Widok
Z czystym sumieniem polecam adwokata Koralewskiego z kancelarii Klisz i Wspólnicy. Też miałem problem z "żoną"... teraz już nie mam ani żony, ani problemu ;) Pomógł mi uregulować wszystkie kwestie prawne pod koniec rozwodu i po rozwodzie. Łatwo nie było, ale widać było zaciętość, którą doceniłem + od razu kwestia płatności była postawiona jasno
Ja korzystałam z usług mecenasa Koralewskiego z kancelarii Klisz & Wspólnicy. Miałam do czynienia z wieloma adwokatami w ramach prawa autorskiego. Tym razem inna sprawa, rozwodziłam się. W grę wchodziły duże pieniądze, podział majątku, no i dzieci. Adwokat, do którego udałam się na początku narobił tylko większego bałaganu, dlatego polecam Pana Michała Koralewskiego.
Jest. Cenie przede wszystkim za jego szczerość, taką ludzką twarz, która i mówi jak jest, opisuje sytuacje w jakiej człowiek się znajduję )z punktu prawnego, nie ocenia) i rozmawia z człowiekiem prostym językiem. To na pewno nie ten typ prawnika, że mówi niezrozumiale i wychodzisz z kancelarii ogłupiony. Wszystko klarowne.
Też korzystałam z usług tej kancelarii Menadżer oddziału, właśnie Michał Koralewski, zajął się dla mnie sprawą nieklarownych umów, które jak się potem okazało, nie były zgodne z prawem i dostrzegł to błyskawicznie. Czułam się wręcz oczarowana... Człowiek z przeogromną wiedzą, bardzo inteligentny mężczyzna i przede wszystkim konkretny radca. Polecam!
Pani Anno, to miała Pani dużo szczęścia....
ja oddałem sprawę temu adwokatowi ale próbowałem jeszcze poza tym rozwiązać tę sprawę polubownie na własną rękę oddawszy jednak całą dokumentację sprawy z UMOWĄ kupna w ręce Pana Barteckiego.
Kilka razy umawialiśmy się na termin ale z jakiegoś powodu nie doszło do spotkania a ja poprzez presję kancelarii do zapłaty jakiejś tam pierwszej raty (chyba coś koło 500 zł) pomimo braku jakiegokolwiek spotkania postanowiłem zmienić adwokata. Udałem się po moje dokumenty a w kancelarii poinformowano mnie że dokumentów już nie ma, ponieważ nie zgłaszałem się to się ich pozbyto(!!!!!).
Poszedłbym z tą sprawą do adwokata, ale który by się tego podjął... . Tym sposobem straciłem moją umowę kupna a co za tym idzie szansy na odzyskanie 6000 zł. I tak to zostało do dzisiejszego dnia. Pozdrawiam.
ja oddałem sprawę temu adwokatowi ale próbowałem jeszcze poza tym rozwiązać tę sprawę polubownie na własną rękę oddawszy jednak całą dokumentację sprawy z UMOWĄ kupna w ręce Pana Barteckiego.
Kilka razy umawialiśmy się na termin ale z jakiegoś powodu nie doszło do spotkania a ja poprzez presję kancelarii do zapłaty jakiejś tam pierwszej raty (chyba coś koło 500 zł) pomimo braku jakiegokolwiek spotkania postanowiłem zmienić adwokata. Udałem się po moje dokumenty a w kancelarii poinformowano mnie że dokumentów już nie ma, ponieważ nie zgłaszałem się to się ich pozbyto(!!!!!).
Poszedłbym z tą sprawą do adwokata, ale który by się tego podjął... . Tym sposobem straciłem moją umowę kupna a co za tym idzie szansy na odzyskanie 6000 zł. I tak to zostało do dzisiejszego dnia. Pozdrawiam.
U mnie też mec. Koralewskiego powiedział co i jak. Wszystko omówił, powiedział na jakie koszta mam się przygotować i podał ewentualne scenariusze rozstrzygnięcia i co one dla mnie oznaczają i co można z tym zrobić, co było dla mnie osobiście bardzo pomocne.W ogóle dla mnie dużym atutem było to, że mnie tak wspierał i widziałam, że faktycznie przejął się moją sprawą i był w nią w 100% zaangażowany.
W Gdyni polecam mecenasa Czaplewskiego. Świetnie poprowadził mi rozwód z orzekaniem o winię i uzyskałam fajne alimenty. Jego strona: https://czaplewski-kancelaria.pl
A moim zdaniem najlepszy radca prawny to Jakub Mohylak z Kancelarii Prawnej Mohylak. Miła i fachowa obsługa, profesjonalne podejście do klienta. Potrafi doprowadzić do końca nawet najtrudniejszą sprawę na korzyść klienta. Udziela bardzo wyczerpujących i dokładnych odpowiedzi w zrozumiały dla przeciętnego Kowalskiego język. Naprawdę warto.
Jest wielu dobrych prawników, nie tylko na Pomorzu. Nie każdy ma chęć dzielenia się swoją wiedzą. Na stronach typu http://www.krp-ks.pl/ często brakuje podstawowych informacji, które ułatwiłyby np. napisanie prostego pozwu bez konieczności udania się do kancelarii.
Szczerze mogę polecić Panią Adwokat Agatę Morawską z Gdańska http://adwokatmorawska.pl/