Widok

Dobry psychiatra w Gdansku

Szukam w Gdansku dobrego psychiatry , niekoniecznie prywatnego - nie wiem nawet ile kosztuja takie wizyty, choc wiadomo ze z opieka publiczna roznie to bywa , bede wdzieczna za wskazanie mi jakiejs konkretnej osoby
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
a powiedzcie..jak wyglada takie pierwsze spotkanie?co prawda ja musze wybrac sie z 13letnim synem, a nie ze soba..ale jak "sadze schemat 1wszo spotkaniowy" zawsze jest taki sam...
wiec czego sie spodziewac?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja również polecam dr Furmanska. Słucha uważnie i nie przerywa, traktuje pacjenta z szacunkiem i dokładnie wyjaśnia jak działają dane leki- prostym słownictwem, oraz co powinny one zmienić. Również jest otwarta na sugestie pacjenta w stylu jaki wcześniej lek mu pomógł. Ja chodzę do Niej od pół roku (CHAD) i jestem zadowolona. A tak w ogóle to polecam stronę http://www.tacyjakja.pl Można wiele się dowiedzieć i otrzymać wsparcie od innych. Swego czasu tylko na tym wsparciu funkcjonowałam jak moje środowisko twierdziło ze symuluję i kazali mi odstawiać leki.
Jak ktoś jeszcze się chce czegoś dokładniej dowiedzieć to proszę pisać ropuchae@gmail.com
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Od jednej pani doktor, ale czy akurat od tej o której piszę? Jak dla mnie to bardzo dobra lekarka, słucha i tłumaczy. Myślę, że nic się nie traci :)
poradnia zdrowia psychicznego na zabim kruku - mialam i to przerobione :) ...no coz sprobowac mozna ....dla mnie to byla strata czasu a od jednej pani doktor wyszlam ryczac bo zamiast pomoc zdolowala jeszcze bardziej

dr furmanska z jaskolczej w gdansku - fajna babka ok z 40 lat - jak na razie do niej bede chodzic
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam dr Januszewską, przyjmuje w Gdańsku w przychodni Eter-Med na Żabim Kruku w poradni zdrowia psychicznego na 1. piętrze. NA wizytę trochę się czeka bo jest w ramach NFZ, ale naprawdę warto. Jest bardzo miła, udziela wszelkich informacji, rozwiewa wątpliwości, jak już przepisze leki to potem regularna kontrola np. co 2 miesiące dla sprawdzenia skuteczności. Spróbować nie zaszkodzi :)
o pan doktor na mickiewicza we wrzeszczu niestety mam odmienne zdanie ....nie polecam ....mam przychodnie pod nosem ale jezdze kawal dalej ...
polecam przychodnie na mickiewicza we wrzeszczu...pani doktor przyjmuje wszystkich za darmo...nawet ubezpieczenia nie trzeba miec:)chodze do niej od jakiegos czasu i naprawde bardzo polecam.wizyty sa dlugie i rozmawiajac z niz ma sie poczucie,ze napradwe chce pomoc i to robi:)szczerze polecam!!
polecam prof Landowskiego - psychiatra przyjmuje w Gdyni, 100 zł za wizytę, ale naprawdę fachowiec - zacznij od niego i to jak najszybciej!! Nie sugeruj się innymi, nie szukaj pomocy w internecie, tylko zgłoś się do lekarza, a on będzie wiedział co robić.
Mi pomógł..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
psychologi nie ma zaocznej, sa tylko jednolite 5 letnie ...

na waszym miejscu unikalabym psychologow ktorzy maja same cudowne opinie wrecz orgazmiczne, czesto cwana metoda jest uzaleznienie pacjenta od siebie i dojenie go z kasy..

terapia niby jest ale nie postepuje, mamy za to bezpiecznego kolesia/babke ktory nas zrozumie i wyslucha i podeprze duchowo i...bedzie wregularnie ograbial nasz portfel.

