opisać.

Polecam serię kryminałów Camilli Lackberg. Bardzo wciągające

"1984" G. Orwella, "Nowy Wspaniały Świat" A. Huxleya.
Wiek to jedno, to co lubisz czytać i czym się interesujesz to drugie. Po samym wieku ciężko ocenić, jaka książka do kogo trafi.
www.sklep.swiatkwiatow.pl

Czytałaś "Krzyżacy"?

To, ci cie zainteresuje. Ja sie ostatnio zaczytuje w The Disaster Artist.

Michel Houellebecq - tytułami nie rzucam, wszystkie dobre

mnie się "Wilk stepowy" nie podobał wcale, za to Orwella też bardzo polecam. Tę książkę powinien przeczytać każdy.

Co tam ukształtowana psycha. Po przeczytaniu Biblii rozwaliło system

Jeżeli masz ochotę na coś napisanego w bardzo lekki sposób z "jajem" to polecam Kroniki Jakuba Wędrowycza. Zdarzyło mi się zaśmiać do kartek papieru
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

o tak, "1984" Orwella polecam z całego serca. Po przeczytaniu, parę lat temu, byłem w dość specyficznym szoku refleksyjnym. Od tamtej pory przeczytałem ją dobre kilka razy ponownie.

Zależy co lubisz czytać, jaki gatunek jest Ci najbliższy. Osobiście polecam bardzo "Wilka stepowego" autorstwa Hermanna Hessego, jest to powieść egzystencjalna z 1927 roku, jednak bardzo wciągająca. Oczywiście też "Rok 1984" George’a Orwella, klasyka literatury.

książki Vonneguta, Hemingwaya, Dostojewskiego (w ogóle cała literatura rosyjska), a z naszych polskich pani Tokarczuk, Jakub Żulczyk, reportaże Mariusza Szczygła.

Myślę że człowiek dojrzewa wtedy kiedy kończy żuć gumę :) polecam wykłady OSHO albo Byron Katie

Randy Pausch - "Ostatni wykład", dla osób właściwie w każdym wieku

A co lubisz czytać? Bo od tego trzeba zacząć :)

Co jeszcze polecasz?

Katarzyna Bonda - Lampiony
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Myślę, że ponownie spis lektur z j. polskiego, a przy tym kierować się kolejnymi wyborami. Ja aktualnie w podobnym wieku zaczynam czytać amerykańskich pisarzy z pierwszej połowy dwudziestego wieku.

Inne tematy z forum Hobby

Białe tango (289 odpowiedzi)

Pan mi nie odmówi Panie Redziński (?) Ćwiczenie czyni mistrza. http://youtu.be/c3_NntYhzV4

do góry