Widok

Dobry, polecany adwokat z Trójmiasta

Inne Sadowa Śródmieście Temat dostępny też na forum:
Czy może ktoś polecić z czystym sumieniem dobrego adwokata w Gdańsku ?
Rozwód, podział majątku, alimenty, ustalenie kontaktów z dzieckiem i ewentualnie sprawa gospodarcza - jeszcze nie wiem jaka dokładnie bo "żona" na razie tylko zapowiedziała, że złoży pozew.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z czystym sumieniem polecam adwokata Koralewskiego z kancelarii Klisz i Wspólnicy. Też miałem problem z "żoną"... teraz już nie mam ani żony, ani problemu ;) Pomógł mi uregulować wszystkie kwestie prawne pod koniec rozwodu i po rozwodzie. Łatwo nie było, ale widać było zaciętość, którą doceniłem + od razu kwestia płatności była postawiona jasno
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mogę szczerze przyłączyć się do tej pochlebnej opinii. Pan mecenas zrobił na mnie świetne pierwsze wrażenie. Na pierwszej próbie mediacji z drugą stroną miałem wrażenie, że "zjada" pełnomocnika żony. Jak tak dalej pójdzie to zgodzą się na wszystkie żądania i jeszcze dorzucą coś w pakiecie haha

Ja korzystałam z usług mecenasa Koralewskiego z kancelarii Klisz & Wspólnicy. Miałam do czynienia z wieloma adwokatami w ramach prawa autorskiego. Tym razem inna sprawa, rozwodziłam się. W grę wchodziły duże pieniądze, podział majątku, no i dzieci. Adwokat, do którego udałam się na początku narobił tylko większego bałaganu, dlatego polecam Pana Michała Koralewskiego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

no nie wiem...rzeczywiście taki dobry jest?

W mojej ocenie jest najlepszy. Ja współpracuję z mecenasem Trybulińskim w sprawie nieruchomości, ich sprzedaży i umów deweloperskich. Z tej samej kancelarii mecenas Koralewski zajmuje się rozwodem mojego brata po wielu oszustwach wkrótce jego byłej żony. Biorę czynny udział w sprawie, wiem co mówię

Jest. Cenie przede wszystkim za jego szczerość, taką ludzką twarz, która i mówi jak jest, opisuje sytuacje w jakiej człowiek się znajduję )z punktu prawnego, nie ocenia) i rozmawia z człowiekiem prostym językiem. To na pewno nie ten typ prawnika, że mówi niezrozumiale i wychodzisz z kancelarii ogłupiony. Wszystko klarowne.

Też korzystałam z usług tej kancelarii Menadżer oddziału, właśnie Michał Koralewski, zajął się dla mnie sprawą nieklarownych umów, które jak się potem okazało, nie były zgodne z prawem i dostrzegł to błyskawicznie. Czułam się wręcz oczarowana... Człowiek z przeogromną wiedzą, bardzo inteligentny mężczyzna i przede wszystkim konkretny radca. Polecam!

Czy mogłabym prosić numer telefonu do mecenasa Koralewskiego? Mam sprawę nie cierpiącą zwłoki, mój poprzedni adwokat nie podjął się reprezentowania mnie. Szukam kogoś kto się nie boi i nie da się przekupić...

Bardzo dobry adwokat z Kancelarii Prawnej Mohylak - w sprawie rodzinnej bardzo mi pomógł i jestem bardzo wdzięczna !

Pani Anno, to miała Pani dużo szczęścia....
ja oddałem sprawę temu adwokatowi ale próbowałem jeszcze poza tym rozwiązać tę sprawę polubownie na własną rękę oddawszy jednak całą dokumentację sprawy z UMOWĄ kupna w ręce Pana Barteckiego.
Kilka razy umawialiśmy się na termin ale z jakiegoś powodu nie doszło do spotkania a ja poprzez presję kancelarii do zapłaty jakiejś tam pierwszej raty (chyba coś koło 500 zł) pomimo braku jakiegokolwiek spotkania postanowiłem zmienić adwokata. Udałem się po moje dokumenty a w kancelarii poinformowano mnie że dokumentów już nie ma, ponieważ nie zgłaszałem się to się ich pozbyto(!!!!!).
Poszedłbym z tą sprawą do adwokata, ale który by się tego podjął... . Tym sposobem straciłem moją umowę kupna a co za tym idzie szansy na odzyskanie 6000 zł. I tak to zostało do dzisiejszego dnia. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie też mec. Koralewskiego powiedział co i jak. Wszystko omówił, powiedział na jakie koszta mam się przygotować i podał ewentualne scenariusze rozstrzygnięcia i co one dla mnie oznaczają i co można z tym zrobić, co było dla mnie osobiście bardzo pomocne.W ogóle dla mnie dużym atutem było to, że mnie tak wspierał i widziałam, że faktycznie przejął się moją sprawą i był w nią w 100% zaangażowany.

Jeden z najlepszych adwokatów w Gdańsku, który nie boi się podjąć bardzo trudnej sprawy. Pełen profesjonalizm w moim przypadku w sprawie karnej. Mega sympatyczny i solidny człowiek. Mogę polecić Pana Wojciecha wszystkim potrzebującym profesjonalnego adwokata.

W Gdyni polecam mecenasa Czaplewskiego. Świetnie poprowadził mi rozwód z orzekaniem o winię i uzyskałam fajne alimenty. Jego strona: https://czaplewski-kancelaria.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A moim zdaniem najlepszy radca prawny to Jakub Mohylak z Kancelarii Prawnej Mohylak. Miła i fachowa obsługa, profesjonalne podejście do klienta. Potrafi doprowadzić do końca nawet najtrudniejszą sprawę na korzyść klienta. Udziela bardzo wyczerpujących i dokładnych odpowiedzi w zrozumiały dla przeciętnego Kowalskiego język. Naprawdę warto.

Zmień IP, bo walisz z różnymi nickami z tego samego komputera - to jakaś autoreklama? :D
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ty się w końcu zdecyduj, bo piszesz jako keloparta, Roman a teraz Natalia Czyż - p. Koralewski ma tu niezły PR :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest wielu dobrych prawników, nie tylko na Pomorzu. Nie każdy ma chęć dzielenia się swoją wiedzą. Na stronach typu http://www.krp-ks.pl/ często brakuje podstawowych informacji, które ułatwiłyby np. napisanie prostego pozwu bez konieczności udania się do kancelarii.

Szczerze mogę polecić Panią Adwokat Agatę Morawską z Gdańska http://adwokatmorawska.pl/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bardzo poelcam Adwokat Annę Matlęga-Stasiak bardzo kompetenta i z dużą wiedzą. Delikatna z wyglądu ale bardzo konkretna i na wysokim poziomie. Miałam bardzo trudny podział majątku, w tym udziały w spółce i wiele innych - Pani adwokat dokładnie wie co i jak poprowadzić. Bardzo gorąco polecam :):)

Doświadczyłem osobiście standardów (poszanowanie prawa, etyka zawodowa, uczciwość) jakimi się posługuje w swojej pracy i NIE polecam Matlęgi-Stasiak.