Psycholog tak-ale wybrany rozwaznie i nie traktowany bezkrytycznie, wiadomo ze jak ktos nam posiweci czas i uwage automatycznie poczujemy sie lepiej, cudowniej. Sporo z nich to wykorzystuje i gra na emocjach.

CO wiec robic? szukac, nie zawsze ten najcudowniejszy psycholog/ psychitara bedzie tym najskuteczniejszym

- odwiedzic kilku roznych lekarzy
- rozmawiac z najblizszymi, znajomymi o tym, pytac o opinie, oni sa najlepszym sitem na wasze zachowanie... i pamietajcie

dobra terapia poprawia zycie trwale, i dosc szybko, i zawsze najwiecej pracy spoczywa na was (pracy na zawsze)

zla terapia bedzie ciagnac sie latami, wszystko za was bedzie robil psycholog/psychiatra, bedzie slodko, cieplo i bezpiecznie, ale bez psychiatry jestescie nadal nikim...

lekarz tego typu nie moze zbytnio sie angazowac w zycie pacjenta, musi miec dystan, bo czestym zjawiskiem jest przeniesienie uczuc na lekarza (nie chodzi tu o milosc, ale traktowanie tej osoby jako jedynej na swiecie ktora o nas dba, bezkrytyczne poddawanie sie temu), dobry lekarz sam przerwie taka relacje, zly lekarz bedzie z tego korzystal

lekarz musi dawac sensowne zadania, wytyczne, dazyc do usamodzielnienia pacjenta - a nie jak zazwyczaj bywa - utwierdzac go ew jego niesamodzielnosci i za kase planowac mu kazdy dzien...

lekarz nie moze pieprzyc od rzeczy, typu znajdz biogatego meza, na bank sie jakos ulozy...

Lekarze z tzw dosiwadczeniem bywaja mniej rzetelni od nowych lekarzy... dlaczego?
- w tym zawodzie jest duze zobojetnienie wynikajace z wypalenia zawodowego, wtedy motorem dzialan jest kasa - i to ci raczej nie pomoze
- leki i depresje nie sa az takim zdarzeniem zeby potrzebowalo sztabu specow psychiatrii
- mlody lekarz bedzie bardzoiej szczery, serdeczny i zapalony do faktycznej pomocy.
-niemniej sa to tylko jakies tendencje a nie zelazna regula...

i ZADNA terapia nie zastapi Twojej pracy nad soba, nie ma sposobow lekkich latwych i przyjemnych, w dobrej terapii bedzie multum momentow w ktorych bedziesz musial przeskoczyc samego siebie - w momencie kiedy nie masz na to sil...

jest mnostwo terapeutow ktorzy beda chcieli to przeskakiwac za ciebie lub z Toba, za odpowiednia kase, rozciagajac terpie latami tak, abys dal lekarzowi zarobic na nowe auto i dom dla corki..
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy możesz polecić jakiegoś dobrego psychologa? terapeutę? jestem w krytycznej sytuacji bo 2latach na farmakologii zupełnie nie pomagają.
ja tez szukam
a gdzie chodziłaś dokładnie na taką terapię TSR ? możesz podać namiary ?
na samym dole o tej hipnozie wpis to ewidentna reklama, no ale coz sami ocencie ;o>

witajcie wszyscy, ktorzy tu zagladacie. wiele osob sie tu wypowiada nt tego czy lepszy jest psychiatra czy psycholog i jak widze trudno na to pytanie jednoznacznie odpowiedziec. sa osoby, ktorym pomogl psychiatra i leki, a sa takie ktorym to nie pomoglo lub wrecz zaszkodzilo. ja naleze do tej drugiej grupy...
byl okres w moim zyciu gdzie bylo ze mna juz tak zle, ze zdecydowalam sie na wizyte u psychiatry. owszem, troche rozmawial ze mna, ale w konsekwencji przepisal leki po ktorych czulam sie jeszcze gorzej i doszly do tego problemy z oddychaniem, przewlekle zmeczenie i otumanienie...

