Widok

Dobra szkoła z kilkoma wadami

Jak wiadomo jest to jedna z najlepszych gdańskich szkół w rankingach nauczania. Większość przedmiotów prowadzona jest przez miłych i sympatycznych nauczycieli pasjonatów, którzy potrafią zaciekawić i dobrze nauczyć, a w razie trudności - wytłumaczyć. Wyjątkiem jest nauczyciel informatyki, który zdaje się nie przejmować, tym że uczniowie maja problemy i nie radzą sobie z programem nauczania, a zapytany o wyjaśnienie zadania, z którym większość osób ma problem, wyśmiewa ich,głupio się uśmiecha, i twierdzi, że są leniwi oraz, że nie chce im się uczyć oraz,że to nie jego sprawa. Sporadycznie we znaki daje się również zachowanie p. Dyrektor, która ma bardzo specyficzny charakter. Wszystkim uczniom wmawia, że są elitą narodu, bo dostali się do piątki, a i tez zniechęca do uczestniczenia w wielu ciekawych zajęciach dodatkowych, wyjściach pozaszkolnych itp. Wyposażenie sal lekcyjnych nie budzi zastrzeżeń. Inaczej jest z szatnią ,boiskiem i salą gimnastyczną, które już od dawna wymagają remontu i modernizacji. Oferta zajęć dodatkowych jest bogata. Kwestie bezpieczeństwa i atmosfery szkoły, są jej wielkim atutem. Podsumowując. Jest to miła i przyjazna szkoła, do której warto uczęsz
Moja ocena
poziom nauczania: 5

wyposażenie: 5

zajęcia dodatkowe: 4

bezpieczeństwo: 6

ocena ogólna: 4

4.8

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Matura 1978 .Za moich czasów nie była szkołą wśród najlepszych w Gdańsku ,ale dla mnie najlepsza.Pan Dyr.Stella to dopiero miał specyficzny charakter.Dziśiaj tęsknię za moją budą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Lewc Norwag, lewc Rzalok!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Twoja wypowiedź jest antyreklamą V LO. Dziękuję, wybiorę inną szkołę. Mam na myśli stosowanie przez ucznia elitarnego V LO "alternatywnych" zasad interpunkcji... ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
do góry