Widok
Dobre miejsce do zamieszkania w okolicach 3miasta
Witajcie
Mam prośbe w podjeciu decyzji i znalezienia dobrego miejsca do zamieszkania w okolicach 3miasta . Bede potrzebował szkołę średnią dla córki i ewentualnie miejsce pracy dla żony . Ja mam pracę na miejscu .
Obstawiam Banino, żukowo , okolice rumii Dębogórze, kowale , bąkowo , pępowo , Pruszcz Gd . Poszukuje stanu deweloperskiego w okolicach 280 - 300 tys Jakaś Morena mnie raczej nie interesuje patrząc na ceny zakupu. Będe wdzięczny za kązdą mądrą radę . W końcu wiele ludzi dojęzdza do pracy z okolic ....
pozdrowionka !
Mam prośbe w podjeciu decyzji i znalezienia dobrego miejsca do zamieszkania w okolicach 3miasta . Bede potrzebował szkołę średnią dla córki i ewentualnie miejsce pracy dla żony . Ja mam pracę na miejscu .
Obstawiam Banino, żukowo , okolice rumii Dębogórze, kowale , bąkowo , pępowo , Pruszcz Gd . Poszukuje stanu deweloperskiego w okolicach 280 - 300 tys Jakaś Morena mnie raczej nie interesuje patrząc na ceny zakupu. Będe wdzięczny za kązdą mądrą radę . W końcu wiele ludzi dojęzdza do pracy z okolic ....
pozdrowionka !
Z każdego z tych miejsc córka będzie musiała dojeżdżać do szkoły, ja bym raczej sprawdziła, gdzie są dobre szkoły, do których jest dojazd bezpośredni, jednym środkiem lokomocji.
Akurat Morena "dysponuje" liceum, a i w bliskiej okolicy znajdą się inne.
Ja mam pracę na miejscu - co to znaczy? Pracujesz w domu?
Dodam jeszcze: z/do Banina często droga zakorkowana, podobnie z Kowalami, ale tam przynajmniej do pętli łostowickiej dojeżdża tramwaj. Żukowo czy Pępowo daleko od miasta - wszystko zależy od tego czy chcesz mieszkać w miarę blisko centrum miasta czy niekoniecznie. Pruszcz - w drodze do Gdańska wiecznie zakorkowany i kolizyjny Trakt Św. Wojciecha... Rumia to już tzw. małe Trójmiasto, a Dębogórze - okolica ładna, ale tu też dojazd do Gdyni może być "upierdliwy".
Akurat Morena "dysponuje" liceum, a i w bliskiej okolicy znajdą się inne.
Ja mam pracę na miejscu - co to znaczy? Pracujesz w domu?
Dodam jeszcze: z/do Banina często droga zakorkowana, podobnie z Kowalami, ale tam przynajmniej do pętli łostowickiej dojeżdża tramwaj. Żukowo czy Pępowo daleko od miasta - wszystko zależy od tego czy chcesz mieszkać w miarę blisko centrum miasta czy niekoniecznie. Pruszcz - w drodze do Gdańska wiecznie zakorkowany i kolizyjny Trakt Św. Wojciecha... Rumia to już tzw. małe Trójmiasto, a Dębogórze - okolica ładna, ale tu też dojazd do Gdyni może być "upierdliwy".
dzięki zawsze coś ,choć w zasadzie napisałaś że wszedzie jest na NIE . Tylko np w kowalach ludzie pracują uczą się żyją :) a z drugiej strony bez sensu jest kupować i mieszkać koło dobrego liceum Korki w trójmieście są w zasadzie wszedzie w godzinach szczytu .ja pracuje na terenie trójmiasta mobilnie.
Dziwne masz trochę podejście. Kto szuka mieszkania patrząc na szkołę średnią dla córki ? Przecież szkoła trwa 3-4 lata a mieszkanie chyba kupujesz na dłużej ? Poza tym tam gdzie są DOBRE szkoły średnie mieszkania nie kupisz, chyba że na wtórnym. Skoro szukasz stanu deweloperskiego i myślisz o Kowalach to czemu nie kupisz na Rębowie (Szadółki) tam są jeszcze mieszkania droższe i tańsze.
Dobre licea w Gdańsku:
I - Śródmieście
II - Wrzeszcz
III - Wrzeszcz - ale to szkoła dla robotów, lepiej odpuścić - jak nie jesteś olimpijczykiem, to mają Cię w dpie
V - Oliwa
VIII - Siedlce
XX - Morena
Poszukaj czegoś wzdłuż PKM, tramwaju ze Świętokrzyskiej. Ujeścisko (do 10 min. spacerem do tramwaju), Morena, Suchanino, Chełm, Niedźwiednik - najlepsza relacja cena / jakość.
I - Śródmieście
II - Wrzeszcz
III - Wrzeszcz - ale to szkoła dla robotów, lepiej odpuścić - jak nie jesteś olimpijczykiem, to mają Cię w dpie
V - Oliwa
VIII - Siedlce
XX - Morena
Poszukaj czegoś wzdłuż PKM, tramwaju ze Świętokrzyskiej. Ujeścisko (do 10 min. spacerem do tramwaju), Morena, Suchanino, Chełm, Niedźwiednik - najlepsza relacja cena / jakość.
Hej, jeśli chcesz kupić mieszkanie, to przede wszystkim zwróć uwagę na dojazd do pracy. Córka za 3 - 4 lata skończy szkołę, wybierze studia, być może wyjedzie, a wy będziecie skazani na dojazdy. Chociaż z drugiej strony komunikacja miejska w Trójmieście jest tak dobrze zorganizowana, że raczej nie będziecie mieli z tym większych problemów. Z tego, co się orientuję w inwestycjach deweloperskich, dostępne są jeszcze mieszkania na nowym osiedlu Brama Sopocka przy ul. Sopockiej (dzielnica Wielki Kack). Osiedle leży między Gdynią a Sopotem. W pobliżu jest też kilka szkół.