pozniej trafilam na psychologa, jeden lepszy drugi gorszy ale to tak jak z kazdym zawodem... z fryzjera czy dentysty tez jestesie czasem zadowoleni a czasem nie... warto poprostu poszukac takiego ktory nam pasuje a nie zrazac sie po pierwszym kontakcie.

ja trafilam na terapie TSR skoncentrowanej na rozwiazaniach. dla mnie jest doskonala.

co do psychologow i psychiatrow to powiem tak: psychiatra to lekarz czyli jego zadaniem jest leczyc cialo (w tym przypadku glowe czy raczej mozg :o/). psycholog zajmuje sie wraz z toba twoim problemem, a dobry psycholog, np pracujacy w nurcie TSR poszukuje z toba rozwiazania!!!

czyz nie o to nam chodzi??? by poradzic sobie z problemem i znalezc rozwiazanie? znacie pojecie psychosomatyka? nawet objawy somatyczne (czyli dolegliwosci ciala) czesto swoja przyczyne maja wlasnie w psychice i tym ze nie radzimy sobie i nie rozwiazujemy problemow...

pozdrawiam wszytkich i zycze powodzenia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Polecam Gabinet Hipnozy i Hipnoterapii Rafała Sakowskiego.Leczenie chorób psychosomatycznych,depresji,lęków,stresów, nerwic...
http://www.rafalsakowski.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10
hej!
Zdecydowanie zacznij u psychiatry!Depresja z myślami samobójczymi to nie przelewki,a leki dobrze dobrane naprawdę potrafią pomóc,a potem na psychoterapię!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
witam
przy leczeniu depresji (chodzi o poważny stan - nawet myśli "S") lepiej skorzystać z usług psychologa czy psychiatry?
image

image

Zaburzenia odżywiania

Hey, w tym roku ide na studia do Gdańska i bede musiała podjąć jakąś terapie . Od 7 lat choruje na zaburzenia odżywiania. Czy możecie mi polecic jakiegos psychoterapeute psychiatre refundowanego przez NFZ?? Gdansk, sopot, obojętnie. Jakby co to czekam na informacje: tamgdziekrew@op.pl
psychiatra musi ukonczyc sześcioletnie studia medyczne ,potem specjalizacja /5lat (nie ma zaocznych)
psycholog ,wystarczą zaoczne studia (zajęcia 1-2 w miesiącu)
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4
Niepubliczny Specjalistyczny Zakład Opieki Zdrowotnej Poradnia Psychiatryczno-Psychologiczna GOSPODY-MED

Gospody 7
telefon : 58 556 27 23

Moze tam cos beda wiedzieli o grupach wsparcia

Pozdrawiam :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

depresja u marynarzy...

Witam.
Ja trochę z innej beczki...
Mój Tata jest Marynarzem. Pływa już ponad 20 lat na najwyższych stanowiskach.
Ma DEPRESJE z którą walczy od 5 lat przez co rzadziej ostatnio wyrusza w rejsy. Szybko rezygnuje z jakich kolwiek form terapii psychologicznych, pon ieważ uważa, iż prowadzący je nie wiedzą jaki stres spotyka Go w pracy...
i tu pytanie do Was: czy znacie może jakiś specjalistów (psychologów, psychiatrów, grupy wsparcia...) gdzieś w Trojmieście którzy pracują z Marynarzami z depresją? którzy wiedzą jak podejś do człowieka który długi okres czasu spędza na wodzie, z dala od bliskich, a pod wielką presją? przed którym łatwiej Mu będzie się otworzyc???

Pozdrawiam
Joanna
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Wrzeszcz Górny

sklep z pokrowcami, etui do telefonów (22 odpowiedzi)

Witam! Poszukuje dobrego i niedrogiego sklepu z pokrowcami/etui do telefonów w Gdańsku....

poszukuję rzetelnego i kompetentnego Zarządcy (72 odpowiedzi)

Nasza wspólnota chciałaby zmienić zarządcę, w tej chwili zarządza nami Euroformat ale jesteśmy...

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

do góry